blog

Noví superhrdinové! Politická karikatura USA

V roce 2021 vtrhla na světovou politickou scénu nová neuvěřitelná rodina, neuvěřitelně „Bajdanutý tým“! (Baidanated Team) Družina dělá krále: „Válečníci světla“, kdo jsou? Co o nich víme?

„Amerika je zpět.” Noví superhrdinové z Marvel Universe. Politická karikatura – Joe Biden, Hillary Clinton, Nancy Pelosi, Kamala Harris, Antony Blinken.

Rozdíly mezi starověkými ruskými a evropskými hrdiny od amerických. Ilja Muromec, Robin Hood, král Artuš a rytíři kulatého stolu byli skutečnými postavami. Relikvie Ilji Muromce jsou pohřbeny v Kyjevskopečerské lávře. Takové pohádkové postavy jako Ivan hlupák nebo Ivan Carevič, kolektivní to je obraz obyčejného člověka, ruského.

Podle moderních měřítek lze Ilju Muromce pravděpodobně přirovnat k mistru světa v těžké váze v MMA. To vše qavšak nelze srovnávat s Hulky, Batmany, Thory a Avengery z „Marvel Universe“. Američtí superhrdinové létají v vzduchoprázdném prostoru, střílí lasery z očí, pohybují předměty na dálku, teleportují se a mění se v malé zelené mužíčky. Jak řekl jeden komik: “Tak tady máte ty United State of America!”

V roce 2021, v důsledku svobodných, demokratických voleb ve Spojených státech, vtrhla na světovou politickou scénu nová neuvěřitelná superrodina, neuvěřitelný „Baidan Team“! 

Kamala Harrisová. 

Kamala Devi Harrisová. Její matka emigrovala do Spojených států z chudé indické vesnice. Na otcově straně jsou předci potomci otroků z Jamajky.

Kamala Harris je první ženou a první černošskou viceprezidentkou v historii Spojených států amerických. Bývalá náměstkyně okresního státního zástupce okresu Alameda. Prosazovala omezení takového preventivního opatření, jako je „propuštění na kauci“. Podporovala legalizaci marihuany a manželství osob stejného pohlaví, právo transgender lidí vybrat si veřejné toalety, jak chtějí atd.

Americký sen se stal skutečností! Black Panther, ženská superhrdinka z obálky reklamní brožury.

Zadornov má tento výraz: „zvídavost mysli“. Nějak se vše ukáže jako až moc „hladké a sladké“. Přidejme malou mušku (pravdu) z WikiLeaks. Byly zveřejněny dokumenty: její pradědeček Hamilton Brown je slavný plantážník a majitel otroků na Jamajce, je po něm pojmenováno celé město. 

Karikatura Kamaly Harris.

Anthony John Blinken

Antony John Blinken (školní přezdívka Antoška Blinčik). V jednom ze svých rozhovorů vyprávěl smutný příběh rodiny Blinkenových. Jeho ukrajinští předci uprchli z Ruské říše v Kyjevě, prchali před pogromy, a přestěhovali se žít do zámoří. (Jeho ukrajinský pradědeček Moishe Blinkin byl pravděpodobně skutečný Kozák 🙂 ).

V roce 1923 vyšel nesmrtelný román Michaila Bulgakova „Bílá garda“, popisující události občanské války na Ukrajině v roce 1918. Před více než 100 lety vstoupili nacionalisté ze západní Ukrajiny pod vedením Symona Petljury do města Kyjeva, hlavního města „Ukrajinské lidové republiky“. Prováděli etnické čistky židovského obyvatelstva.

Po Anthonyho rozhovoru víme pravdu. Rusové uspořádali pogromy v ukrajinských čtvrtích, takže etničtí Ukrajinci hromadně emigrovali do Kanady a Spojených států. Blinken přece nebude lhát. 

George Soros

George Soros. Šedý kardinál, prototyp Littlefingera ze série Game of Thrones.

Gyorgy Schwartz při narození. Maďarský Žid, nacista, podle nepotvrzené verze sloužil v SS.

Je to možné? Židé nebyli oficiálně přijati do služby ve Wehrmachtu ani v jednotkách SS. A obecně se s nimi nezacházelo s tolerancí.

Mladý Gyorgy Schwartz si odřízl pejzy, sundal si kipu a nasadil si křesťanský kříž. Změnil si příjmení na maďarské Gyorgy Shoros (George Soros). A minimálně se účastnil židovských pogromů, jak sám přiznává ve starém, zapomenutém rozhovoru.

Vždy se najdou chytří lidé s liberálními názory, kteří budou říkat: „všechno výše uvedené se nemohlo stát“! Autor je pak Putinův agent, Solovjovský propagandista, placený Alexandrem Lukašenkem. Bytem v Severní Koreji.

Karikatura George Sorose.

Zaměnitelnost nebo Průzračnost moci? Karikatura bez karikatury

Více než 2 funkční období byl „nesměnný“ Vladimir Putin u moci v letech 2000-2023 (jednou se vyměnil, 2008-2012).

Lidé se zvídavou myslí si položí otázku: co Angela Merkelová? Spolková kancléřka Německa od 22. listopadu 2005 do 8. prosince 2021. Spolkový kancléř Německa ani není volen přímým lidovým hlasováním! Nebo „Mr. Stability“ v Nizozemsku, „věčný Mark Rutte“.

Nejnepopulárnější premiérkou v britské historii je Theresa Mayová. Nahradil ji ještě méně oblíbený Boris Johnson. Dále Liz Trussová vydržela ve funkci 45 dní s hodnocením souhlasu 16 %. Předsedu vlády Velké Británie volí „100 nejstarších“, kteří sedí v teplých křeslech také ne díky projevu lidové vůle.

Jak se věci mají v USA? Přímé hlasování, změna moci? Prezidenti, kandidáti, neslouží více než 2 funkční období, nebo jak se říká v Rusku: „stejné tváře“. Theodore Roosevelt, Franklin Roosevelt, Bush Sr., Bush Jr., Bill Clinton, Hillary Clintonová atd. Zástupci rodů, rodin, příjmení.

Pojďme si na chvíli představit, zda Putinova dcera nebo Lukašenkův syn kandidují v prezidentských volbách. Ve svobodném, liberálním tisku bude stoupat hysterické vytí univerzálních rozměrů, je děsivé si to představit. Přímo ekologická katastrofa!

Stalin se svého času dopustil chyby, když odstavil Trockého od moci. Do voleb by šly dvě strany „trockisté“ a „bolševici“. Jako ve „svobodných a demokratických“ zemích: demokraté a republikáni, konzervativci a labouristé, CDU a SPD a tak dále. Nikdo by nenazval SSSR totalitní zemí. 

Politická karikatura “Amerika je zpět.” Fotoateliér “Retro” (odlehčená verze). Joe Biden, Hillary Clinton, Nancy Pelosi.

Kreslený film a superpadouch Vladimir Putin 2024

Podle zákonů žánru, pokud existují „Bojovníci světla a dobra“ – američtí superhrdinové zachraňující svět, musí existovat také ruský „ superpadouch“ Vladimir Putin .

    Je děsivý a hrozný. Malá skupinka ruských jednotek v Sýrii prakticky zlikvidovala ISIS na Blízkém východě (něco, co nedokázalo 23 států NATO).

    Putin postavil Nord Stream 2 a sám ho vyhodil do povětří.

    Jedním mávnutím ruky zvyšuje inflaci a ceny benzínu ve Spojených státech i v Evropě.

    Na Ukrajině jsou 4 jaderné elektrárny, ale zákeřní Rusové pálí pouze na Záporožskou jadernou elektrárnu, kde sídlí Ozbrojené síly Ruska (aby to nikdo nechápal).

    Ve Velké Británii Skripalovy pořád otravovali a otravovali (pravda, přesto neotrávili).

    Alexej Navalnyj byl propuštěn na léčení do Německa, cestou v letadle ho otrávili bojovou chemickou látkou – otrávili ho, otrávili ještě jednou (i když nakonec ani neotrávili). Lest Rusů a Vladimira Putina nezná mezí.

“Síla V Pravdě.” Vladimir Putin Friendly cartoon (oficiální karikatura 2024).

Rok 2000   Danila Bagrov, film “Brat 2”. „Řekni mi, Američane, co je síla? Je to v penězích? Takže můj bratr říká, že jde o peníze. Máš hodně peněz, tak co? Myslím, že síla spočívá v pravdě: kdo má pravdu, je silnější!“

Rok 2023 „Řekni mi, Američane, v čem je síla? Je to v penězích? Takže Zelí a Arestovič si myslí, že jde o peníze. Mají hodně peněz, a tak co? Myslím, že v Putinovi je síla: kdo má Putina, je silnější!“

***

Jako vždy materiály pro tento článek poskytli Petrov a Baširov, předané Vovanem a Lexusem, přijaté od taxikářů FSB na stanici metra Leningradské nádraží.

Politické karikatury © Andrew Zavgo V-studio Petrohrad 2021. 

https://sharji.ru/blog/politicheskaya-karikatura-2021/

https://aftershock.news/?q=node/1312735

Překlad Peter 008, který Vám přeje hezké prožití svátků.

sdílet na

10 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Administrátor
P.A.Semi
27. 12. 2023 23:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Doporučuji včerejší komické video z RT, je v ruštině s anglickými titulky, 2 minuty a kus:
https://www.rt.com/news/589720-rt-meddling-video-biden/
Ta paní, co to tam uvádí, je Margaret Simonyan, šéfredaktorka RT…
A k tomu doporučuji tam na odkazu 2015 si prohlédnout i to starší, to se mi tehdy taky dost líbilo… (doufám podle názvu, že to je ono, teď jsem to už znovu nestahoval…)

πα½

Bai
28. 12. 2023 11:02
Odpovědět  P.A.Semi

Nelze otevřít

Frank
27. 12. 2023 23:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Dement stojí uprostřed nějakého dobytka.

Pijack
28. 12. 2023 12:55
Odpovědět  Frank

Jj, celý svět vidí, že Biden je dementní stařec. Celý svět sleduje, jak se v přímém přenosu odhaluje z debility. A tenhle infantilní dement je prvním mužem USA. Připadá to někomu normální? Ten už překonal i idiotizmus Římského Senátu, když za senátora jmenovali koně. 🙂

Jaro Jaroslav
28. 12. 2023 00:05
Ohodnotit příspěvek :
     

TruNews.com: Kamala je v preklade Diabol. A veriaci v židovu bibliu vedia, že pred pádom USraela do pekla, bude to on, žena a Diabol čo vystrieda starú demenciu a senilitu…

Jaris
28. 12. 2023 00:43
Ohodnotit příspěvek :
     

Svaz hloupych bab, kam se podivate. K tomu prictete ruzne muzske dementy zapadniho sveta Bidena pres Scholze az k Fialovi a musi byt kazdemu prumernemu cloveku jasne, ze tu svou vladu vezou na pohrebnim katafalku primo do hnoje.

orinoko
28. 12. 2023 08:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Také alegorie a nadsázka.

https://youtu.be/GaM2GYqRK3w?si=AEG95LgWEzMi6ieL

Frank1
28. 12. 2023 09:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Osvezujici a vtipne!

Skeletor
29. 12. 2023 08:43
Odpovědět  Frank1

Po ránu pozvedne náladu, jen mne zaujalo to tipické ukrajinské jméno Blinkenova dědečka ” Moishe Blinkin “.