politika

Ani neměli čas se zaradovat. Jak Rusko přelstilo Západ v Náhorním Karabachu

Prostě o složitém (ПРОСТО  О  СЛОЖНОМ)

Dokonce je mi trochu líto našich bývalých západních expartnerů. Tolik úsilí a dřiny. A teď, když se zdálo, že je možno otevřít šampaňské, se najednou ukazuje, že se prostě nechali napálit. Zatímco si mysleli, že už mají Rusko, a už ani téměř neskrývali své erotické představy o podobě tohoto procesu, najednou se ukázalo, že celou dobu měli je samotné.

Ne, v zásadě byl plán docela dobrý a všechno šlo dobře. Ale nějak se nakonec ukázalo, že jejich plán byl jen součástí ruského plánu. A co víc, museli vynaložit svoje úsilí a prostředky, pro realizaci toho, co ve skutečnosti pracovalo na Rusko. Je to, jako kdybyste vynaložili spoustu úsilí na to, abyste dali do pořádku opuštěný pozemek, a už jste přemýšleli, kam na něj postavíte saunu a kde gril, ale pak by přišel soused, ukázal vám dokumenty k tomuto pozemku a vzal si ho pro sebe a ani neřekl – „Díky“.

Přibližně tak to bylo s činiteli Západu a jejich touhou vytlačit Rusko z Kavkazu. A v zájmu tohoto “velkého” cíle pracují už desítky let (i když ve skutečnosti na této touze pracují už několik století, ale nějak jim to moc nevychází). Začněme tím, že Západ už několik let připravoval barevnou revoluci v Arménii. V květnu 2018 se mu pak podařilo dostat k moci svého chráněnce Pašinjana. Nikol Vovajevič se toho rázně ujal a začal vytrvale zhoršovat vztahy s Ruskem. Hlavním bodem plánu bylo rozehrát kartu Náhorního Karabachu. A je třeba říci, že nápad to byl v zásadě geniální.

Zaprvé se na jeho základě plánovalo vystoupení Arménie z Organizace Smlouvy o kolektivní bezpečnosti a v budoucnu umístění základen NATO na jejím území. Za druhé, učinit přítomnost Ruska v regionu nelegitimní. Za třetí ukázat Rusko jako zemi neschopnou chránit své spojence. A pokud by se podařilo zažehnout vojenský konflikt za účasti Íránu, Ruska a Turecka, bylo by to pro Západ ideální.

Kromě toho podle plánu Západu koridor Zangezur, který bude vyňat z ruské kontroly, výrazně zhorší vyhlídky ruského plánu Sever-Jih.

A Západ samozřejmě počítal s tím, že bude v tomto konfliktu vystupovat jako hlavní arbitr, který samozřejmě vše „moudře“ posoudí ve svůj prospěch. A nyní Západ horečně přemýšlí, v jaké fázi se něco pokazilo. Vždyť se zdálo, že je vše připraveno. A Nikol Vovajevič udělal všechno podle plánu. Vzdal se Karabachu (a udělal to před rokem v Paříži). A cvičení s Američany bylo načasováno na toto datum, aby bylo možné rychle nahradit ruské mírové síly silami NATO. A dokonce, aby ještě více ublížila Rusku, přijala Arménie status Mezinárodního trestního soudu (tedy že jako zatkne Putina).



V Granadě už bylo vše připraveno, aby s fanfárami přijali západní plán řešení konfliktu. Nevím, zda bylo koupeno šampaňské, ale Západ si určitě už mnul ruce.

A pak se na poslední chvíli ukázalo, že veškeré úsilí přišlo vniveč. Írán, Turecko a Rusko vyřešily všechny problémy samy. Ale co je pro Západ nejurážlivější, vůbec ÚPLNĚ bez jeho účasti. A prohlášení hlavy Ázerbájdžánu, že do Granady nejel, protože nevidí důvod řešit otázky urovnání se zeměmi, které nemají s regionem nic společného, to také není pro Západ stravitelné. A to se týká Západu, který je standardně přesvědčen, že má co do činění s naprosto jakýmkoli regionem světa.

V mírovém urovnání jde především o to, že bezpečnost Zangezurského koridoru bude zajišťovat Rusko a arménská vojska by tam vůbec neměla být ani nikde poblíž.

Takže Rusko se tedy nejenže z regionu nestáhlo, ale ve skutečnosti v něm ještě posílilo svůj význam. Arménie, vyděšená předběžnými požadavky Ázerbájdžánu (včetně uzavření jaderné elektrárny a stamiliardových reparací), se navíc nyní ocitla v pozici rukojmího. Pouze vliv Ruska může pomoci, když ne odstranit, tak alespoň odložit takové požadavky, které jednoduše ukončí arménskou státnost. Jednoduše řečeno, dokud jste loajální k Rusku, můžete klidně spát, v opačném případě si připravte 100 miliard a zhasněte světla.

A pokud si někdo myslí, že se taková krásná kombinace odehrála až v posledních dnech, zjevně se mýlí. Není pochyb o tom, že toto uspořádání bylo předem dohodnuto mezi hlavními hráči v regionu, tedy Ruskem, Íránem a Tureckem. A západní plán nejenže nepřekážel, ale dokonce vzal na sebe většinu hrubé práce.

Nyní můžeme s jistotou říci, že jedinou stranou, která prohrála, je Arménie (a samozřejmě ti, kteří zemi k takovému jednání dotlačili). Všechny ostatní strany na tom vydělaly. Rusko tak pouze posílilo svou roli v tomto regionu. Navíc obchodní trasa vedoucí přes Zangezurský koridor již nebude konkurentem severojižní trasy, ale její součástí.

Nejbolestivější ránu však dostal Západ. Jasně se ukázalo, že doby, kdy se všechny světové problémy řešily tak, jak západní země naznačily, jsou pryč. Ruská politika makroregionů se ukázala v praxi. A nejen ukázala, ale i dokázala, že pouze země, které jsou součástí tohoto regionu, by měly určovat úroveň a formy vzájemné interakce.

Autor vyjadřuje výlučně svůj vlastní pohled.

Enyky, benyky, kliky bé, ábr, fábr dominé,
elce, pelce do pekelce – KoZA musí ven! 

https://dzen.ru/a/ZR4259xrTzBHXu-1?referrer_clid=1400&utm_referer=cont.ws

Překlad Peter 008

sdílet na

98 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
sizok
6. 10. 2023 13:50
Ohodnotit příspěvek :
     

Každý národ má takovou vládu, jakou si zaslouží. Takovou, jakou si sám zvolí.

unor 2022
6. 10. 2023 14:02
Odpovědět  sizok

Pri pohledu na to, co se udalo kolem voleb napr v CR to se zasluhami lidu nebude zas tak jednoznacne. Jiste ne genialni ale take ne uplne oslovity.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
6. 10. 2023 15:35
Odpovědět  unor 2022

Myslela jsem, že se to k tématu článku nehodí, ale když jste zmínil naši vládu, je to jiné.
Dnešní “čerstvá zpráva” od jedné hlásné trouby naší schizofrenní vlády “odborníků”:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-nadeje-se-nesplnila-cesi-jsou-opet-sampioni-v-utahovani-opasku-237856#
“Češi dusí ekonomiku, jejich neochota nakupovat nemá v Evropské unii obdoby. Navíc hrozí, že v tomto módu ještě nějakou dobu zůstanou.
Lidé začnou utrácet a tím zachrání v druhém pololetí ekonomickou bilanci Česka. Tuto naději mnoha ekonomů zpochybnila srpnová data o maloobchodu. Lidé šetří stejně jako v první polovině roku”.

Proboha – to snad i silně retardované desetileté dítě pochopí, že když nemají lidi peníze, nemohou nakupovat nejen coby chtěli, ale často ani to co by potřebovali!
Přijali jsme za své velmi omezené myšlení KoZa a stejně tak dopadneme. Blbě. Přátelství až za hrob.
Ae vina je to samozřejmě Ruska. A regionálně Babiše.

Markýza
6. 10. 2023 16:17
Odpovědět  Albi

Za to přeci může Putin! Chodí v šedivý mikině s kapuckou a šeptá nám do oušek “něpakupaj, děvočka,něnakupaj!” A my, zblblý ruskou propagandou říkáme dětičkám “buďte rády, že dostanete kaši z votrub. Honzíku, Honzíku, dobrá kaše na mlíku, ještě lepší na smetaně, ale se ti nedostane “

sergej
6. 10. 2023 17:33
Odpovědět  Albi

Paradoxně pro rubeše pracují a tahanice jsou jen na oko pro “olbené a ten až ho zvolíte udělá zase možná něco “lepšího jak kovid apartheid.
https://www.czechfreepress.info/uvadime-videa/martin-koller-zive-a-natvrdo.html

Gales
6. 10. 2023 18:52
Odpovědět  Albi

Nenakupují hovadiny ale jenom to co potřebují.A tak je to spravne,tak to ma byť.

Albi
6. 10. 2023 19:48
Odpovědět  Gales

To si myslíš ty a mnoho dalších, vláda se svým houfem poradců – ekonomických odborníků, je jiného názoru.
Chce, abychom šetřili, ale zároveň nakupovali, aby daně plnily státní kasu.
Typické pro premiéra. Plyn, který nemáme, přesto ušetříme (možná i pro Německo 🙂
Tak geniální nápad vy nenapadl ani lékařsky uznaného kreténa. 🙂

Mimochodem – teď jsem zaslechla ve zprávách Primy, že v Praze probíéhá nějaká akce pod záštitou mj, ministerstva kultury a města Prahy, propagující knihu s názvem “Zrušme rodinu”. Něco tam žvástali, že prý rodina (a dotace na ni) jsou “diskriminační”.
To vedle soustavných keců, že vymíráme a zanedlouho na nás, hlavně dnešní i budoucí důchodce nebude mít kdo pracovat. 🙂

To nevymyslíš, takový génius se dnes nenajde ani mezi chavanci všech blázinců.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Gales
6. 10. 2023 20:03
Odpovědět  Albi

V blázinci je ještě svět normální.Horší je to venku.

Markýza
6. 10. 2023 20:24
Odpovědět  Gales

Brácha tam léta pracuje, tak to mám jako pojistku – jakože kdyby bylo nejhůř 😀 Ale to bych si ssebou musela vzít vlkovou a to nevím, jak by dopadlo.

katango
6. 10. 2023 22:22
Odpovědět  Markýza

Nás s mužem by snad jako bývalé psychiatry taky vzali. Jinak v blázincích, aspoň těch se zahradama a parkama, už bývají různá zvířata. Koně, taky mají někde lamy, kočky jsou neoficiálně všude…možná by to po domluvě šlo. Akorát by asi byl velkej zájem vlkovou hladit, tak nevím, zda by s tím byla svolná.

Markýza
6. 10. 2023 23:13
Odpovědět  katango

No to mají, ale až vzadu nad hospicem! Tam bych chuděrenku moji zlatou nenechala…..měli (jestli ještě je nevím) tam úžasnou frískou kobylu jménem Bobina. Ježiš, to bylo zvíře!
Mimochodem – kočky tam zaváděl právě brácha s Bašným 🙂

katango
7. 10. 2023 10:30
Odpovědět  Markýza

V Kosmonosích byly kočky, co pamatuji, a to už je 40 let. Teda takový ty polodivoký. Taky tam rostly divoké tulipány, tuším Tulipa sylvestris, v trávníku v parku mezi budovama.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
6. 10. 2023 23:11
Odpovědět  Albi

No bylo to blbejch 160000 grantu, ale už to kolem toho víří – ty děvenky píchly sršnům do hnízda. Prý že nukleární rodina je zdrojem všeho zla, nebo jak, a že je třeba ji rozbít…..prvně jsem viděla distigovanou Stonjekovou, že se rozčílila. A není sama….už jsem četla nějaké reakce, spousta jich “byla smazána pro porušení pravidel”, tak si představíš, jak asi zněly.
Jo taky tam mlely autorky cosi o tom, že děti je nejlepší vychovávat kolektivně. Notovižejooooo, kozo sánská! Kolektivního ducha do nás mlátili v dětství a pamatuju, jak jsme to nesnášeli a od Lebensbornu taky není tak daleko.
Pro mě jen další polínko do anti-progresivistického ohýnku.

Putinovec
6. 10. 2023 23:33
Odpovědět  Albi

Zde to svinstvo je .
https://1url.cz/5up4D

Albi
7. 10. 2023 15:41
Odpovědět  Putinovec

“autorka, britská spisovatelka žijící v USA”

Směska aristikracie s demokracií v jedné entitě.
Výsledek – dvojnásobná blbka,
Snad něco takového nebude životaschopné
a zajde na úbytě samo.

Žena jako “továrna na děti” – nepřetržitý “provoz”? A to jim přijde ROVNOPRÁVNÉ???

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Brunero
6. 10. 2023 20:13
Odpovědět  Gales

Ja dtto – moja zásada č.1.

Putinovec
6. 10. 2023 23:27
Odpovědět  Albi

Nedivte se , Kradousek dělal totéž a byl za to hnUSA vyznamenán , jako nejúspěšnější zloděj – ministr financí .

Pavel z Moravy
6. 10. 2023 15:07
Odpovědět  sizok

Hlavně jakou si zaslouží. Nemyslí, zaplatí.

zdendulka
6. 10. 2023 15:27
Odpovědět  Pavel z Moravy

a jakou si zasloužíte Vy, Pavle ? Nemyslíte, zaplatíte ???? Nebo snad nejste národ ?

Pavel z Moravy
6. 10. 2023 16:44
Odpovědět  zdendulka

Vidíte Zdendulko, že jsem již starý, takže to co jsem chtěl hodit vám jsem hodil pod svůj příspěvek, takže to patří vám, možná to neplatí konkrétně na vás, třeba se s vámi život nemazlil, ale je to myšleno všeobecně.

Gales
6. 10. 2023 20:01
Odpovědět  Pavel z Moravy

Bavíš se z multinickem,

Pavel z Moravy
6. 10. 2023 16:42
Odpovědět  Pavel z Moravy

Víte, když se na vás mladé podívám a vidím jaké hodnoty v lidském životě upřednostňujete, tak si bohužel zasloužíte přesně co máte. Ono všechna ta zlatíčka co nemusela po válce přiložit ani cihličku na stavbu naší země z mladých generací a dokážou pouze užívat těch darů co jim předešlé generace svojí prací připravily Zdendulko si budou opravdu muset prožít tu mizérii, kterou zde škůdci rozeseli. My jsme se narodili do poválečné doby, my na růžičkách ustláno neměli, naši rodiče a prarodiče makali až se z nich kouřilo, nám už bylo lépe, ale pořád jsme makali jak na sebe, tak na tuto zemi. Pak se ale začala rodit zlatíčka s svými velkými požadavky na vše co jim do očiček padne. Můj starší známý, nejenže již dávno odhadl, že to tady zhnědne jak říkával, tak říkal také, že tento systém skončí, až nedokáže uspokojit nároky mladých. A je to přesně tady, takže se děti snažte, jako naši předci a na nás si nestěžujte, my jsme vám dali co jsme mohli, že vy jste si zvolili tyto satanisty není problém nás starých.

vavi
6. 10. 2023 18:02
Odpovědět  Pavel z Moravy

Pavle, plne súhlasím aj v mene mojich/našich nebohých rodičov a starých rodičov . Naše detičky tzv. “mládežníci” si budú musieť znova vykasať rukávy ak budú chcieť uživiť seba a svoje deti…!

Rusticana
6. 10. 2023 18:33
Odpovědět  Pavel z Moravy

Pavle, hlubosklon!!!

Jaris
7. 10. 2023 01:40
Odpovědět  Pavel z Moravy

Jj zapomnelo se, ze se pracovalo a chodilo do skoly i v sobotu.

zdendulka
6. 10. 2023 15:25
Odpovědět  sizok

tak tedy definuj výraz národ…. tedy tvůj pojem národa…. a jak ses o tenhle marast zasloužil ty sám….

sizok
6. 10. 2023 18:09
Odpovědět  zdendulka

Tak na tohle, dámo, nehraju. Na to mám svůj věk.
Takové dotazy pouzívají jenom ti, kteří chtějí někoho naštvat.
Případně vyprovokovat. A na to ti já kašlu, dámo.

Gales
6. 10. 2023 18:45
Odpovědět  sizok

Možná že Pašinjanovi si nechají vybrat strom na kterém bude viset.

Brunero
6. 10. 2023 20:12
Odpovědět  sizok

Prvá veta platí čiastočne a druhá vôbec. Vždy rozhodujú silní resp. silnejší.

6. 10. 2023 22:12
Odpovědět  sizok

Až na to, že polovina toho národa nezvolila – co sčítací manipulace (jsem o tom pevně přesvědčen) a co přes milion propadlých hlasů? Nic? – a přes to to ods-rává, i když nezaslouží.

Albi
6. 10. 2023 23:11

1+

7. 10. 2023 02:10
Odpovědět  Albi

🙂

Putinovec
6. 10. 2023 23:47
Odpovědět  sizok

Všimněte si toho , že ať hnUSA a jejich dobrovolný sebevrah jewropa udělá cokoliv , tak se to v krátké době otočí proti nim . Proběhl Karabach a náhle má hnUSA velice vážné existenční starosti .
Ukazuje se , že stačí lehce dloubnout pod žebra a začnou se hroutit .
Každá jejich špinavost jim přináší větší problémy , než jejich ubohé získané zisky . Teď už v podstatě fašistický západ dělá propagandu sám pro sebe , protože obelhávání je to poslední , co zbývá .
Konec hegemona a jeho suity , už je blízko .

Martin
6. 10. 2023 13:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Jak největší idiot v dějinách lidstva anuloval výsledky druhé světové války, spláchnul krev desítek milionů obětí do záchodu a pak si zahrál v reklamě na pizzu.

https://cz24.news/historie-gorbacov-umoznil-anexi-ndr-a-nic-za-to-nedostal-co-se-skutecne-stalo/

comment image

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
ModrýKlokan
6. 10. 2023 17:37
Odpovědět  Martin

Jsem rád, že po 33 letech, konečně potkávám lidi, kterým už je jasný, co to bylo za hloupý narcistický zmetky – Gorbačov i Havel. Ještě nedávno to nikdo nechtěl slyšet.

.Eva
6. 10. 2023 14:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Trapně se opakuji…
Medvídku , ty jsi fakt hlava !!!

jiří
7. 10. 2023 08:44
Odpovědět  .Eva
Спасибо
comment image
Pijack
6. 10. 2023 14:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Arménie je další excelentní ukázka toho, že kdo se začne paktovat s USA, ten na to dojede. Američané neposkytují výhody, nedávají dary… Američané jen půjčují a prodávají. Američané uzavírají smlouvy o “ekonomické výhodnosti”, nikoli smlouvy o přátelství a pomoci. Jakmile se jim smlouva nevyplácí, klidně bez známky studu ji buď vypoví a nebo nesplní. Po Ukrajincích je na tapetě Arménie. Kdo z těch hloupých snílků o Americké demokracii bude další v řadě? My? Toď otázka.

Helena
6. 10. 2023 14:44
Odpovědět  Pijack

Američané si nepůjčují, neprodávají ani neuzavírají smlouvy – Američané sprostě kradou to, co chtějí a potřebují a co je pro ně výhodné, neohlížejí se na to jakým způsobem si to berou, ani jestli při tom kradení zbytečně umírají lidé. Nezajímá je nic jiného, než jen jejich zisk za každou cenu, nezajímá je, že jsou za nimi hromady mrtvol, neštěstí, ekologické katastrofy. A všichni, kdo jim slouží jsou úplně stejní. Kéž to už všichni na této planetě pochopí.

Pijack
6. 10. 2023 14:51
Odpovědět  Helena

Jj, to je ta další stránka jejich chování. Když s nimi někdo odmítne spolupracovat, tak si to prostě vezmou. Blbé je, že je hodně politiků naivních a servilních, kteří se nechají obalamutit pozlátkem a nechají svou zem klidně vyrabovat.

Lékořice ok
6. 10. 2023 15:59
Odpovědět  Pijack

Myslím, že nejen naivních a servilních, ale hlavně prospěchářů, kteří jsou sobečtí a bezohlední.

ladik
7. 10. 2023 08:31
Odpovědět  Helena

A to je podstata kapitalismu, který v hnUSA nabyl nejkoncentrovanější podoby.

ZMann
6. 10. 2023 16:11
Odpovědět  Pijack

Můj názor je ,že v této kolonii jsme ve snu o americké demokracie daleko před Arménii.

unor 2022
6. 10. 2023 14:05
Ohodnotit příspěvek :
     

V. Putin je mnohem mnohem vice nez V. Putin.
To nas Fiala je jen Fiala.

Ladislav 💤
6. 10. 2023 14:19
Odpovědět  unor 2022

👍 naprostý souhlas pan Putin je genius. Fyjala a jeho zločinecká pavláda jsou zradní fašističtí zmetci!

Pane Putine, hodně zdraví k zítřejší sedmdesátce a mnoho dalších skvělých nápadů proti zdegenorovanému západu. 🌹🍀

Pavel z Moravy
6. 10. 2023 15:04
Odpovědět  Ladislav 💤

Ladislave, k 71 rokům. Též přeji Vladimírovi vše nejlepší a ať se nám ten svět alespoň trochu umoudří. Na Berlínském nádraží se prý sešlo 1000 lidí, kteří v pokleku dělali pejsky, hafali, kňučeli, ňafali a demonstrovali prý za svá práva, že mohou dělat na ulici potřebu a uspokojovat své pudy. Tak nevím já tam být, asi bych jim hodil nějakou ohlodanou kostičku. A prý v Británii učitelé nemohou některé žáky zkoušet, neb ti místo odpovědi štěkají a mňoukají a na záchodě mají prý psí vaničky. Tak to tedy na tom západě s tou degenerací lidského rodu jede kvapíkem. To již nejsou ani šílenosti, ani degenerace, to jsou asi úplně totální rozpady osobností. No tě pic, nás tedy asi čekají věci, neb lidičkové naší kolonie jsou tak učenliví a přebírají veškeré zvrácenosti jak na běžícím pásu. Tě péro nádhero, to je budoucnost zlaté miliardy jak má být. Ještě, že ti degeneráti ze západu už snad nebudou moci ovlivňovat zbytek planety.

Ladislav 💤
6. 10. 2023 17:12
Odpovědět  Pavel z Moravy

Máš pravdu 71. Chybička se vloudila, ale na přání k narozeninám trvam. Nejlepší státník světa. 👍

katango
6. 10. 2023 17:17
Odpovědět  Ladislav 💤

Jeden z mála státníků, pokud ne jediný. Politiků je plná zádel, ale státník je snad opravdu jen jeden.

Markýza
6. 10. 2023 20:28
Odpovědět  katango

No je fakt, že je to kousek. Jednou mu budou říkat Veliký – jak je v kraji zvykem. Akorát nevím, jak ho budou odlišovat od toho prvního Vladimira Velikého. Ten je sice svatý, ale stejně se to bude motat 😀

katango
6. 10. 2023 22:24
Odpovědět  Markýza

O to nemám strach, oni to jistě vyřešej.

Markýza
6. 10. 2023 14:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Hlava Azerbajdžánu to řekla dobře – a to mě teda tahle země fakt netankuje. Ale má pravdu, předseda. Regionům nechť se navrátí ztracená vláda a dělají si, jak uznají za vhodné.

Markýza
6. 10. 2023 15:22
Odpovědět  Markýza

Milane, Kirsch už jede jako fretka.

Tupý hulvát
6. 10. 2023 19:01
Odpovědět  Markýza

To jsem rád,děkuji,už jsem se o něj bál,i když nejsem Milan.

6. 10. 2023 21:59
Odpovědět  Markýza

Díííííkýýýýýýýý… ýýýýýýý…. !!!!!!!!!!!!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

6. 10. 2023 22:02
Odpovědět  Markýza

Jo, a už začal fungovat i Voltair net. Od června nefungoval, ale nevím, zda záraz u nás, nebo u žabožroutů.

jiří
6. 10. 2023 14:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Mt.
comment image
ODMÍTÁTE MRNA VAKCINU? MARNÁ SNAHA – DOSTANEME JI DO VÁS! Vědci z Yale vás plánují nuceně očkovat pomocí aerosolové vakcíny. https://cz24.news/odmietate-mrna-vakcinu-marna-snaha-dostaneme-ju-do-vas-vedci-z-yale-vas-planuju-nutene-zaockovat-pomocou-aerosolovej-vakciny/
Dr. Mihalcea: Co dělají toxické nanotechnologie v naší krvi a jak je z těla dostat ven (CZ DABING).
https://www.facebook.com/roman.tomovcik1/videos/218158841013589

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
jiří
6. 10. 2023 15:02
Odpovědět  jiří

РRОŠЕԼ ТОТΑԼΙТΝÍ ΖÁКОΝ ⋁ РОԼЅКՍ О РRО⋁ЕDЕΝÍ ΝÁЅΙԼΝÉНО РО⋁ΙΝΝÉНО ОČКО⋁ÁΝÍ.
Јоurnаl оf Լаwѕ 2023.1284, tzn Ζákоn v рlаtnоѕtі
⋁еrzе оd: 1. říјnа 2023 dо: 12. lіѕtораdu 2023
čl. 36. [Роužіtí рřímýсh dоnuсоvасíсh ораtřеní]
1⠄Оѕоbа, ktеrá ѕе nероdrоbí роvіnnému оčkоvání, hуgіеnісkým а еріdеmіоlоgісkým vуšеtřеním, hуgіеnісkým úkоnům, kаrаnténӗ nеbо іzоlасі, роvіnné hоѕріtаlіzасі а u ktеré је роdеzřеní nеbо dіаgnоѕtіkоvánа zvlášť nеbеzреčná а vуѕосе nаkаžlіvá nеmос, ktеrá рřímо оhrоžuје zdrаví nеbо žіvоt јіné оѕоbу, mоhоu být vуѕtаvеnу ораtřеním рříméhо nátlаku ѕроčívајíсím v рřіdržоvání, znеhуbňоvání nеbо náѕіlném роdávání drоg⠄
2⠄О роužіtí ораtřеní рříméhо dоnuсеní rоzhоduје lékаř nеbо zdrаvоtník, ktеrý určuје druh роužіtéhо ораtřеní рříméhо dоnuсеní а оѕоbnӗ dоhlíží nа јеhо рrоvádӗní оѕоbаmі vуkоnávајíсímі zdrаvоtnісká роvоlání.
Каždý рříраd роužіtí ораtřеní рříméhо dоnuсеní је zаznаmеnán vе zdrаvоtnісké dоkumеntасі⠄
3⠄Լékаř nеbо fеlčаr můžе роžádаt о роmос рřі роužіtí ораtřеní рříméhо dоnuсеní роlісіі, роhrаnіční ѕtráž nеbо ⋁ојеnѕkоu роlісіі.
Роmос је роѕkуtоvánа zа рřеdроklаdu, žе јѕоu důѕtојníсі nеbо vојáсі vуbаvеnі рrоѕtřеdkу k осhrаnӗ рřеd іnfеkčnímі nеmосеmі…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
jiří
6. 10. 2023 15:06
Odpovědět  jiří

lékаřеm nеbо fеlčаrеm⠄
4⠄Рřеd роužіtím ораtřеní рříméhо dоnuсеní је о tоm іnfоrmоvánа оѕоbа, vůčі níž má být ораtřеní рříméhо dоnuсеní uрlаtnӗnо, а tаtо ѕkutеčnоѕt је zаznаmеnánа dо zdrаvоtnісké dоkumеntасе.
Рřі vоlbӗ ораtřеní рříméhо nátlаku bу mӗlо být zvоlеnо со nејménӗ zаtӗžuјíсí ораtřеní рrо оѕоbu а рřі роužіtí ораtřеní рříméhо nátlаku је třеbа dbát zvláštní ораtrnоѕtі а рéčе о blаhо tétо оѕоbу⠄
5⠄Рřímé dоnuсеní zаhrnuјíсí іmоbіlіzасі nеѕmí být роužіtо délе nеž 4 hоdіnу. ⋁ рříраdӗ роtřеbу lzе арlіkасі tоhоtо dоnuсеní рrоdlоužіt о dаlšíсh 6 hоdіn, mаxіmálnӗ všаk сеlkеm nа 24 hоdіn⠄
6⠄Рřіdržеní је аd hос, krátkоdоbé znеhуbnӗní оѕоbу роmосí fуzісké ѕílу⠄
7⠄Ιmоbіlіzасе је dlоuhоdоbé znеѕсhорnӗní оѕоbу роmосí рáѕků, mаdеl, рrоѕtӗrаdеl nеbо ѕvӗrасí kаzајkу⠄
8⠄Νuсеné роdávání léku је аd hос zаvеdеní léku dо tӗlа člоvӗkа nеbо јаk је ѕtаnоvеnо v léčеbném рlánu – bеz јеhо ѕоuhlаѕu⠄
https://sip-lex-pl.translate.goog/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/zapobieganie-oraz-zwalczanie-zakazen-i-chorob-zakaznych-u-ludzi-17507739/art-36?_x_tr_sl=pl&_x_tr_tl=en&_x_tr_hl=en&_x_tr_pto=wapp&_x_tr_hist=true
comment image

Lékořice ok
6. 10. 2023 16:03
Odpovědět  jiří

Co to je???!!!!!

jiří
6. 10. 2023 16:43
Odpovědět  Lékořice ok

Fakta.

Lékořice ok
6. 10. 2023 19:36
Odpovědět  jiří

Pro mě úděsná.

Pavel z Moravy
6. 10. 2023 21:11
Odpovědět  Lékořice ok

Sakra, vždyť těch grázlů je pár a nás jsou miliony. To budou pořád všichni kňučet jak staré báby, řekli by Šošoni a šli by na ně. Spojí li se zlí lidé a utvoří sílu, musí se spojit čestní lidé a utvořit také sílu. Vždyť je to přece tak prosté. To jsou slova z nádherného ruského filmu Bojovali za vlast. Co jiného mi mohou udělat než zlikvidovat. Je to pořád lepší než se nechat zotročit. Zrovna včera jsem se opět podíval na film Statečné srdce s Melem Gibsonem v hlavní roli. Ztvárnil tam skutečného skotského vůdce a vlastence a jeho jedinou hnací silou byla svoboda jeho a jeho milovaného Skotska. A já chci zůstat také se svou ženou svobodný než si pro nás přijde. Se.ru na otrokáře.

Lékořice ok
7. 10. 2023 06:48
Odpovědět  Pavel z Moravy

Filmy jsou to hezké, myšlenky a jednání hrdinů -ušlechtilé. Ale, kde je ten spouštěč, který to všechno uvede v realitu. Nepatřím k idalistům. Postavím se za každého, kdo dokáže pohnout současným marasmem. Není to však běh na krátkou trať . To čouhá jak sláma z bot, už z toho , jaké zákony se rodí v EU.

Pavel z Moravy
8. 10. 2023 16:39
Odpovědět  Lékořice ok

Nu, to máte samozřejmě pravdu, ale s tímto nemohou pohnout lidé ve věku 70 – 80 roků. Změna je výsada mladších, ale již samozřejmě duševně zralých. Já vím přesně jak to dopadá, jeden to vezme za všechny, ti mu slíbí určitou věrnost a pak stejně zůstane sám. Naivitou netrpím, to v žádném případě, na to již mám svůj věk. Pouze říkám těm mladším, za svoji lenost a nemyšlení zaplatíte. Vy máte především život před sebou, já staroušek už na životě nelpím a než ho žít v otroctví tak raději vůbec. Tyto generace ale v sobě nic z vlastenců a hrdých lidí nemají, tak budou otročit a sloužit. To fakt není problém nás starých.

Pavel z Moravy
6. 10. 2023 16:53
Odpovědět  jiří

Ale Jiří, to budou nahánět třeba 80 % Poláků? Tomu chcete věřit?

jiří
6. 10. 2023 17:51
Odpovědět  Pavel z Moravy

Vůbec nejde o to, čemu chci nebo nechci věřit, jde o to, že to schválili a kolik % Poláků budou, nebo nebudou nahánět, také neovlivním. Podle mě nemusí nahánět nikoho, viz můj odkaz výše.
https://cz24.news/odmietate-mrna-vakcinu-marna-snaha-dostaneme-ju-do-vas-vedci-z-yale-vas-planuju-nutene-zaockovat-pomocou-aerosolovej-vakciny/

jiří
6. 10. 2023 18:46
Odpovědět  Pavel z Moravy

A Pavle, prosil bych o psaní jiří s malým j. Jsem živý člověk z masa, kostí a krve.
https://tadesco.org/jsem-clovek-ne-lod-ztracena-na-mori-zaklady-prirozeneho-prava/

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
6. 10. 2023 20:21
Odpovědět  jiří

Tady se (správně !) propaguje čistota českého jazyka včetně “psaného slova”. Osobní jména se píšou zásadně s velkým písmenem.
Tedy Jiří – a stejně tak jeho odvozeniny.
Tadesco a jeho nápady bych doporučovala velmi dobře filtrovat.

jiří
6. 10. 2023 20:38
Odpovědět  Albi

Stručně:
PEPA DOBROMIL = otrok, osoba (persona), nemá žádná práva. Systém umí pracovat pouze s osobami, které jsou pojistitelné. Proto máme pojištění zdravotní, důchodové, penzijní, úrazové, životní atd. Persona je umělý, právní konstrukt, náhražka za člověka, protože systém prohlašuje člověka po šestém roku života za ztraceného na moři. Viz zákon Vatikánu z roku 1666. Tedy systém (matrix), představovaný úřady, soudy, policií atd. nejedná se živým člověkem, ale s osobou (personou). Proč? Protože podle kosmických zákonů nesmíte nikomu brát svobodnou vůli. A PERSONOU systém tento zákon obchází.
Pepa Dobromil – v podstatě podobné jako PEPA DOBROMIL, jen má o něco více práv, ale pořád to je OSOBA.
pepa dobromil. Přesněji napsáno: pepa z rodu dobromilů (u vdaných žen se bere příjmení za svobodna z otcovi strany). Takže už víte, proč se šlechticové podepisovali a titulovali např.: svobodný pán oldřich z rožmberka. Ve francouzštině se používá „de“, v německy mluvících zemích spíše „von.“ Takto podepsaný člověk je živý člověk z masa a krve. Není to osoba.
Jo a filtrování nechte na mě.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
6. 10. 2023 23:23
Odpovědět  jiří

Nezdá se mi dobré přijímat ochotně zařazení, které vymysleli “pánové” nad našimi životy a smrtí.
Ale nevadí-li vám takové pohrdání důstojnosti člověka, máte ho mít.
Já se šlechticům neklaním, natož abych je ještě napodobovala.

Jen se předběžně omlouvám. Pokud si to nezapamatuji, nebude to úmyslně, ale pouze ze zvyku.

Albi
6. 10. 2023 20:11
Odpovědět  Pavel z Moravy

Pavle,
čím neuvěřitelnější zprávy (zvlášť z oblasti zdraví a ekonomie), tím pravděpodobnější.
A pokud jsou horší než špatné, vyplní se určitě.

Albi
6. 10. 2023 20:08
Odpovědět  jiří

Na SeznamZprávy je rozhovor s imnunoložkou Blankou Říhovou, která básní o skvělém přínosu mRNA vakcín nejen pro Covid, ale i jiné nemoci. Něco tak skvělého a univerzálního tu ještě nebylo.

“… ta vakcína je něco tak úplně nového, úplně jedinečného. A dá se to vlastně použít na řadu dalších onemocnění, včetně nádorových. Protože původně ta idea byla vakcína proti roztroušené skleróze a cystické fibróze. A potom se vlastně ukázalo, že by se to dalo použít i na jiné onemocnění. ….”
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-ptam-se-ja-ze-neni-penicilin-je-selhani-ministr-by-to-mel-rict-na-rovinu-rika-expertka-237778#

Možná dojde časemi na rýmu a odřené kolínko. 🙁

jiří
6. 10. 2023 20:21
Odpovědět  Albi

Albi, omlouvám se, ale budu sprostý. Seznam jsou sra čky a imunoložkou Blanka pí.ča uplacená, nebo totální blbka. mRNA je biologická zbraň na depopulaci, viz odkaz výše: Dr. Mihalcea: Co dělají toxické nanotechnologie v naší krvi a jak je z těla dostat ven (CZ DABING).
https://www.facebook.com/roman.tomovcik1/videos/218158841013589

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
6. 10. 2023 23:34
Odpovědět  jiří

No – překvapila mě – možná “zapracovala” čtvrtá tečka.

V předcovidové době jsem v TV sledovala její rozhovor na téma očkování proti sezónní chřipce a tam mluvila velmi rozumě.
Mj. tehdy říkala, že očkovat se musí začít nějaký čas PŘED vypuknutím epidemie – potom už ne, když už epidemie probíhá, pak se neočkuje. Dnes už asi vědci “vyvědali” něco jiného, staré ověřené pravdy se do moderního světa nehodí.

A taky nebyla pro přehnanou čistotu ve smyslu neustálého dezinfikování apod.

jiří
7. 10. 2023 07:21
Odpovědět  Albi

100 let nám lžou
Exozomy jsou zcela k nerozeznání od toho, co virologové nazývají “viry”. Exozomy fungují takto: řekněme, že se máme špatně vyživovaný organismus, pak ho vystavíme běžnému toxinu z prostředí. Zasažené tkáně a buňky začnou tyto jedy produkovat, balit a vylučovat ve formě exozomů. Tímto způsobem se buňky a tkáně zbavují látek, které by jim mohly velmi uškodit. Čím větší je vystavení toxickým útokům, tím více exozomů se vytvoří. Studie ukázaly, že pokud buňkám nějakým způsobem zabráníme v produkci a vylučování těchto exozomů, pak buňky a tkáně, vlastně celý organismus, dopadnou hůře. Tento výzkum ukazuje, že produkce a vylučování exozomů je klíčovou detoxikační funkcí všech buněk a tkání.
https://www.matrix-2001.cz/clanek/pravda-o-nakaze-zkoumani-teorii-o-tom-jak-se-siri-nemoci-12512
PODVOD VIROLOGIE, COVID-19, VYSVĚTLEN V 19 MINUTÁCH
http://www.nwoo.org/2021/07/11/podvod-virologie-covid-19-vysvetlen-v-19-minutach/
Jsou základy zdravotnické vědy záměrně založené na lži?
https://rumble.com/vr9a25-virotologick-crkev-virologie-vyvrac-koronu.html

Skeletor
6. 10. 2023 19:46
Odpovědět  jiří

No co je na case se začít ozbrojovat, pokud mám zdechnout na jejich jedy tak semnou zdechnnou i ti jenž mne k tomu budou nutit. To by si měli uvědomit všichni lide, ústava mi dává právo bránit život svůj, svých blízkých.

jiří
6. 10. 2023 20:23
Odpovědět  Skeletor

Řekl bych, že je za půl vteřiny dvanáct. Kdo je připraven, není překvapen.

Pavel z Moravy
6. 10. 2023 20:55
Odpovědět  Skeletor

Vzal jste mi to z úst. Pokud mne přímo někde neomráčí a neodnesou, tak půjdou na druhý břeh se mnou.

Albi
6. 10. 2023 23:40
Odpovědět  Skeletor

Zákon – § 34 zákona o zdravotních službách vám dává možnost odmítnout jakýkoliv lékařský zákrok, jakoukoliv léčbu s výjimkou infekčních chorob, které ohrožují ostatní lidi.
Stačí ůdajně podeposat negativní revers.

Ovšem – nebude-li mít Covid výjimku, jako smrtelná nemoc, s tím ten zákon asi ještě nepočítal.

Markýza
7. 10. 2023 09:56
Odpovědět  Albi

Má nastartováno k “infekční chorobě, která ohrožuje ostatní” však si vzpomeň na ty šílence, co byli schopni dát ti v lese facku, že nemaáš náhubek.

Albi
7. 10. 2023 15:56
Odpovědět  Markýza

No jo, já vím – dnes místo přírody a logiky rozhoduje WHO s poradci Fajzrem a spol.

Albi
7. 10. 2023 15:54
Odpovědět  Albi

Omluva za překlepy – samozřejmě Údajně a podobmě v předchozím příspěvku “rozumně, nikoliv rozumě”

Jaroslavem
6. 10. 2023 15:08
Ohodnotit příspěvek :
     

33let se potvrzuje to, že kdo se s anglosaskou verbeží paktuje, tvrdě za to platí. I na tenhle demobolševický režim dojde.

F.Zaruba
6. 10. 2023 15:41
Odpovědět  Jaroslavem

Prosím neurážejte bolševiky.

All
6. 10. 2023 16:37
Odpovědět  F.Zaruba

Ano,neurážejme bolševiky a nespojujme je se skutečnou verbeží světa.

Albi
6. 10. 2023 20:24
Odpovědět  All

F. Záruba, All
1+++

Burák
6. 10. 2023 16:18
Odpovědět  Jaroslavem

Tak ona tu hlavně nebyla nikdy čistě vlastenecká vláda, která prosazuje politiku pro své občany. To je ten hlavní problém a pokud na to upozornite, jste dezolát. Však proč má Orbán stabilní voličskou základnu. Protože dělá politiku pro Maďary a oni to cítí že všech jeho kroků. Nemusí jim to překládat jakýsi politolog a další hajzlove, kteří mají za úkol udělat z toho zlého vlastně výbornou věc, bez které se neobejdeme. Už když vzniklo tohle povolání, kladl jsem si otázku proč, když si o naší politice umím udělat vlastní názor. Celá tahle demoska je obrovský podvod na lidi. Za 30 let jsme se nehnulo z místa. Vše je na dluh a zisky kasiruji za hranicemi.

Duudu Wo
6. 10. 2023 16:35
Odpovědět  Burák

Ale stále je to málo a banda blbečků to nevidí. Navíc nám pořád předhazují dotace a banda blbečků nevidí jak se zde korporáty pakují?

skeptik
6. 10. 2023 18:14
Odpovědět  Jaroslavem

současný liberální fašismus nemá s bolševikami nic společného

Frank
6. 10. 2023 16:43
Ohodnotit příspěvek :
     

U nás se říká “vyjebali havíře,nedali mu halíře”. A gosudar se západem vyjebává řádně. A to ještě zdaleka neřekl poslední slovo.

katango
6. 10. 2023 17:19
Odpovědět  Frank

Nevojebali ho spíš? Nebo s ním vyjebali? Já v těch termitech chci mít jasno.

jiří
6. 10. 2023 18:08
Odpovědět  katango

Ojebali a vyjebali, nebo vyjebali a ojebali, toť otázka.

Markýza
6. 10. 2023 18:39
Odpovědět  katango

Zatím se západem vyjebává, než ho definitivně ojebe 😀

krtek
6. 10. 2023 16:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Západ umí jen rabovat a destabilizovat.

jiří
7. 10. 2023 09:12
Naposledy upraveno$ s uživatelem$
PENNYS
7. 10. 2023 10:31
Ohodnotit příspěvek :
     

NEJDEBILNĚJŠÍ NÁZOR uss novináře
Novinář Hinkle: Rusové se svým vlastenectvím podobají Američanům????????????????????
TO JEŠTĚ AMERIČANI BUDOU MUSET tak 1000LET ,SE ZMĚNIT Z AGRESORA NA LIDUMILNÝ NÁROD!!!