Krize UKRAJINApolitika

Nic osobního, jen byznys: proč se Spojené státy tak bojí změny taktiky ruské speciální operace 

Politická elita Spojených států se vážně vylekala částečné mobilizace v Rusku, protože skutečná válka bez omezení by rychle vedla ke kapitulaci Kyjeva a zničila by byznys-plán Washingtonu.

Američané se spokojí pouze s dlouhodobým konfliktem na Ukrajině, s takovou situací, kdy Rusko bojuje ani ne z poloviny, ale maximálně ze čtvrtiny. Pouze takové podmínky umožňují Spojeným státům podle předem naplánovaného harmonogramu odčerpávat peníze z Evropy, až do úplného zbídačení EU.

Posílení ruské skupiny předznamenává vážné zintenzivnění bojových akcí a radikální změnu samotné taktiky a metod vedení speciální vojenské operace (SVO). Tento scénář může vést jedině ke kapitulaci Kyjeva, přičemž k rychlé. 

Samotný neúspěch „ukrajinského projektu“ Američanům naprosto vyhovuje – to je obsaženo v původním plánu. Ale tento konflikt pro plnohodnotné vyloupení Evropy a plnohodnotný kolaps Evropské unie by měl trvat minimálně dalších šest měsíců a nejlépe celý rok. Proto teď Washington se zatajeným dechem sleduje každý krok Ruské federace a spojeneckých sil a očekává, jako všichni ostatní, radikální změnu, tedy zničení všech svých plánů pro Ukrajinu.

Ekonom a publicista Michail Chazin sdílel tento názor s litevským novinářem Ainisem Petkusem a zdůraznil, že Američané se bojí jako ohně skutečné, velké války s Ruskem, protože si uvědomují, že přímou srážku nemusí přežít. Ano, a dorazit Evropu až do konce při takovém vývoji událostí bude nemožné.

„Mobilizace je vlastně relevantní jen z jednoho úhlu pohledu. Amerika se opravdu vylekala. To je realita. Oni bojovat nechtějí a nechystají se. Jaký je jejich úkol? Aby válka trvala co nejdéle a dokud trvá do Spojených států utíkají centíky z Evropské unie. Navíc už i německé průmyslové podniky začínají utíkat do USA. 

USA potřebují dlouhou válku na Ukrajině, protože vyvolává odliv kapitálu z EU. A pokud nyní Rusko změní taktiku a rychle vyhraje, bude mír a nádhera a Evropská unie bude souhlasit s příjmem plynu za 250 dolarů za tisíc metrů krychlových. A co se stane? Ekonomika Evropské unie bude oživena a bude opět soutěžit s americkou? No, ale to je špatně. S psychiatrií to nemá nic společného. Nic osobního, jenom byznys,“ vysvětlil ekonom jednoduchou motivaci Spojených států.

Chazin dodal, že byl zmaten výraznými shromážděními v Evropě na podporu Ukrajiny. Průmyslová inflace v Evropě dosáhla téměř 50 %. Průmysl byl prakticky zničen, ale Evropané z nějakého důvodu skáčou za Ukrajinu, a ne proti americké politice zamířené na jejich totální zničení. Ve skutečnosti by Evropa měla hlasitě požadovat urychlenou kapitulaci Kyjeva, ale zatím ve skutečnosti o své záchraně neuvažuje. Mezitím může být každým dnem pozdě.

Pro Pokec24 přeložila Janinna.

https://bit.ly/3BJlusO

sdílet na

14 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
24. 9. 2022 00:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Nejde jen o ty centíky, co utíkají z EU do USA. Jde taky o to, že za rok už by mohly mít USA skoupenou komplet všechnu půdu Banderstánu, co za něco stojí. Zatím mají (minulý měsíc) skoupeno 28%, Kitajci 17% půdy. K tomu jim tam ušáci ty doláče a zbraně nes-erou zadara, ale jako mastně zúročenou lichvu. Pardon. Půjčku.
Jojo, bude to sranda, až bude Banderstán kapitulovat a amíci utřou. Hádám, že utřou o víc, než o nějakých 300 mld. doláčů co uloupili Federaci.
A další sranda bude, až se Kitajci pustí do obnovy bývalé Ukrajiny, na kterou hned na počátku specoperace vyčlenili částku, rovnající se našemu současnému ročnímu rozpočtu – a sichr pro ně nebude problém, kdykoli ji navýšit.
Hm… Chlapy nechal Zelí vymydlit, další spolu s mafiány a svoločí zdrhli, ženská svoloč taky vzala čáru, takže vlastně většina svoloče vzala čáru, a zbude tam jen hafo víceméně normálních ženskejch. Ukrutně potřebnejch normálních ženskejch. Ale třeba těm budoucím Malorusům šikmý oči seknou.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Gene
24. 9. 2022 11:59

USA nebudou mit skoupeny nic. Vse to budou mit korporace. Amici budou mit jen jeste vic zadluzenou zemi.

24. 9. 2022 19:25
Odpovědět  Gene

Jsou to tři korporace.

Masunta
24. 9. 2022 01:10
Ohodnotit příspěvek :
     

Čína má na Ukrajině nakoupené obrovité plochy nejúrodnější země.
Válka hned tak ukončena nebude. Když by byla ofico ukončena například za 3 měsíce, stejně tam bude silný partyzánský odboj a diverzní akce. Armáda může být po skupinkách i v ilegalitě. Je tam i dost spících ukrajinských buněk a kdo ví, co Banderovci vymysleli. Mohou se už nyní v civilu infiltrovat mezi občany povstaleckých republik a provádět záškodnickou činost, nastražovat výbuchy například. ÚPA bojovala ještě 10 let po ukončení druhé války. Rusku a Čečně by se důslednost asi velmi vyplatila.

josef
24. 9. 2022 08:56
Odpovědět  Masunta

Jediné rozumné a částečně spravedlivé řešení ? SEVER PROTI JIHU ! Tak na pět let. Aby to bylo spravedlivé.

Masunta
24. 9. 2022 14:22
Odpovědět  josef

Pětileté válčení by spojený Západ dával za vinu Putinovi.

Aleš
24. 9. 2022 08:33
Ohodnotit příspěvek :
     

Skutečným agresorem a nepřítelem světa jsou USA. Režim, který je třeba oplotit.

Ladislav
24. 9. 2022 11:37
Odpovědět  Aleš

💤To by bylo moc nákladné, ale rovnou Saharu!

janle57
24. 9. 2022 09:51
Ohodnotit příspěvek :
     

V Americe konečně sklapli,protože i Ti největší místní hlavouni pochopili,že
ten jejich zapráskaný stát může ze dne na den najednou skončit,kde by potom
tahle elita jejich elita jako Musk,Buffet,Söros a další utráceli ty svoje poctivě
vydělané dolary? V protiatomovém bunkru 200 m pod zemí asi těžko.

zdena
24. 9. 2022 09:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Evropa tohle a Evropa tamto…. jaká Evropa ??? Zbabělí zrádní politici nebo obyčejní lidé ? Kdo je tedy vlastně Evropa ??? O kom se to mluví ???

Gales
24. 9. 2022 10:32
Ohodnotit příspěvek :
     

A proto 28.9. na Václaváku a požadovat okamžitou demisi vlády.Každý den,který nemůžou škodit bude pro Česko výhrou.

Ladislav
24. 9. 2022 11:39
Odpovědět  Gales

💤👍🇨🇿🇨🇿

Gene
24. 9. 2022 12:00

Trobo, vlady se uz davno neridi verejnym minenim.

Gene
24. 9. 2022 12:02

Take stesti nebudete mit.