blog

Jak komické, když se vláda pasuje do role záchranářů státu

  Tak se nám  traktorista  Jurečka, poté co rozdýchal  stranickou podporu jeho setrvání v čele ministerstva,  před Ústavním soudem nechal slyšet, že v případě nesnížení důchodů by hrozila státu škoda 400 miliard korun. 

  Myšleno výhledově do roku 2060, a  kdy jen  navýšení v minulém roce by představovalo částku 19,9 miliard korun a letošním roce 33,8 miliard korun.

      V této souvislosti by bylo zajímavé sdělení premiéra Fialy a ministryně obrany Černochové na společně svolané tiskovce občanům této země, v jejichž zájmu  mají zemi řídit, kolik Českou republiku  stálo  vojenské a vládní téměř dvouleté angažmá na Ukrajině. Sdělit jaké budou skutečné  náklady  na pořízení a provoz F -35 do roku 2060. Kolikrát  tato  částka  převýší  Jurečkovu  částku 400 miliard pro seniory, kteří celý život si platili důchodové  pojištění a daněmi přispívali na nesmyslné zbrojení našeho státu v zájmu  USA. Připomenout občanům, že  rozpočet MO meziročně vzroste o 39,4 miliard korun a dojde k nákupu další vojenské techniky a zbraní  bez výběrového řízení, což je předpokladem pro další korupci, kterou je z minulosti právě ministerstvo obrany tak proslulé, viz aféra  Dalík. Mlhavá je také výše pomoci Fialovy vlády vyplývající z dokumentu  prohlášení  Rady Ukrajina – NATO, jejíž zasedání se konalo v Bruselu  na úrovni velvyslanců, ve kterém NATO slibuje Ukrajině v roce 2024 vojenskou a ekonomickou pomoc v hodnotě miliard eur.

  Je zbytečné  připomínat,  že Černochové se podařilo na jejím ministerstvu   vytvořit  spolek fanatických válečných psychopatů, kde prim si  bezkonkurenčně   vede  N GŠ   Řehka. Českým  válečným  jestřábům  alias  vykonavatelům  plánů teroristického   paktu  NATO není  za této situace  dovoleno si alespoň připustit, že žijí  ve světě, který se geopoliticky stále více  polarizuje.  Není to pouze  dlouhodobá  ukrajinská válka. Přibyla válka v Gaze vykazující  silné známky další eskalace. Přibyla vojenská koalice v Rudém moři, která  může být namířena proti dalšímu americkému protivníkovi – Íránu. Nehovoříc o největší hrozbě pro světového četníka a strážce neoliberální demokracie USA, kterou  pro ně představuje  ČLR.

       Z tohoto pohledu se tak  současné  mediální divadlo, v němž má  Ústavní soud  vynést  verdikt  v otázce oprávněnosti loňského snížení mimořádné červnové valorizacejeví  jako nepodstatný, byť  jeho rozhodnutí v případě správné konstelace  hvězd  může znamenat relativně  navýšení životní  skupině milionům osob. Relativně z toho důvodu, neb současné  asociální uskupení  ve Strakovce  konajíc trvale a záměrně  opatření proti zájmům našeho státu a jejich občanů najdou velmi brzy další způsoby jak dál ožebračovat nejen naše seniory, ale i další  skupiny občanů tohoto státu.  Především ve  prospěch  zbrojení, na příkaz svého zaoceánského chlebodárce a jeho vojenskoprůmyslového kopmpexu.

Miroslav Kavij


Psali jste si o to, tak tady máte! „Diskuze“ s jájínkem Zdechovským…obrázek si udělejte sami…

sdílet na

36 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Gales
11. 1. 2024 11:16
Ohodnotit příspěvek :
     

Z Ajronetu – Ukrajinec natočil video z ukrajinského supermarketu Tavria, kde se prodávají konzervy z české humanitární pomoci! Pro jednoho je to válka, pro druhého kšeft! Kde všude končí česká humanitární pomoc na Ukrajině? Také jste přispěli do sbírky na nákup potravin pro Ukrajince? Jsme na Ukrajině svědky vzkříšení Chazarské říše?

Zatímco v západních a zejména v českých médiích se vykresluje Ukrajina jako země, která potřebuje naši pomoc, tak ve skutečnosti se ukazuje, že s českou humanitární pomocí se na Ukrajině natvrdo kšeftuje, jak dokazuje svědecké video muže z Oděsy, který vyrazil na nákupy do místního supermarketu Tavria, aby natočil, jak tam prodávají konzervy z humanitární pomoci. Ukrajinský trh byl totiž po vypuknutí války zaplaven potravinami z Evropské unie, protože domácí produkce potravin a zejména konzerv se úplně zhroutila po úderech Ruské armády na ukrajinské konzervárny, které patří mezi strategické cíle úderů v každé válce, protože se v nich vyrábí konzervy pro armádu nepřítele.

Pijack
11. 1. 2024 12:35
Odpovědět  josh-xy

Já se už z toho Zdechlého lidovce brzo poseru smíchy. Vždyť ten imbecil neumí ani mluvit. Všimni si jak artikuluje. Navíc má divně podezřelý přízvuk. A dělá ze sebe jakéhosi zapáleného vůdce nové Evropy. Prý tento nedouk vystudoval kdesi vysokou. To žasnu.

Gales
11. 1. 2024 12:52
Odpovědět  Pijack

Při hadráku řvali lidé na náměstí že mají holé ruce a po třicetiletém vládnutí ,,odborníků” řvou že mají holé řitě……A konečná má recht.Ta zdechlina by měl už táhnout na Bory.

Standa
12. 1. 2024 08:55
Odpovědět  Gales

,,cit,,že mají holé ruce a po třicetiletém vládnutí ,,odborníků” řvou že mají holé řitě……”
—————————–
Nyní to bude nikoli ,, máme holé ruce ” ale,, máme hole v ruce”!
Od důchodců po celý národ.

Pijack
11. 1. 2024 14:05
Odpovědět  josh-xy

Děkuji za připomenutí. Kdo sleduje a zná, nemůže být z té Zdechliny udiven.

Slovan
11. 1. 2024 18:50
Odpovědět  Pijack

…..to je ale Pijacku žalostně málo. Tady má přijít chlap z lidu chytit ho pod krkem a zatřepat sním aby se probral.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Standa
12. 1. 2024 08:56
Odpovědět  Slovan

Je skutečně důležité, aby se probral?

Slovan
12. 1. 2024 09:53
Odpovědět  Standa

Tak co mám ty keldo napsat? To víš že na tom netrvám, ale nehodlám mít na víkemd rakušanovu návštěvu, když mě zrovna došlo kafe. Víš co mě stály ty vchodové dveře. I když dva kluky z té URNY znám, ale nevím jestli by na mě brali ohled, když rozkaz ten z něl jasně, nebyl čas se ptát kdo je kdo. 😊🤦‍♂️

sizok
11. 1. 2024 18:02
Odpovědět  Pijack

Je to hlupák.

Slovan
11. 1. 2024 18:48
Odpovědět  Pijack

Jestli ty MY se posserremme smíchy tak na to tě tenhle laidák z hluboka bobkuje ale z hluboka a myslí si o (!). Ale dobře nám tak, když se jim nedokážeme postavit a říci DOST.

Jura S
11. 1. 2024 13:50
Odpovědět  josh-xy

“Zdechlina” to je výstavní příklad “MEGAZMRDA” proradného, parazita, aspenské tlamy…

Joe Arp
11. 1. 2024 18:02
Odpovědět  Jura S

Nezapomínejme na jeho hrdinský boj s Barnevernetem o české sourozence! Tenkrát stačilo, kdyby Ilja Muromec Zdechanovský ještě trochu přitlačil a padla norkům vláda! Takhle z toho bylo jen jedno velké ho*vno, tak jako ze všech jeho aktivit. R.I.P.

Slovan
11. 1. 2024 18:36
Odpovědět  Jura S

Vono tam těch MEGA je povícero, já mám v hledáčku ještě nějakýho Bartůška, nebo tak nějak, taky zralej pověsit na rozporku.

Pijack
11. 1. 2024 11:25
Ohodnotit příspěvek :
     

No, oni ti slovutní Ústavní soudci se začali vrtat do ekonomiky a stavu státní kasy. Což je skandální. Tyhle nenasytné ropuchy má zajímat pouze ústavnost země, nikoliv zástupné ekonomické poměry v zemi. Tohle smrdí. Co je ústavním soudcům do toho, jaká je účelově zadlužená státní kasa? Proč se nestarají o to, aby stát nebyl zadlužen, když je zajímá prý “způsobená škoda” výplatou důchodů? To není starost ÚS. Jejich starost je dodržování platných zákonů. Pokud vláda vyhraje, bude to důkaz, že ÚS je zbytečný, protože naplňuje plány globalistů, nikoliv ústavnost země.

Ladislav 💤
11. 1. 2024 11:31
Odpovědět  Pijack

Včera jsem napsal na ÚS stížnost ohledně naší valorizace, tak se nebojte a pište a pěkně od plic!
Čím nás bude více, tím lépe pro nás!
NEBÁT SE A PIŠTE!
👍👍👍 Jsou to NAŠE peníze, né pětihnusu! Už mám toho banderstánu plné zuby! Ať chcípnou fašoumi!

Gales
11. 1. 2024 11:37
Odpovědět  Ladislav 💤

Všichni,staří i mladí,by měli podpořit důchodce,protože staří podporují mladé. A pokud by,jak navrhují někteří mladí lobotomisté,byli staří eliminovaní,tak budou mít ho..o protože jim už nikdo nic zazadara nedá.

me2d44
12. 1. 2024 12:23
Odpovědět  Gales

Kolego, hezký den! No nám “starým” mnohdy na fyzickou práci nestačí síla. Mnozí z nás si v různých zdraví poškozujících provozech odmakali víc, než 40 let. A nelze rozlišit, jestli zdraví víc poškozuje fyzická, nebo duševní práce – pokud se dělá poctivě, tak má stejný vliv. Navíc, na nás po 60 začnou ta léta doléhat. Objevují se zdravotní problémy (a nejedná se o “rýmičku”), zaměstnavatelé o nás už nestojí – na druhou stranu ty mladé “takyzaměstnance” už nemá kdo UČIT. A mladí nám dneska jen vyčítají, že po letech fyzické a duševní dřiny chceme spravedlivý důchod! (příklad: syn mne navštívil po 10 letech! po rozvodu – přijel si jen pro peníze, práce ho nezajímala).

Ladislav 💤
11. 1. 2024 11:53
Odpovědět  Ladislav 💤

Ještě jednou dobrý den na ÚS,

ještě jsem zapoměl, že se jedná o NAŠE důchodcovské peníze, ne pavladního slepence!

Nikdo z nás jim nedal mandát, aby nás zatáhli do Banderovské války!
Když může nezodpovědná pavláda hodit přes 320 miliard NAŠICH peněz do Banderostánu, do bezedné valečné studny, tak budou peníze i na na ŘÁDNOU valorizaci podle zákona, co nám patří a náleží.

Jestliže to zamítnete, tak je ÚS scela zbytečný!

Hezký den přeji

Tady je důkaz, že jsem psal.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pijack
11. 1. 2024 12:07
Odpovědět  Ladislav 💤

Demokracie už dávno prohrála. O tom podstatném NIKDO nemluví – ÚS se začal zabývat ekonomikou státu a stavu eráru. Co je sakra ústavním soudcům do stavu státní kasy? ONI mají dbát o Ústavu, o zákonnost !! Jejich zájem o hospodaření vlády je fatální selhání. To jim nepřísluší !!!
Takže tu máme instituci, která rozhoduje v (ne)souladu s ekonomikou, nikoliv v souladu s právem a ústavností. Ekonomika je nemá vůbec zajímat !!!

Demokracie a právní stát? Zapomeňte. 

jiří
11. 1. 2024 17:31
Odpovědět  Pijack

Řekl bych, že žádná demokracie, nikdy nikde neexistovala.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
me2d44
12. 1. 2024 12:34
Odpovědět  Ladislav 💤

Malá připomínka, kolego! Na to, že si Klaus z DŮCHODOVÉHO fondu do vládního rozpočtu přivlastnil 80 miliard – to už se zapomnělo??? No, já mám v tomhle ohledu paměť, jako slon!

me2d44
12. 1. 2024 12:10
Odpovědět  Ladislav 💤

Hezký den! nedělejte si plané iluze. Dneska jsem po roce vlezl na diskusi Novinky.Seznam.cz – a za to, že jsem napsal, že vrah z filozofické fakulty byl blb, protože měl jít střílet na Jurečkův vánoční večírek – smazali mě za 30 vteřin.Že prý porušení pravidel serveru!!!

ladik
11. 1. 2024 12:39
Odpovědět  Pijack

Stát je nástroj k prosazování zájmů vládnoucí třídy. A k tomu má také potřebné páky jako justici a silové složky k donucení poslušnosti občanů. Diktatura kapitálu jak vyšitá.

Pavel z Moravy.
11. 1. 2024 12:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Rozebírají se pouze jednotlivé záležitosti. To je ale k ničemu. Zku.rvený je systém.

Miro 2
11. 1. 2024 12:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Tato vláda okradla definitivně až do smrti důchodce, ale okrádá také ostatní lidi jen aby mohla zbrojit proti Rusku a to z toho důvodu, že se potřebuje zavděčit KoZa a USA. Jsou v křeči a cloumá s nimi servilita až hrůza. K tomu jejich chování se dá říci pouze………..”nedávej Jaromíre ty vypálené sirky znovu do krabičky, jednou se to to vymstí”.

Miro 2
11. 1. 2024 12:39
Odpovědět  Miro 2

Ti okradení důchodci totiž budou dostávat každý měsíc až do své smrt důchod menší o 1000 korun. Je to pořád ještě dost peněz, které se nepovalují někde na cestě.

Ladislav 💤
11. 1. 2024 13:01
Odpovědět  Miro 2

Nebudou! Ti zrádmí zmetci stejně brzy vypadnou!

Vaska
11. 1. 2024 13:37
Ohodnotit příspěvek :
     

nutelovič si nacvičuje práci, kterou bude vykonávat v base –
https://t.me/to_je_nas_svet/21257

Petr
11. 1. 2024 14:26
Ohodnotit příspěvek :
     

Jenom k tomu videu.
S vychcánkem Zdechovským se nemá cenu bavit. Jeho strana pokud vím byla téměř ve všech vládách od roku 89, všechno podělali, ale teď za nic nemohou. Je to banda vlastizrádců!

Slovan
11. 1. 2024 18:38
Odpovědět  Petr

👍 👍 👍

Albi
11. 1. 2024 20:59
Odpovědět  Petr

Ale argumenty uvádí parádní! To zas hned tak někdo neumí, snad ani psn Fialový.
ONI konečně začali “konzolidovat” státní finance! 🙂

Jak? Dalším dluhem! A přitom to, co “ušetřili” na důchodcích, dětech, školách, školních obědech |(kuchařkách), studentecch apod. a ještě si miliardy navrch vypůjčí – obratem rozdali disidentům – poustevníkm kteří “bojovali proti režimu písněmi apod. – stačí pár dní bivakovat přes ˇUŘADEM), 🙂 , protestujícím lékařům a zároveň lékařskou lékařskou péči omezovat (zubaři, pediatři, pohotovosti …), tvrdě pracujícím poslancům, statisícovými odměnami ministrům odcházejícím, ministrům ještě ministrujícícm, na jejich oslavy, pracovní výjezdy, “pracovní” cesty do exotických krajin …. to se nevymyslí snad ani v kokainovém snění’!!!

Jestli se takhle “konzolidují” rozpočty – geniální, to by si měli snad nechat patentovat. 🙂 🙂 🙂

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
me2d44
12. 1. 2024 12:46
Odpovědět  Albi

Ano, kolego! Všem sebrali, jenom sobě přidali. Nějaké snižování byrokracie, snižování státního dluhu, šetření na vlastních platech, to je v nedohlednu – ale obereme důchodce, ti se nemohou bránit! A pak jim ještě sebereme volební právo a poskytneme ho nezletilým – od 16 let – pak nám důchodci nebudou do ničeho kecat! (Nějak někdo zapomněl, že důchodců je většina senátu – ještě,že tak)!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
me2d44
12. 1. 2024 13:01
Odpovědět  Petr

Opravím Vás: ta strana pod názvem ČSSL – tedy Československá strana lidová byla až do listopadu 1989 součástí Národní fronty – 40 let vládla spolu s komunisty – jen se k tomu dneska nezná!!!

czexit
13. 1. 2024 07:33
Odpovědět  me2d44

Spíš jen přizvukovala a dělala “demokratickou” kulisu.