politika

Řekl to přímo do očí. Diplomat Poljanskij v OSN donutil izraelskou delegaci sklopit oči a Arabové tleskali ve stoje

GEOPOLITIKA CIVILIZACÍ

Dobrý den, drahá Ruská civilizace. Už dávno se naše ministerstvo zahraničí tak nevyznamenalo na zasedáních v OSN jako v těchto dnech. Ti, kteří neustále kritizují naše oddělení, by si rozhodně měli pořádně poslechnout projev prvního zástupce stálého představitele Ruska v OSN Dmitrije Poljanského. Je tam toho hodně k vidění (video zde). Diskutovali o palestinské otázce. Poljanskij se ujal slova.

Nebudeme převyprávět celý projev, ale zvýrazníme citace týkající se Izraele. Řeknu rovnou, že taková koncentrace epitet v desetiminutovém projevu už dlouho nebyla:

„Území okupovaná Izraelem… Izrael s podporou Spojených států přešel do další krvavé fáze svých zločinů… Izrael bez rozdílu a záměrně působí ničení… Vojenské zločiny pokračují… .. Izrael chce podkopat zemědělství Gazy, aby nastal hladomor… Izrael ničí tisíce dětí… Izrael připravuje lidi o vodu… Kanibalská logika IDF…. Pravidelné vojenské zločiny …. Zločiny proti lidskosti…“

A to je jen malá část toho, jak ruský diplomat vyčinil Izraeli a jeho spojencům. Jenom vojenské zločiny byly během projevu zmíněny více než 10krát.

Takže fráze o vyjádření „znepokojení“ jsou minulostí. Ruské ministerstvo zahraničí je již v zásadě více nepoužívá. Ale důležité je, že projev v OSN zazněl přesně po setkání Putina s vůdci Saúdské Arábie, Spojených arabských emirátů a Íránu. Rétorika Ruska se dramaticky změnila, vše bylo nazváno nejen pravým jménem, ​​ale také řečeno veřejně a do tváře.

Říci, že izraelští diplomaté byli zaskočeni, by bylo slabé slovo. Pokud se podíváte na celé vystoupení Poljanského, je to velmi dobře vidět. Nejzajímavější a nečekaná věc se však stala na konci projevu Dmitrije Alexeeviče Poljanského. Víte, co udělal? Kdybych to neslyšel na vlastní uši, nikdy bych tomu nevěřil.

“Na závěr bych rád oslovil naše arabské bratry a sestry v jejich rodném jazyce”.

A přešel na čistou, plynulou arabštinu. Ruský diplomat arabsky oslovuje své bratry a sestry na Blízkém východě. Nikdy jsme nic takového neviděli. Možná se to už stalo, ale neviděli jsme to.

Způsob, jakým dnes ruské ministerstvo zahraničí pracuje, je mimořádně profesionální. Je to zřejmé, pokud ovšem někdo nevytrhne větu z kontextu a nevěnuje pozornost bulvárnímu tisku. Pozorně si poslechněte alespoň pár projevů, pak se o tom můžete přesvědčit sami. Dnes naše ministerstvo zahraničních věcí nazývá věci pravými jmény, aniž by si bralo servítky, dnes naše ministerstvo zahraničních věcí vyvíjí silný tlak na protivníka a nakonec naše ministerstvo zahraničních věcí zcela opustilo „vyjádření znepokojení“. A pokud to použije, pak pouze jako kontext a doplněk, nikoli jako základ.

S výkonem Ruska v OSN jsme spokojeni. Zcela. Poljanskij je skvělý chlap.

Všechno dobré.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://1url.cz/QuDY4

sdílet na

24 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
jmm
18. 12. 2023 06:08
Ohodnotit příspěvek :
     

👍

Karel
18. 12. 2023 08:16
Ohodnotit příspěvek :
     

Zatím nikdo neměl odvahu nastavit v OSN veřejně židům zrcadlo. Rusové jsou první, otevírají ostatním členům oči a časem se přidají další.

Janaz
18. 12. 2023 08:42
Odpovědět  Karel

Oči má plno z nich otvorené, len sa boja otvoriť aj ústa.

Slovan
18. 12. 2023 09:19
Odpovědět  Janaz

👍 👍 👍

Autor
18. 12. 2023 10:48
Odpovědět  Janaz

Proto taky jsme tam, kde jsme. Mylet si a bát se to říci znamená, jako když neděláte nic, ba se i jako souhlasí.
Určitě znáte z “obyčejné” práce, zaměstnání, jak se velmi často yvbírají ti, kteří povýší, třeba na mistry a výš … Víte, co je to za parchanta, ale mlčíte. A pak po léta vás obtěžuje svou neznalostí, nekompetentností takový mlčenlivě povýšený “človíček”. A někdy se i ten dobrý změní pod vidinou toho, že ON je NĚKDO a ostatní jsou volové … (podle mých zkušeností za tím u mužů stojí především jejich ženy a u žen zase, že ONA je lepší než ty ostatní ku.vy a mrchy … to je doslovná citace) No a přesně tak to proběhlo za posledních 34 let v “naší” politice.
Určitě znáte takovém, co mezi Vámi “děvčaty” nadávají a pak jdou a volí třeba ODS, Piráty, TOP cvoky apod. Jak jinak si pak vysvětlit třeba v mnoha malých obcích vítězství takových “Starostů a SPOLU”?
Mám něco podobného v rodině sourozenec (použité neutrální “pohlaví) pracuje ve své obci pro starostu, který popírá vše, co kdy bylo v naší rodině a … a nadšeně ho volí! Peníze sourozenci nesmrdí …
Je tedy těžké pochopit, proč se to děje u nás tak, jak se děje? Volíme si zloděje.

Slovan
18. 12. 2023 14:01
Odpovědět  Peter 008

👍 👍 👍 👍

Putinovec
18. 12. 2023 11:01
Odpovědět  Karel

Dříve nebo později , bude muset Někdo tento záměrně generačně vytvářený problém řešit . A kdo myslíte , že to dokáže vyřešit a nastolit rovnováhu .
Řekl bych , že to bude osoba , která jako jediná dokázala usmířit Indii s Pákistánem , kde reálně hrozil jaderný střet .

Jaro Jaroslav
18. 12. 2023 19:50
Odpovědět  Putinovec

Zmieri ich blížiaca sa Apokalypsa sveta!!!

Laco
18. 12. 2023 08:31
Ohodnotit příspěvek :
     

kto nema telegram, tak linka na video je tu: https://youtu.be/VRJXz1Y5l58

Aleš
18. 12. 2023 08:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Nerozumím lidem co jsou podporovatele sekty Alah akbar, té sekty která má v popisu likvidaci nevěřících.

Janaz
18. 12. 2023 08:48
Odpovědět  Aleš

Prestaň drístať a radšej sa vzdelávaj. Čože to mala v popise práce istá sekta, ktorá zneužila Ježiša? Žeby likvidáciu neveriacich na celom svete? A všetci príslušníci tej sekty s tým súhlasili? Akosi nie, že? Pretože skutočných ľudí je všade dosť a je jedno, akého vyznania sú. A ešte dodatok: prečo vznikli tieto ultramilitaristické odnože , ktoré zneužívajú islam? Žeby preto, že to bolo v záujme tej krajiny, ktorá má Boha a Krista plné papule, ale vraždí od svojho vzniku kadekoho? Ktože to financoval tie ISIS, Al Kajdy, Moslimské bratstvo….? Moslimovia to neboli.

Tupý hulvát
18. 12. 2023 17:27
Odpovědět  Janaz

Ale on má částečně pravdu,to,že tentokrát zabíjejí mnohem víc a krutěji Izraelci,je proto,že mohou,že na to mají!
Stavět se na jednu stranu lze jen v konkrétní situaci,obecně jsou jeden za osmnáct a druhý bez dvou za dvacet.
Vsadil bych se,že vojáci české armády by se nechovali jinak.Najděte si pravdu o vraždění těch našich slavných legií v Rusku!LIdi jsou všude stejná banda.

lubkral
18. 12. 2023 18:23
Odpovědět  Tupý hulvát

Vdávné době jsem četl, že Češi v legiích v Rusku prováděli ty největší zvěrstvata, tak bych tomu i věřil. Bylo tam snad i jméno, ale to si již nepamatuji, tuším že Novotný… Jen kdyby do toho chtěl někdo nacpat někdo L. Svobodu…

Aleš
18. 12. 2023 19:13
Odpovědět  Janaz

Co jste napsal je směs polopravd, lží a idiocie. Přečti si koran a pak mluv ty amatere.

Mike
18. 12. 2023 19:32
Odpovědět  Aleš

Je úplně jedno, co je kde psáno, důležitější je, jak jsou myšlenky svatých knih praktikovány, a to platí i obecně, např. v naší Ústavě je začleněna Listina základních práv a svobod, můžeš se teda zeptat jak se třeba doc. Ševčíkovi zamlouvá praktikování svobody projevu v našem státě…, ta je nedílnou součástí LZPS, s kterou si, jak sis jistě všiml, naše pavláda aktivistů již dávno vytřela pr:del.

Bety
18. 12. 2023 23:39
Odpovědět  Aleš

Aleši, v tomhle s vámi nesouhlasím. Každá církev na světě měla a má své fanatiky.
Fanatici moc rádi citují vybrané pasáže ze své “svaté knihy” aby zdůvodnili to či ono
a to ono nebývá nic dobrého jak pro lidi z cizí církve, tak – a poměrně často – ani pro lidi z té jejich.
A neměl byste zapomínat, že ani Ježíš, ani Mohamed nezanechali nic psaného vlastní rukou, všechno sepsali jejich následovníci, kteří nejspíš měli do “svatosti” dost daleko a jen prezentovali verzi, která jim ať už z jakéhokoli důvodu vyhovovala. A ani bych se nedivila, kdyby přitom zničili to opravdu původní.

Jaris
18. 12. 2023 08:50
Ohodnotit příspěvek :
     

Ikdyz si Poljanskeho za jeho otevreny projev proti teroristickemu Izraeli vazim, jsem si jista, ze tem zrudnym sionistickym zidakum je to jedno. Jedou si podle sveho bezohledneho planu pres mrtvoly a nikdo jim v tom nebrani. Nikde nevidim, ze by se na krvavy Izrael uvalily alespon sankce a vrazi palestinskych obeti byli predvedeni pred mezinarodni soud. Mezinarodni spolecenstvi si ve vetsine pripadu nedovoli kritizovat zidackou sebranku, po ktere zustava jen zkaza a potoky krve. A ja se ptam – jak dlouho jeste se bude tolerovat zidacka genocida Palestincu…

Eva
18. 12. 2023 09:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Putin a Lavrov si vychovali dobré nástupce. 👍

Pijack
18. 12. 2023 11:20
Ohodnotit příspěvek :
     

To je přece známá věc, o které naši sluhové KOZA nechtějí vůbec slyšet – Rusové totiž mají vynikající diplomaty. Radost je poslouchat. Náš Lipánek v porovnání s nimi umí jen poslušně sbírat bobky ze země 🙂

Frank
18. 12. 2023 11:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Zkrátka Izrael je vřed a každý normální jedinec to dávno ví..

Dag
18. 12. 2023 12:38
Odpovědět  Frank

A přitom právě Izrael mohl jít po své zkušenosti s fašistickym Německem příkladem humannosti, právě oni mohli být mirotvorci na blízkém východě.

Dag
18. 12. 2023 12:41
Odpovědět  Dag

Opr. Blízký východ

Pipa
18. 12. 2023 13:39
Ohodnotit příspěvek :
     

Nakonec je jasné, kam byl projev směřován.SIONISTICKÝ IZRAEL = USA a opačně!Je to jedna a ta samá svoloč a žumpa!

Jaro Jaroslav
18. 12. 2023 19:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Na začiatku židonacistických zverstiev v Gaze, v Austrálskom Sydney, protestujúci dav kričal:’ GAS THE JEWS’, a jedine toto si zaslúžia za ich zločiny proti ľuďom a ĺudskosti!!! A v tieto dni, zaviedli HLADOMOR V GAZE, BEZ PITNEJ VODY!!! Svet by mal obrátiť na sionistov NUKLEARNE ZBRANE! Len tomu porozumia!!!