politika

Esa a osmičky A♠, A♣, 8♠, 8♣

WILLIAM SCHRYVER

(“Ruka mrtvého muže“ je kombinace karet v pokeru skládající se z es a osmiček černé barvyPrávě tyto karty podle legend držel v rukou hrdina Divokého západu Will Bill Hickok, když byl v roce 1876 zastřelen.)

Nejprve pár faktů:

  • USA soustřeďují obrovské námořní síly ve východním Středomoří, Rudém a Arabském moři
  • Několik států NATO také vysílá válečné lodě, aby se připojily k této rostoucí flotile.
  • V regionu pravděpodobně již číhá neznámý počet ponorek USA a NATO.
  • V oblasti Perského zálivu je již značná přítomnost amerických leteckých sil.
  • Izrael zjevně spolupracuje s USA/NATO ve všem, co se chystá.

A nenechte se mýlit, chystá se něco velkého.

Je to něco, o čem jsem psal již několik let, ale věřil jsem, že Pentagon nebude tak hloupý, aby se o to skutečně pokusil.

Podle mého názoru existuje pouze jeden primární cíl, který by zdůvodnil tak velkou projekci vojenské síly, jaká právě probíhá: Írán a jeho spojenci v Iráku, Sýrii a Libanonu.

A jak jsem v průběhu let opakovaně tvrdil, jsem přesvědčen, že vést válku proti Íránu je recept na nepředvídanou katastrofu.

Írán disponuje mnohem většími vojenskými schopnostmi, než jak je obecně chápáno a vyhodnocováno jak západními vojenskými analytiky, tak západním obyvatelstvem.

Není pochyb o tom, že USA/NATO/Izrael v tandemu mohou způsobit vážné škody íránským zařízením. Ale jsem přesvědčen, že to nedokážou, aniž by také neutrpěly vážné škody.

Nezapomínejme také, že v této hře je divoká karta: Rusko a jeho strategicky důležité základny v Sýrii.

Jak to vidím, střetávají se zde dvě skutečnosti, které se nutně dostanou do konfliktu:

1) Pentagon bude téměř jistě považovat ruské základny v Sýrii za nepřijatelnou hrozbu pro své cíle v regionu. A proto se je bude snažit neutralizovat.

2) Rusové budou bojovat o udržení svých syrských základen.

Poté, co byli nyní donuceni opustit své plány s použitím své proxy-armády na Ukrajině k oslabení Ruska, Mistři Impéria by bezpochyby rádi „změnili rozložení“ porážkou Rusů v Sýrii.

Proto jsem stále více přesvědčen, že jakýkoli masivní americký útok proti proíránským silám v Sýrii, Libanonu a Iráku bude téměř jistě zahrnovat souběžný útok proti ruským leteckým a námořním základnám v Sýrii.

Domnívám se, že ruské uznání tohoto pravděpodobného kroku Američanů je důvodem, proč ruský prezident Vladimir Putin – navíc v Číně – veřejně oznámil nepřetržité hlídky ruských letadel vyzbrojených Kinžalem v neutrální zóně nad Černým mořem – v dosahu východní poloviny Středozemního moře a velké části Rudého a Arabského moře.

Představitelé amerického kultu „impéria za každou cenu“ nejspíš přesvědčili sami sebe, že Rusové blafují, nebo že jejich schopnosti jsou mnohem slabší, než se tvrdí.

Jsem přesvědčen, že oba tyto předpoklady jsou mylné.

A pokud samotné USA teď pouze neblafují, pak by se celá věc mohla vymknout kontrole opravdu rychle.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://imetatronink.substack.com/p/aces-and-eights
https://telegra.ph/Tuzy-i-vosmyorki-10-27

sdílet na

30 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Autor
28. 10. 2023 01:25
Ohodnotit příspěvek :
     

Zatímco o ruském potenciálu je známo docela dost, aby byl odstrašující, tak Írán je velkou neznámou. Ale skutečně bych souhlasil s tím, že jeho potenciál je obrovský. Navíc Rusko dalo najevo – nejen MIGY-31, že bude stát za Íránem a lodě směřují také z Číny, kde jsou my nevíme, ale určitě do oblasti neplují jen pro “selfíčka”.
Podle mne jsou zde USA velmi zranitelné, protože se budou muset zkoncentrovat a nebudou většinou zemí vítány. Írán to nebude jako “televizní” válka v poušti proti Íráku, kdy Husaijn byl nakonec i zrazen částí svých vojáků. Tím, že propukla krize v Gaze a Izraeli (a troufnu si říci že byla zcela záměrně vyprovokována Izraelkem a USA, podobně jako to bylo na Ukrajině), se Izrael nejspíše dopustil velké chyby, protože je plně možné sjednocení sunitů i šiítů v boji za náboženské základy společné pro celý Islámu. A rozdíly si mohou “vysvětlit pak navzájem sami” jak budou chtít. Protože je to pro celou tuto islámskou oblast buď teď nebo za hodně dlouho, pokud vůbec. Všechny problémy této části světa vychází napřímo od Izraele a jeho spojenců USA a spol.
Zkušenost ukázala, že v podstatě USA nevyhrály žádnou větší vojenskou operaci, skutečnou válku

Albi
28. 10. 2023 02:01
Odpovědět  Peter 008

A možná v té souvislosti se přitvrdily fámy o Putinově smrti a vzrůstá naděje na převrat v Rusku.
https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/527295-siri-se-zvesti-o-putinove-smrti-absurdni-vyvraci-to-kreml
Světem se začaly šířit spekulace, že Vladimir Putin ve čtvrtek večer zemřel a jeho mrtvé tělo uložili do mrazicího boxu. Kreml ovšem tuto informaci popírá. Podle něj jsou všechny zprávy o Putinově špatném zdravotním stavu absurdní výmysl. Že se jedná pouze o fámu, tvrdí i ukrajinský odborník, podle kterého ale tuto hru vede samotný Kreml. …..
Zvěsti o Putinově smrti, vládě dvojníka a o tom, že je země na pokraji převratu, jeho mluvčí Dmitrij Peskov označil za “absurdní novinářskou kachnu”.

ModrýKlokan
28. 10. 2023 03:39
Odpovědět  Albi

Albi mám tě rád, ovšem nechápu, proč sem píšeš takový houna. Jsi opilá, nebo ti hráblo? Koho myslíš, že zajímají takový pitomosti?

Standa
28. 10. 2023 05:46
Odpovědět  ModrýKlokan

Právě ! Je dobře, že Albi upozornuje na Evropsko a Českou přiblblou nesmyslnou propagandu.
To je to samé, že ,, Vláda má důvěru lidu” a přitom , jak jsem už psal jí jakš -takš důvěřuje 25% lidí a z toho pouze 3% absolutně. Asi funkcionáři. Holt propaganda.
Fiala včera žvanil na EU , že náš lid je pro absolutní podporu Ukrajině. On si věří.
Je nějak pokroucen propagandou v své vlastní hlavě! Spekulace se stávají pravdou se kterou média pracují. Stokrát opakovaná lež se ……
Ještě , že to Putin nečte , jinak by mu s toho , možná, opravdu hráblo!

Tupý hulvát
28. 10. 2023 09:09
Odpovědět  Standa

Ale on má fiala zcela jistě pravdu,myslet si,že většina těch našich tupců je na straně Ruska si může jen naivní snílek.

Autor
28. 10. 2023 07:57
Odpovědět  ModrýKlokan

Jen opakuje to, co se dá přečíst v “našich” novinách. Bohužel. A není třeba to ztrácet ze zřetele.
Mimochodem, podle zpráv v médiích “svobodného světa” a po jejich projekci do reality, Ukrajinci dobývají jeden kopec Uralu za druhým a už dávno Ruská armáda není a místo ní bojují severokorejci, íránci, kubánci, a všelijací teroristé. Proto má ukrajinská armáda takové ztráty, ale přesto vyhrává ve jménu západní demokracie!

Helena
28. 10. 2023 08:07
Odpovědět  Peter 008

Naše méédia a dosazená lupičská banda v čele s Pávkem je evidentně bez not, o čemž svědčí zmatené hlody, co silně opoceni říkají do kamer: energie zlevňují a poplatky za energie se zvyšují, cena potravin padá a potraviny zdražují, ukradina vyhrává a zas tak moc nevyhrává, pevně stojíme za Izraelem a Palestině je třeba pomoci…

Vladimír
28. 10. 2023 15:18
Odpovědět  Helena

Ta banda s Pávkem dostává projevy na papírkách od amerického velvyslanectví.Pepa nikde neřekne jedinou větu z hlavy.

Albi
28. 10. 2023 09:29
Odpovědět  ModrýKlokan

No – pobavilo mě, kolikrát už Gosudara pohřbili a on – trpící mnoha smrtelnými nemocemi – pořád žije a ještě ke všemu ty západní génie denně (s trochou nadsázky) překvapuje.
Nebo přímo děsí. Např.
Rusko má novou zbraň – raketu-přízrak s názvem LMUR. Plukovník Viktor Baraněc promluvil o jejích možnostech.
https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2023/10/desive-prekvapeni-pro-osu.html

Helena
28. 10. 2023 09:09
Odpovědět  Peter 008

USA a spol. nepotřebovaly vyhrát jakoukoli válku. Jejich cílem bylo je a bude rozvrátit, zničit, vybombardovat a demokraticky dosadit poslušnou vládu a demokraticky pod dozorem západních vojsk začít v klídku vykrádat a drancovat bohatství těch rozvrácených zemí, tamní obyvatele nechat chcípat hlady, nemocemi a udřít je v těžbě nerostů až do odeslání surovin do západních zemí. Nic jiného západ neumí. Izrael je takový kazišuk ve prospěch USA v této bohaté oblasti BV. Afrika se západu uzavřela. Rusko se nedalo.

Autor
28. 10. 2023 11:11
Odpovědět  Helena

To jen tak vypadá. Z nouze cnost, jak se říká. Jak třeba utekli z Afghanistánu, tak si představte, že by tam vládl režim plně USA podporující a vrhal svoje síly na sousední země – dokonalý obrázek ničení, neklidu. Ale to se nestalo, takže …
Stejně Vietnam. tam měli dokonce svou proamerickou vládu Jižního Vietnamu, ale nepodařilo se jim vytvořit další destabilizující “koutek”, protože byli vyhnáni. A zase, ten podmíněný Jižní Vietnam by hrál do karet komu? Chtěli vytvořit “druhou rozdělenou Koreu”.
To ničení a rozvrat všude kam vstoupili je následnictví po Anglii, která tuto politiku využívala zvlášt při “osvoibozování od kolonialismu” a její plody využívá ještě dnes. To jsou ty rovné hranice v Africe atd. Problémy Indie a Pakistánu atd.
Máte pravdu v tom, že měli vždy určitý cíl a to bylo především na Blízkém a Středním Východě zajistit si ropu. Do Jižní Ameriky si v podstatě netroufli vstoupit (mysleli si, že to mají koupeno), používají proxy činnost, ale ani tam se jim zas i tak moc nevede.
Oni by skutečně potřebovali mít za sebou skutečně velké a jasné vítězství, zvláště v tomto období, kdy se jich svět přestává bát jako než to bylo dříve.

Helena
28. 10. 2023 13:28
Odpovědět  Peter 008

Jenže vítězství není, když z usa doplavou a doletí na druhý konec světa a tam zabíjejí, kradou a drancují. A pak si zase odjedou domů do svých nepoškozených domovů ke svým stále žijícím rodinám. A vítězství nemůže být ani to, když někomu úmyslně škodí, ničí, ubližují, zabíjí a on se brání všemi silami.

Boomer
28. 10. 2023 09:33
Odpovědět  Peter 008

.. stejně tak je oprávněné se domnívat, že Putinovo vyjádření podpory palestinských zájmů je jasnou zprávou, že Rusko tentokrát hozenou rukavici zvedne.

A dojde na slova Josefa Švejka: “Válka bude, víc vám neřeknu.”

Helena
28. 10. 2023 10:01
Odpovědět  Boomer

Jestli byli Hamásové opravdu v Rusku, tak logicky museli odněkud legálně, nepozorovaně do té Moskvy odletět a zase přiletět, ne? Z některého okolního arabského státu? Takže taková síla usácké a izraelské armády tam nebude, jak všude prezentují. A také to jasně ukazuje úzké a pevné spojenectví arabských států v této oblasti proti NATOUSA a západu vůbec. Ukazuje to, že si tentokrát již podruhé vzal západ hoodně velké sousto, kterým se sám nejspíš zadusí.

Boomer
28. 10. 2023 18:58
Odpovědět  Helena

.. vrcholoví zástupci Hamásu se v Gaze prakticky neobjevují, na to jsou pro Hamás příliš cenní.

Standa
28. 10. 2023 05:56
Ohodnotit příspěvek :
     

cit:,,1) Pentagon bude téměř jistě považovat ruské základny v Sýrii za nepřijatelnou hrozbu pro své cíle v regionu. A proto se je bude snažit neutralizovat.
2) Rusové budou bojovat o udržení svých syrských základen.
Poté, co byli nyní donuceni opustit své plány s použitím své proxy-armády na Ukrajině k oslabení Ruska, Mistři Impéria by bezpochyby rádi „změnili rozložení“ porážkou Rusů v Sýrii.
Proto jsem stále více přesvědčen, že jakýkoli masivní americký útok proti proíránským silám v Sýrii, Libanonu a Iráku bude téměř jistě zahrnovat souběžný útok proti ruským leteckým a námořním základnám v Sýrii.”
——————————————-
To ovšem bude znamenat světovou válku.NATO by tím napadlo Rusko a jeho základny a Rusko má právo odpovědět na Evropská území a americké základny. Třeba Ramstein v Německu či na BondSteal v Kosovu.

Helena
28. 10. 2023 07:57
Odpovědět  Standa

Usáky tlačí čas, a to hodně. Dochází jim úplně všechno, území plné ropy a nerostů potřebují co nejdřív-ovšem nejdřív to tam musí rozbombardovat, pak postavit těžební stanoviště atd.-a to trvá dlouhý čas. To už prostě nedají. Pak stačí pár bombiček na USA a všichni ti vojáčci na lodích, obrací kormidlo a plavou do emeriky zpět. Jak jednoduché, když všechny ty rachotiny budou na BV i s vojáky, zbytek na ukradině – území USA bude mít BV i Asie na zlatém podnose. Být v USA, tak se rychle stěhuju pryč. Tentokrát už usáci z toho bezbolestně nevyklouznou.

Standa
28. 10. 2023 08:42
Odpovědět  Helena

Prozatím výrazně posilují lodičky na Stř. východě. Hrají vabank.
Poslední bitva vzplála…..dejme se na…

Velitel
28. 10. 2023 08:14
Odpovědět  Standa

To by sice měli, ale proč by to dělali, když v dosahu mají takové nádherné cíle jako americké letadlové necky. Na vámi jmenovaných základnách není nic co by se dalo zničit jednou, dvěma konvenčními raketami a způsobilo by takové finanční, strategické a lidské ztráty, jaké způsobí potopení jedné lodi a navíc by to byl akt přímé obrany, tedy přímí útok na to co zaútočilo na základny. USS Gerald Ford, představuje 13 miliard $ za prázdnou loď , dalších min, 10 miliard za zbraně a vezenou munici, jsou to necky na kterých se mačká řádově 4500 lidí, kteří se nemají kde schovat. Přitom potopit to dokážou dva Kinžály, pokud trefí cíl a vlastně nemusí ani vybuchnout stčí když díky své kinetické energii projdou lodí o ostatní se postará voda.

Standa
28. 10. 2023 08:36
Odpovědět  Velitel

Psal jsem o válce symetrické. Vy naší základnu, my vaší. Jedna v Sýrii , jedna v Evropě . Je to blíže než Havai.Válka asimetrická- potopení Forda( i když je to také základna )nezasáhne EU a NATO tak , jako vymazání základny USSA v Evropě.Asi by se EU ,, státníci” přestali tak intenzivně starat o Stř. východ, a drbali by si hlavu doma.
Ještě , že tady zatííííííííím nemáme těch 300 000 ami vojáků,( v Mošnově a dalších 11 místech), když to Filalenko podepsal.

Boomer
28. 10. 2023 09:37
Odpovědět  Standa

.. inu, válka se dnes už nehraje na nějakou symetrii, ale na výsledek, věděj voni jeden zmatenej dvojvysokoškoláku?

Spam krpo
28. 10. 2023 12:02
Odpovědět  Standa

Tuhle jsem zaslechl (tuším,že Putin to povídal) něco o asymetrických odpovědích (reakcích).

Helena
28. 10. 2023 13:38
Odpovědět  Spam krpo

Že by asymetricky dopadly bomby na Floridu zrovna tam co synek Bibiho leží na pláži, nebo bidetovic mají svojí hlídanou vilu, či tam, co odpočívají usácký chciválkové?

Boomer
28. 10. 2023 19:00
Odpovědět  Helena

.. tohle nejsou cíle, kterými by bylo možno vyhrát válku. A v případě potřeby na ně nikdo nepůjde s nějakou rachejtlí, na všetko nám treba špecialistov.

Autor
28. 10. 2023 11:15
Odpovědět  Velitel

Já bych si troufl odhadnout, že celkové náklady na jednu letadlovou loď mohou dosahovat za dobu její služby hodně přes 100 miliard dolarů “ve staré hodnotě při výrobě”. To jsou i platy, opravy, přezbrojení (náhrada zničeného) atd. atd. Včetně doprovodu mnoha menších lodí. A provoz zajišťuje i personál na příslušných “ouřadech” a to také nebude málo lidí …
A tohle zničí dvě střely za – oproti tomu – “pár šupů”…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Roman
29. 10. 2023 06:21
Odpovědět  Velitel

Ta zmínka o dvou Kinžálech mě taky zaujala, už jsem to někde četl a hlava mi nebere, proč by, při síle a přesnosti té rakety, nestačil jeden ?

Frank
28. 10. 2023 08:39
Ohodnotit příspěvek :
     

Je třeba nějakou vojenskou sílu přisunout blíže k USA. Docela stačí Kuba.

Autor
28. 10. 2023 11:19
Odpovědět  Frank

Zapřáhnout do ledoborců a přitáhnout na přesnou hranici teritoriálních vod USA … 🙂 🙂

Milan
28. 10. 2023 17:25
Odpovědět  Frank

Pod vodou je místa a nikdo tam nevidí.

Gales
28. 10. 2023 11:17
Ohodnotit příspěvek :
     

comment image

Spam vlasta
28. 10. 2023 19:03
Ohodnotit příspěvek :
     

a kdo je na naší straně-toť otázka, strana a vláda to není neboť podle skutků soudím tebe jak kdysi někdo pravil!