politika

Orbán oznámil státní regulaci cen potravin v Maďarsku

V Maďarsku bylo rozhodnuto vrátit ceny některých potravinářských výrobků na úroveň z října, uvedl šéf tamní vlády Viktor Orbán.

Maďarsko zafixovalo ceny šesti potravinářských výrobků na úrovni z 15. října 2021, řekl na závěr parlamentní schůze premiér Viktor Orbán.

“Dnes jsme se rozhodli, že zasáhneme do cen šesti produktů: krupicového cukru, pšeničné mouky, slunečnicového oleje, vepřové kýty, kuřecích prsou a kravského mléka 2,8 % tuku. To znamená, že cena těchto šesti produktů by se měla vrátit na úroveň z 15. října loňského roku. Od února by to tak mělo být ve všech obchodech,“ uvedl Orbán ve videozprávě zveřejněné na svém facebookovém účtu.

Poznamenal, že vláda se uchyluje k takovým opatřením, aby chránila zájmy spoluobčanů tváří v tvář rostoucím cenám základních produktů způsobených energetickou krizí v Evropě. Maďarsko podle Orbána již omezilo růst cen benzínu a vede politiku snižování účtů za energie.

Zprávy RIA

sdílet na

2 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
krpo
13. 1. 2022 16:09
Ohodnotit příspěvek :
     

Tomu říkám krok správným směrem. Tak se dělá politika v zájmu obyčejných lidí.

Luky
13. 1. 2022 20:25
Ohodnotit příspěvek :
     

Bůh žehnej Orbánovi! Co bychom za to dali, mít takového premiéra. Naším osudem se stal oportunistický šašek Babiš, který k moci přivedl to nejhorší kolaborantské svinstvo.