politika

USA žádají Rusko, aby nezveřejňovalo reakci Washingtonu na bezpečnostní záruky

Reakce USA na ruské návrhy je tajemstvím pro celý svět … kromě Putina …

“Američtí představitelé požádali ruské kolegy, aby dokument utajili,” stojí v prohlášení.

Američtí představitelé požádali své ruské protějšky, aby nezveřejňovali písemnou odpověď Washingtonu na návrhy bezpečnostních záruk Moskvy. Informoval o tom v pátek s odkazem na zdroj The Washington Post, informuje agentura TASS.

Jak noviny poznamenávají, „vysoký úředník ministerstva zahraničí připustil, že Kreml se může rozhodnout dokument zveřejnit poté, co jej obdrží příští týden.

Ministerstvo zahraničí také uvedlo, že písemná odpověď USA bude zahrnovat návrhy Washingtonu o bezpečnostních otázkách a bude demonstrovat zájem Washingtonu pokračovat v dialogu s Moskvou.  Dokument podle listu nebude obsahovat sliby o tom, že NATO opustí politiku otevřených dveří v otázce připojení nových zemí do aliance.

“V Rusku rozhoduje jeden člověk.”

Přesto americká administrativa považuje za důležité zaslat písemnou odpověď, neboť v tomto případě může dokument číst přímo ruský prezident Vladimir Putin. 

Bílý dům věří, že dopis, který si může přečíst ruský prezident Vladimir Putin, „má smysl“.

“V Rusku rozhoduje jeden člověk. To je prezident Putin. <…> Pokud to [předání dokumentu] umožní člověku, který v Rusku přijímá konečná rozhodnutí, zvážit tyto myšlenky a rozhodnout se, zda jít dál, pak je to v našem zájmu. <…> Nechceme být těmi, kdo vyloučí možnost diplomatické řešení,“ řekl listu The Washington Post další představitel americké administrativy.

Ministerstvo zahraničí RF 17. prosince zveřejnilo ruské návrhy dohod o bezpečnostních zárukách, které Moskva očekává od Spojených států a NATO. Dvě dohody se Spojenými státy a členy aliance znamenají mimo jiné odmítnutí rozšiřování NATO na východ, včetně odmítnutí přijmout do něj Ukrajinu, a také zavedení omezení na nasazení útočných zbraní, zejména jaderných.

https://bit.ly/358n4aZ

sdílet na

2 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
BB Rad
22. 1. 2022 21:10
Ohodnotit příspěvek :
     

Anglo-Saxon špin…ci BOJÍ BOJÍ. Vypadá to na vyřešení problému bez zbytečných účastníků z NATO a EU. Lze vypozorovat z reakcí US & satelitů: ” something going on “. Amíci mohou stříhat 10 roxor ve svém prozatím to tak vypadá .Ale stále říkám jsme jak žampiony—– držení ve tmě a krmení hnojem —– prostě PLEBS BEZ
NÁROKŮ, ale můžeme předpokládat. Zatím stačí

zdena
22. 1. 2022 21:35
Ohodnotit příspěvek :
     

Američani dostali už druhý týden navíc na špekulování jak z toho ven, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. A evidentně žádají další odklad… to už tzavání podrazem na velkou dálku… evidentně se snaží získat čas…