politika

Právník Rajchl: Není pravda, že ekonomickou válku zahájilo Rusko. Spustili jsme ji my, přitom nemůžeme vyhrát

12.8.2022 4:15 odp. | Ze sítí

Českou republiku jednoznačně likviduje Západ, je to cílené ničení českého hospodářství, říká v pořadu O čem se mlčí advokát Jindřich Rajchl. Sankce Evropské unie nemají podle něj žádný smysl, je to namířená vlastní zbraň proti sobě: „Když pan Fiala říkal, že proti nám Rusko zahájilo ekonomickou válku, tak to není pravda. Evropská unie zahájila ekonomickou válku proti Rusku, kterou nemůže v žádném případě vyhrát. A doplatíme na to nejvíce my,“ upozorňuje. Už nyní to vidíme na zastavení ropy z Ukrajiny, to brzy může být napořád, jak ukládá šestý protiruský sankční balíček.

Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda strany PRO Jindřich Rajchl

V minulém díle se Rajchl věnoval tomu, že vláda bezdůvodně půjčila 74 miliard korun mimořádně prosperující polostátní společnosti ČEZ, která skrze minoritní vlastníky tuneluje český národ. Právníci kolem Rajchla z Pro Libertate připravují vzor trestního oznámení, které by mohli občané podávat na představitele skupiny ČEZ, vládní úředníky apod.: „Už se to povedlo dát dohromady, zvolili jsme právní kvalifikaci skutkové podstaty § 311 teroristického útoku, nikoliv tu sabotáž, protože v té chybí rozvrat hospodářské struktury České republiky. A já myslím, že to je ten hlavní důsledek – rozvrat hospodářského systému v rámci České republiky a ohrožení energetické bezpečnosti České republiky,“ uvedl advokát Rajchl, že toto trestní oznámení poslali na Vrchní státní zastupitelství v Praze a současně jej umístili na web strany PRO, kde jej mohou lidé získat.

Zájem je o něj podle Rajchla ze strany lidí veliký: „My máme o to trestní oznámení obrovský zájem, mnoho lidí psalo, že si to už stáhlo a poslalo na různá státní zastupitelství. Teď je otázka, zda se v této zemi najde někdo odvážný, který se této kauzy ujme a před ten soud ji dovede. Jsem velmi zvědav, zda tu tak statečného hrdinu máme,“ uvedl Rajchl.

Ještě k problémům s nedostatkem plynu nám Ukrajina zastavila i ropu z Ruska. Rusko prý neuhradilo poplatky, to však z důvodu, že je banka kvůli sankcím z Evropské unie nedokázala přijmout. „To je názorná ukázka toho, jak ty sankce fungují. Místo aby poškozovaly Rusko, tak poškozují nás. Namísto Ruska zaplatí za transport ropy Slovnaft, tedy Slováci a Maďaři, ti to samozřejmě promítnou i do ceny ropy. Jediný důsledek sankcí je to, že tranzitní náklady zaplatíme my, a ne Rusko,“ kroutil advokát hlavou.

„Myslím, že už snad není lépe možné ilustrovat, jak jsou ty sankce naprosto nesmyslně nastaveny. Jsou nastaveny proti nám, nikoliv proti Rusku. Evropská unie nás připravuje o všechny energie! Elektřina je neskutečně drahá na lipské burze. U plynu Nord Stream běží na dvacet procent a Nord Stream 2 neběží vůbec, a teď ještě ropa…,“ pokračoval Rajchl.

Zmínil také, že Slovnaft sice za transport ropy rychle zaplatil, ale šestý sankční balíček EU zakazuje brát ropu z ropovodu Družba, je tam pouze výjimka na osm měsíců, končící v prosinci či v lednu. „To znamená, že to, co jsme si dnes zažili na pár dní, to bude od prosince a ledna napořád,“ varoval, že přestane brzy platit výjimka pro odebírání ropy z ropovodu Družba.

„Zcela jednoznačně nás likviduje Západ. To je prostě další cílená likvidace českého hospodářského sektoru. To přece už musí vidět každý, kdo má dvě oči. Když pan Fiala říkal, že proti nám Rusko zahájilo ekonomickou válku, tak to není pravda. Evropská unie zahájila ekonomickou válku proti Rusku, kterou nemůže v žádném případě vyhrát. A doplatíme na to nejvíce my. Protože my jsme nejvíce závislí na ruských surovinách. Západní státy na tyto sankce zdaleka nedoplatí.

Je namístě si v tuto chvíli uvědomit, že ty sankce nesměřují proti Rusku, ale zejména proti zemím střední a východní Evropy – Polsku, České republice, Maďarsku, Slovensku a dalším,“ dodal advokát Rajchl.

Zdroj : Parlamentní Listy

sdílet na

18 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Aleš
12. 8. 2022 21:09
Ohodnotit příspěvek :
     

Návrat k normální vládě se jmenuje PRO.
SPOLU do basy.

13. 8. 2022 01:42
Odpovědět  Aleš

Koalice SPD+KSČM+PRO – nebo jsme v řiti. Nemíním se hádat, jen názor.

Pavel K
13. 8. 2022 09:02

👍 👍 👍 👍

me2d44
13. 8. 2022 11:39

Každopádně bych doporučil dopředu “kroužkovat” Skálu – už jeho jméno napovídá, jak bude stát. Jinak souhlasím, tentokrát se opozice musí spojit – a překonat i “mlčící většinu” – jinak pojedeme z kopce a nic nás nezastaví (až vyhynutí národa)!

13. 8. 2022 15:09
Odpovědět  me2d44

O tom žádná, že ho budu kroužkovat.

Honza
12. 8. 2022 21:13
Ohodnotit příspěvek :
     

Dle Ruské centrální banky pokles HDP Ruska ve 2. čtvrtletí minus 4%. Západ čekal víc, ale málo to není. Chudáci nezaměstnaní.

Lev Prch
12. 8. 2022 21:32
Odpovědět  Honza

ČR má “””””výhodu”””””, že?!!!!!Tady jsou ti chudáci zaměstnáni!!!!👎

sizok
12. 8. 2022 21:58
Odpovědět  Honza

A kolik u nás? Rubl má dvojnásobnou hodnotu.
To si piš na seznamu nebo novinkách, na té žumpě.

Hňup jako vyšitý.

Arnoldix
12. 8. 2022 22:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Já jim lahodné západní potraviny … jářku a levný —- tak kde je likvidace vzácneho draheho trabantu ?? 😀 jen chudinky advokátky zkouší na staré čr důchodce VÝTLAK 400% bez dph.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Lev Prch
12. 8. 2022 22:28
Odpovědět  Arnoldix

Blbec nikdy nepřichází vstříc.Vždycky se postaví do cesty,!👎

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel K
13. 8. 2022 09:05
Odpovědět  Lev Prch

Hezký, to slyším (čtu) snad prvně v životě. 😂😂🙋‍♂️

marconim
13. 8. 2022 07:36
Odpovědět  Arnoldix

Lahodné eurosračky, plné éček, oni mají v bio kvalitě. Užij si ten pocit Frikulíne.

13. 8. 2022 15:12
Odpovědět  Arnoldix

Tak to se pak nediv, až ti z těch lahodných západních potravin začnou růst kozy.

janle57
12. 8. 2022 22:35
Ohodnotit příspěvek :
     

Právník Rajchl má ve všem pravdu,pokud ovšem chce něco v téhle zemi změnit je
nutné se spojit s SPD,Trikolórou a všemi vlasteneckými subjekty a jít společně
do jakýchkoliv voleb,jedině tak lze uspět a naplnit cíle,které si klade,jinak to
bohužel nepůjde,platí a vždy bude platit staré Žižkovo heslo: v jednotě je síla !

Pavel K
13. 8. 2022 09:08
Odpovědět  janle57

Poslouchal jsem ve čtvrtek na Svobodném radiu Skálu a mluvili o tom, že by rozhodně nebyli proti.

Lev Prch
13. 8. 2022 18:59
Odpovědět  Pavel K

Slušní se musí spojit, nedůležité rozdíly MUSÍ STRANOU!

Gales
13. 8. 2022 10:21
Ohodnotit příspěvek :
     

Holt petrodolar končí a bude se přecházet na kilowatšekel.A vo tom to všechno je.