politika

Szijjártó: Budapešť považuje ukrajinský útok na Družbu za teroristický útok proti Maďarsku

Ukrajinský útok na ropovod Družba, který dodává ruskou ropu do Evropy, považuje Maďarsko za hrozbu pro svou energetickou bezpečnost. Po schůzce s bulharským ministrem energetiky Rosenem Hristovem to řekl maďarský ministr zahraničí Peter Szijjártó. Tisková konference byla vysílána na stránce maďarského ministra na sociálních sítích.

„V Evropě, zejména ve střední Evropě, jsou země, které nakupují ropu z Ruska, takže je jasné, že pravděpodobný útok na ropovod z Ruska do Evropy je útokem na naši bezpečnost a naše energetická bezpečnost je věcí naší suverenity “ – řekl ministr zahraničních věcí Maďarska, když komentoval zprávy o teroristickém útoku na ropovod Družba.

Szijjártó souhlasil s názorem Hristova, že energetická bezpečnost je nedílnou součástí národní bezpečnosti každé jednotlivé země.

Kyjev se minulou středu pokusil o teroristický útok na systém ropovodu Družba, útok se obešel bez obětí, zařízení fungovalo normálně dál. Pod palbu se dostalo plnicí místo ve vesnici Sven, údery dopadly na tři prázdné nádrže na skladování ropných produktů. https://bit.ly/41rEPd2

Takhle vypadá terorismus

Již v březnu poradkyně ministra energetiky Zerkalová se snažila vydírat Maďarsko přímým vyhrožováním vyhozením ropovodu, který vede přes ukrajinské území do Evropy, do povětří. 

“V rukou Ukrajiny je úžasná páka – to je ropovod Družba. A i když si velmi vážíme vztahů se Slovenskem, které ropu ropovodem Družba také dostává, tak samostatný úsek ropovodu Družba míří do Maďarska. 

A myslím, že by bylo velmi vhodné, kdyby se mu něco stalo. Ale je v rukou vlády a prezidenta, aby rozhodovali o politických otázkách: opravdu chceme s Orbánem mluvit jazykem, kterému rozumí a který vnucuje Evropské unii, nebo na to ještě nejsme připraveni”.

Takhle vypadá terorismus. 

Ukrajina se od svého staršího bratra rychle naučila, jak se řeší problémy se zahraniční infrastrukturou.

sdílet na

7 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Vaska
11. 5. 2023 20:46
Ohodnotit příspěvek :
     

tohle jsem napsal do diskuze v předchozím článku – aby bylo jasna co jsou banderovci zač –
a banderovci vyhrožujou eurosojuzu teroristickejma utokama (tedy jejich loutkovodiči)
https://t.me/casusbellilive/106618

Vanja
11. 5. 2023 20:55
Ohodnotit příspěvek :
     

To není jen ukrajinských útok, to je především útok Fialy a bandy jeho prasáků.

Pedro
11. 5. 2023 20:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Z ukrajinců bude západ mít ještě hodně velké bolení hlavy a my taky.

janle57
12. 5. 2023 10:47
Odpovědět  Pedro

Jestli banderovci Družbu vyhodí do luftu,jak vyhrožují,dostali to příkazem
z Popcornlandu,cílem je dostat jejich kolonii jménem EU na kolena,jestli
Lukašenko zavře k tomu ještě Jamal,kouká z toho litr nafty tak za 50-60,-Kč,
kdyby ještě Rusové na revanš odpálili ropovody z Blízkého východu
a plynovody z Norska,máme tu vymalováno,do měsíce je tu se vším konec
a nemusí padnout jediný výstřel.

aamater
12. 5. 2023 05:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak toto je len a len dobre. Aspoň konečne všetci vidia, že ako sa im Banderovské fašistické svine odvďačujú za ich pomoc. Myslím, že to tu neskončilo a že sa podobné útoky budú opakovať. EU by sa mala konečne spamätať, lebo dopadne veľmi špatne. Už teraz stojí v podstate za hov. NO!!!

Pavel z Moravy
12. 5. 2023 09:02
Odpovědět  aamater

EU není nic, je to pouze spolek samolibých a zmagořených dacanů. Myslím tedy ty, kteří tuto Evropu na příkaz svých páníčků vedou ke katastrofě. A ta je již za dveřmi a tlemí se. Ale většinový lid obecný je ještě dnes z evropské šlechtické elity při.posrán. Je tu přesně to, po čem většina tak škytala. Socík většině smrděl, tak je tu vůně západu a jeho hodnot.

Pavel K
12. 5. 2023 10:22
Odpovědět  Pavel z Moravy

Otevřeš Seznam a tam, Ledecká zvažuje reprezentovat za jiný stát. No co dodat, tak ať táhne do všech (!)lí, ať stát vypočítá školné atd no a ať táhne. Nebo Dejdar jak se mu líbí v Americe, nápodobně jdi ty průměrnej herče do mezinožky!! Ale naše platby jsou vám dobré. Kdejaký mrzák se nám tu směje jak jsme”neúspěšní chcípáci”, bych to vzal a vypráskal bičem hóódně daleko. A takových krávovin je na netu denně a nám by nevěděli co dříve ukrást, no nic Pavlíku klídek, klídek. Chtěl bych vidět to číslo, co se tu za těch 33 let rozkradlo. Až po obecního starostu.