politika

Hardeep Singh Puri a morální otázky CNBC

Hardeep Singh Puri: Indie se ruské ropy nevzdá.

Nové Dillí nehodlá následovat příkladu Západu a opustit ruskou ropu, řekl v rozhovoru pro CNBC indický ministr ropy a zemního plynu Hardeep Singh Puri. Zároveň zdůraznil, že ti, kdo chtějí Rusko „potrestat“ za rozdílnost ideologií, budou i nadále pokračovat v nakupování jeho energetických zdrojů.

Hardeep Singh Puri: Když ruská speciální operace a sankce, které po ní následovaly, teprve začínaly, byla Indie obviněna z nákupu příliš velkého množství ropy z Ruska. Už tehdy jsem odpověděl, že za celý kvartál nakoupíme méně než Evropa za jeden den. Ano, budeme i nadále nakupovat z Ruska.  Nakoupíme od jakékoli demokraticky zvolené vlády.

CNBC: A nemáte morální konflikt s Rusy?

– Ne, ne, žádný konflikt. Mám morální povinnost vůči svým vlastním spotřebitelům. Jsme zemí s demokraticky zvolenou vládou a nechceme, aby naše zásoby ropy došly. Podívejte se, co se děje u ostatních.

– A to, že Rusko zahájilo vojenskou speciální operaci na území země s demokraticky zvolenou vládou?

– Na toto téma nebudu diskutovat. Jedinou otázkou jsou energetické zdroje, které, pokud vím, nepodléhají sankcím. Snažíme se situaci vybalancovat a dívat se na věci realisticky. Mimochodem, ti, kteří chtějí Rusko trestat za rozdílnost ideologií, sami pokračují v nákupech a ještě nějakou dobu budou kupovat jeho ropu a plyn. Předejte tedy svou morální otázku někomu z nich.

–  Kdo je odpovědný za současný stav: ruský prezident nebo Západ?

– Vážená paní, v diplomatických službách jsem již 39 let. Na toto téma bych mohl diskutovat velmi dlouho. Indie předsedala Radě bezpečnosti OSN v době přijímání rezoluce 1973 o Libyi a tehdy jsem stále opakoval: nepokoušejte se použít sílu. Podívejte se, co se tam dnes děje. Potom byla Sýrie a jak to tam vypadá dnes?

Energii lze v tuto chvíli považovat za záchranné lano ekonomiky. Ano, v tomto ohledu existuje mnoho úvah, které musíme mít na paměti, ale náš skutečný dluh je pouze vůči našim vlastním spotřebitelům.

Nemohu mluvit za celý svět, budu mluvit pouze za zemi, kterou mám tu čest reprezentovat. Uděláme vše pro to, aby naši občané netrpěli kvůli tomu, co se děje v sousedních státech.

Indie je zodpovědná země, která ve všem dodržuje princip právního státu. I když došlo k použití síly během arabského jara. Napsal jsem o tom celou knihu, ve které jsem vyzýval k maximální opatrnosti, protože každá země se může zhroutit.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://bit.ly/3eBULXp

sdílet na

12 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
9. 9. 2022 04:01
Ohodnotit příspěvek :
     

To se mi moc líbí, ten apel na “morální otázky”.
“Na rohu ulice, vrah o morálce káže…”

Ale byl to užitečný rozhovor. Když nic jiného, nemálo utuží spolupráci BRICS.
Hm… Ale že Puri poslal záchod do pr-dele elegantně a s noblesou, žejo?

Lev Prch
9. 9. 2022 06:21

Joooo, záchod s plnou držkou demokracie umí jen vraždit lhát, krást a OKUPOVAT CIZÍ STÁTY!!!!!

Pavel z Moravy
9. 9. 2022 09:13
Odpovědět  Lev Prch

Celý ten západní svět, to je opravdu neuvěřitelná banda pokrytců a parchantů. Člověk už nemá ani co vyzvracet.

Lev Prch
9. 9. 2022 16:07
Odpovědět  Pavel z Moravy

To máš PRAVDU.Tim víc ovšem překvapuje blbost některých lidí, kteří zažili chování záchodu v létech 1938-1945, kteří jsou schopni se té verbeže zastávat 🤮

zuza
9. 9. 2022 16:57

áno, ale to oslovenie presstitútky “vážená paní” , to si mohol naozaj odpustiť….

jiří
9. 9. 2022 07:25
Ohodnotit příspěvek :
     

comment image

Lev Prchala
9. 9. 2022 07:52
Odpovědět  jiří

Zase mě máte na svědomí!.-))))

Frankie
9. 9. 2022 09:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Docela hezky ji poslal do řiti.

František
9. 9. 2022 12:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdo to chápe, ať mi to vysvětlí. Celý západ sborově útočí na Rusko, sankce, ničení všeho Ruského v z. zemích. Všichn řvou, jak nepotřebují zdroje z Ruska, poslanci prasekongresu EU ve stoje tleskají ukončení ropy z Ruska, posílají zbraně na Ukrajinu proti Rusku. A když Rusko přestane dodávat (zadarmo) ty tolik, na západě nepotřebné suroviny, tak se tu řve o porušování zákonů, energetické válce Putina proti EU, vyhrožuje se dalšími sankcemi. Dokonce si chtějí i určit cenu, za které má být Rusko povinno je dodávat. Kdo tohle vysvětlí bude kandidát na Nobelovu cenu.

Pavel
9. 9. 2022 14:28
Odpovědět  František

ano zde je vidět degenerace tzv. inteligence v přímém přenosu – pes který kouše ruku která ho krmí musí být utracen a nebo v lepším případě už ho nekrmit at chcípne bohužel jsem zavřen v jednom kotci a s těmi šílenými hafany takže bude pomalé umírání

jiří
9. 9. 2022 13:58
Ohodnotit příspěvek :
     

comment image

Lev Prch
9. 9. 2022 17:48
Odpovědět  jiří

Omyl, patříš na Mírov a to jen proto, že jsem poměrně velký lidumil,ale ještě chvíli a dopadneš jako Slavata,Martinic a písař Fabricius.A nenech se mýlit, žádná Polyxena tě pod sukní neukryje 👎👎👎👎👎