politika

Redacted: Putin říká DOST!

Redacted: Putin reagoval na americké vyhlášení ekonomické války zabavením aktiv JPMorgan.

Mezi Ruskem a Spojenými státy začala přímá ekonomická válka, kterou Spojené státy vyhlásily zákonem REPO, který umožní prezidentu Joe Bidenovi zabavit zmrazená ruská aktiva v amerických bankách a převést je do speciálního fondu pro Ukrajinu, uvádí Redacted. Clayton Morris ve vysílání poznamenává, že právě na toto vyhlášení války Rusko reagovalo zabavením aktiv největší banky ve Spojených státech, JPMorgan.

Toto pondělí jsme sledovali několik nejnovějších zpráv, které média, která podporují Bidena právě teď zamlčují. Což není překvapivé, protože, upřímně řečeno, je to pro prezidenta Bidena zničující. To je navrch k aktuálním bankrotům amerických bank během víkendu od pátku do soboty a novému průzkumu zveřejněnému tento víkend, který ukázal nejnižší rating prezidenta za posledních 70 let. Kromě všeho ostatního.

Toto drama o víkendu nabralo na síle a my ho pozorně sledujeme: mezi Ruskem a Spojenými státy nyní probíhá přímá ekonomická válka. Ne přes nějaké prostředníky, ale přímo mezi těmito dvěma zeměmi.

Podle ekonoma, se kterým jsem o víkendu mluvil, si Biden myslel, že Putin pravděpodobně ustoupí, že blafuje. Ale nebylo tomu tak. Putin prostě udělal něco, co se nikdo na světě neodvážil. Zabavil aktiva největší americké banky světa JPMorgan v hodnotě půl miliardy dolarů. A my uvidíme, jak se situace vymyká kontrole. Kolik dalších aktiv bude během této doby zabaveno americkým bankám a naopak? Putin v podstatě říká: „Máme toho dost, už víc nedovolíme Spojeným státům nás zastrašovat”.

To je v podstatě odmítnutí dolaru ještě intenzivnějším tempem. A byla to také reakce na něco, co Biden udělal minulý týden, což samozřejmě nevzbudilo velkou pozornost médií hlavního proudu: Kongres schválil zákon REPO, já tomu říkám “zákon o REPO a Ukrajině”. Největší pozornost samozřejmě vzbudila alokace 61 miliard dolarů na zbraně a pomoc Ukrajině. Ale zákon REPO je možná důležitější a je to vlastně vyhlášení války přímo Rusku.

Faktem je, že zákon REPO dává Bidenově administrativě pravomoc zabavit stovky miliard dolarů suverénních ruských aktiv držených v amerických bankách a poté je nasměrovat přímo na Ukrajinu, která je nejzkorumpovanější zemí v Evropě.

Jde o bezprecedentní krok a jasné vyhlášení války. A mimochodem, nejsem to já, kdo říká, že ukrajinská vláda je nejzkorumpovanější vládou v Evropě, je to tak. Americké ministerstvo zahraničí nedávno zveřejnilo svou nejnovější výroční zprávu o korupci a porušování lidských práv. Nikdo o tom nemluví, probereme to v našich pořadech tento týden. Americké ministerstvo zahraničí ve zprávě poukazuje na porušování lidských práv a korupci, které leží v základu Ukrajiny. A my se jim chystáme poslat miliardy dolarů, které jsme právě ukradli Rusku? Z toho nic dobrého nevzejde.

Datum vysílání: 29. dubna 2024.

https://russian.rt.com/inotv/2024-05-01/Redacted-arestom-aktivov-JPMorgan-Putin

sdílet na

22 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
pedro
1. 5. 2024 22:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Dobře Rusko, pomsti Kaddáfího.

ijn
1. 5. 2024 22:54
Odpovědět  pedro

ve Forbesu prvních 100 příček, jen jedno etnikum, k politické a státní moci pouze tolik, jaká je jejich penetrace ve společnosti nebo vytvoříme z Brna nový Biribidžan i s vládními činiteli….!!! mají tam soudy, aby je kryli……!!!

zuza
1. 5. 2024 22:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Rusko má na západe zmrazené aktíva minimálne v objeme 300 miliárd dolárov. Putin zabavil majetok JP Morgan 0,5 miliardy dolárov. Lepšie ako nič, ale zas ešte to nie je dôvod na oslavy. Rusko musí reagovať oveľa tvrdšie, inak sa hnuUSAci nepoučia.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
RasPutin
1. 5. 2024 22:42
Odpovědět  zuza

V USA 5mld

Frank1
2. 5. 2024 09:58
Odpovědět  zuza

Zapad ma v Rusku vic zapadnich aktiv jak tu castku, co mu chteji USA ukradnout. Problem je v tom, ze ty penize na zapade patri ruskemu statu a aktiva v Rusku privatnim firmam a korporacim. Jejich znarodneni prijde v pripade valky se zapadem.

Mike
2. 5. 2024 10:07
Odpovědět  zuza

Možná by pro začátek stačilo, kdyby Rusko přestalo dodávat do USA uran.

Autor
1. 5. 2024 22:29
Ohodnotit příspěvek :
     

Vzhledem ke korupci jak v USA, tak na Ukrajině, tak nakonec z případně zabavených ruských prostředků se vypaří hodně a nedojdou na frontu a ani na Ukrajinu.
Zloděj prostě nic jiného než krást neumí a nechápe, že krást se skutečně nevyplatí. No a kdo stojí na tzv. liberalismem, válkou na Ukrajině a i za všemi těmi sankcemi, které měli zničit Ruisko a ničí Západ? No přece velké banky a tak – konečně – je to poprvé, co samy banky pocítí dopad.
Navíc to zase posouvá svět směrem od již zcela okatě a očividně naprosto nedůvěryhodných západních bank. Kdo si bude ukládat peníze tam, kde o ně může kdykoliv přijít jen tím, že se tam v bance a v USA vyspí špatně?
A ještě – není důležitá až tak výše trestu, ale to aby každý zločin byl odhalen a potrestán. Jen si představte, že by – kdysi – vyšetřovací komise potrestala americké soukromé banky za vytvoření FEDu (nebo jak to je ten federální rezervní něco), politiky za to, že prodali dolar soukromníkům, za každou válku, za každého nevinného mrtvého, že by každý zloděj a vrahdostal přes prsty!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Bety
2. 5. 2024 14:50
Odpovědět  Peter 008

Já myslím, že ty prachy Putin už stejně odepsal. K čemu Rusku byly v tom zmrazeném stavu?
K ničemu, a každý ví, že co USA schvátí, nikdy nenavrátí. V každém případě Putin postihl velmi významnou banku , ne přímo stát, a tím všem předvedl, koho považuje za hlavního zloděje a kdo ve skutečnosti v USA vládne.
A já doufám, že to konečně docvaklo i jiným státům než jsou ty v BRISC a že začnou v sebeobraně svá aktiva z těch “světových” bank stahovat.
Také si myslím, že ten americký zákon byl i míněn jako výhrůžka Číně – a po ní všem ostatním –
a Putin tento významný přešlap zdůraznil všem, kdo stále spoléhají na dolar.
No a v neposlední řadě pokud ta ruská aktiva poputují na Ukrajinu, bude mít Rusko další pádný důvod, proč si tam pro ně dojít.

2. 5. 2024 01:58
Ohodnotit příspěvek :
     

No, doufám, že tu ekonomickou válku ušáci promysleli neméně prozíravě, jako ty sankce, jaké ještě svět neviděl. Jsou to holt myslitelé.
P.S. O porušování lidských práv není co mluvit – banderstán, tuším že převčírem, obdržel v tomto směru od brusele výjimku:
Stálá mise Ukrajiny při Radě Evropy poskytla generálnímu tajemníkovi Rady Evropy aktualizované informace o odchylce od závazků přijatých podle Úmluvy o ochraně lidských práv a základních svobod v důsledku stanného práva.
Uvádí se to na internetových stránkách Rady Evropy…
více zde: https://www.ceskenoviny.cz/ukrinform/cesky/zprava.php?id=1207567
Takže tak

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy.
2. 5. 2024 07:47

Tak oni tu odchylku poskytnou komukoliv tady z evropských států pokud si budou potřebovat zajistit tzv. pořádek dle svých pravidel. Ono když něco totiž zhnědne, hned tak to nevybledne.

Standa
2. 5. 2024 09:25
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Ty odchylky z pravidel a zákonů jsou opravdu zajímavé ! Kdykoli se to hodí! Někdo vy třeba chtěl odchylku při Tr.Z. při loupeži.Nebo při volbách ( jako Rychetský ten to odchýlil do současného marasmu). ..nechci zde řešit globální problémy , , jako zde většina ,Mě zajímá současná situace zde . Od mimořádné schůze …propouštění bez důvodu.. vracíme se do první republiky ,,,, Zítra už nemusíš chodit “! Další den před branami dělníci žebrající o práci ! Až to vyřešíme zde , můžeme se bavit o globalismu.
Jak se kde řeší odchylky z pravidel?Stolbergerk si stěžoval, že Rusové vyhnali ukr. tanky na kopec No, oni tam zdrhli. Prý je to porušení pravidel…nikdo neví jakých …..asi taková ruská odchylka od neznámých ,, pravidel “, které si tam-ten vymyslel za pochodu.

Markýza
2. 5. 2024 08:47

Musela jsem si to přečíst 3x, abych to ptydepe pochopila, ale raději si to zkontroluju – zde můj překlad:
Rada má vyčleněné byro, které sleduje dění na Ukrajině. Toto byro právě sdělilo generální tajemnici KSČ – ale čo to tárem, Rady EU – že na Ukrajině se nedodržuje lautr nic z toho, co slíbila dodržet, natož cokoliv z toho, co my považujeme za svaté. Jinými slovy, že se Ukrouši chovají jak urvaní ze řetězu.
Přeložila jsem to správně?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
2. 5. 2024 13:09
Odpovědět  Markýza

Akorát poslední větu jste nechala nedokončenou. Dokončená zní:
 Ukrouši chovají jak urvaní ze řetězu, ale v podmínkách stanného práva se jedná pouze o akceptovatelnou dočasnou odchylku.

Markýza
2. 5. 2024 15:48

No namouduši, už se kaju. Když já jsem taková neuvědomělá, to je těžký! To vás pak nenapadají ty správné floskulénky.

Albi
2. 5. 2024 17:08

Trochu off topic, ale jedná se o Ukrajinu, tak snad to bude omluvitelné.
Dnes je výročí masakru v Oděse 2.5. 2014.
Nové a zajímavé info:
https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2024/05/10-let-od-masakru-v-odese-v-dome-odboru.html#more
Vladimír Bodelan: masakr v Domě odborů byl jen začátek, hlavní krveprolití měli nacisté naplánováno na 3. května
Jak to vypadá, v Domě odborů to bylo všechno jinak:

“Prakticky žádné z těl nemělo v krvi CO. Chápeme, že člověk hořící při požáru se otráví zplodinami hoření, které vdechne. To se nestalo. Pak se objevily pohádky, že se na stěnách vařil nějaký tmel a uvolňoval se nějaký plyn, který lidé vdechovali. …..
A ti, kteří zemřeli… zemřeli během několika vteřin. Když jsme vešli dovnitř, viděl jsem, promiňte, mrtvá těla sedící u stolu a ležící v polohách, které jsou při požárech prostě nemožné.
– Byli zastřeleni?
– Byli zabiti nějakým plynem.
– Jakým plynem?
– Nevím. Ani nás hned nepustili do budovy. Po skončení požáru nás osm hodin drželi venku. A některé služby šly pracovat do objektu.

Albi
2. 5. 2024 17:15
Odpovědět  Albi

– SBU?
– To nevím. Pak úplně odstranili stráže a dovnitř vběhl dav… Rozbíjeli budovu, běhali po mrtvolách, brali počítače. Byl to prostě takový chaos.

Myslím, že to bylo uděláno za účelem zakrytí nějakých stop. Bylo příliš jasné, co se děje. My jako specialisté jsme pochopili, že uvnitř budovy byla dvě místa speciálního požáru – to byla jasně naplánovaná místa. Takové budovy jsou v mnoha ruských městech – stejné sloupy, mramor, žula. Není tam nic plastického. Takhle to nehoří.
Žár tam byl strašný – stěny byly sněhobílé, jako v ruských pecích. V objektu bylo osm hodin horko. Co se tam mohlo vznítit, nevím. Uvnitř byly dva výbuchy, to jsem viděl na vlastní oči.

Boomer
2. 5. 2024 19:46
Odpovědět  Albi

.. nanotermit…

Pravdomluvny
2. 5. 2024 21:15
Odpovědět  Boomer

Jako u Dvojčat????

2. 5. 2024 23:57
Odpovědět  Albi

Potřebuju vyhrát. Jinak se totiž na mezinárodní soud s ukronácky nedostanu a budu proto nas-ranej. Ono by to do jeho zahájení zas tak dlouho trvat nemělo. Plánům, jak ukři s pomocí kozy protáhnou válku s Ruskem na deset let můžou věřit jen idi-oti a naše protektorátní “vláda”.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Aleš
2. 5. 2024 08:15
Ohodnotit příspěvek :
     

USA světový zloděj a vrah č.1, přeji jen pád této zemi.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Frank1
2. 5. 2024 09:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Prevedeni tech 60 miliard $ nemohou odsouhlasit jen USaci. Vetsina z nich se naleza v evropskych bankach a ty se brani teto bezprecedentni kradezi penez klienta Ruska. Je to proti jejich zakonum a pravu.
Proto je to jen pokus o dalsi eskalaci provokace za ucelem, Rusko stale drazdit jeho penezi, ze mu je seberou! Jsou to penize za ruske suroviny.
A USA jsou ted oficielne mezinarodnim zlodejem ohromneho ciziho majetku 300 miliard $.

Boomer
2. 5. 2024 19:56
Ohodnotit příspěvek :
     

.. v souvislosti se zákrokem proti J.P. Morgan v Rusku, může jedním z předpokládaných synergických efektů být občanský run na některé banky v USA. Banka se pravděpodobně bude snažit zahojit svoji ruskou ztrátu “někde jinde” a prostý americký občan si může uvědomit, že to “někde jinde” můžou být právě jeho aktiva/peníze v bance za rohem…