blogKrize UKRAJINApolitikavideo

CENZÚRA V TA3

Eduard Chmelár

Jeffrey Sachs je jedným z najprominentnejších svetových ekonómov. Časopis Time ho niekoľkokrát zaradil medzi 100 najvplyvnejších ľudí sveta, denník The New York Times ho v roku 1993 označil za „najdôležitejšieho ekonóma na svete“, prednáša na najprestížnejších univerzitách tejto planéty a je ovenčený množstvom cien. Prešiel zložitým vývojom. Na začiatku deväťdesiatych rokov minulého storočia bol autorom tzv. šokovej terapie, zavádzal drastické neoliberálne reformy v strednej a východnej Európe a je fakticky zodpovedný za to, že milióny ľudí v Poľsku, Rusku či Bolívii skončili na ulici. Neskôr svoje názory radikálne prehodnotil a dnes patrí k najtvrdším kritikom ekonomickej globalizácie, medzinárodných finančných inštitúcií a neoliberálnej ideológie, je silným hlasom proti vojnám a zbrojeniu a v amerických prezidentských voľbách podporoval Bernieho Sandersa, dokonca bol jeho poradcom.

Uloviť rozhovor s takouto osobnosťou je preto nedostižným snom pre nejedného slovenského novinára. Redaktorke Anke Žitnej Lučaiovej z TA3 sa takýto bravúrny kúsok podaril, preto som si na poludnie so záujmom pozrel jej reláciu Tak takto. Profesor Sachs bol štandardne výborný, ale ničím ma neprekvapil, pretože hovoril veci, na ktoré mnohí z nás, vrátane renomovaných expertov svetového formátu (naposledy bývalý predseda Vojenského výboru NATO generálporučík Harald Kujat – prekvapenie: generál Pavel a generál Macko nie sú ani jedinými, ani najlepšími vojenskými odborníkmi) upozorňujú už dlhé mesiace, no naše médiá sú k týmto hlasom hluché a falošne ich označujú za kremeľskú propagandu. V každom prípade ma odvaha redaktorky prekvapila a keď som priateľov upozorňoval na reláciu, ktorá je vzhľadom na vyššie uvedené skutočnosti v slovenskom mainstreame naozaj prelomová, ešte som si zavtipkoval, že začínam mať o ňu obavy…

O to väčšie prekvapenie ma čakalo, keď tento výnimočný rozhovor, v ktorom po prvýkrát v našich mainstreamových médiách zaznela pravda o konflikte na Ukrajine, už o necelú hodinu stiahli z webstránky TA3 a pravidelnú večernú reprízu relácie zrušili. Zarazilo ma to o to viac, že profesor Sachs má tak ako väčšina ľudí, ktorých vo svojich článkoch citujem, veci overené, podložené a dokázané s úzkostlivou akademickou presnosťou. Keďže redaktorka na moje otázky, čo sa stalo, nereagovala, môžeme sa len dovtípiť, že vedenie TA3 podobne ako iné médiá hlavného prúdu už nielen zamlčiava najzávažnejšie skutočnosti, ale ich už aj cenzuruje a vymazáva tak, aby sa divák nemohol dozvedieť skutočnú pravdu. Otázka znie, na čí príkaz. Pamätám sa, ako po mojich vystúpeniach na TA3 chodili do redakcie telefonáty z americkej ambasády. V tom čase to televízia ešte ustála. Od vypuknutia vojny na Ukrajine sa však už ani nesnaží predstierať objektivitu tak ako všetky ostatné mainstreamové médiá a slovenský divák, ktorý sa chce dozvedieť pravdu, je opäť ako počas normalizácie odkázaný na zahraničné zdroje. Je to hanebné a škandalózne o to viac, že profesor Jeffrey Sachs nie je nejaká vidiecka púťová atrakcia a pisálek okresného formátu z našich červených denníčkov, je to jeden z najväčších mozgov a najuznávanejších vedcov súčasného sveta. Ak ho scenzuruje nejaký mamľas z Borinky, ktorý v živote nevidel akademické diskusie vo veľkom svete, aký obraz to podáva o stave demokracie a verejnej diskusie zvlášť v tejto periférnej provincii? Neuveriteľná drzosť.

Pravdu však v dnešnom svete ťažko umlčíte. Nie som sám, ktorý si všimol túto bezprecedentnú cenzúru a celý záznam zakázanej relácie si môžete pozrieť tu: https://www.youtube.com/watch?v=OYBlT7PE9qI Šírte ju, nech má väčší dosah, ako by mala v samotnej televízii. Keď europoslanec Vladimír Bilčík za Dzurindovu Modrú koalíciu žiadal, aby ma nepustili na obrazovku RTVS, je to v demokraciách absolútne neprípustný politický nátlak. Ale keď scenzúrujete Jeffreyho Sachsa, je to také hlúpe až škandalózne, akoby ste sa rozhodovali, či smie na TA3 prednášať o svetových problémoch profesor na Harvardskej a Kolumbijskej univerzite Jeffrey Sachs alebo radšej necháme hovoriť o zdravotníctve absolventku drevárskeho učilišťa pani Cigánikovú. Mohol to byť Meisterstück televízie TA3, jej najväčšia sláva. Stala sa z toho jej najväčšia hanba.

Cenzúra na Slovensku!! Slovenská televízia Ta3 vymazala rozhovor s americkým ekonómom Jeffrey Sachsom, ktorý hovoril o tom, že cesta k mieru nevedie cez zbrane!!

sdílet na

73 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
ijn
7. 2. 2023 00:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Arogance moci projevující se stále častěji ústy médií a mluvčích souběžně vyhlašuje informace odlišující se od mediálních a vládních manipulací za dezinformace a konspirační teorie, zároveň po uplynutí určité doby, většinou nepříliš dlouhé, přichází s tím samým, co ještě nedávno negovala, ovšem jako s vlastním objevem. A samozřejmě to podává po svém a bez ochoty přiznat, že pravdu měl dříve někdo jiný.

Přesto se stále dokola opakuje stejný způsob. Lži, manipulace, postupné procitání a zametení pod koberec. Nejjednodušším způsobem, jak předejít trapasům a nepokojům, je rozprášit jakoukoliv názorovou opozici. Pozavírat ty nejaktivnější. A dál pokračovat ve vlastní cestě vedoucí k naprosté destrukci státu. Zní to hrozně, ale takto fungovali komunisté, jen s tím rozdílem, že po nich zůstala hospodářsky vcelku solidně udržovaná země….!!!!!

Jde tedy o návrat do doby temna. No a my dezoláti opět přejdeme do ilegality, ti odvážní se vrátí k samizdatům, bajkám a alegoriím, možná dojde na motáky z vězení.

Dobře už bylo, jsme ve válce. Nikoliv s Ruskem, ale s vlastními žlutomodrými diktátory. V té skutečné díky nim možná už brzy také.

Helena
7. 2. 2023 07:57
Odpovědět  ijn

Máte pravdu. Bakalovize v řečnění o extremismu a “ohrožení demokracie” nespokojenými lidmi celou dobu podprahově promítala a hodně přibližovala obličeje Okamury, Radima Fialy a dalších a logo SPD – celou dobu. Ovšem nejmenovala, o SPD nepadlo ani slovo – jen promítali přiblížené a zvětšené členy SPD. Jsou už s tou jejich propagandou, co jim nařizují pasáci za mořem nápadní jak kilometrové ho.no na dálnici.
Dokud nepadnou amíci, kteří drží tuhle fiajalovou mafii u koryt, nic se tu nezmění. Teď by ale mohl svět hodně prokouknout. Zemětřesení v Turecku. Varování !!! Vždy když angloamerika vtrhla ve vojenské válečné agresorské invazi do nějaké oblasti, za nějaký čas tu oblast nebo okolí postihlo zemětřesení: válka v Jugoslávii-zemětřesení v Albánii a Turecku, válka v Iráku, Afghánistánu – zemětřesení v Sýrii.. Už deset let američani s.rou bomby a zbraně na Ukrajinu k Ruským hranicím. Téměř 10 let !!! Není divu, že se Rusko brání! USA na Ukr. naváží hory bomb a bomby bouchají. Ta ohromná energie z bomb jde do hlubin zemské kůry. Turci by měli svým americkým kámošům poděkovat, že jim pomohli tak zdevastovat zemi. Tohle zemětřesení je varování !!!

Pavel K
7. 2. 2023 10:04
Odpovědět  Helena

Vše může mít nějakou souvislost. Heleno a co když v tom má prsty ta kometa co prolétá okolo země. Prý ji naposled spatřili neandrtálci před 50 000 lety. Jak se říká vše souvisí se vším, vesmír je propojen. Mě už devět dní bolí haxenšůse jak svinna, také mi hlodá proč zrovna teď. Jinak léta mě vypozorované mě stačí úplněk měsíce a mám krásně probdělé noci včetně bolesti hlavy. Takže já si také myslím že když se něco děje má to příčinu.

Helena
7. 2. 2023 10:11
Odpovědět  Pavel K

To že každého teď bolí celý člověk je normální. Tělo je po zimě, bez sluníčka, bez běhání venku, bez vitamínů oslabené. Jestli má vliv kometa? možná jo. Ale představte si tu ohromnou energii z bomb, ta energie se jen tak neztratí, ta se šíří zemí a pluje zemí daleko. To není z mé hlavy, ale to říkali místní po válce v Jugoslávii po tom zemětřesení, co tam bylo.

Pavel K
7. 2. 2023 10:45
Odpovědět  Helena

Jasně já vám rozumím, jen jsem chtěl spestřit téma. Oni ty potvory nahoře nemají bomby ale zase můžou (ted plácnu) nějak tou gravitaci pošimrat atd. Ale s tím úplňkem to mám vychytané a nepomůže ani zkapalněné ovoce navíc přes dovolenou normu. 🤣🤣🙋‍♂️

Helena
7. 2. 2023 10:52
Odpovědět  Pavel K

Každou normu lze posunout výš, ne? :)))

Pavel K
7. 2. 2023 12:10
Odpovědět  Helena

Kdyby to bylo tak jednoduché, tak ty normy roztrhám. 🤣
Ale, když je splněno nadplán, což se v horlivosti pracovního nasazení občas stane, tak na mě jdou v noci hrozný tlaky a šahá na mě zubatá. A to máte vidět těch volů a blbců. Už nikdy!! 🤣🤣

jiří
7. 2. 2023 17:42
Odpovědět  Pavel K
Pavel K
7. 2. 2023 18:54
Odpovědět  jiří

Jj znám je to strašidelný, ale jednou jsem měl sen a všechno toto viděl. I sirény a sluníčka. Brrrr. Ještě chvíli a bude ze mě Honsová. 🤣🤣

7. 2. 2023 13:53
Odpovědět  Helena

Hm… To mi nějak nesedí. Pokud by to tak bylo, muselo by totéž platit i za 2. světové. Spíš si myslím, že má pravdu doktor Staněk s prezentací zjištění vědců světových univerzit, když nás varuje před teraformací planety. Na kterou bychom se jako lidstvo měli připravit, protože ji očekávají v průběhu 10 let. Která možná právě začíná.

Helena
7. 2. 2023 14:24

Za 2SV byla technika úplně jinde, boje neprobíhaly s takovým množství silných bomb. Nehledala bych v tom žádné transformace planety, jen obyčejnou fyziku a fyzikální zákony o síle a energiích. Věci jsou většinou jednodušší než se zdají být.

katango
7. 2. 2023 14:36
Odpovědět  Helena

A sovy taky nejsou, čím se zdají být.

Boomer
7. 2. 2023 15:41
Odpovědět  katango

..a i to zemské jádro se vrtí jináč než se vrtělo, potvora jedna žhavá!

Markýza
7. 2. 2023 16:31
Odpovědět  Boomer

Zeměkoule se totiž chystá postavit se na hlavu 😎

Albi
7. 2. 2023 16:46
Odpovědět  Markýza

Spíš dostalo od Fialy a spol. příkaz ŠETŘIT! 🙂

Nevíme, kdy se ty suroviny vč.- plynu konečně podaří přesunout do rukou, kterým podle “pravidel” patří.

Boomer
7. 2. 2023 17:42
Odpovědět  Markýza

.. no, u nás začalo mrznout, musím zabalit šeřík, aby pupeny nespálil mráz. On se možná zase bude hodit..

jiří
7. 2. 2023 17:52
Odpovědět  Boomer

K těm šeříkům je takový starý vtip:
Proč lidé házeli na osvoboditele šeříky?
Protože měli dlažební kostky na barikádách.

Pavel K
7. 2. 2023 18:51
Odpovědět  jiří

jiří víš proč ryby nikdy nedostaly AIDS?

jiří
7. 2. 2023 19:11
Odpovědět  Pavel K

Nevím.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel K
7. 2. 2023 20:35
Odpovědět  jiří

Protože č ů…..ci sedí na břehu. 🤣🤣🤣🤣🤣

jiří
7. 2. 2023 17:47
Odpovědět  Boomer
Boomer
7. 2. 2023 19:11
Odpovědět  jiří

.. tož já se spíš obávám dutých makovic.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
7. 2. 2023 15:56
Odpovědět  Helena

Za 2SV byla technika úplně jinde, boje neprobíhaly s takovým množství silných bomb.Za 2SV byla technika úplně jinde, boje neprobíhaly s takovým množství silných bomb.
Omyl. S technikou to nemá co společného – jen přesnost a rychlost – a to množství silných bomb? Hirošima-Nagasaki, vybombardování (nejen) Drážďan, nepřetržité několikaleté bombardování – vážně myslíte, že souhrná intenzita ročního bombardování přesnými raketami, proto o menším ničivém účinku než byly bomby a rakety 2SV, za necelý rok přesáhla souhrnný ničivý účinek několikaletého bombardování 2 světové?
A jo, věci jsou jednodušší, než se zdají být.
Jsme na konci glaciálu – vlastně už pár desítek let “přesluhujem” – a na dveře klepe nástup doby ledové. No a právě to přechodné období se vyznačuje velkými teplotními výkyvy, katastrofálními suchy a fous dál, v tomtéž regionu, resp. státě, stejně tak katastrofálními povodněmi, zemětřasy a soptěním obecně, k tomu se magmatické chocholy začínají rozpínat a proto tát ledy atd. Rozhodně mi klimatická úvaha, vycházející z pravidelného střídání glaciálů a interglaciálů v návaznosti na fungování vesmíru přijde jednodušší, a přijatelnější, než ta bombardovací

Editor
7. 2. 2023 15:51

Jako teraformaci planety označuje Asimov v sérii o robotech proces, kdy roboti upravují před osídlením lidmi planety do podoby Země. Terra je Země. Varovat před teraformací Země mi poněkud nedává smysl.

katango
8. 2. 2023 09:50
Odpovědět  scipio

Nejen Asimov a nejen pomocí robotů. Výraz terraformace je obecně užívaný autory scifi.

8. 2. 2023 14:43
Odpovědět  scipio

Nevím proč Staněk zvolil právě pojem teraformace, ale smysl to dává.
Část planety, která je nyní takřka neobyvatelná, se stane přívětivou pro život, leč část planety – severní a západní Evropa – se stane pro život značně nepříznivou (pokles průměrných teplot o 20 stupňů). Předělem by měl být karpatský oblouk a česká kotlina. Rozhodně jeho varování nepodceňuji, protože za
á) vychází ze závěru studií špičkových vědců několika – teď nevím zda osmi či šestnácti – světových univerzit
bé) když jsem si vyhledal jeho varování kam až nejdále jsem se v čase dostal, tedy ta nejstarší, jeho prognózy se až s děsivou přesností naplnily.
Popravdě mi pojem teraformace také nesedí, spíš bych asi použil jiný pojem, jenže při při bližším pohledu Tera – Země, formace – formování, v podstatě tedy přeformátování Země, to smysl dává. Až děsivý, řekl bych.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Gales
7. 2. 2023 10:20
Odpovědět  ijn

Američtí velvyslanci v Evropě jsou de facto v roli amerických místodržitelů nad jednotlivými evropskými državami, které už dávno nemají roli suverénních států.

Čím je občan v zemi, ve které je jeho vláda sluhou cizích pánů? Svobodným člověkem, nebo podešví, se kterou lze dřít podlahu nebo do ní vpichovat zkušební roztoky?

Velvyslanec v Ankaře plánuje státní převrat proti Erdoganovi, velvyslanec v Budapešti kritizuje vládu hostitelské země, ve které je velvyslancem, to prostě je pouze ukázkou toho, že demonstrace v listopadu 2014 v Praze proti Miloši Zemanovi byly jen slabým odvarem a čajíčkem, ve skutečnosti je to mnohem horší, a to natolik, že nyní v roce 2023 o vměšování amerického velvyslanectví do vnitřních záležitostí státu nepíše už jenom Aeronet, ale mluví o tom ministr vnitra Turecka nebo ministr zahraničí Maďarska. Pouze země, které se postaví místodržiteli z USA, je možné označit za nepoddané a suverénní země

Pavel z Moravy
7. 2. 2023 13:03
Odpovědět  Gales

Galesi, celé desítky roků jim to tak fungovalo v L.Americe, tak nyní je to tady. Jejich místodržící to tady řídí a loutky konají. Je to jasné jako facka. Co je ovšem platné, že to víme my, když přetransformovaní o tom nemají ani šajnu.

Cafik
7. 2. 2023 06:42
Ohodnotit příspěvek :
     

Žiadna pravda sa im nehodí…

Staník
7. 2. 2023 09:10
Odpovědět  Cafik

Aj tak ju nikdy nezabijú
Tá nikdy nezomrie
Žije aj keď ju práve nechcú
A nikto pred ňou neutečie.

Teuton
7. 2. 2023 07:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Občas proskakují zprávy, že Američani sondují, zdali by na Ukrajinu nemohli jít válčit vojáci některých jejich vazalů a nesvéprávných satelitů. Mluví se o Polácích, Slovácích a nás. Za sebe říkám, že za ně a za ty hanebné a zavrženíhodné svině, které vlastní děti nemají, ale děti jiných lidí by moc rády na jatka poslaly, Černochovou a Pekarovou, bojovat nepůjdu ani omylem. To je naprostá sci-fi. Ať si jdou nasazovat krk výše jmenované svině. A taky Fiala, Rakušan a ten srandovní pirátský kokotek a moula Lipavský.

Jan
7. 2. 2023 08:56
Odpovědět  Teuton

Na doporuceni Sorose, mluvciho zidovske ridici Komise 300.

7. 2. 2023 16:04
Odpovědět  Teuton

Oni to maj ten plán dokonce v písemné formě a zaznamenal jsem to i na několika usa videích. Říkají nám (bývalým sovětským satelitům) “státy ochotných.” Toto jsem jak četl na vlastní voči, tak i slyšel na vlastní uši, na více západních zdrojích, takže žádná agentura JPP.
Přeloženo státy užitečných idi-otů.

PENNYS
7. 2. 2023 08:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Český národ opět v ” DOBĚ TEMNA” !!!

Pavel K
7. 2. 2023 10:21
Odpovědět  Jan

Jene díky za ty odkazy, chtěl jsem je přeposlat dceři aby si to aspoň přečetla, ale sserru na to, by mi zas při prvním setkání řekla co jí to posílám za dezinformace, že to stejně číst nebude a řešit také ne.

Pavel z Moravy
7. 2. 2023 10:52
Odpovědět  Pavel K

Ahoj Pavle, já to prakticky vzdal. Starý pan Vlastimil mi hodně pomohl i když já sám jsem to věděl dávno, ale není nad to, slyšet to od druhého člověka. My starší a staří jsme neprohráli, my chtěli pouze lepší svět pro tato děcka, prohráli oni, ale ještě to neví, my už nemáme prakticky co prohrát. My již žádnou budoucnost před sebou nemáme na rozdíl od těchto mláďat. Takže se vývojem v tomto státě přestávám trápit. Pokud má člověk nějaká tušení, tak to moje je, že tento rok bude v této zemi katastrofický a potvrdí, že žít zde bude opravdu nesnadné a my skončíme nějak tak jak dříve končily jihoamerické diktatury řízené z Washingtonu. Z mého pohledu již tento stát dojel. Tak to ale přece asi tato děcka chtěla. Nechme je, ať se svojí budoucností zabývají oni sami. Je to prostě o tom házení hrachu na stěnu. Ať ti prospívají papoušci, ti tě nezklamou. Já si zase sám projedu nějakou šachovou partii velmistrů, neboť šachy mám moc rád, i když jsem se s nimi fakt seznámil až v úplně pozdním věku. Ale jak se říká, nikdy není pozdě. Ovšem kromě naší vlasti, tady jsme již v koncích.

katango
7. 2. 2023 11:46
Odpovědět  Pavel z Moravy

Já zase pěstuji květiny. Moje Canariny už dosahují délky kolem třičtvrtě metru, tak doufám, že se ještě dožiju jejich kvetení. Moje Cubanoly jsou pochopitelně menší, ale doufám v totéž. Moje Moraea už vyplnila celý květináč a doufám v totéž. A další a další. Všechno zmíněné i mnoho dalších jsem vypěstovala ze semen. Je to mé útočiště před světem, asi jako vaši papouši pro vás. ještě že je máme.

Pavel z Moravy
7. 2. 2023 13:35
Odpovědět  katango

Paní Katango, ty papoušky chová náš kamarád Pavel. K. A jeho to určitě těší tak moc jako vás vaše květinky. Tak vám se ženou přejeme ať vám krásně rostou a dělají radost. A zeptám se, to je pěstujete v domácnosti nebo ve skleníku? Přeji vám pěkný den.

katango
7. 2. 2023 14:37
Odpovědět  Pavel z Moravy

V domácnosti, skleníku nemajíc. Ale mám hodně tolerantního manžela.

Pavel K
7. 2. 2023 12:22
Odpovědět  Pavel z Moravy

Já zdravím na sever Moravy a celou rodinu. Dnes máme slunečno mínus deset stupňů. Papoušci nezmrzli tak je to OK. Já mám teď Pavle starosti s tou mojí haksnou. Mám nerva, tedy hlavně v noci. Nevím proč nejvíce mě to zlobí v leže. Takže ať klidně začnou létat rakety jak si přejí a já budu mít po problému. Taky k něčemu dobré. Přeji hezký den a hodně šachmatů. Nandej jim to i za mě. 🤣🙋‍♂️

Boomer
7. 2. 2023 12:51
Odpovědět  Pavel K

.. a co vám na to řekli v Lochotíně? A že vás to zlobí vleže je logické, zkuste si představit výhřez meziobratlové ploténky a svoji páteř vleže.
Sakra chlape, ještě nejste tak starý, aby vám nemohli udělat CT vyšetření k přesné lokalizaci místa, orientace a velikost výhřezu, na jehož základě sestaví osobní rehabilitační plán. Akorát musíte najít terapeuta, který s vámi bude pracovat, dokáže vám najít cviky na míru a donutí vás cvičit, místo nějakých trapných pokusů o masáž nebo elektroléčbu.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel K
7. 2. 2023 13:26
Odpovědět  Boomer

Tam jsem se ještě nedostal, musí se to vzít služebním postupem. Ale říkám jim to už pět let, tak snad mě tam pošlou.Ono to nejde jen tak někam přijet a říci já jsem ten a ten vemte mě hned. Velkou 🔶

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Boomer
7. 2. 2023 15:50
Odpovědět  Pavel K

.. tož služební postup praktik → neurolog → CT už jste měl mít dávno hotový, v takové situaci na dveře ordinace musíte klepat čelem.. doktoři taky mají rádi kapku čehosi vypít. Nesmíte být hamty, když jde o vaše tělo..
Celý život jste do systému sypal horem dolem a teď se necháte odšoupnout kdejakým přišelcem?!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
jiří
7. 2. 2023 18:31
Odpovědět  Pavel K

V Plzni je dobrý MUDr. K. Pitr.
https://www.rhcpitr.cz/

Pavel K
7. 2. 2023 19:12
Odpovědět  jiří

jirko díky za info, ale já už jsem všechny prasátka rozbil.😭

Pavel z Moravy
7. 2. 2023 13:44
Odpovědět  Pavel K

Už jsem ti psal, že jsem jednu dobu choval, ale samozřejmě v bytě korelku. Jeden sameček byl úžasný. Sotva jsem dorazil z fachy a sedl ke stolu, přilétl mi na rameno a začal žvatlat. Uměl asi tak šest slov. Ten byl úžasný, pak chytl nějakou nemoc asi po 3 letech a začal na nás nalétávat jako kdyby měl něco se zrakem a vždycky člověka štípnul do ucha. Takže musel pryč a už jsme nikdy tak roztomilého neměli. Ono je to ale stejně v bytě složité, protože když ho chceš nechat létat, tak ti samozřejmě nějaký binec nadělá. Ale stejně to byl nádherný tvoreček. Tak se opatruj ty i se ženou a svými papoušky. P.

Autor
7. 2. 2023 20:25
Odpovědět  Pavel z Moravy

Naši předci už jednou prohráli svůj stát, když “panstvo” se nedokázalo dohodnout na panovníkovi a každý chtěl být ten nejvyšší, a zároveň nechtěl, aby někdo z těch druhých měl větší moc, než on sám. To je celé tajemství kolem Bílé Hory. Vnutili nám oslavy Bílé Hory, jako by nějaký stát měl oslavovat svou porážku a ztrátu samostatnosti. A přesto lidé se nevzdali, ano bylo mnoho těch, co podlehli, mnozí to vzdali, ale jádro ne. To obyčejné, “špinavé”, nevědoucí, pohanské, drzé a nevzdělané, jak tvrdili tehdejší okupanti po 300 let. A jakmile lidi dostali trošku volnosti, nebo si to mysleli, šli za svým, za svým státem za svou minulostí. A tím ti upachtění, podceňovaní, snílci, ti kteří uchovávali svoje zvyky a učili je své potomky, ti pak vytvářeli novou minulost z dnešního hlediska, slavnou budoucnost a dokázali to! Co na tom, že to bylo jakoby “z venku”, nebylo, první výbuch pro vznik samostatného státu přišel odtud, od lidí! Rakousko-Uhersko bylo slabé, končilo a přitom se ještě pár let předtím zdálo na vrcholu!
Je pak jasné, co je naší povinností. Prostě se nevzdat!
A máte představu kolik za těch 300 let bylo zrádců? Hromada!

Screenshot 2023-02-07 at 20-24-30 Jan Žižka 1 _ 51.jpg
Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Autor
7. 2. 2023 20:27
Odpovědět  Peter 008

A ještě něco. Hitler se v jediné zemi obával možné úspěšné vzpory, která by jej stála obrovskou spoustu sil. Ano. Proto i přišel Heydrich.

Markýza
7. 2. 2023 09:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Sasch – Nesachs, mírové štváče my zde, v naší hodnotové a vyspělé Evropě trpět nebudeme!

Markýza
7. 2. 2023 09:04
Odpovědět  Markýza

Ale stejně jsem si to pro jistotu uložila……

Albi
7. 2. 2023 11:42
Odpovědět  Markýza

Musím říci, že ten oslavovaný rozhovor mě zklamal. A to tak, že víc než hodně.

Co řekl pan Jeffrey Sachs nového, :co bychom x-krát už nečetli, nevidděli, nevěděli?
Opět samé kdyby a co se musí -, nesmí -, mělo by se – nemělo by se……

Přitom to opravdu podstatné, i když to taky už všichni víme, naplno veřejně nezaznělo – totiž že kolektivnímu Západu, vedenému USA se nedá věřit, že se dopředu stoprocentně ví, že všechny jejich sliby, dohody a ujišťování nejen nemají ani u pověstnou cenu papíru, na kterém byly napsány, ale naopak jsou podepisovány už s úmnyslem, že je dodržovat musí ten druhý, zatímco pro USA neplatí.

To přece pan Jeffrey Sachs musí vědět – proč tedy takové naivní řeči?

Markýza
7. 2. 2023 12:45
Odpovědět  Albi

Díky za výcuc. Nevládnuvši angličtinou neposlouchala jsem to – mně nadzvedl celý ten přístup. A proč tedy slovenskou věrchušku tak strašně rozlítil? Dá se to vypozorovat?

Albi
7. 2. 2023 17:09
Odpovědět  Markýza

Já – jak říkávám – umím anglicky 3 slova, z toho 2 jsou citoslovce 🙂 🙂 🙂
Jenže ono je to zřejmě panem Chmelárem překládané, takže nebylo nic po třeba.

To jen abych se nechlubila cizím peřím. I ruština mi dnes dělá značné potíže a “mluvená” teprve. Tak jakž takž rozumím gen. Petrovovi např. tady
https://outsidermedia.cz/general-petrov-o-budoucim-rozpadu-ukrajiny/
ale stejně k tomu čtu český překlad.

Markýza
7. 2. 2023 17:50
Odpovědět  Albi

Ruštinu dávám poměrně slušně, pokud někdo mluví zřetelně – ale cityspeak vůbec – ale to mám potíže i u pražských vnoučat 🙂
Petrov s překladem výtečný, takových bych potřebovala povídero, jen to z trubky mizí jak sníh na slunku.

Albi
7. 2. 2023 20:26
Odpovědět  Markýza

Tady je z leva-netu jeho podrobné a moc zajímavé povídání o globalistech, o Židech – např. jakým způsobem se dostali do “řídících funkcí” v minulosti, vysvětlení některých jejich rituálů, třeba. obřízka novorozenců, proč byla nařízena tak přesná pravidla, Židů z egyptského zajetí (proč putovali do zaslíbené země 40 let, když pomalým karavanách cesta přes poušť trvala jen asi 3 týdny apod.

Je to několik dílů, min. 8 – možná víc (přesný počet si už nepamatuji a každý přinese několik nových, běžně málo nebo vůbec neznámých.
https://www.youtube.com/watch?v=JQekI_iuQRM&list=PL83w55tb_FRGEGgOsrtFyMJY5bREPQ1rD

Markýza
7. 2. 2023 20:31
Odpovědět  Albi

Jé děkuju. Budu trénovat ruštinu.

Jan
7. 2. 2023 09:02
Ohodnotit příspěvek :
     

V minulosti prozili nasi predkove nekolik obdobi zoufalstvi a beznadeje. Posledni bylo po vpadu Wehrmachtu ze zapadu a obsazeni Prahy, zacatek Protektoratu Cechy a Morava.
Karel Hasler napsal v te dobe krasnou a smutnou pisnicku, ktera je svymi slovy nadcasova.
Neco podobneho prozivame i dnes v mnohem horsi konstelaci sil:
https://www.youtube.com/watch?v=z3_eq_olLzs

Staník
7. 2. 2023 09:28
Odpovědět  Jan

Kdyby to udělal dnes, tak by ho národ vítal jako osvoboditele od židobolševizmu a určitě by se povedlo vytvořit i ss jednotku Svatého Václava. Dědové a pradědové většiny dnešních Čechů se musí v hrobech obracet. Njn, svobodu mezi regály obchoďáků nenajdeš…

Jan
7. 2. 2023 09:08
Ohodnotit příspěvek :
     

V soucasne dobe pomaha Rusko Syrii a Turecku, protoze tlak na ne chazari zvysuji. Zemetreseni v Turecku predchazely blesky a z tech se usuzuje , ze to mel byt dalsi utok zbrani HAARP.

Helena
7. 2. 2023 09:26
Odpovědět  Jan

Zažili jsme při cestování zemětřesení, nebylo moc silné, ale byl to zvuk jak stádo kamionů, ale houpání země jsme moc nepocítili. Ovšem v ten čas se úplně během chvíle změnilo počasí. Z příjemného slunečného dne se okamžitě černě zatáhlo a přišla bouře. Místní to moc nevzrušovalo, znali to. Že prý je to vždycky tak.

ladik
7. 2. 2023 13:12
Odpovědět  Helena

Příroda se lidem musí pomstít za to, co jí provádějí. Myslím že už lituje, co to vytvořila za živočichy.

Markýza
7. 2. 2023 16:35
Odpovědět  ladik

Kdepak, pořád ještě je shovívavá, matička naše milá.
Mmch, právě jsem se dočetla, že USA NEBUDOU pomáhat v Sýrii po zemětřesení!! Protože jsou zřejmě uražený, že jim Asad utekl z lopaty – prý že jeho žádat nebudou.
Je tohleto možný? No je, jak vidět. Kdo jinému jámu kopá…….

Albi
7. 2. 2023 17:17
Odpovědět  Markýza

Je to možný.
Vždyť se “od nepaměti” ( no nějakých 300 let zas není až t/aková “nepaměť, že? 🙂 ) tvrdí, že USA jsou zemí neomezených možností.

Markýza
7. 2. 2023 20:32
Odpovědět  Albi

:-)))

Boomer
7. 2. 2023 18:03
Odpovědět  Markýza

.. no, Assad může být rád, že jim US nezištně pomáhají s ropou na jihu.. ;-))

Markýza
7. 2. 2023 20:32
Odpovědět  Boomer

Jistě je nadšením bez sebe :-))

Albi
7. 2. 2023 20:34
Odpovědět  Boomer

To je jen taková milá pozornost příteli – pro USA maličkost. Co by pro kámoše neudělaly. 🙂

jiří
7. 2. 2023 18:57
Odpovědět  Jan

Mimo informační schéma korporátně-vládní informační propagandy se množí zprávy, že příčinou zemětřesení v Turecku bylo použití energetických zbraní (Directed-energy weapon – DEW), které mělo být varováním vládě v Ankaře a dalším státem, kdo ještě z posledních sil určuje kurz ve světové politice.
https://cz24.news/katastrofa-v-turecku-prilis-vela-zdrojov-tvrdi-ze-zemetrasenie-nemalo-prirodzeny-povod-a-pricinou-bolo-pouzitie-energetickych-zbrani-predchadzal-tomu-silny-odpor-ankary-voci-vstupu-svedska-a-finska/

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pijack
7. 2. 2023 09:21
Ohodnotit příspěvek :
     

Třeba dnešní cenzura je spojitá nádoba s propagandou. Pro mne to ze zkušeností znamená, že Rusko pokračuje v úspěšné denacifikaci Ukrajiny. Až mocní cenzuru zastaví, bude to znamenat, že jim propaganda nevyšla a Ukrajina bude součástí Ruska, jak tomu ostatně bylo vždy. Nebojte se vážení, vždycky existují dvě strany mince. Když je cenzura, tak zase víme, kde je pravda. 🙂
Pro admina – oprava funguje 🙂

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy
7. 2. 2023 10:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Jen pád na úplné dno snad ještě může probudit národ, který upadl do absolutního marasmu. Kašpárkové divadlo uvádí tragikomedii- Dobře se nám kdysi žilo, teď už není co tu bylo. Horní tisíc žije v klídku a přesto má na nás pifku. Co jsme chtěli, to teď máme, pokyn z Wóšingtnu tu máme. Žijte blaze moji milí, prožijte si s námi vaši kratochvíli.

unor 2022
7. 2. 2023 10:08
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdyz si lid nemuze narikat na nedostatek informacnich zdroju jichz i po unoru 2022 zustalo dosti,
jedna se ve VSEOBECNOSTI o lid liny a hloupy. A jako s takovym se pak jedna. Coz pak odnesou i ti, kteri do teto vseobecnosti nezapadaji. I Vy, vazeni prispivajici, tady.