blog

Pravda o stropu na elektřinu: Rajchl spočítal. A vyzval

Ze sítí

ČEZ za první tři kvartály zosminásobil svůj zisk!!!

Tak už víme, kde ty naše peníze jsou.

Posiluj ČEZ – zachráníš mír!

Opakovaně deklaruji, že úlohou ČEZu nemá být maximalizovat profit, nýbrž dodávat občanům ČR energie za přijatelné ceny. Ideálně má mít minimální zisk a poskytovat elektřinu za cenu do 3 Kč/kWh. Teď je to ale obráceně.

Jedná se o jedinou firmu v naší zemi, kde akcionáři vlastnící 30% mají větší váhu naž akcionář vlastnící 70%.


Právník a předseda strany PRO Jindřich Rajchl vyčinil vládě Petra Fialy (ODS) a speciálně ministrovi financí Zbyňku Stanjurovi. Rajchl má za to, že Fialova vláda se chová vůči Česku jako na dobytém hradě a celou Českou republiku plení a pracuje ve prospěch nadnárodní globalizace. Podle Rajchla musí tato vláda skončit, musí se spojit antiglobalistické síly a musí lidem pomoct skutečně řešit jejich tíživou situaci. Až příliš vysoké ceny elektřiny, které mnoho lidí nemá šanci zaplatit.

Předseda hnutí PRO a právník Jindřich Rajchl se na sociálních sítích rozpovídal o energetice.

Teď k tomu úplně nejdůležitějšímu. To jsou ty zálohy, které jsou naprosto šílené,“ začal zostra Rajchl. Vláda Petra Fialy (ODS) podle něj prochází totálním fiaskem, protože slibovala, že nebude zvyšovat daně, ale s windfall tax dělá pravý opak. „Pan Stanjura si namaloval do rozpočtu plus nějakých 85 miliard, ale jediný efekt, který to zatím mělo, je oznámený odchod firmy Daniela Křetínského z Česka, takže to je reálně minus jedna miliarda. Počítejme to, jak to je a ne, jak si to namaloval pan (ministr financí) Stanjura (ODS),“ vyložil svůj pohled na věc Rajchl.

A hned připomínal, jak Fialova vláda zastropovala ceny energií a slibovala, že se to projeví na listopadové faktuře za energie. A na to konto vyzval všechny své spoluobčany, aby se podívali na své podzimní faktury a zhodnotili, jak jim vláda pomohla. „U těch, kdo nemají fixaci, to jediné, co vláda dokázala, je, že je to zdražení, protože jsme se dostali na ten strop, což je zdražení, ne zlevnění. Je to zásadní zdražení pro většinu lidí,“ pokračoval ve slovní kanonádě Rajchl.

„Když já jsem se díval na ty rozpisy a já to nějakým způsobem utáhnu, ale ne každý žijeme v kompletní rodině, a já jsem advokát v Praze, ale musím říct, že já mám solidaritu s ostatníma lidma,“ nechal se slyšet právník. „Matky samoživitelky, senioři, tohle prostě normální člověk nemůže dát. Nemůže. To zdražení je masivní,“ pokračoval.

Zdůraznil, že na to, že ten strop je moc vysoký a vláda tak lidem ve skutečnosti nepomohla. „Ta koncová cena, my jsme to říkali od začátku, bude mezi 11 a 12 korunami za kWh. Nevím, jak to ti lidé chtějí poplatit. Nevím, jak chce tahle vláda, která nás zas a znovu obelhala, tak jak těm lidem chce pomoct. Nevím to,“ řekl Rajchl.

Upozorňoval také, že strop energií platí pro občany, ale pokud obchodníci nakoupí cenu vyšší, stát jim rozdíl proplatí. Takže obchodníci s elektřinou budou motivováni nakupovat co nejdráž. I tento model musí podle Rajchla skončit.

Popsal také tvorbu ceny elektřiny na burze, byť hned zdůraznil, že většina obchodů s elektřinou dnes již probíhá mimo burzu, ale za burzovní ceny. „Prý to nelze levněji, protože by se mohli soudně bránit minoritní akcionáři ČEZ, mezi které patří i některé americké investiční fondy. A to je zase to, co my říkáme od začátku. Pojďme ty minoritní akcionáře vykoupit, ať už nás to neblokuje,“ žádal Rajchl.

„Já tady budu platit 200 tisíc za elektřinu a za plyn, ale já to nějak utáhnu, ale já chci bojovat tady za ty lidi, kteří nemají šanci to utáhnout. Za ty já chci bojovat,“ vysvětloval.

Kroutil hlavou také nad tím, že se cena utváří na základě výstupu z tzv. závěrné elektrárny, a pokud je to elektrárna plynová, tak ta cena té elektřiny je mnohem vyšší, než by mohla být bez tohoto systému.

„To je naprosto perverzní. To je jako kdyby vám řezník chtěl prodat kilo masa, kde bude 90 procent tvořeno z levného masa, ale 10 procent bude nějaké maso hodně kvalitní a on vám prodal celé to kilo masa za cenu masa, která tam je z 10 procent,“ popisoval právník tvorbu cen elektřiny.

Lidé se podle něj dostanou do velkých problémů. „Ale ne vlastní vinou, protože jim ten stát tady není schopen zajistit důstojné podmínky k životu. Co by oni podle Stanjury a Fialy měli dělat? Měli by ten svůj rodinný dům prodat a jít do domova důchodců? Nebo mají ještě v osmdesáti letech pracovat? Nebo jak to ten Fiala se Stanjurou chce?“ ptal se Rajchl dál.

Osobně si prý nepřeje, aby ČEZ vydělal ročně 50 miliard. Chce, aby ČEZ vydělal maximálně miliardu a většina peněz má zůstat u lidí a u firem. „Tímhle chcete porazit Rusko? Tím, že ty nadnárodní firmy na tom budou vydělávat? Tak to teda klobouk dolů,“ nechal se slyšet Rajchl.

Je přesvědčen, že česká vláda dělá kroky, které likvidují firmy, likvidují seniory, likvidují samoživitele. „Co mají dělat lidi, kteří vydělávají 30 tisíc měsíčně? Ti to prostě nemohou uplatit. A to je ještě dobrý, mít plat 30 tisíc. Někteří mají i dvacet. A vláda nabízí nějaké programy pomoci, to je jako kdybyste byli na poušti a někdo vám dal jednu kapku vody a tvrdil vám, že teď už můžete pokračovat v cestě,“ rozpovídal se Rajchl.

A nakonec nabídl cestu.

„Jedinou možností je, že tahle vláda musí jít pryč,“ volal na videu a žádal, aby antiglobalisté v Česku spojili síly a pracovali pro Česko. Všichni by si podle Rajchla měli uvědomit, že musí na stranu antiglobalistů dostat střední třídu a jen tak mohou uspět.

Tady je jasně jednotící téma. Je to absolutní neschopnost této vlády, je to devastace českých domácností i firem. „My se toho musíme chopit a zvládneme to. Když mají minoritní akcionáři ČEZ 30 procent, tak mi dejte tu pravomoc a já to zvládnu. … Ale musí se jednat,“ volal Rajchl na videu s tím, že dokáže dostat cenu elektřiny pod tři koruny za kWh.

Volal také po tom, aby se Česko začalo k Rusku chovat normálně a mělo by nakupovat ropu z Ruska a nikoli jen od Saúdské Arábie, která tuto ropu stejně nakoupila z Ruska. Tak to vidí Rajchl.

„Vláda se chová jako na dobytém hradě, který obsadila a který teď plení. Kdyby to byly jejich peníze, tak se k nim nikdy nebudou chovat tak, jak se chovají. Oni se tak chovají jen proto, že to nejsou jejich peníze a pracují v žoldu těch lidí, kteří tahají za provázky,“ míní Rajchl.
facebook, parlamentní listy

sdílet na

48 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
miro
10. 11. 2022 15:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Naši otcové,dědové budovali Temelín pro lidi a ne pro šmejdy a idiotskou vládu, je nejvyšší čas se těch dobytku zbavit.

Gene
10. 11. 2022 16:06
Odpovědět  miro

A jak se jich chcete zbavit?

Pavel K
10. 11. 2022 17:46
Odpovědět  Gene

To není ale otázka pro jednoho člověka. Copak ostatním to nevadí to co se v naší zemi děje?

Pavel z Moravy
10. 11. 2022 19:07
Odpovědět  Pavel K

Pavle, jak vidíš tak nevadí. Většině už bohužel hlava nefunguje. S tím nenaděláš vůbec nic, budeš se pouze nasírat. Ber to tak, vím, že ještě můžeš mít před sebou když se zadaří 20 i 30 let života, když zvládneš devadesátku, ale těmto mlaďochům je 20, 30 let. Nech je ať se v tom tedy vykoupají. Doteď a asi stále je přikrmuje maminka, babička a točí se kolem nich celé familie. Až jim to skončí, tak se z toho spousta z nich pose.re. My jsme byli jiné generace tvrďáků, s námi se nikdo nemazlil, já to tedy tak měl. Píši ti to nyní u krušáčka a přeji pěkný večer.

Jirka
10. 11. 2022 18:08
Odpovědět  Gene

Volbama. Nedavno takova sance byla. Ale v prvnim kole zustalo 40℅, ve druhem dokonce 80℅ volicu doma. Asi jeste neni dost zle.

Karel
10. 11. 2022 21:37
Odpovědět  Gene

Požádat nějakou deratizační firmu o pomoc.

Jaroslav
10. 11. 2022 16:18
Odpovědět  miro

Jsem ve věku, kdy mohu směle prohlásit, že má generace si vybudovala Dukovany i Temelín (platím daně od roku 1976, t.j. 2 roky po zahájení stavby Dukovan a platím je dodnes). No a teď nějací hajzlíci nedovzdělaní, pětizloději nám prodávají naši elektřinu za grázlovské peníze. Stejně jako předtím Topolánek rozkradl penzijní fondy, byly to stovky miliard a teď pomáhají důchodcům na onen svět čtyřnásobnou vakcinací a šířením Covidu (prý je jich moc a jsou to paraziti- předávám jak jsem koupil). Také se nemluví, že část průmyslu v ČSSR byla vybudována jako součást penzijního fondu- zisky se využívaly na platbu penzí. Obdobný systém je na západě, kde penzizní fondy investují a zisky rozdělují do penzí. No a… hádejte co se stalo s podniky v Československu, které byly součástí penzijního systému? Že by byly rozkradeny? Rozuměj zprivatizovány…

Jaroslav
10. 11. 2022 16:19
Odpovědět  Jaroslav

Část 2: No, abychom si jenom my “starší” nestěžovali, inflace, která byla vyvolána (voly) slouží k okradení o úspory ty, kteří je mají (to je skutečně základní účel inflace, která není náhodná, je organizována..). Takže střední a mladší generace, šetřete si na penze, Vaše peníze Vám budou zcela jistě ukradeny než dosáhnete penzijního věku. Takhle si představuji naši světlou budoucnost i budoucnost svých dětí i vnoučat. Vše je ošetřeno, nic není náhoda. No a dezinformační dohlížeči, skočte mi na cara….

VÁCLAV
10. 11. 2022 17:21
Odpovědět  Jaroslav

Cinkal jsi? Tak si nestěžuj. Když vám Štěpán říkal co nás čeká, tak jste řvali ” nejsme děti “. Ještě jste ho za pravdu zavřeli. To jste to dogazdovali, demokradi.

skeptik
10. 11. 2022 17:31
Odpovědět  VÁCLAV

Nebýt “uvědomělých” “zodpovědných” voličů Klause a jeho mafiánské ODS, kteří mu to házeli stále dokola navzdory zlodějnám a podvodům, tak mohlo být vše jinak.

Pavel K
10. 11. 2022 18:14
Odpovědět  skeptik

Já si myslím, že vše bylo řízeno CIA aby to došlo tam, kde jsme dnes. Proto byl taky hadrák, tak následující volby byly asi všechny cinknutý jako prase, aby nás dostali do dnešního stavu. Co pro nás pro občany tohoto státu za posledních třicet let udělali dobrého. Jen zdražování a guláš v Ústavě a v zákonech. Zkrátka vše rozvrátit. Vše!!

Rapa
10. 11. 2022 19:26
Odpovědět  Pavel K

I kdyby před hadrákem CIA vůbec nic neovlivňovala,tak po hadráku naprosto vše,skočili na československo jako smečka psů,lišek a hyen na šunku.Pumpovaly se banky a kradlo ostošest ihned a trvá to už 33 roků dál,je to na celou kapitolu do knihy rekordů, jistě si CIA vrní a přede,je štěstím celá bezsebe,kolik hňupů a idiotů zaháčkovali a dosadili do vlád a parlamentů u nás,za ůplatu.Dnes je už uplácet nemusí,idiocie se namnožila a množí dál placená ochotně ovcemi.Po takovém pokroku přichází ještě vyšší stupeň,ten konečný-Imbecilismus,který je už taky vidět,např.u ,,mamánka ” ministra.

Pavel K
10. 11. 2022 19:35
Odpovědět  Rapa

Ale ovlivňovala a šťourala. Fšude samej vobřezanec. Jinak souhlas. 👍 🙋‍♂️

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel K
10. 11. 2022 18:06
Odpovědět  VÁCLAV

Václave je to tak. Budu citovat. BUDETE OTROCI VE VLASTNÍ ZEMI.
Nevaroval nás jenom Štěpán. Sposta dědků a fotrů při té šaškárně říkali, neděláš dobře Jaromíre……

Pavel z Moravy
10. 11. 2022 19:46
Odpovědět  Pavel K

Oni si dědkové prožili monarchii, 1.republiku a moc dobře věděli o čem mluví. Co říkal dědek Josef – zažil jsem císaře pána, zažil jsem Masaryka, zažil jsem Hitlera a až stolař mi dal důchod. Můj těžce nemocný děda s astmatem, který lapnul na italské frontě makal potom stále jako zedník i když byl nemocen. Nevím kdy přesně dostal důchod, ale bylo to také až za socíku. Nu, já tedy v 89 necinkal, ale jaký smysl má se k tomu vracet. Spíše by se měla řešit současnost. Komunisté jsou již staří a ti dobří, moudří a vzdělaní jako byli Ransdorf a Grebeníček pražskému vedení tehdy nevoněli a dnes již nemohou s touto přeformátovanou mladou generací nijak uspět. Kdo si chce sáhnout do svědomí, musí říci, že národ komunisty zradil. Kdyby byl národ moudrý, ukázal by pouze na ty, kteří ze systému profitovali, ale lid šmahem odsoudil celou myšlenku socialismu, dnes se mu to vrátilo jako bumerang.

Pavel K
10. 11. 2022 20:48
Odpovědět  Pavel z Moravy

Pavle přesně tak, vůbec nemá cenu se k tomu vracet, to ať jednou rozebírají historikové, my tuna jen můžeme si plácat játrama. To se už nikdy nevrátí. Čas nejde vrátit zpět. 🙋‍♂️

Autor
10. 11. 2022 21:28
Odpovědět  Pavel K

Naopak. Měli bychom se poučit nejen z tohoto, ale i z toho co je.
Přece znáte – kdo nezná a nectí svou minulost, nemá budoucnost.
Naši předkové odolali obrovskému 300-letému nátlaku němčourů a jejich přisluhovačů, protože si ctili svou minulost a uchovávcali si ji v srdci, tam kam cenzura i nátlak nedosáhly … . A že se i dnes snaží zamlžit a převyprávět jinak takové události jako kolem Jana Husa, Jana Žižky, přesvědčují nás jak to bylo skvělé za První republiky i když se to tehdy ode dneška moc nelišilo. Ale tehdy s lidmi stála jedna velká síla. A to byl ten rozdíl. Zradili jsme jako národ to a ty, kteří bojovali nejen za lepší svět, ale především za tenhle národ, všechny ty oběti a strádání mnoha milionů lidí …

Pavel K
10. 11. 2022 21:36
Odpovědět  Peter

Tak samozřejmě svámi souhlasím, to co jsem napsal bylo myšleno hovorově, jako bychom seděli u piva. Ale. Připomínat ANO ale to pořád dokolečka omílat, však píši ať to pak posuzují historici. Vidíme jak to dnes ve státě vypadá.

Davor
10. 11. 2022 17:35
Odpovědět  Jaroslav

Je čas..

comment image

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel K
10. 11. 2022 18:37
Odpovědět  Davor

🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣

Pavel K
10. 11. 2022 17:52
Odpovědět  Jaroslav

👍 👍 👍 👍
Jen dodám, daně platí všichni co tuna v ČR žijí. Už jen třeba z rohlíku že ano. Je tu daň na všechno. Za zdaněnou výplatu si jeden koupí na stavbu RD zdaněný materiál a pak musí platit daň z nemovitosti. Nejsem odmítač daní, ale musí se s nimi hospodařit a ne to rozkrádat. Ti kteří to celých 33 let dělají zabavit vše do pátého kolena.

Gales
10. 11. 2022 17:37
Odpovědět  miro

Za Husáka se budovalo a za demokratů kradlo.Zlatí komunisti i když mě ti současní i ser.ou.

jiří
10. 11. 2022 19:42
Odpovědět  Gales

comment image

Filipes
10. 11. 2022 20:44
Odpovědět  jiří

Pěkný.

me2d44
11. 11. 2022 10:52
Odpovědět  Gales

Víte, ale on je taky komunista a Komunista (do té druhé položky spíš patří Bolševici – je jich méně, ale dřou pro všechny – dnes třeba Skála). I Stalin měl problém s Trockisty (taky “komunisti” ale s hlavou v Americe, kde taky Trockij skončil). Řada komunistů sloužila národu až do smrti. Ale na vrchol se dostali prospěcháři (sem-tam se povedlo na špici dostat někoho, co to myslí dobře) – a možná, kdyby nebyla zákonem uznána “vedoucím úloha strany”, tak by k událostem 1989 ani nedošlo. Pro rýpaly – klíči jsem necinkal, měl jsem 14 dnů pohotovost na pracovišti a hlídal jsem vojáky, podřízené, aby se do něčeho nezapletli! Dneska jsem kapitán v důchodu, potencionální partyzán.

Gene
10. 11. 2022 16:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Ale to je proste system kapitalismu, znasobovat zisky a nase blbost ze jsme dovolili rozprodat to co nam melo patrit.. Kdysi jsme byli zakaznici, pak spotrebitele a ted jsme jen produkty, potrebne k zvysovani moci nadnarodnich spolecnosti. Kdysi ve vedeni firmy pracovali vetsinou mistni lide, kteri byli soucasti mistni spolecnosti a v celku byli jeji soucasti. Ted jsou roseti po celem svete a k miistnim nemaji zadny vztah. Mistni lide jim slouzi jen jako zdroje zisku. Treba tovarna v Kanade, kdysi mela vsechny nadrizene z okoli a da se rict ze vse klapalo a pracovnik tam byl clovekem. Posledni desetileti firma v zajmu zisku zacala menit vedeni, ktere dovazi z okolnich provincii, a nebo sveta. Samozdrejme vedeni nema k okoli zaden vztah a pracovnik je jen cislo. Tak se nedivte ze ivestory nezajima zivot ceskeho clovicka, ale ze ho zajima jak z neho vysat cim jak nejvic.

Pijack
10. 11. 2022 18:37
Odpovědět  Gene

Ještě tomu předchází jedno – ukrást. Napřed ČEZ ukradli (privatizace), aby ho mohli ždímat a ještě jeho prostřednictvím podojit státní kasu. Je známo o dnešních “kapitalistech”, že bez rabování neumí nic vybudovat a vyrobit. K rozvoji svých zisků potřebují cizí zdroje. Dělali to hlavně s mozky, když přitáhli do USA vědce a jiné mozkové kapacity. Nerostné bohatství dováželi známým způsobem. To se to pak vytváří zisky, že? 🙂 Někdy mám pocit, že se celý svět snaží o pozornost svých otrokářů z FED. .. a když to nesype z nakradeného, tak vytisknou další miliardy… samozřejmě v dolarech. A svět se stále klaní…

Rapa
10. 11. 2022 19:58
Odpovědět  Pijack

Ukradnu kolo,chytí mne,platím a můžu jít do kriminálu.Ale ukrást jadernou elektrárnu a místo vězení lukulsky hodovat,je teda něco.Jistě nám i peklo závidí,jaké má u nás konkurenty,už si dal i lucifer přihlášku studovat na universitu do Brna,tam se to učí taky,jak nato.

Gene
10. 11. 2022 22:44
Odpovědět  Pijack

Ale vzdyt za tim nejsou jen amici, ale cela zapadni Evropa. Vzdyt nejvetsi spinavosti prisly z Londyna. Snad si nemyslite ze obycejny amik dostal neco zadarmo, teda kromne pujcek. V dobe kdy rostli, meli prirodniho bohatstvi jak nasrano a obycejny clovek musel makat. Bohatlo jen urcite procento lidi. Nebylo to tam take zlate jak se povida. Ted navic nenazrani vyrabovali vse a kradou kde se dal i na vlastnich, stejnym stylem, tak jak okradaji v Cesku. Navic vychodo Evropane byli vzdy brani za menecene, takze k vykradeni se pridala i malo placena sila. Zisky maji jen ti nejbohatsi a to nejsou jen Amici.

me2d44
11. 11. 2022 12:40
Odpovědět  Gene

Největší blbost byla rozprodat strategické majetky: pitnou vodu, ocelárny, doly (na libovolnou těžbu), elektrárny, sila na plyn a strukturu pro jeho rozvod, prostě to, na čem závisí náš život (parlament a vláda ten svůj vidí na Kanárech, nebo na Havaji)! Mimochodem, když nebude plyn a současná vláda vypne elektřinu – kdo z Vás si umí představit ráno bez kafe, nebo bez čaje? Kde si nabijete tablety, notebooky, mobily? Kde se ohřejete v zimě? Na čem si v paneláku uvaříte oběd? A přijde Vám normální se v mrazu mýt tím ledem, co sotva vypadne z vodovodu? Jako ateista říkám : potěž Bůh (a s velkým “B”, protože i věřících si vážím – často víc, než bezvěrců, ale to je moje svědomí)!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Gene
11. 11. 2022 15:27
Odpovědět  me2d44

To nebyla chyba, ale plan. Potrebuji lid dostat pod maximalni kontrolu a to je nejlepsi cesta. Prvni jim dali trochu sance na lepsi zivot, zbli je, odrovnali jejich mladez a ted s nimi toci jak se jim zachce. Situace nebude tak spatna jak ji popisuje alternativa, ale bude spatne. Lide prestali myslet na budoucnost, prestali mit snahu byt castecne samostatny, zleniveli. Prodali kravu, aby se o ni nemuseli starat. Nikdy nepremysleli nad tim ze to mleko bude uz jen drahsi a budeme jen radi pokud vubec bude.

Jan
10. 11. 2022 17:44
Ohodnotit příspěvek :
     

CEZ znarodnit v narodnim zajmu. Odskodneni akcionaru bude stat mene jak platby za elektrinu akcionarum. Zachrani to spoustu lidi a jejich existenci, bydleni. Podpori prumysl, sluzby, energetickou jistotu. Zmena vlady reseni neni, musime vystoupit z EU a NATO, vymanit se jako kolonie z vlivu USA. To se podari az tehdy, kdyz se USA samy rozpadnou na nekolik casti. Zmizne EU i NATO.
Vehnali nas do EU, aby se zmocnili nucenou privatizaci (podminka vstupu do EU) vseho co mame za babku pomoci nasich zlodeju a zradcu. Ceny elektriny jsou dusledek. V jinych odvetvich totez. Nepatri nam ani voda. Drive vse patrilo lidu a stat nebyl zadluzen. Jo zly komunisti!
Ted vite, proc nas propasirovali do EU a NATO.

Ted z jineho soudku. Pristani na mesici bylo natoceno na zemi v USA a vsichni byli vazani mlcenim. Natocil vse Stanley Kubrick, znamy rejza. Tady na videu mluvi American o svedectvi ucastnika nataceni, sveho otce.
https://www.youtube.com/watch?v=YN0kngv9rMc&t=5s

Jan
10. 11. 2022 17:50
Odpovědět  Jan

Pristani na mesici, 11. zari, chemicke zbrane v Iraku, utok v Tonkinskem zalivu, atd. vsechno lzi a faky US zlocincu. Na jejich zaklade rozpoutali nicive valky s 20 miliony mrtvych, rozbombardovali chude zeme do doby kamenne.

me2d44
11. 11. 2022 12:57
Odpovědět  Jan

Se znárodněním ČEZ souhlasím – a na vyplacení akcionářů by mohly jít ty miliardy, za které se česká elektřina “může” prodávat na Lipské burze! A do ústavy by to chtělo zakotvit klauzuli, že strategické výrobky a suroviny je zakázáno na burze nabízet – natož prodávat (a vztáhl bych to i na pitnou vodu!).

Jan
10. 11. 2022 17:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Dobra zprava. V.V. Putin nepojede na summit 20 na Bali. Vi proc, USaci a Britove uz ho chteji dlouho zabit. Jako Vucice a vsechny kdo jim nelize koule.

Pavel z Moravy
10. 11. 2022 19:28
Odpovědět  Jan

To mu jedině Putinovi schvaluji, s těmi zvláštními inteligenty by se stejně neměl o čem bavit, myslím tím tu západní ekipu. Ti ještě nevyrostli ani z plen, natož s nimi vést rozumnou řeč.

Pavel K
10. 11. 2022 19:46
Odpovědět  Pavel z Moravy

Ahoj kamaráde, tak jaký byl den. Já jsem teď slaměný vdovec. Byli tu dnes topenáři, musel jsem měnit plynový kotel. Tamten jsem tu měl snad od 99 roku. Jeden můj známý mě před hodinou dovezl dva 15l soudky pěnivého moku a brzké dobře hned jeden rejpnu. Vaří to dobře, chutná mě to. Za dvacku a v restauraci plzeň pade. No kdopak to dneska má. Střízlivého mě nedostanou. 🤣🤣🤣🙋‍♂️

Rapa
10. 11. 2022 20:09
Odpovědět  Jan

Coby mezi takovými …dělal,naco by tam letěl zbůhdarma,když už tvoří nový,lepší svět, kde člověk člověku je bratrem,ne vlkem.

jiří
10. 11. 2022 19:38
Ohodnotit příspěvek :
     

comment image

Jiří
10. 11. 2022 20:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Jistě má pan Rajchl pravdu ,ale když se podíváte kolem sebe,kolik aut jezdí do měst z venkova ,jak se staví v okolí měst atd. , tak skutečně za 30let se podařilo koupit podstatnou část voličů pro současnou politiku ,která si dělá co chce.

Gene
10. 11. 2022 22:47
Odpovědět  Jiří

Prijde doba, kdy budou o to prichazet.

me2d44
11. 11. 2022 11:18
Odpovědět  Gene

To je dneska ze dne na den. Když mi bylo 6 (rok 1966), tak si táta vzal půjčku na barák – na 50 let, ale v té době věděl, že to dokáže zaplatit, protože: 1.) pracovat musel, 2.) zaměstnat ho museli, 3.) převážnou část stavby si udělal sám (vyučený zedník), 4.) ceny v té době nerujnovaly rodinné rozpočty. Dneska? Vem si hypotéku (musíš mít na to příjem), po měsíci tě vyhodí z práce a novou neseženeš – co pak? Býval zákon o povinnosti pracovat, ale i zákon o právu na práci – jinými slovy, člověka zaměstnat museli (byť u koštěte). Kdo nepracoval, byl “žena v domácnosti” (tolerováno), nebo příživník ( pas za katr – tam ho makat naučili)

Karel
10. 11. 2022 21:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Pan Rajchl to má, jako většina lidí s mozkem, v hlavě srovnané. Na rozdíl od členů naší vlády, kteří mají v hlavě pouze žlutomodrou šmouhu, jinak nic. ČEZ získal energetické zdroje, které vybudovali zlatí komunisté. Nebýt jich, nemá dnes ČEZ nic a národ je bez el.energie, neboť v současném morálním a hospodářském marasmu vlády a parlamentu by stát ani neměl el. energii za co nakoupit. A nejspíš by ani neměl od koho ji nakoupit.

Autor
10. 11. 2022 21:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak mne napadlo, jaká to asi bude shoda, když se někdo kdo tomu rozumí, podívá na to, kolik vlastně od poslední krize v r. 2008 vydělali všichni ti “elitní zloději” v “naší civilizaci”. Asi by se suma “záhadně” zmizelých peněz nějakou náhodou velmi blížila té,, která jako způsobuje tu dnešní “krizi”.
Našemu státu chybí přesně ty peníze, co jdou každoročně bez užitku pro nás do zahraničí z té naší neokolonie. Není to také náhoda?
Prostě by stačilo vynulovat majetky všech těch “superelit” a kromě nich by se nic nestalo, jen to, že by žádná krize nebyla … Nemohli by uplácet, platit zbrojení, platit za likvidaci nepohodlných, platit za reklamy čehokoliv, co se jim hodí, atd. atd. Svět by se stal čistším. Nemám pravdu?