blogpolitika

Už je známo, proč Prigožin byl poslán do Běloruska – je odtamtud blíže do Anglie!!

Přehrál zase všechny analytiky a všechny západní vlády Vladimír Vladimirovič Putin? – Peter 008

🙂 🙂 🙂

Bojovat s Ruskem? Británie má k bitvě připraveno pouze 40 tanků a asi tucet fregat a torpédoborců, což je nejnižší počet v moderní historii.

Nyní má britská armáda k bitvě připraveno pouze 40 tanků, píše Daily Mail. Čtenáři vydání byli touto zprávou šokováni. Pro Velkou Británii bude těžké vést válku dokonce i s Andorrou, natož s Ruskem, poznamenali.

Ukázalo se, že Británie má pouze 40 tanků a asi tucet fregat a torpédoborců připravených k boji.

To jsou nejnižší čísla v novodobé historii a podle poslanců naznačují, že pro Británii bude extrémně těžké vést válku proti Rusku. <…>

Šéf britských ozbrojených sil včera přiznal, že je se situací „nespokojen“ a že je potřeba doplnit sklady pozemních sil a Royal Navy.

Admirál Sir Tony Radakin, náčelník generálního štábu britských ozbrojených sil, však zdůraznil, že jeho země významně přispívá k obraně aliance NATO.

Během jednání obranného výboru Dolní sněmovny, které se konalo včera, 4. července, bylo odmítnuto Radakinovo prohlášení, že VB je schopna poskytnout alianci divizi asi 17,5 tisíce plně vybavených vojáků spolu s vozidly a dělostřelectvem. Že je to z oblasti “fantazie”

K dnešnímu dni se velikost britské armády kvůli nedostatku tanků a obrněných vozidel snížila na rekordní úroveň od dob Napoleona.

Britský poslanec Mark Francois včera v noci pro Daily Mail řekl: “Z prohlášení náčelníka štábu obrany Spojeného království bylo jasné, že pro ozbrojené síly země by v tuto chvíli bylo extrémně obtížné vést válku proti Rusku.”

“Říct, že jsme schopni poskytnout NATO bojeschopnou divizi, je fantazie,” dodal.

Na papíře má VB asi 200 tanků, ale včera se ukázalo, že jen 40 z nich je připraveno k boji.

Admirál Radakin řekl, že Spojené království „investuje jako blázen“ do obrněných vozidel, která vstoupí do služby ke konci desetiletí.

“Měli jsme 19 fregat a torpédoborců, které jsme později zredukovali na 17, protože některé z těch lodí byly velmi drahé,” dodal.

“Navíc některé z nich jsou v současné době v údržbě a opravách, takže pravděpodobně je nyní připraveno k nasazení 11 nebo 12 lodí,” vysvětlil Radakin.

“To platí pro naše ozbrojené síly jako celek: potřebujeme mít rozsáhlejší zásoby. Takže bych neřekl, že jsem spokojený,” zdůraznil.

Británie darovala Ukrajině 14 tanků Challenger 2.

Článek napsal Mark Nicol

Komentáře čtenářů

  • Mrmansfield
  • Pokud nám ukrajinský konflikt něco ukázal, pak to, že jsme děsivě nepřipraveni na válku.
  • Chlupatý balonový uzel
  • Ukazuje se, že jsme Zelenskému dali na konflikt více peněz, než kolik stojí všechny naše zbraně dohromady?
  • Grumpyolwoman
  • No paráda! Budeme muset naši obranu pozastavit až do konce tohoto desetiletí.
  • Londýn99
  • Tanky nám nezbyly, protože jsme je všechny dali Ukrajině, aby mohla pokračovat ve svém nesmyslném boji o území s Ruskem – o ubohé zbytky Sovětského svazu. Skutečné šílenství!
  • lindy42
  • Prostě nějaký nesmysl! Jakou zemí jsme se stali? Bohatí jsou stále bohatší, chudí stále chudší a nyní se také nejsme schopni chránit.
  • sněhulák 63
  • Další svinstvo. Ukrajina už ztratila téměř všechny tanky poskytnuté Západem a také 250 000 svých vojáků. Je čas ukončit zabíjení. Putin měl plán na mírovou dohodu, ale Boris Johnson zabránil její realizaci. Vše, co Západ chce, je válka.
  • Dave Eff
  • Bude pro nás nesmírně těžké vést válku proti Rusku? Ano, bude pro nás nesmírně těžké vést válku i proti Andoře. To však nikdy nezabránilo vojenské elitě udělovat si různá vyznamenání, posílat děti do soukromých škol a vypisovat si pro sebe štědré penze.
  • VictorMel
  • A stačí se podívat, za co jsme utratili ušetřené peníze na obranu. Dotlačili jsme miliony lidí k životu ze štědrých dávek, umožnili jsme milionům migrantů usadit se ve Spojeném království, a to nás stojí miliardy. Ve všech oblastech veřejného sektoru utrácíme více peněz než kdykoli předtím a vracíme to ostatním zemím více než kdy jindy ve formě zahraniční pomoci. Místo toho, abychom žili v rámci svých možností a zajistili si, že jsme schopni se bránit, rozhodli jsme se snížit výdaje na naši armádu a podpořit lenost.
  • bill.snoutismyfan
  • Nemáme posádky, které by obsluhovaly všechny lodě, a některé fregaty typu 23 jsou tak zastaralé, že potřebují zásadní vylepšení, aby je udržely v provozuschopném stavu. Mezitím pokračujeme ve snižování standardů, aby tato plavidla mohla projít kontrolami.
  • Tupý montér
  • A stále dáváme miliardy loutce v Kyjevě. Skvělá práce, idioti!
  • Bozo je toast
  • Kromě malé šarvátky s několika stovkami argentinských branců nevyhrála Británie sama o sobě jedinou válku za několik set let.
  • Arogantní a zkorumpovaní
  • A proč proboha potřebujeme bojovat proti Rusku? Není to ono, kdo nám diktuje naši zahraniční politiku, nezatahuje nás do válek NATO a nešíří lži o pandemiích, vakcínách, globálním oteplování, mimozemšťanech. Není to Rusko, kdo nám vnucuje všechny tyto „probuzené“ nesmysly a vyvolává deindustrializaci, stejně jako šíření technologií AI. Rusko není příčinou inflace a vysokých cen elektřiny. Není to ono, kdo organizuje teroristické útoky na potrubí, mosty a přehrady. To vše dělá náš dobrý přítel … S takovými přáteli nepřátelé nejsou potřeba.
  • Slf84-a countig
  • Myslím, že sir Tony Radakin právě udělal Putina šťastným. Je to skvělý nápad říct soupeřům o svých slabinách. Kdyby si něco takového dovolil říct za druhé světové války, už by ho zastřelili.
  • Korina Wood
  • Máme však obrovské množství admirálů, kontradmirálů, lordů admirality, kapitánů, viceadmirálů, generálů, plukovníků, maršálů letectva a dalších vysoce postavených důstojníků, kteří bedlivě dohlížejí na těchto 40 tanků a 12 lodí. Jsme dobře chráněni!
  • Angličanka  s.re, aniž by si vzala kalhotky. 🙂
  • https://aftershock.news/?q=node/1263687
  • Já dodávám: zveřejňuji to proto, aby bylo vidět jak ještě  daleko jsou před námi i západní velmoci a že chování „naší politické elity“ tady není vůbec žádnou výjimkou. A taková ironie – je stav armád třeba Německa, USA atd. hodně podobný tomu stavu v Angli nebo u „nás“?
  • Mám dvě otázky, jejichž odpovědi by byly jistě bombou ve světě:
  • 1. Požádá Anglie pokorně Rusko o to, aby jim poslala na pomoc s obranou Wágnerovce a nedo jej požádá o to, aby odložilo útok na britské ostrovy na dobu, kdy Anglie dokončí tak za dvacet let vyzbrojení sví armády?
  • 2. Využije toho Argentina a na místo Malvínských ostrovů si vybere náhradu v podobě Londýna, Manchesteru, Skotska, Walesu atd.? Případně by Argentina mohla získat i další území která dosud pod správou Anglie?

No uznejte, není to sranda? Překlad Peter 008

sdílet na

29 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
5. 7. 2023 22:51
Ohodnotit příspěvek :
     

“…Admirál Radakin řekl, že Spojené království „investuje jako blázen“ do obrněných vozidel, která vstoupí do služby ke konci desetiletí…”
Taky to někomu připomíná pískoviště?
“A ťobě taky rožbiju hubu, až vyroštu!”

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
5. 7. 2023 23:19

Máš dobrý nápady. 🙂 🙂 🙂

pepa
6. 7. 2023 02:24
Odpovědět  Albi

Je to blekotavej pablbec žvanivej. Plácá jen kydy vo hovně, aby se vyžvanil.

Autor
6. 7. 2023 03:04
Odpovědět  pepa

A vy zase nadáváte, abyste se vybl.l. Co vás štve – plat za tohle, nebo manželka?

pepa
6. 7. 2023 03:15
Odpovědět  Peter 008

Jen komentuji idiotské plané samoúčelné žvanění toho blekoty. Jakou informační hodnotu k tématu článku má to jeho žvanění? Zápornou. Je to zasíravej balast, jen pro jeho žvanivé sebeuspokojení. Není tu zdaleka sám, takovejto pablb tlachavej.

Autor
6. 7. 2023 04:08
Odpovědět  pepa

Dobře, tak jste se rozhodl bojovat s dnešními problémy tak, že budete vyhledávat všechny žvanily, aby šli NAMÍSTO VÁS BOJOVAT DO ULIC? Proč teda tady ztrácíte čas? Se zbytečnými žvanily? Běžte a získejte slávu bojem na barikádách a staňte se demokratickým diktátorem …
Pozdravujte na oddělení náčelníka.
Psal o vás Dostojevski, maloval vás Francisco Goya

comment image

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel K
6. 7. 2023 11:24
Odpovědět  Peter 008

Já už ho tedy delší čas neviděl ale vypadá jako jeden vocas zvaný Holýnek Bořivojitý, kontrolor NKÚ fízl přes fízly Čoudelkovo pravá pařáta. Ta podoba by tam byla, čas takový charakter takhle pokroutí. 🤣🤣🤣🙄🙄😭🤦‍♂️🤦‍♂️

Pavel z Moravy
6. 7. 2023 09:35
Odpovědět  pepa

Někdy to takzvané plané mudrování nejlépe vystihuje podstatu problému. Milane, vystihnul jsi to přesně.

6. 7. 2023 14:02
Odpovědět  Pavel z Moravy

🙂

Markýza
6. 7. 2023 09:45
Odpovědět  pepa

Kdo jste, abyste rozhodoval, jakou má co informační hodnotu – a pro koho?? Máte na to snad vysokou, nebo co?
A jakou informační hodnotu mají tyhle vaše výkřiky do tmy?

6. 7. 2023 14:05
Odpovědět  Markýza

Asi se rychtuje napsat Korán II. To jsou taky takové výkřiky šíleného exhibicionisty v poušti.

Markýza
6. 7. 2023 14:34

Nebo je možná obětí “paradigmatu” a iluze, že on je ten vyvolený, kdo VÍ.

6. 7. 2023 20:57
Odpovědět  Markýza

🙂

6. 7. 2023 14:01
Odpovědět  pepa

(_!_)

jiří
6. 7. 2023 11:36
Odpovědět  Peter 008

Petře blokněte toto individuum, je to rozesí rač diskuzí. Díky.

Markýza
6. 7. 2023 12:05
Odpovědět  jiří

A já se přidávám s prosbou, abyste případně umravnil ty pitomé hádky Sergeje a Šlaka, dělají nám tu z toho pomalu PP.

6. 7. 2023 14:06
Odpovědět  Markýza

Trolí dle zadání – a nejsou sami. Je jich tu povícero.

6. 7. 2023 14:01
Odpovědět  pepa

(_!_)

Pavel z Moravy
6. 7. 2023 09:28
Odpovědět  Albi

Dnes mu to perlí.

Vaska
5. 7. 2023 23:25
Ohodnotit příspěvek :
     

tady to Koller krásně vysvětluje – https://t.me/to_je_nas_svet/14048

Albi
5. 7. 2023 23:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Z diskuze: Všechny komentáře dobré, nejvíc se mi líbil (to jsem si připadala jhako doma):

  • “Korina Wood
  • Máme však obrovské množství admirálů, kontradmirálů, lordů admirality, kapitánů, viceadmirálů, generálů, plukovníků, maršálů letectva a dalších vysoce postavených důstojníků, kteří bedlivě dohlížejí na těchto 40 tanků a 12 lodí. Jsme dobře chráněni!

🙂 🙂 🙂 .-) 🙂

Pavel z Moravy
6. 7. 2023 09:32
Odpovědět  Albi

.To se mi také líbilo nejvíce. Šikovná děvucha.

Frank
6. 7. 2023 00:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Možná by bylo optimální spláchnout celou GB do moře. Anglosasové vždy byli jen nadřazené svině, které měly Slovany za póvl a podle toho se dodnes chovají.

pepa
6. 7. 2023 02:38
Odpovědět  Frank

Tam jde mocensky hlavně o židy různého původu šmrnclé Sasy – tzv. Anglosasy. To slovo “Anglosasové” je falešné, původní Anglové byli genocidně vyhlazeni. Jazyk Angličtina s původním jazykem Anglů nemá nic společného, tzv. angličtina je germánská uměle spatlaná primitivní hatmatilka.

V Londýně-City (stát “Rotšild” v Londýně, podobně jako Vatikán v Římě nebo Washington DC ve Washingtonu) je epicentrum světového sionismu a sionistické globalizace. Tam je původ a financování všech tažení na východ “Drang nach Osten”, včetně toho současného, první tažení byl Napoleon.

jiří
6. 7. 2023 11:51
Odpovědět  pepa

“Je to blekotavej pablbec žvanivej. Plácá jen kydy vo hovně, aby se vyžvanil.”

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
6. 7. 2023 14:09
Odpovědět  pepa

No, aspoň víme kdo to tvé trolení financuje, Mekoto.

Markýza
6. 7. 2023 14:35
Odpovědět  Frank

I s Korinou Wood, jo? 😎

Gales
6. 7. 2023 09:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Něco málo mají a zbytek dokecají.Ale chleba si za to nekoupí.

Spam Janka
7. 7. 2023 10:44
Ohodnotit příspěvek :
     

neboli nahodou tento tyzden spravy z Londyna, ze nejaky vysokopostaveny uz neviem ci politik alebo predstavitel obrany navrhol vyhlasit Rusku vojnu??