blog

„Green Deal a sankce proti Rusku. Za obojím stejní idioti“. A od toho začal náš průšvih, ukazuje Ivan David

Ivand David – fb + PL

V příštím roce bude v Evropě celkem nepochybně ještě hůře než letos. „Na začátku celého řetězu příčin a následků jsou idioti prosazující Green Deal a ti, kteří chtěli porazit Putina, ale skolil nás jejich bumerang,“ říká europoslanec SPD Ivan David.

Hlavním tématem konce letošního roku je cena potravin. Jak se jako člen zemědělského výboru europarlamentu díváte na zásadní otázku roku: Zdražily nám potraviny naši domácí výrobci, nebo zahraniční supermarkety?

Odpověď je jednoduchá. Ceny potravin zdražili ti, kteří prosadili Green Deal, a ti, kteří prosadili sankce proti Ruské federaci ve formě zákazu dovozu energetických surovin. Jsou to titíž idioti. Ceny energií se promítají do všeho a vedou k inflaci, zvláště když vláda není schopná adekvátně reagovat. Že je to možné, ukazují příklady z jiných zemí. Pro zemědělské podniky proto rostou všechny vstupy, elektrická energie, pohonné hmoty, hnojiva, osiva, krmiva, chemické ochranné látky, ceny vody, ceny práce, nájmy, pojištění, prostě všechno.

Zemědělci i potravináři to chtějí přežít. Výkupní ceny ovládají maloobchodní řetězce, prodejní ceny rostou s vysokými obchodními přirážkami. Takže na začátku celého řetězu příčin a následků jsou idioti prosazující Green Deal a ti, kteří chtěli porazit Putina, ale skolil nás jejich bumerang.

Do cen energií se nám od ledna definitivně promítne evropská politika Green Dealu, která má ambice v horizontu několika desetiletí zcela přeformátovat naše životy. Premiér Fiala ještě před nástupem do funkce tvrdil, že Green Deal máme vnímat jako „příležitost“. Co nám z této příležitosti zbylo?

Politika Green Dealu se do cen promítá už nějakou dobu. V zemědělství to jsou vedle emisních povolenek omezení, která se plně promítnou v následujících měsících, jako omezení hnojení, užívání pesticidů a dalších ochranných látek, prosazování „neadekvátní pohody zvířat”, která sice život zvířatům příliš nezlepší, ale prodraží produkci, dále povinnost nechat část pozemků ladem, celkové zvýšit podíl ekozemědělství, které sice skoro nic neprodukuje, navíc o bioprodukty neroste dostatečně zájem, naráží na nutnou prioritu ceny pro většinového spotřebitele.

Ano, existuje ambice změnit dietní zvyklosti, máme prý jíst „rostlinnější a méně upravenou“ stravu, méně masa, protože jeho produkce je náročná na energie, lidskou práci, spotřebu vody, a v neposlední řad jsou zvířata „cítící bytosti“. Prostě máme se změnit z všežravců na býložravce. Náš zažívací systém na to není připraven a odporuje to tradici.

Ideologie Green Deal se znemožní sama, ale dříve než k tomu dojde, napáchá obrovské škody nejen zemědělcům a potravinářům, ale všem občanům. V čele škůdců stojí zelení Piráti, za nimi „socialisté“, „levice“, „progresivní“ liberálové a část „lidovců“. V případě ČR nese vláda odpovědnost „spolu“. Těžko se zatím můžeme bránit, když jsme v menšině a nařízení EU jsou závazná a směrnice jsme povinni implementovat.

Vláda Petra Fialy se potýká s nízkou mírou důvěry, která dosahuje úrovně vlády Petra Nečase. Jak ji podle vás nadále poznamenají „reformní“ kroky, naplánované od prvního ledna?

Prostě bude hůř. Lidé ale nejsou ve své většině dost blbí, aby nadále věřili slibům Petra Fialy. Pokles důvěry vládě bude pokračovat a zřejmě se dále prohloubí inflace. Tu je ale třeba počítat kumulativně za více let. Zažili jsme doby nízkého růstu a stagnace, ale snížení životní úrovně v takové míře nepamatujeme desítky let. Nejvíc jsou postiženi chudí občané, v jejichž spotřebním koši dominují náklady bydlení, energie a potraviny.

Zastánci vlády a dokonce i někteří koaliční politici odmítají kritiku vládních opatření a tvrdí, že lidé mají peněz dost, když „rabují“ obchody před Vánocemi a létají na zahraniční dovolené. Co říci na tento způsob „analýzy“ ekonomického stavu země?

Ano, lidé ještě nechcípají hlady, ještě si drze nakupují dárky pro své blízké. Zahraniční dovolené jsou často na dluh a stále víc lidí si nemůže dovolit zvýšené náklady o dovolené. Zdá se, že to koaliční politiky a zastánce vlády nemrzí. O rabování bych zatím nemluvil, ale pokud vláda situaci dále zhorší, dojde i na skutečné rabování, které u nás nemá tradici a zatím ho známe jen z videí ze zdivočelého Západu.

Premiér Fiala tvrdí, že vláda razí „hodnotovou politiku“, provádí „správné věci“ a nedělá „populistické kroky“. Ministr vnitra opakovaně hovoří o tom, že v politice je to jako ve třídě, kde předtím učil. Jak důvěryhodná je podle vás pro veřejnost tato ambice vlády coby vychovatele národa, který ví nejlépe, co je dezinformace a co je nebezpečí liberální demokracie?

Jestli jsou kroky vlády opravdu „správné“, pak je šíření bídy zřejmě skutečným cílem. V čí prospěch tedy vláda jedná, koho zastupuje? Kdo seje vítr, sklízí bouři. Občané začínají uvažovat o trestní odpovědnosti členů vlády. Tady končí legrace. Lidé budou chtít vidět škůdce za mřížemi. Kontext vývoje v Evropské unii to může umožnit.

Náčelník generálního štábu Řehka nás vnitřně připravuje na konflikt NATO a Ruska. Prý by se z nás hned stalo „bojové zázemí“. Co říkáte na tuto vyhlídku naší budoucnosti?

Osobám jako jsou Černochová a Řehka nelze svěřit naši budoucnost. Jsou nebezpeční, jsou skutečným ohrožením naší země. Do stejné kategorie patří i Lipavský, Rakušan a další, ti všichni jsou připraveni naši zemi zatáhnout do válečného konfliktu. Nestaňme se aktivními účastníky americko-ruského konfliktu na Ukrajině! Americká ambice zničit Rusko nás ohrožuje rozhodně víc než hypotetická ruská agrese proti zemím EU. Rusku totiž chybí motiv. Jaký prospěch by mohlo mít z války proti NATO? Žádný.

Začátkem letošního roku byl prezidentem republiky zvolen Petr Pavel. Stal se podle vás výrazným aktérem české politiky, jak tvrdí jeho příznivci, nebo je spíše reprezentativní figurou bez vůle projevit vlastní názor, jak tvrdí jeho odpůrci?

Prezident Pavel pětikoalici nepřekáží. Tím nese spoluodpovědnost za důsledky její politiky. Pro mne, a myslím i většinu občanů, nejsou přijatelné ani jeho vlastní iniciativy, jako je například vstřícnost k požadavkům Lichtenštejnů nebo přijetí Sorose mladšího.

V příštím roce nás čekají volby do Evropského parlamentu. Alexandr Vondra si přeje, aby nový parlament byl „pravicovější“. Splní se mu to? Jak podle vás mohou tyto volby v roce 2024 otočit kormidlem EU?

Levice ani pravice už nejsou tím, čím bývaly ještě před dvaceti lety. Levičácké šílenosti typu Green Deal a podporu imigrace odmítám, i když se rozhodně necítím být pravičákem. Skoro všude v EU posilují „antisystémové“ strany spoléhající na politiku odpovědnou k potřebám vlastního národa, ne politiku směřující k naplnění bizarních zelených snů fanatiků, a směřující k destrukci vlastní země a jejího lidu ve válečném konfliktu ve prospěch cizích zájmů.

Všechno se Alexandru Vondrovi nesplní. Nelze mít současně „klid na práci“ a vyhovět transatlantickému spojenci. V roce 2024 ve volbách do Evropského parlamentu určitě dojde k významnému posílení stran, usilujících o nezávislou politiku ve prospěch vlastní národní komunity. Otázka je, jestli toto posílení bude dostatečné, aby významně pohnulo kormidlem. Jinými slovy, záleží na tom, jak se nám podaří zmobilizovat voliče. O naší budoucnosti se totiž rozhoduje v Bruselu.

Stále se řeší téma migrace a s ní souvisejícími bezpečnostními potížemi zejména v západní Evropě. Jak důležité podle vás bude pro eurovolby?

To záleží na tom, nakolik se podaří vládě docílit cenzurování informací o důsledcích masové migrace nepřizpůsobivých imigrantů. Zda tedy občané pochopí, že totéž se bude dít i u nás, jestliže tomu nezabráníme.

Letos vzbudil i v Česku rozruch německý časopisový titulek „Česko jako nemocný muž Evropy“, doprovázený velmi zdrcujícím ekonomickým článkem. Prý už nebudeme nadále moci těžit z levné pracovní síly a vlastní nejvyspělejší průmysl nemáme. Co tedy podle vás bude moct Česko do budoucna nabídnout Evropě a světu?

My musíme klást otázku, co je nutné nabídnout našim občanům. Chápu, že otázka směřuje k našim budoucím konkurenčním výhodám. Pokud nezvýšíme náročnost vzdělávání a nezajistíme podporu výroby s vyšší přidanou hodnotou, neobstojíme. EU ale podporu vlastního průmyslu zakazuje… Je tedy východisko dost jasné.

Jakými slovy lze povzbudit čtenáře do roku 2024?

V příštím roce se vyhrotí konflikty. Při dobré orientaci, dostatku síly a vůle z toho nemusíme odejít jako poražení. Nebudeme-li se bránit vývoji tak, jak nám ho nastavili, dopadneme velmi špatně. Naši soupeři nám ale svým chybami umožňují vítězství.

sdílet na

62 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
zuzana
28. 12. 2023 14:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Sergej Lavrov: Západ může za eskalaci na Ukrajině a v Palestině

https://aktax.cz/sergej-lavrov-zapad-muze-za-eskalaci-na-ukrajine-a-v-palestine/

ijn
28. 12. 2023 17:42
Odpovědět  zuzana

Osobám jako jsou Černochová a Řehka nelze svěřit naši budoucnost. Jsou nebezpeční, jsou skutečným ohrožením naší země. Do stejné kategorie patří i Lipavský, Rakušan a další, ti všichni jsou připraveni naši zemi zatáhnout do válečného konfliktu…………..česká justice je spolupachatelem zavlečení ČR do války,…………žaloba do Haagu je nutná,……. a snad se přeruší našich politiků česká vlastizrada !!!

Tupý hulvát
29. 12. 2023 11:41
Odpovědět  ijn

Nelze svěřit?Vždyť jsme svěřili,jak NELZE?

Evžen
30. 12. 2023 07:53
Odpovědět  Tupý hulvát

Určitě bylo myšleno, nemělo být svěřeno…!

Ladislav 💤
28. 12. 2023 14:58
Ohodnotit příspěvek :
     

👍fašistická uniese se musí co nejrychleji rozpadnout a pak rychle i ze zločineckého a vraždícího NATO!

Vlajka na stole je špatně! Z našeho pohledu musí být červená vždy v pravo! Na ležato, vždy dole! 🇨🇿

Pijack
28. 12. 2023 15:29
Odpovědět  Ladislav 💤

To si vždycky srovnám krásnou vlajku Ruska s tou ukrajinskou handrou. Ukrouši mají jen sešité dvě nevýrazné barvy – ukázka primitivizmu. Zato Rusové mají klasickou trikoloru znamenající svobodu, doplněnou neskutečně vykreslenou zlatou orlicí. Nádhera, při níž mrazí v zádech… Tomu já říkám znak státu, který stojí na pevných nohou !!!

Ladislav 💤
28. 12. 2023 15:58
Odpovědět  Pijack

👍Myslíš tyhle? 🇷🇺 🇨🇿
Už se těším, až budou opět na veřejnych budovách místo těch žlutomodrých onucí!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Velitel
28. 12. 2023 16:13
Odpovědět  Pijack

Jen tak na okraj, nejde o orlici, ale orla a to jak co do pohlaví ptáka tak do heraldického pojmenování. Z heraldického pohledu se jako orlice označuje vyobrazení orla s jednou hlavou, pokud má vyobrazený orel dvě halvy jde heraldicky vždy o orla. V tomto konkrétním případě, jde o dvouhlavého orla, jako znak ho poprvé použil kníže Ivan III. po té co si vzal za ženu Sofii Palaiologovnu, což byla neteř posledního vládce Konstantinopole a byzantského císaře Konstantina XI., dvouhlavý orel byl znakem byzantské říše, Moskva se tím stala hlavním sídlem pravoslaví a pokračovatelem Říše římské, (třetim Římem)

Pijack
28. 12. 2023 16:22
Odpovědět  Velitel

Jóóó, máš pravdu. Omlouvám se a děkuji za uvedení na pravou míru. BTW: já to samé pletu u naší Moravské vlajky… jednou znaku říkám orlice a jindy zase orel 🙂 🙂 🙂

zdendulka
28. 12. 2023 17:11
Odpovědět  Velitel

totéž platí o vyobrazení lva – lvice má jeden ocas a lev má ocas rozeklaný na dva.

pedro
28. 12. 2023 19:11
Odpovědět  zdendulka

Dnes mají 70 ocasů.

Pijack
28. 12. 2023 19:12
Odpovědět  zdendulka

To jste mne velice potrápila a znejistila. Lvici má nějaký stát ve znaku? 🙂 Lev má hřívu, takže se to dá poznat i bez ocasu 🙂 🙂 🙂

Albi
28. 12. 2023 19:05
Odpovědět  Velitel

Jste jeden z mála, který zná heraldiku.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-zivot-v-cesku-cesi-vyberou-narodniho-ptaka-podle-casti-historiku-je-to-neuctive-k-orlici-242111
A česká vláda se opět světově znemožnila:
https://cnn.iprima.cz/volba-narodni-ptaka-v-cesku-budi-posmech-v-usa-i-francii-pritom-sveho-davno-maji-50975
Jak se ni zdá,moravskou a slezskou orlici čekají těžké časy.
Pak asi dojde na českého lva, který by nožná mohla nahradit “myš, která řve”. 🙁

Kdysi dávno – ještě za časů “socíku” – při nějaké příležitosti jeden náš – pro zjednodušení kolega – sice elektrotechnik (doc. Ing.), ale “renesanční člověk”, s širokým rejstříkem znalostí z různých oborů, řekl, že když komunisti sebrali českému lvu korunu a nahradili ji pěticípou hvězdou, degradovali české království na pouhé knížectví.

Takže od vlády bych čekala, že takovou pitomost, jakou si vymysleli (nikde jsem se nedočetla, čí to byl nápad), že takovou záležitost nejdřív prokonzultují s heraldiky – ti by je určitě poslali do příslušných míst.

Pijack
28. 12. 2023 20:09
Odpovědět  Albi

Vy od naší vlády něco smysluplného očekáváte? Ještě není Silvestra 🙂

pedro
28. 12. 2023 19:10
Odpovědět  Velitel

Kinžal je lepší orla.

Jaro Jaroslav
28. 12. 2023 21:24
Odpovědět  Velitel

Dvojhlavý orel symbolizuje Dualitu vy ” profesoři”!

x-13
28. 12. 2023 19:41
Odpovědět  Pijack

A slova hymny obou zemí též mluví za vše. Ruská
Rusko, to je náš posvátný stát,
Rusko je naší milovanou zemí.
Ohromná vůle, veliká sláva
jsou Tvým věčným odkazem!
Sláva tobě, Vlasti naše svobodná,
letitý svazku bratrských národů,
národní moudrosti, daná nám předky!
Sláva tobě, zemi! Jsme na tebe hrdi!
Od jižních moří až do polárních krajin
táhnou se naše lesy a pole
Jedna jsi na světě! Jsi jediná taková!
Jsi chráněna Bohem, rodná zemi!
Sláva tobě, Vlasti naše svobodná,
letitý svazku bratrských národů,
národní moudrosti, daná nám předky!
Sláva tobě, zemi! Jsme na tebe hrdi!
Veliký prostor pro sny i život
budoucí nám otvírají léta.
Sílu nám dává naše věrnost Vlasti.
Tak to bylo, tak to je a navždy bude.
Ukrajinská:
Ještě neumřela Ukrajiny ani sláva, ani svoboda,
Ještě se na nás, bratři Ukrajinci, osud usměje.
Zhynou nepřátelé naši jako rosa na slunci,
Začneme konečně vládnout v naší zemi.
Duši, tělo, obětujeme za naši svobodu,
Ukážeme, že jsme, bratři, z kozáckého rodu.
Povstaňme bratří v boj krvavý od Sanu k Donu,
V domovině otců nenecháme nikoho vládnout.
Černé moře se usměje, děd Dnipro zaraduje,
V naší Ukrajině se osud změní.

x-13
28. 12. 2023 19:42
Odpovědět  x-13

Duši, tělo, obětujeme za naši svobodu,
Ukážeme, že jsme, bratři, z kozáckého rodu.
Práce rukou a upřímné nadšení doplní svoje
A svobody píseň bouřliva se po kraji rozlehne,
Za Karpaty se odrazí a po stepích zahřmí,
Sláva Ukrajiny stane mezi národy.
Duši, tělo, obětujeme za naši svobodu,
Ukážeme, že jsme, bratři, z kozáckého rodu.

Pravdomluvny
29. 12. 2023 12:26
Odpovědět  x-13

To dokazuje ten milion Banderovců(U-(s)raninců v ČR:-(()

Pijack
28. 12. 2023 20:05
Odpovědět  x-13

Trefa !!!

me2d44
29. 12. 2023 10:12
Odpovědět  Pijack

Trochu budu PROTI! Historicky Rusové vítězili vždy s RUDOU vlajkou nad hlavami – viz vlajka vítězství nad Hitlerem. Trikoloru “daroval” Hitler vlasovcům, co se přihlásili do ROA k boji proti Rudé Armádě. Zo to, že dnes trikolora vlaje nad Kremlem může Gorbačov a Jelcin – Trockisti, kteří jsou zodpovědní za současný chaos (Gorbačovovi pak stačila v USA reklama na kečup a pizzu). Putin jim plány překazil, ale ještě má před sebou horu práce (a za zády pátou kolonu), takže náprava je složitá. Rudý prapor zavlaje nad Kremlem, až se podaří tenhle problém (s pátou kolonou) vyřešit – to bude potvrzení Ruské suverenity.

zdendulka
28. 12. 2023 17:09
Odpovědět  Ladislav 💤

z pohledu pana Davida je ale správně, tak nehnidujte… 🙂

ijn
28. 12. 2023 17:51
Odpovědět  Ladislav 💤

Ukrajina nemá na důchody ale ročildovských vlajek je vidět na každém rohu, …..to lze srovnat s r. 1989 s plackou Havel na Hrad – kamión ve Francii stál připraven od srpna 1989!!! prostě ročildi nespí a vždy připraveni,….!!!!!!

Pijack
28. 12. 2023 15:22
Ohodnotit příspěvek :
     

Pan Ivan David roste. Je to znát na zvyšující se kritice akční jednotky diskutérů na i-Dnes a na Novinkách. Frekvence urážek liberálních písálků a aktivistů pod vedením bývalého senátora Dienstbiera (který tyhle aktivisty organizuje) na Davidovu adresu zesiluje. To je dobrá známka toho, že má pan David velmi trefné komentáře, z nichž mnozí nevzdělanci si trhají vzteky vlasy na hlavě.
Jsem nadšen, že Ivan David setrvává v SPD. Je to silný kalibr.

Jura S
28. 12. 2023 16:22
Odpovědět  Pijack

Snad neberete “diskutéry” na iBĚS jako reálné osoby, nebo na Bakalala “Hovínkách” … každý slušný člověk tam už má roky ban… 🙂 na iHNUSu dělají “moderátoré” kluci od Bangy z Romea… a podle mě si to tam již jako “za tisíce” diskutujících píšou sami dle objednávky…. Se jen jukněte na “ROMEA.cz” a musíte tam vyplnit jen pro nakouknutí romelář-formulář, že se i zkušený Ajták s tím zapotí, páč tam musíš souhlasit se vším na deseti stránkách… aby ses podíval jen jak trávili Ježíška.

Pijack
28. 12. 2023 20:07
Odpovědět  Jura S

Jasně, ti tzv. “diskutéři” jsou pouze naverbovaná jednotka vylízaných opruzovačů. Od prvního pohledu mají jednotné zadání… čili nemají vlastní názor. Slouží to jen jako ukázka, že všichno obyvatelstvo má správný názor. Kdyby jen tušili jak jsou směšní…

Helena
28. 12. 2023 22:05
Odpovědět  Pijack

Obdivuji pana Ivana Davida, že vůbec dá přítomnost mezi těmi odpornými idioty v tom euspolku. Musí mít v sobě obrovskou sílu. Přeji mu opravdu velmi pevné zdraví, aby to vydržel, ať se opatruje, musí to být velice náročné. Tohle bych tedy nedala ani za miliony. Uff, to musí být strašně vyčerpávající v takovém hnusu pobývat. Patří panu Davidovi velké díky, že se vůbec nějaké informace dozvíme.

katango
29. 12. 2023 10:17
Odpovědět  Helena

Psychiatr ntoho musí ve své práci dost vydržet; nepochybuji o tom, že pan kolega David má dostatečný trénink.

Markýza
29. 12. 2023 18:07
Odpovědět  katango

Však po určitou dobu šéfoval celým Bohnicům 😀 Teda ne že by na tom mohl trénovat – spíš že možná získal takový všeobecný rozhled nad poruchami všeho druhu.

Slovan
29. 12. 2023 10:28
Odpovědět  Helena

No párkrát jsem viděl ten pořad s Tománkovou jak jsou v EU. Ten vondra zdechlina a koalaka to je mi trojka na přesdržku. Do toho ta přitloustlá tománková jim vesele nahrává až je to na zvracení. Co zmůže jeden proti pěti. A podle mého gusta tak by pan doktor potřeboval razantnější výřečnost, ale on mluví moc přátelské mluvě.

Markýza
29. 12. 2023 18:07
Odpovědět  Slovan

Přitloustlá? No vy musíte být jako lunt, člověče. Já se svou kopou kileček bych si to o ní netroufla říct.

Boomer
29. 12. 2023 18:14
Odpovědět  Markýza

… joóhohooóó :o)))))))..Slovan a jako lunt? Najděte si obrázek, jak vypadá Mangalica …

Markýza
29. 12. 2023 18:18
Odpovědět  Boomer

Cožeto?? Jo už vidím, ten kučeravej čuník. Ale to jsou zase na světě i tlustější prasátka 😎

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Boomer
29. 12. 2023 18:23
Odpovědět  Markýza

comment image
..taky Mangalica…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Standa
29. 12. 2023 19:22
Odpovědět  Boomer

Je hezkej! Připadá mě , jako tato vláda na krmníku.

Boomer
29. 12. 2023 19:49
Odpovědět  Standa

.. no, zkuste si prohlídnout našeho Sašu, co sedí v EP.. shoda nikoli náhodná…

Markýza
29. 12. 2023 20:56
Odpovědět  Boomer

Saša mně mrzí. Dlouho byl poměrně příčetnej, ale teď to vypadá, že se nechal semlít na hrubou eumouku.

Boomer
30. 12. 2023 14:29
Odpovědět  Markýza

.. co bylo je pryč, jednou provždy a stesky jsou k ničemu..

https://youtu.be/WCYUGGCjYvg

mis12
29. 12. 2023 17:27
Odpovědět  Helena

na posledním rozhovoru s Ivanem Davidem jsem si všiml, jak je znechucen a otráven pobytem v Bruseli , kde operuje mezi idioty a blbci z EP. Zestárnul a tamní prostředí ho užírá, ale s blbostí statečně bojuje dál. Díky.

Markýza
29. 12. 2023 18:10
Odpovědět  mis12

Kdysi jsem četla rozhovor s Kellerem, ptali se ho, proč prý nekandiduje do EU “parlamentu” podruhé. Prý že za nic na světě – že se první dva roky jen učil vyznat se v lejstrech a to jejich ptydepe a že je to vůbec děs a zoufalost, takže ani za ty prachy že ne.

Boomer
29. 12. 2023 18:33
Odpovědět  Markýza

..vono tam těch poslanců je jako máku a když obětujete trochu víc času, najdete si záznamy z jejich vystoupení, počtete, podumáte, nebudete se Kellerovi divit vůbec…

Rozpravy a videa | Plenární zasedání | Evropský parlament (europa.eu)

Markýza
29. 12. 2023 20:52
Odpovědět  Boomer

Ještě toho trochu – kdepak, já už musím s časem nakládat velmi uvážlivě 😀 Navíc mám takovou jako….orbitální představivost, nebo jak bych to řekla. Umím si představit věci vcelku.

Jura S
28. 12. 2023 15:33
Ohodnotit příspěvek :
     

Za škody Gryngýlu může kdo ? pár zelených vyfetovaných hašišáků nebo VLÁDY, co tyhle úchyly neuměli seřezat a odvést na výplach mozku na psychiatrii ? Dvě generace(třeba v reichu) stavěly moderní a bezpečné, ekologické jaderné a uhelné elektrárny…. pak příjde generace “zelo-prasat” a tohle zničí ? A nemají náhradu – “perpetum mobile” mají jen lepidlo na silnici… Škody NEZMĚŘITELNÉ ! …a většinou nenávratné… a fatální otázka …”Kdo to má zaplatit”? ty zmrdí fetky nemají z čeho… zaplatí to obyčejní lidi, co s tím nesouhlasili a jezdili Passatem v dýzlu ekologicky za 5 litru nafty…

zuzana
28. 12. 2023 16:09
Ohodnotit příspěvek :
     

Politico: Jak Západ „tiše mění“ svou Ukrajinskou strategii

https://aktax.cz/politico-jak-zapad-tise-meni-svou-ukrajinskou-strategii/

Frank1
28. 12. 2023 17:07
Ohodnotit příspěvek :
     

Svycarsky kardiolog je hrdina. Navzdory cenzure a zamlcovani i ve Svycarsku vysvetluje podrobne co byly pandemie, PCR testy a ockovani ve skutecnosti.
22 minut, ktere stoji za divani. CS titulky. Dejte prosim dal. Spousta lidi si stale mysli, ze zdravotnici, media i jejich vlady to s nimi mysleli dobre.
https://outsidermedia.cz/kardiolog-dr-thomas-binder-o-oficialnim-korona-narativu/

Pavel z Moravy.
28. 12. 2023 17:43
Ohodnotit příspěvek :
     

Nezměníme systém, nevystoupíme z EU a NATO, u moci zůstane tato ekipa, nu tak skončíme špatně. Už mne ani nebaví tyto rozbory číst. Vždyť to všichni vidí, co s naší zemí škůdci a zaprodanci udělali. Kur.va proč to pořád omílat. Loutkovodiči určili loutkám nějakou cestu, kterou tito plní a tím je řečeno vše. Jsme v absolutní dupě. Užijme si ještě co můžeme, sen o zlatém teleti končí. Už se začíná kráčet krajinou cizí o žebrácké holi. Přijměte to a buďte šťastní, vždyť nám to říká Šoroš i Šváb a jeho pohůnci tu debilizaci vykonávají a nikdo nemá chuť je zastavit. Tak co s tím, nač to stále rozebírat. Mají za úkol nás zničit, nu tak nás asi zničí. Když jim to otupělé stádo dopřeje a schválí, tak co s tím. My staří budeme brzy na jiném místě a i když má člověk stále bojovat, tak mi úpřimně řekněte pro koho v této zemi. Pro ty rozežrané mamánky? Na stará kolena má mít člověk klid a pohodu. Staří vždy jen dožívali, před kým je sakra budoucnost, před starými dědky a babkami nebo před mladými lidmi. Tak ať něco dělají. My také jako mladí nekňučeli a nechtěli ať nám v 70 nebo 80 letech budují zemi. Nebo vám babičky a dědečkové chodili do práce a budovali vlast? Možná poradili, když chtěli

Pavel z Moravy.
28. 12. 2023 17:57
Odpovědět  Pavel z Moravy.

pomoci. Ale vždyť tito dnešní mladí chytrolínci z velké většiny ani radu nechtějí, ještě se na staré šklebí. Podporovat to by chtěli, ale úctu starým projevovat, to už jaksi ne. Vždyť si vemte jenom tu nehoráznou sprosťárnu, když někteří z nich by dokonce šáhli starým na důchody. To se nedá ani komentovat, tahle nevídaná drzost těchto zlatíček. A teď asi dostanu kartáč, že to s mladými myslím špatně, že si takový názor na ně nezaslouží apod. Já neříkám, že jsou takoví všichni, to určitě ne. Ale takhle by se neměl chovat nikdo z nich. My jsme si možná také někdy mysleli ledacos, já tedy ne, ale nikdy bychom takové sprosťárny vůči starým lidem z huby nevypustili. A to nás vychovávali ateisté, kteří prý tento morální úpadek způsobili, jak zde říká jeden křesťan. A já říkám, že ten úpadek přišel z konzumem z toho slavného kapitalistického ráje. Proč to udělali je jasné. Vždy je nejlepší provést morální rozvrat národa, pak se tomu houfu dobře vládne.

Pavel z Moravy.
28. 12. 2023 18:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak si přátelé představte, že Dmitrij Kuleba se tvrdě opřel do Evropanů, že neobnovili řádně výrobu dělostřeleckých granátů, které oni potřebují. On prakticky zdrbal evropské mopslíky, že neskáčou podle těchto banderovců. Četl jsem to na sk.news-front.su. K tomu již není komentáře.

Putinovec
28. 12. 2023 18:50
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Nejen to . Některé krysy utíkají , jiné zpívají nové noty .
https://www.novarepublika.cz/2023/12/arestovic-vyzval-k-usmireni-ukrajiny-s-ruskem-a-dokonce-ke-spolecne-zalobe-proti-kolektivnimu-zapadu
Co mají dělat ti “chudáci” hrající benderovskou notu . Snad nebudou stíháni za vědomou podporu fašismu , to si přeci ta sebranka nezaslouží .

Slovan
28. 12. 2023 19:04
Odpovědět  Pavel z Moravy.

ČEMU SE ČEMU….JAK TA DIVIZNA. 🤣🤣🤣🤣

Markýza
28. 12. 2023 19:30
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Dělá to už dlouho, je to ko.kot ovisnutý. V Toledu na jakémsi sumýši v létě prohlásil, že máme akorát tak držet hubu a cálovat.

x-13
28. 12. 2023 19:24
Ohodnotit příspěvek :
     

Já bych za toto pane doktore Davide s čistým svědomím nehlasoval tak jako vy s panem generálem Blaško a celým českým bordelem v EP, kromě soudružky Konečné. Pak zní mnohé věci tragikomicky. https://www.europarl.europa.eu/doceo/document/TA-9-2019-09-19_CS.html#sdocta5

Bety
28. 12. 2023 23:12
Odpovědět  x-13

Máte pravdu, pro tento paskvil hlasoval a to už nevymaže. Já bych vlastně na europoslance moc nespoléhala v tom, že něčemu zabrání. Zaprvé je tam těch rozumných moc málo, a zadruhé s těmi jejich platy a výhodami určitě nestojí o to, aby ta nesmyslná byrokratická struktura zanikla. Jen od těch nasraných získávají hlasy pro své znovuzvolení.

Markýza
29. 12. 2023 18:14
Odpovědět  x-13

Prosímvás, nemůžete to přeložit do lidštiny a zestručněně? Tohle já nedám, usnu u třetí řádky.

Boomer
29. 12. 2023 19:57
Odpovědět  Markýza

..tady máte překlad a zhuštění:

  • nacisté byli zlí, ale už nejsou a nebudou.
  • Rusáci byli, jsou a nadále budou zlí, zlí, zlí, zlí.. a nechtějí se s námi o nic rozdělit!!
Markýza
29. 12. 2023 20:54
Odpovědět  Boomer

Ahá……….a to je co – EU norma, povel, nebo budovatelský plán? Škoda, že neumím takovýho toho omdlívacího smajla. Jo a díky za překlad.

x-13
30. 12. 2023 11:14
Odpovědět  Markýza

Tak nečtěte, lidi to převážně nedělají a proto jsme v takové prdeli v jaké jsme. Neřeknu, když má člověk hledat, ale když to dostane pod nos….toto nejde zestručnit, fakt ne.

All
28. 12. 2023 20:29
Ohodnotit příspěvek :
     

Pane Davide,nesouhlasím ale s tvrzením,že nařízení a směrnice EU jsou závazná. Nejsou,protože jsou devastující,nelogické až přihlouplé,takže se můžeme na celé EU tak leda vy.rat.

Markýza
29. 12. 2023 09:30
Odpovědět  All

Souhlasím. Tedy s vámi, ne s tou “závazností”.

krůtí brko
29. 12. 2023 02:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Já už čtvrt století k volbám nechodím. Ale v případě MUDr. Davida k nim půjdu a zvolím ho. Ohledně Nové republiky mám totiž konečně pocit, že pro mě nějaký politik něco dělá. Je to ten nejlepší výběr článků na českém internetu.

Tupý hulvát
29. 12. 2023 12:16
Odpovědět  krůtí brko

Přesně tito ignorantští a nevzdělaní idioti jako vy, jsou jedním z důvodů ,že u moci je tato zločinná verbež.

Pravdomluvny
29. 12. 2023 09:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Green Deal je zlo 👎