politika

The Saker: Na kufrech, držadlech a podpalovačích

“Je to jako kufr bez držadla: Špatně se nese, ale byla by škoda ho vyhodit”

Ruské přísloví.

Takže americký ministr imperiálních válek (alias “ministr obrany”) navštívil Gruzii, Ukrajinu a Rumunsko.  Poté se vydá na velitelství NATO.  Má to nějakou logiku?  Jakou hodnotu mají koneckonců tyto země pro anglosionistické impérium?

Nominálně jsou to všechno “spojenci USA” (alias kolonie), jejichž skutečná hodnota se však blíží nule.  Dovolte mi to vysvětlit:

Ozbrojené síly těchto zemí jsou nepoužitelné, zejména proti asijským hordám Putinova Mordoru.

Předsunutím amerických sil se jednoduše přiblíží k ruským záložním zbraním, což Rusku dává více možností (zbraňových systémů či jiných), jak je vyhladit.

Někdo by se mohl ptát, zda USA mohou tyto, ehm, protektoráty ochránit.  Ne!  Podle generála Hodgese, bývalého velitele NATO, mají USA v celé Evropě pouze jeden prapor Patriot, a to v Německu, který chrání americké síly v Ramsteinu.  A teď ještě jednou pro pořádek:

Patrioty byly během války v Zálivu proti iráckým raketám Scud nepoužitelné.

Patrioty nedokázaly zastavit ani poměrně jednoduché rakety Hútíů.

Patrioty nejsou ani teoreticky schopny zastavit hypersonické zbraně.

Tak co si proboha strýček Šmuel myslí?

Přinejmenším ví, že takzvaná “ruská hrozba” je naprostý nesmysl, kterým se živí eurokreténi.

Zde je moje hypotéza: Evropa, celá, je příslovečný kufr bez držadla: ten zatracený kufr neuneseš, ale ani ho nechceš vyhodit.

Co byste s takovým kufrem dělali?

Udělal bych tři věci:

Vyjmout nejcennější obsah (například šperky).

Méně cenné věci (řekněme potraviny podléhající rychlé zkáze) použijte na místě.

Zbytek vyhodit.

Ale co kdybyste mohli udělat něco lepšího než ho vyhodit?

Co kdybyste mohli zbytek kufru použít třeba na vypálení domu svého největšího nepřítele?

Dokonalým příkladem takového kufru by byla nejen Evropa, ale i Zelenskij.  Nejenže udělal hnědý nos Trumpovi, což mu dementi nikdy neodpustí, ale nyní zcela ztratil kontrolu nad situací uvnitř Ukrajiny a má nulovou legitimitu (americká abecední polévka nyní řídí zemi prostřednictvím (nevolené a oficiálně pouze poradní) ukijské NSDC, která má nyní totální kontrolu nad zemí, v níž je mimochodem asi 6’000 politických vězňů, kterých si na Západě nikdo nevšímá!

Tak proč ho a Ukrajinu nevyužít jako podpalovač?

Teď se jen podívejte, co dělali a stále dělají Anglosasové v Evropě:

Spojené království se vykašlalo na EU.

Anglosasové se konsolidují po celém světě (5 Eyes, AUKUS atd.).

USA požadují, aby EU letos v zimě zmrzla, zatímco USA vyvážejí své slibované “molekuly svobody” do dálněvýchodní Asie a pak svalují vinu na Putina!

Americké síly se neustále, téměř denně, přibližují velmi blízko nebo dokonce překračují (rychle) ruské hranice ve vzduchu, na souši i na moři.

Rétorika Kongresu a Bílého domu směrem k americkým koloniím zní “podpoříme vás, jsme s vámi, milujeme vás, pomůžeme vám” (mimochodem, všechno právně vágní a dokonce nesmyslné kategorie).

A teď si vzpomeňte na válku z 08.08.08?

Gruzie pod vedením Saakašviliho nebyla použita ke smysluplnému útoku na Rusko, pouze k donucení Ruska k intervenci.  Což udělala s dvoudenním zpožděním a za další tři dny zvítězila.  Ale politicky i DĚSIVÍ západní politici (nedávno ministr imperiálních válek USA) prohlásili, že viníkem je Rusko a že Gruzii okupovalo.  A celý zvěřinec skatofágů v Evropě tento nesmysl opakuje, přestože oficiální vyšetřování EU prohlásilo, že Gruzie zaútočila první (a zavraždila přitom ruské mírové jednotky).

Pravdou je, že ekonomika a společnost USA jsou v hrozném stavu, USA si nemohou dovolit “tahat” EU nebo oficiální “kufry” rádoby NATO dál.  Ať už Victoria “fuck the EU” Nulandová chtěla v Moskvě dosáhnout čehokoli, zjevně to přineslo nulové výsledky.  Pokud jde o EU samotnou, ta se rozpadá ještě rychleji než USA (imigrace, kriminalita, COVID a výluky atd.).

Takže zde je moje hypotéza:

USA chtějí vyvolat válku v Evropě, ale válku omezenou na své nejzbytečnější a nejpoddajnější kolonie, zejména Ukrajinu.  Aby USA neriskovaly, že budou atomově bombardovány, potopeny nebo hypersonicky dekapitovány, dávají nyní Rusku najevo, že ještě mají (nějaké) zuby, takže “si s námi nezahrávejte”.  Z toho plyne přesně to, co April Glaspie Iráčanům před válkou v Zálivu: “na KSA nesahejte, ale Kuvajt je nám ukradený”.  Všichni víme, jak to dopadlo.

To je pravděpodobně to, co Victoria Nulandová nabídla Putinovi během své cesty do Moskvy: vezměte si východní Ukrajinu, zbytek nechte být a my se nebudeme vměšovat nad rámec slovních protestů.

Blouznivé americké kolonie v černomořském regionu nyní sní o trojúhelníku “Gruzie, Ukrajina, Rumunsko”, ale tento nesmysl berou vážně jen oni, nikoli Rusové (Rusové vědí, že mohou ozbrojené síly těchto předstíraných států rozmetat do 24 hodin).  Ale jde o to, že tyto kolonie jim to všechno žerou, zejména Ukrajinci (sledovat jejich televizní pořady je k popukání).

Teď mě napadá, jak to vidí Rusové:

USA nikdy nepůjdou do války kvůli svým koloniím v Evropě.

USA vyhrožují Rusku, aby se mu pokusily ukázat, že Rusové by neměli udeřit přímo na americké síly, pokud by jejich kolonie v “černomořském trojúhelníku” vyvolaly válku s Ruskem.

Jediným cílem amerických pohraničních provokací je ukázat Ukronacistům, že USA přiletí se svými “mocnými bombardéry a mocnými raketami” (vše zastaralé, ale to nevadí), pokud zaútočí na Rusko.  Ale protože USA mají nulové právní závazky, nic z toho neudělají, když/jestli taková válka začne.

Americké kolonie lze vojensky snadno smést jako mouchy roztoče, kterými jsou.

Rusko žádnou takovou válku nechce ani nepotřebuje, už jen pro její nesmírné politické náklady.

Rusko nechce platit za nápravu Ukrajiny, kterou si stejně nemůže dovolit.

Pokud ukronacisté donutí Rusko k otevřené intervenci, nepůjde dál než k osvobození východních a jižních provincií Ukrajiny (tj. těch oblastí, které jsou obydleny Rusy).

V minulosti se Ukrajina a Rusko ocitly na pokraji války mnohokrát, toto je jen poslední iterace stejných principů.  Pokaždé jsou však Ukronacisté zoufalejší a zoufalejší, zatímco USA je stále více uklidňují.  Nakonec tato kvantitativní změna vyústí v kvalitativní.

Co tedy s EU?

Rozdělme si ji na několik podkategorií:

Rádoby členové NATO (Gruzie, Ukrajina, Bosna atd.).

Zbyteční členové NATO (3B, Polsko, Rumunsko, Bulharsko).

Německo (což je samostatná kategorie)

Skuteční členové NATO (severní země NATO)

Tak trochu užiteční členové NATO (Francie a jihoevropské země)

Země v první skupině jsou de facto členy NATO a de facto zcela postradatelné.

Země ve skupině dvě jsou de iure členy NATO, ale jsou velmi expanzivní.

Německo je pod okupací NATO, ale pro EU je životně důležité.  Pokud se Německo ekonomicky zhroutí, oslabí to celou EU, což je přesně to, co USA chtějí.  Navíc, zatímco němečtí politici jsou ubozí otroci, německá podnikatelská komunita je velmi silná, dokonce donutila Merkelovou, aby NS2 bránila k obrovskému vzteku jak magorů ve východní části EU, tak i samotného strýčka Šmuela.  Německo musí být sraženo na kolena a tvrdě potrestáno.

Země ve čtvrté skupině budou chráněny třemi faktory: vzdáleností, nepřímou angažovaností a americkou armádou (ta je klenotem v kufříku).

Na země páté skupiny se Severoevropané a ještě více Angličané vždy dívali s opovržením a přezíravě.  Navíc jsou potenciálně nejvíce neloajální vůči strýčkovi Šmuelovi.  Takže na nich už vlastně nezáleží.

A co tedy Turecko?

To je složitější případ.  Turecko má rozhodně pantureckou a neo-osmanskou agendu.  Ale Erdogan nikdy neodpustí a nezapomene, že se ho USA pokusily svrhnout a zabít.  Turecko je navíc členem NATO a snaží se ho využít jako protiváhu mocnému Rusku na severu.  Erdogan však není hloupý, ví, že “jádro Evropanů” nikdy nepřijme Turecko jako skutečného člena EU.  Potřebuje také ruskou pomoc, aby minimalizoval závislost Turecka na západních vojenských technologiích.  Proto bych to nazval “Erdoganovou chůzí po laně”: ano, je to velmi nebezpečné, ale nemá jinou možnost.

Představme si, jak bude vypadat poválečná EU, pokud vše půjde přesně podle plánů Anglo:

Východní Ukrajina a část ukrajinského pobřeží jsou osvobozeny Ruskem.

Zbytek Ukrajiny se politicky zkonsoliduje kolem urkonaziovských magorů (Maďarsko a Polsko by si mohly z toho zbytku Banderastánu dokonce s chutí ukousnout).

Evropané budou ještě více vyděšeni ze svého (už tak mínusového) rozumu a přijmou od impéria cokoli výměnou za “ochranu” NATO.

NATO “dokáže” sobě i světu, že je skutečně velmi nepostradatelné.

Americká MIC dostane ještě více peněz na své high-tech hračky (i když jsou vojensky nepoužitelné).

Nyní si připomeňme, jaký byl účel NATO podle jeho prvního generálního tajemníka: “udržet Sovětský svaz venku, Američany uvnitř a Němce dole”.  Aktualizujme to a řekněme: “udržet Rusy ekonomicky a politicky mimo, Američany navždy uvnitř a Němce potrestané a utlumené”.

Skutečnou funkcí Německa bylo uměle udržovat Poláky a 3B nad vodou obrovskými přílivem peněz (prostřednictvím EU).  Němci však musí pochopit, že jejich neposlušnost ohledně NS2 nebude jejich angloamerickými pány tolerována.

Co s tím tedy může Rusko dělat?.

Jeho snadné vojenské vítězství bude mít obrovské politické náklady.

Bude muset dát do pořádku východní a jihovýchodní Ukrajinu (za jaké peníze?).

Její územní zisky mu nedají vůbec nic: na Ukrajině nejsou žádné potřebné přírodní ani jiné zdroje – její dříve moderní průmysl je pryč, miliony chytrých a vzdělaných Ukrajinců už emigrovaly do Ruska (a miliony hloupých do EUE) je to deindustrializovaný, zkrachovalý stát, který se stane ruským kufrem bez držadla!

Ruská ekonomika utrpí, což se zase projeví na politické scéně uvnitř Ruska v době, kdy se otázka nástupce Putina stává, pokud ještě ne zcela akutní, tak rozhodně nepřehlédnutelnou i pro něj.

Potenciálně proruské (nebo alespoň ne protiruské) země a politické síly v západní Evropě budou drceny anglo-sionistickou propagandou.

Ano, a znovu opakuji, ano, NATO a USA jsou vojensky papíroví tygři, ale výše uvedený scénář nevyžaduje, aby disponovaly jakýmikoliv účinnými vojenskými silami (kromě funkční jaderné triády, kterou USA stále mají jako “pojistku” pro případ, že by se americké imperiální války zvrtly, což se vždycky zvrtnou).

Co s tím tedy může Rusko dělat?

Může se stát nejsilnější armádou světa.  Hotovo.

Nemůže nikoho v “ohnivých státech” přesvědčit, že budou spáleny, tyto státy jsou beznadějné, tak ať se o ně postará jejich vlastní karma.

Ditto pro zbytečné členy NATO, protože ti si díky svému zaslepenému a hysterickému vlastenectví budou vždycky myslet, že na nich záleží, a dokonce hodně záleží. Přesvědčit je o tomto bludu by zničilo celou jejich identitu a historiografii.

Mělo by promluvit s německou podnikatelskou komunitou, protože Němci nejsou hloupí ani beznadějní a v takové situaci mohou ztratit nejvíce.  Ale (zdvořile) ignorovat německé politiky, dokud Německo nebude deokupováno a Německo nezíská zpět svou suverenitu.

Vystoupit ze všech organizací spojených s EU a EU spojených organizací.

Ignorovat skutečné členské státy NATO, protože ty zůstanou bez zastoupení, dokud se Německo samo nestane opět svobodným.

Otevřeně podporovat (relativně) duševně zdravé země na jihu Evropy a na Balkáně.

Mluvit přímo s USA a vysvětlit jim, a to velmi neomaleně, že i je čeká peklo, že Rusko nepotřebuje jaderný úder, aby vážně poškodilo již mrtvé impérium řízené stejně mrtvými USA, které jedou jen na setrvačník.  Tento neomalený tón bude ještě účinnější, pokud jej uslyší od Ruska I Číny (což se nyní děje).

Může výše uvedený seznam zabránit válce?  

Ne, pokud se USA rozhodnou zapálit své podpalovače a “kašlat na EU”.

Mohlo by Rusko udělat více, lépe?

Tuto otázku nyní směřuji k vám tím, že otevírám prostor pro diskusi.

Andrej

Přeloženo: DeepL

Zdroj: http://thesaker.is/on-suitcases-handles-and-firestarters/

Bavorovy poznámky
https://bit.ly/3G2EcNo

sdílet na

3 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
paw
22. 10. 2021 02:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Evropa bude bojovat s Ruskem s islamisty v prvnich radach..Vidim ty uvahy trochu zastarale.. Napr. okolo 80% vojaku US armady ma ve smlouve ze nikdy nebudou bojovat,tedy ze hledaji jen zamestnani jako pisari,skladnici atd. Rusko je nahore ,ale taky zase pujde dolu. Rakety na potapeni letadlovych lodi jsou zbytecne. Ty vyjedou na more, aby se rychle vratily, kraksny jsou zastarale a tak komplikovane, ze potrebuji zase aspon pul roku udrzbu..Kdyz je neznici caste pozary.
Dale rychly vyvoj ukazuje ,ze se najde neco noveho,co udela ruske zbrane zbytecne.. Misto spojenci, bych navrhoval lepsi termin “Zavislaci”.
Nazev “kufr” se mi taky nelibi, kdyz EU a spol. jsou akorat hromady odpadku. Ktery se vrsi a buduji. Navic cokoliv kvalitniho se v EU tvrde odmita .Krici, aby Rusko aspon odstranilo system Mrtvy Ruky. Ktera po zniceni Ruska znici celej svet..
Ponevadz konflikt s Cinou neni moznej, uz pro ty vzdalenosti, zrejme Nuland pribehla s navrhem rozdelit svet na 3 kusy. Uvidime jak je rus na tom,ale osvobodit Ukrajinu znamena zemrit. Dlouhou smrti. A biti mrtvyho kone. Erdogan ma ideologii, ktera jako kazda je nepritel narodu a lidstva.
Chce bejt vsude a to znamena nikde.V minulosti car zachranoval Evropu od okupace Veziristanu. Skokem do Syrie se rusove zase tlaci na Dardanely a Bospor a zisk celyho Cernyho More. Ale Dogan asi nic netusi a utoky na Syrii ,Izrael asi pomaha rusum to urychlit.
Mluvit o rozumu v Evrope a ze ma politiky ,kdyz je neustale nemocna epidemii vztekliny ,/kdy nebyla/, postizena , je jedina otazka,ktera asi ma smysl..

STANISLA
22. 10. 2021 11:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Velká hra pokračuje už dvě stě let a jak říkal Kipling , Velká hra se bude hrát , dokud všichni nezemřou. Taková maličkost- Rusko uzavírá vojenskou dohodu s Íránem.Írán prohlásil, že nejde o spojeneckou dohodou ,ale že ani ta není vyloučena . Dovedete si představit tu srandu co vypukne jestliže Rusko a třeba i Čína budou mít základny v Perském zálivu ? Toho nedosáhl žádný ruský car a ani Josef Stalin. Dovedete si představit tu srandu , když spojenec Číny Pákistán poskytne Rusům základnu v Indickém oceánu ? Když budou mít Rusové základnu v Jihočínském moři a Číňané na Kurilách a třeba v Beringově úžině nebo na Kamčatce ? A ta Kamčatka je zcela aktuální ! Dovedete si představit tu srandu , když bude Írán přikrytý ruským protiletadlovým a protiraketovým deštníkem ?

paw
22. 10. 2021 12:54
Odpovědět  STANISLA

Jeste horsi strategicky situace se domnivam jsou s Kubou a Venezuelou..A. Jestlize Iran dostane ty ” roury”..od Ruska.
Mezitim se taky utika z jedne zeme ze Stredniho Vychodu..Kdyz se utikalo do ty zeme pred nedavnem. Taky tam zrejme ztratili rozum,nebo co.
Kdysi /1917/na Iran britove pousteli ty jedovaty plyny,jako na divou zver..Pomsta za dve porazky od Libanonu je dnesni hospodarska situace tam a zase pobidka, aby se obratil na Cinu..
Britove meli hodne prace si udrzet Indii a vliv v te oblasti a co ukradli to v tom usili zase tam prodelali, az je odtud uplne vyhnali.
Cina si vzpomnela diky zapadu a ty loupezny opiovy valky a nekonecny utoky a okupace japoncu a zjistila ,ze je pravej cas neco oplatit..
Kdo seje vitr…