politika

Alexandr Dugin: Od Ukrajiny po Blízký východ

Rusko jako pól multipolárního světa bojuje na Ukrajině se Západem. Mnohé islámské země pod vlivem západní propagandy jasně nechápaly důvody, cíle a samotnou podstatu této války v domnění, že jde o regionální konflikt (a těch je v samotném islámském světě mnoho). 

Ale nyní, když globalismus v palestinsko-izraelském konfliktu přímo zasáhl všechny muslimy světa, ruská speciální vojenská operace dostává v jejich očích úplně jiný význam. Jde přece o boj mezi multipolárním světem a unipolárním, což znamená, že je veden nejen v zájmu Ruska jako pólu, ale nepřímo (nebo dokonce přímo) v zájmu všech vznikajících geopolitických pólů. 

Nejlépe to chápe Čína a mezi islámskými zeměmi Írán. V poslední době však velké geopolitické uvědomění rychle roste také v jiných islámských společenstvích – v Saúdské Arábii, Egyptě, Turecku, Pákistánu, Indonésii. Odsud pocházejí pokusy o sblížení mezi Saúdskou Arábií a Íránem, a suverénní politika Turecka. A čím více si islámský svět uvědomuje, že je pólem, jednotnou civilizací, tím je chování Ruska srozumitelnější. 

Putin je i tak již populárním vůdcem v celosvětovém měřítku, zejména v nezápadních zemích. Ale nyní jeho strategie v očích světa dostává zcela jasný smysl a opodstatnění: Rusko již v plné síle bojuje proti unipolaritě, tedy proti globalismu a Západu.

Dnes Západ spolu se svým izraelským zástupcem útočí na islámský svět a vystavuje palestinské Araby genocidě.

To znamená, že přichází okamžik islámu. A v této potenciální válce muslimů se západní hegemonií, která může vypuknout každou chvíli (když znají Izraelce, není pochyb o tom, že nehodlají přestat, dokud Palestince úplně nezničí; už teď má válka biblické rozměry), islámský svět má objektivní spojence. V této situaci především Rusko a Čínu, která sama bude muset vyřešit problém Tchaj-wanu. Ale zřejmě se postupně otevřou další frontové linie.

Mohlo by to vést ke třetí světové válce? Pravděpodobně ano. A v jistém smyslu již probíhá. Aby se válka stala válkou světovou, je nezbytné především kritické množství nahromaděných rozporů, které nelze vyřešit jiným, nevojenským způsobem. Tato podmínka je splněna. 

Západ se své hegemonie dobrovolně vzdát nehodlá. A nové póly – rostoucí nezávislé civilizace, velké prostory – s touto hegemonií nesouhlasí. Navíc Spojené státy a kolektivní Západ demonstrují svou naprostou neschopnost být vůdci lidstva, ale pouze podněcují nové konflikty a války. 

Pokud se válce nelze vyhnout, nezbývá než ji vyhrát.

Jakou roli hraje pozice Donalda Trumpa v této rostoucí konfrontaci mezi Západem a islámem? 

Biden je oddaný globalista, zuřivý rusofob a extrémní zastánce unipolarity. To je přesně to, co vysvětluje jeho vytrvalou podporu kyjevského neonacistického režimu a totální ospravedlnění Izraele – včetně přímé genocidy. 

Trumpova pozice je složitější. Je to klasický nacionalista, nejdůležitější jsou pro něj zájmy Ameriky jako státu, a ne pomíjivé plány světového vládnutí. Trump je vůči Rusku víceméně lhostejný, více ho znepokojuje obchodní a ekonomická konkurence s Čínou. Ale zároveň je zcela pod vlivem americké sionistické lobby. A proto v blížící se válce Západu s islámem z jeho strany a ze strany republikánů obecně nelze očekávat zmírnění napětí. 

V této souvislosti, pokud Trumpův návrat do Bílého domu může oslabit podporu Ukrajiny (což je pro Rusko velmi důležité), pak vůči muslimům a zejména Palestincům bude provádět poměrně tvrdou politiku – možná ještě tvrdší než Biden. Proto musíme být realističtí a počítat s vážnou, obtížnou a vleklou válkou.

Je jen důležité si uvědomit, že se nejedná o náboženský konflikt. Je to válka ateistického, materialistického Západu proti všem tradičním náboženstvím. To znamená, že je docela možné, že nadešel čas poslední bitvy.

Přeroste tento blížící se konflikt v jadernou válku? Nelze to vyloučit, zejména použití taktických jaderných zbraní.  Je nepravděpodobné, že ti, kteří mají strategické jaderné zbraně (Rusko a země NATO) je použijí – to by se rovnalo zničení celého lidstva. Ale protože Izrael, Pákistán a možná i Írán mají taktické jaderné zbraně, nelze jejich lokální použití vyloučit.

Jaký bude světový řád během této blížící se konfrontace? Zde neexistuje žádná hotová odpověď. Jediné, co je jistě vyloučeno, je nastolení pevného a stabilního unipolárního světového řádu, na kterém globalisté tak zoufale lpí.  Svět už nebude za žádných okolností unipolární. Svět bude buď multipolární, nebo nebude existovat vůbec. Čím více a agresivněji bude Západ trvat na udržení své hegemonie, tím bude zápas zuřivější.

Ale multipolarita nenastane sama o sobě. Nyní dochází k výraznému přeskupení islámského světa. Pokud se muslimové dokážou sjednotit před společným krutým nepřítelem, znamená to, že vznikne plnohodnotný islámský pól. Pokud selžou, oddálí to nástup multipolarity.

Zdá se, že každý z pólů musí prokázat své právo na existenci prostřednictvím konfliktu. Rusko se po vítězství na Ukrajině stane plnohodnotným a suverénním pólem. Čína – vyřešením problému Tchaj-wanu.

Islámský svět – trvá na spravedlivém řešení palestinské otázky.

Dále přijde na řadu Indie, Latinská Amerika a Afrika, které se stále urputněji střetávají s neokoloniálními silami Západu. Všechny póly multipolárního světa budou nuceny složit svou zkoušku.

A pak se částečně vrátíme k předkolumbovskému uspořádání světa, ve kterém vedle západní Evropy koexistovalo několik říší – čínská, indická, ruská, osmanská, perská, ale i samostatné silné státy v jižní Asii, Africe a Latinské Americe. I Oceánie měla své vlastní politické a sociální systémy, které později evropští kolonialisté a rasisté přirovnali k „divokosti“ a „barbarství“. Proto je multipolarita zcela možná. Takovým bylo lidstvo před začátkem globalistické imperialistické politiky Západu.

To neznamená, že se na planetě okamžitě usadí mír. Ale takový multipolární světový řád bude v každém případě mnohem spravedlivější a vyváženější.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://1url.cz/VusQz

sdílet na

29 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
All
19. 11. 2023 01:38
Ohodnotit příspěvek :
     

Boj mezi multipolárním světem a globalismem chápe mnoho lidí i u nás v ČR,kteří nespí a nejsou ovcemi. Mnoho lidí chápe,že ruští bojovníci i nás znovu osvobozují od toho příšerného zla,které nám rozkradlo stát,rozdělili československo,silně poničili školství i zdravotnictví,nadělali tisíce bezdomovců,podpořili naduživání léků a drog spolu s velkým nárůstem vražd a sebevražd a přivedli k největšímu ponížení občanů státu pomocí jedové vakcinace a šílenou prolhaností politiků a TV.Tu hanbu a zločinnost politických ůředníků nepůjde nikdy skrýt,ani umýt další hanebnou prolhaností.Nikdy.

All
19. 11. 2023 01:57
Odpovědět  All

Ameriko a hanebná,prolhaná česká televize,už dobře víme,že NATO je agresor a EU je parta zločinných ůředníků podporujících degradaci a ůpadek Evropy ve prospěch největších globálních zločinců a satanských fanatiků ničící rodiny,děti, životy a vývoj lidí na téhle planetě.

Ladislav 💤
19. 11. 2023 07:24
Odpovědět  All

👍

Slovan
19. 11. 2023 08:00
Odpovědět  All

👍 👍 👍

Putinovec
19. 11. 2023 09:39
Odpovědět  All

Jen bych dodal : vždy prolhaná protičeská tv geblsovka . Každému co zaslouží .

JoFa
19. 11. 2023 08:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Táto časť článku je výgorná, kedy Dugin vyslovuje prognózu budúceho sveta a že svoje miesto v multipolárnom svete si musíme zaslúžiť citujem:
“Zdá se, že každý z pólů musí prokázat své právo na existenci prostřednictvím konfliktu. Rusko se po vítězství na Ukrajině stane plnohodnotným a suverénním pólem. Čína – vyřešením problému Tchaj-wanu.
Islámský svět – trvá na spravedlivém řešení palestinské otázky.
Dále přijde na řadu Indie, Latinská Amerika a Afrika, které se stále urputněji střetávají s neokoloniálními silami Západu. Všechny póly multipolárního světa budou nuceny složit svou zkoušku.A pak se částečně vrátíme k předkolumbovskému uspořádání světa, ve kterém vedle západní Evropy koexistovalo několik říší – čínská, indická, ruská, osmanská, perská, ale i samostatné silné státy v jižní Asii, Africe a Latinské Americe. I Oceánie měla své vlastní politické a sociální systémy, které později evropští kolonialisté a rasisté přirovnali k „divokosti“ a „barbarství“. 

Nevyslovil sa však čo bude s Európou, takže sa musíme jasne vymedziť kam patríme a čo chceme a a tak bude s nami aj naložené. Ja chcem Blahynkov projekt https://www.youtube.com/watch?v=56m4SEgRYgU

JoFa
19. 11. 2023 08:25
Odpovědět  JoFa

Ked bolo toto video uverjnené malo takmer 23000 pozretí za 3 dni a všetku podporu komentujúcich, ak si to pozriete teraz, už je na konci značná časť pochybovačov, trolov a hávede čo nevie ponúknuť riešenie, ale sa snaží to zadupať. Takže si musíme tento boj ako hovorí Dugin vybojovať, Rusi nám víťazstvom na Ukrajine s tým významne pomôžu, avšak ten posledný krok je na nás.

Boomer
19. 11. 2023 09:13
Odpovědět  JoFa

..princip “regionálních impérií” založených na spojujících charakteristikách konkrétního regionu, to má svoji logiku. Něco jako velkokmenové uspořádání…

Pijack
19. 11. 2023 09:32
Odpovědět  JoFa

Dugin není žádné ořezovátko. Oni to vědí a jeho neúprosné logiky vidění světa se bojí jako čert kříže. Proto také Ukrajinští teroristé vybírají tyto cíle. No, odskákala to jeho dcera, jejíž smrt schválila a vyzdvihovala česká svině Černochová… čímž se zařadila mezi šovinisty schvalující terorizmus.
A k těm trolům – když jim dojdou argumenty, tak začínají trolit. To se sejde jejich buňka zfanatizovaných vůdců a vydají povel najaté skupině “diskutérů”, kterým nalinkují obsah, co mají do diskuze psát. Je to jen najatá skupina “yntelygentů”, kteří se chtějí zavděčit novému pořádku. Určitě nepíší spontánně na podstatě vlastního uvědomění si, tak jako samostatně myslící čtenáři. Stejné metody se dokonale praktikují třeba na našem webu i-Dnes, na Seznamu a tak… No schválně – není to krásný důkaz toho kdo tady dezinformuje a propaguje nenávist?

JoFa
19. 11. 2023 09:48
Odpovědět  Pijack

No už v krátkej dobe začnú písať inak, minimálne o mierových rokovaniach U a Ruska, v Amerike už otočili, tak to začne aj tu:https://www.hlavnespravy.sk/zapad-prepol-na-novu-pesnicku-a-ta-sa-ozyva-odvsadial-viac-ako-predvianocne-koledy/3321708

Putinovec
19. 11. 2023 09:43
Odpovědět  JoFa

Nevyslovil se z toho důvodu , že ten uměle vytvořený ocásem , kterému se říká Evropa , přestane existovat a stane se přirozenou součástí celku , který každý může vidět na mapě světa .

Pijack
19. 11. 2023 09:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Německo před třemi 3 dny podalo žalobu na Zelenského pro zpronevěru státních peněz a válečné zločiny. Prý to tam ve velkém propírají, u nás samozřejmě ticho po pěšině. Takže to vypadá, že se váhaví Němci, kteří od počátku konfliktu na Uk přešlapovali na místě a takticky vyčkávali, konečně rozhodli. Svým rozhodnutím se postavili proti USA. A není se co divit. USA budou (už jsou) v bitvě o světovou hegemonii (a světovou rezervní měnu) poraženi a k poraženým se obvykle hrdě hlásí jen blbec, kterému nedochází, že je mimo. Kéž by došlo i těm našim “inteligentům”, že USA už jsou za zenitem a že už není co zachraňovat. Ukrajina je jen jejich hřiště, víme, čí je to ve skutečnosti záležitost. Každopádně Němci dělají všechno pro to, aby bez plynu a elektřiny v zimě nezůstali. Jejich pud sebezáchovy je zdá se mnohem silnější než ten český. A za německý fašismus se stydí už víc jak 70 let, takže nejsou tak benevolentní k hákovým křížům jako ti naši, hýřící svou velkorysostí vůči ukáčkám, samozřejmě na účet nás všech.

Boomer
19. 11. 2023 09:38
Odpovědět  Pijack

.. německý pud sebezáchovy je asi tak silný, jako u topícího se člověka, který se ve vodě vyšplhá na ramena svého zachránce. A za svůj nacismus(nikoli fašismus!) se zas tak moc nestydí, možná jen ve veřejných projevech, ale v soukromí už je to jiné kafe… vnímají svoje historické okamžiky slávy podobně jako Francouzi, a proto se taky nemají moc v lásce, okamžik slávy jedněch je současně okamžikem hanby druhých, neboť obojí jsou kovaní nacionalisté.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pijack
19. 11. 2023 09:48
Odpovědět  Boomer

To s tebou souhlasím… Z podstaty věci Němcům nikdy nevěřím.

Boomer
19. 11. 2023 13:21
Odpovědět  Pijack

.. tož já k nim má postoj srovnatelný s mým psem.. mezi lidmi sedí klidně u mojí nohy, než se někdo přiblíží na méně než metr, potom zbystří a lidé si musí dát pozor na gesta… můžou si se mnou podat ruce, na poplácání po ramenou mají právo už jen ti nejbližší, které pes dobře zná…

Joe Arp
19. 11. 2023 13:56
Odpovědět  Boomer

…inu výmečně, řekl bych, že tvůj pes je skoro bez práce a dost si pospí, u tvé nohy samozřejmě!

Ota
19. 11. 2023 21:57
Odpovědět  Boomer

Naprostý souhlas. Němci se teprve projeví co v nich přežívá.
Že “se stydí” nám leje do hlav propaganda, pravda je jinde !

Spam Janka
19. 11. 2023 12:10
Odpovědět  Pijack

Nic v zlom, ale kto by sa z nemeckych politikov odvazil ? A k akemu sudu? Ak k nemeckemu, tak UA nie su povinni predkladat faktury ci dodacie listy ( a aj keby predlozili, su to len papiere), ak k ukrajinskemu, ako to vymozu? Celkovo, keď Nemci hovoria o dvojnásobku peňazí pre UA, tak to na žalobu imho nevyzerá

Pijack
19. 11. 2023 12:22
Odpovědět  Spam Janka

Tak věci se mají tak, že je Německo rozdělené. Brrrrr, to slovo “rozdělené” přímo nesnáším, protože je to floskule. Žádná země není jako jeden muž. Ale k věci – ta část, která odmítá Ukrajinu jako nacistickou se oprávněně ve veřejné diskuzi ptá, proč Zelenský stále bohatne. Nemusíte mít faktury, stačí odhalení např. v časopise Forbes, kam to napíší novináři a není to tajemství. V USA třeba v tomto ohledu cenzura neexistuje. Ti bohatí se tím dokonce chvástají. Pak je správná otázka, kde na to bohatství Zelenský vzal? Před nástupem do politiky neměl obrazně řečeno ani floka.

Boomer
19. 11. 2023 13:25
Odpovědět  Pijack

.. Německo je stále rozdělené na dva kmeny se společným původem, ale odlišnou částí minulosti.. jsou to Wessi a Ossi. A to rozdělení vnímají obě strany…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Spam Janka
20. 11. 2023 15:44
Odpovědět  Boomer

ano, ale vlada je stale jednotna a vedie to jednym smerom….a rozhodne nie pre Nemcom pozitivnym

Boomer
20. 11. 2023 16:15
Odpovědět  Spam Janka

..vláda musí být jednotná, jinak by nastala vládní krize. Na občany na****, však víte co. A co je pro Němce pozitivní, o tom rozhoduje jejich vláda a Němci nemají ve zvyku vládu zpochybňovat. Maul halten und weiter dienen!

A pak se diví, kdože to pase koně na louce u Říšského sněmu…

sergej
19. 11. 2023 09:20
Ohodnotit příspěvek :
     

KoZa je jak inkluzivní česká školastika mk ultra.
https://www.youtube.com/watch?v=UFntkh9uGrk

Prodost
19. 11. 2023 09:28
Ohodnotit příspěvek :
     

Ty doby, kdy se pár frajtrů zajisté statečné “army his majesty” s jedním gatling gunem ještě na kliku mohlo úspěšně, tedy vítězně postavit armádě Zuulů s luky a oštěpy, jsou holt pryč. Každý ví, že časy se mění. Když Anglosasové pochopili, že by bylo dobré “naředit” brutální sílu úskočností a jaksi geneticky vyšlechtěnou zákeřností, tedy i lhavostí, dali to do hromady s “vyvolenými”. To je dosavadní stav. Ale i ten přestává fungovat, ovšem ani jedni ze zmíněných to nechtějí strpět. Jdeme tedy, zdá se, do finále. A nejsem jistě sám, kdo je zvědav, jak tohle má dopadnou (to je jedna věc), druhá pak, jak to skutečně dopadne. Optimismem nehýřím.

Gales
19. 11. 2023 13:07
Ohodnotit příspěvek :
     

Holt co nás čeká to nás nemine.Svět se změní i kdyby na chleba nebylo.Budou ho měnit velké státy a tvořící se aliance.My se musíme přiřadit k vítězi jinak jsme v loji a na chleba budeme muset žebrat.

Aleš
19. 11. 2023 13:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Západ v této podobě je katastrofa. Zloději vrazi úchyláci a jejich loutky.

Frank1
19. 11. 2023 14:09
Ohodnotit příspěvek :
     

Multipolarite KoZA nezabrani, i kdyz bude hegemonii branit vsim, co ma k dispozici. A. Dugin to ma promyslene, jako vsechny sve komentare.
Je tady spousta neznamych. KoZa je nutne nadale oslabovat skrze SVO. Nepouzivat natisteny Dolar v obchodech, posilovat spolupraci zemi BRICS a jejich ekonomiku. Mit trpelivost. KoZa uhnije a upadne sam.

Pavel z Moravy
19. 11. 2023 16:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Je to prostě pan někdo. Není divu, že je tak blízký Putinovi. Vzdělání v Rusku má zajisté jiné kvalitativní parametry, než zdejší výchova v liberalismu, i když toto všechno jsou ještě odchovanci starého sovětského systému školství. Ale myslím, že I to nové školství v duchu dávných ruských tradic vychová další a další významné osoby.

PENNYS
20. 11. 2023 10:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Alexandr Dugin:jako vždy má ve všem pravdu. Rusko ,ale bude muset co nejdříve okrajinu “vyčistit od zapadnho plevele a hlavně od banderfašistu\” a hlavně musí CELOU UKRAJINU OPĚT PŘIPOJIT K RUSKU! Z UKRAJINY RUSKO UDĚLÁ NÁRAZNÍKOVOU ZONU PROTI ZÁPADU KTEŘÍ NIKDY NEPŘESTANU RUSKO NAPADAT A ZKOUŠET ROZBÍT!!! JE TO JEDINÝ STÁT KTERÝ ZACHRÁNÍ LIDSTVO OD ROZPADU.