politika

Americké ministerstvo zahraničí bylo rozhořčeno brilantním projevem Marie Zacharové: „Rusko vás bude držet za ocas“ 

Spojené státy americké svým charakteristickým svéráznýmrázným způsobem vydaly Rusku další ultimátum. Tentokrát Washington požaduje, aby Moskva anulovala dřívější rozhodnutí o vytvoření vojenského bloku z latinskoamerických zemí poblíž hranic USA. Rusko však Bílému domu opět dalo jasně najevo, že mluvit s ním z pozice je naprosto zbytečné a marné. Tentokrát bylo na oficiální zástupkyni ruského ministerstva zahraničí Marii Zacharové, aby usadila na místo troufalé „Jenkýs“. Maria Vladimirovna tvrdě odpověděla na ultimátum předložené Rusku, což vyvolalo skutečnou hysterii na americkém ministerstvu zahraničí, které dlouho nebylo zvyklé, aby se s ním mluvilo takovým tónem. 

Ruská armáda dýchá Spojeným státům na krk

Události se začaly rychle vyvíjet poté, co venezuelský prezident Nicolás Maduro oznámil, že v Latinské Americe bude vytvořen vojenský blok v čele s Ruskem. Vytvářený blok by měl zahrnovat země jako Venezuela, Brazílie, Kuba, Uruguay a Nikaragua. Tato zpráva vyvolala mezi zástupci ministerstva zahraničí skutečnou paniku. 

Anthony Blinken. Zdroj fotografií obrázky Yandex

Reakce z Washingtonu následovala okamžitě. Ministr zahraničí Antony Blinken v této věci okamžitě vydal ostré prohlášení a podle dlouholeté tradice začal Rusku vyhrožovat: 

“Moskva je povinna zrušit projekt vojenského bloku na americkém kontinentu. Žádné vojenské aliance bez účasti Spojených států amerických a ne pod jejich vedením zde nejsou přijatelné. Prohlášení, které dnes činíme, je ultimátum. Pokud Moskva jej nevyslyší, Washington přistoupí k nejtvrdším opatřením. Toto je naše poslední varování. Důrazně doporučujeme všem účastníkům vojenského bloku, aby odmítli realizaci tohoto projektu.” 

– řekl mister Blinken.

Je pravda, že ministr zahraničí neupřesnil, k jakým konkrétním tvrdým opatřením se Spojené státy chystají uchýlit. Zajímavé ale je, že jakmile Blinken dokončil svůj plamenný projev, Argentina a Mexiko se zachtěly připojit k vojenskému bloku, což ministra zahraničí zcela vyvedlo z míry. 

Nicolas Maduro a Vladimir Putin. Zdroj fotografií obrázky Yandex

Všechny však zajímalo, jak na tyto hrozby zareaguje Moskva. Stojí za zmínku, že odpověď nezklamala.

Oficiální zástupkyně ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharova měla za úkol odpovědět na americké ultimátum a udělala to prostě skvěle:

    “Ruská federace nepřijímá jazyk ultimát. Washington je může předložit těm, kteří to dovolí. Opakovaně jsme Spojeným státům říkali o nepřípustnosti umísťování vojenských bloků blízko hranic Ruska – alev odpověď se nám jen Američané smáli do tváře. Teď je čas se smát do tváře Ameriky“.

Maria Vladimirovna také zdůraznila, že to bude poučení pro Spojené státy, protože vztahy mezi civilizovanými zeměmi by měly být postaveny na principu vzájemného respektu a názor Moskvy měl být včas vyslyšen, ale teď ať se neurazí – Rusko bude teď „Ameriku držet za ocas“.

Abychom však byli spravedliví, stojí za zmínku, že brilantní projev oficiálního představitele ruského ministerstva zahraničí nebyl ve Spojených státech oceněn. V americkém tisku se okamžitě zvedlo nepředstavitelné zavytí, že nikdo na světě nemá právo mluvit se Spojenými státy takovým tónem. Říkají, co to je – „držet za ocas“, to je neslýchaná věc! 

Hysterii Američanů lze snadno pochopit. Rusko nadále rozšiřuje svůj vojenský vliv po celém světě. A nyní se na americkém kontinentu objevily ruské rakety. Washington, třesoucí se bezmocným hněvem, velmi dobře chápe, že nebudou moci uplatňovat žádná „tvrdá opatření“ vůči Rusku, protože je Spojené státy prostě nemají. 

Ruská základna v Arktidě. Zdroj fotografií obrázky Yandex

Nedávno bylo předloženo podobné ultimátum ohledně odstranění Kinžálů z Arktidy Kremlem. a co? Statečný generál Milly prskal sliny různými směry a tím to skončilo. A bude tomu tak i tentokrát, o tom není pochyb. 

https://dzen.ru/a/ZTYAEwEzW2ttr075

Překlad Peter 008

sdílet na

124 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Pijack
24. 10. 2023 14:31
Ohodnotit příspěvek :
     

To je krásná ženská, panečku !!!
Se vůbec nedivím těm českým kvočnám s velkými zadky, křivými hubami a drdoly na hlavě z doby normalizace 🙂 Třeba splašená Mirka musí dostávat záchvat vztekliny, když uslyší slovo “Rusko” nebo Zacharovová. Nebo dutá Langšádlová a ty slépky kolem Fialy. To se vždycky smíchy potrhám. Taková Zacharovová je vzdělaná, inteligentní a má půvab. Když něco řekne, tak to dává smysl. Prostě skvělá Slovanská duše. A že v Rusku takových krásných žen je hafo. A zase utřela ty zdegenerované zápaďáky prostou a srozumitelnou řečí. Potlesk ve stoje !!!

Standa
24. 10. 2023 17:32
Odpovědět  Peter 008

Je to hezká holka!
Ale mít to doma?Umí vařitT?

Jozef
24. 10. 2023 18:15
Odpovědět  Standa

Standa, Maria Zacharovová variť určite vie. Otázkou ale je, čí ty vieš jesť?

Standa
26. 10. 2023 19:50
Odpovědět  Jozef

Jíst umím docela dobře. Proč tě to zajímá?
Ta otázka umí vařit je docela na místě!Doma se jistě příliš z nedostatku času nezdržuje. Má toho na starosti dost. Spíše bych se zeptal těch 44 červených, co tím mysleli? Nevím , jak umí vařit Pekarová, Černochová,Richtrová, ale také by mě to zajímalo! Tady je zakázán dotaz?????
Ukázali se zde ,,pěkně”?
Umí, Josef, vařit tvoje manželka, jestli nějakou máš ? Odpověděl jsem ti na to jestli,, viem jest” Odpověz nyní ty, srabe!

Standa
26. 10. 2023 19:53
Odpovědět  Standa

Josef cit:,,Maria Zacharovová variť určite vie” Ako to vieš” Koukáš jí do kuchyně? Umí vařit Trampová nebo Obamová. Svěř se, co vaří a nebo přestan blbě kecat

Helena
1. 11. 2023 20:12
Odpovědět  Standa

Já myslím že v dnešní době, kdy lze objednat dovoz jídla podle momentální chuti nebo zajít si do restaurace není otázka zda žena umí vařit zrovna na místě. Kromě toho, její manžel- pokud je vdaná – taky nebude domácí puťka která čeká co mu žena předloží k večeři. Svůj k svému. Přeji hezký večer.

Helena
1. 11. 2023 20:39
Odpovědět  Helena

A hele, taky Helena – ta paní Zacharovová nemusí přece umět vařit. Zase umí něco jiného. Jak říkal pan Werich, ten dělá to a ten zas ono….ale takový domácí vývárek s domácími nudličkami taky není k zahození.

24. 10. 2023 17:36
Odpovědět  Pijack

Nejen ty naše kozy. Ale i ty co v Bílém Domě musí vysvětlovat ty jejich sviňárny. To už i za GWB mi jich někdy bylo až líto, co si maj chudáci (chudinky) vymejšlet, co jim nenapsali do toho sešitu na pultu, jak se z toho vyvlíknout. A nakonec rychle zmizet a nechat tam ty tazatele pokřikovat.

Gales
24. 10. 2023 18:21
Odpovědět  Pijack

Dopoledne nešel Pokec. – Zpráva: České weby ohromil útok hackerů. Mimo provoz jsou stránky policie,min.vnitra a dopravního podniku. Hádejte který z těchto webů ovládá Pokec.

José
25. 10. 2023 08:56
Odpovědět  Pijack

Krásná, chytrá a má vyřídilku, to už několikrát ukázala!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
JoFa
24. 10. 2023 14:33
Ohodnotit příspěvek :
     

Táto ruská žirafa, má veľmi dobré komentáre na medzinárodnej úrovni, bol by som iba rád, keby Rusko konečne prestalo / dúfam že sa poučilo/ dôverovať západu. Najväčšou chybou bolo opustiť vojensky Európu , stiahnuť sa a starať sa len o seba a ja na tejto situácii majú svoj podiel. Rusi si musia uvedomiť, že sú jednou z najvačších svetových mocností a túto pozíciu si musia nielen udržať, ale sú aj zodpovední za to, čo sa bude minimálne v Európe diať. Z histórie sa treba poučiť, aby sa toto zverstvo covidové, vojenské, otrocké už nikdy neopakovalo. Máme a majú pred sebou ešte veľa roboty.

Frank1
24. 10. 2023 16:23
Odpovědět  JoFa

Bez do rite, zirafo!

JoFa
24. 10. 2023 16:37
Odpovědět  Frank1

Si negatívny, tvoje mínusy sú zaujaté a máš mentálny problém, navrhujem nevšímaj si ma, Nemôžem za to, že som skritizoval tvoj dávnejší komentár a dotklo sa ťa to.Blbe..

Bety
24. 10. 2023 17:48
Odpovědět  JoFa

Tak Rusové jsou odpovědní za to, co se bude v Evropě dít?? A kdo prosím vás je odpovědný za Evropu??

JoFa
24. 10. 2023 18:17
Odpovědět  Bety

Je to otázka vplyvu, akonáhle sa Rusi stiahli z Európy, prebrala aktivitu CIA a sorošovci, čo bola podľa mňa zasadná chyba Rusov.
Po skončení vojny na Ukrajine zostane Európa úplne destabilizovaná a Rusko ak to bude ako som písal, že obsadí celú Ukrajinu a začne s jej obnovou, pretože Ukrajina má úžasné možnosti, môže okrem Kórei ponúknuť európskym firmám podielať sa na jej obnove. Z čoho bude fungovať Európa / suroviny/? Ak si prerobíme splachovanie hajzlov na šlapacie, aby sme tvorili pri splachovaní zelenú energiu, tak z toho Európa zbohatne? Ak Európa nedostane energie z Ruska je koniec. Tak, kto teda bude ovládať Európu?

JoFa
24. 10. 2023 18:24
Odpovědět  JoFa

Na jednej strane tu všetci velebíte Rusov, na druhej strane nechcete chápať súvislosti. Som tu z vás na prášky.

Frank1
24. 10. 2023 19:27
Odpovědět  JoFa

Rikam ti uz po druhe bez do rite na Slovac, tam takove somary potrebuji.
My tady mame svych idiotu dost!
Ze se tady tech somaru ze Slovace ale vyrojilo. Doma je asi mazou.

JoFa
24. 10. 2023 19:32
Odpovědět  Frank1

Hovorím ti po druhý raz, nevšímaj si ma, ale netrep hlúposti, lebo si to všímam aj ja. Na niektorých blbov sa proste musí reagovať, aby nekazili morálku mužstva.

Stanislav
24. 10. 2023 19:36
Odpovědět  JoFa

Nevím, kdo tady vlastně nechápe souvislosti. Vyhledejte si na Wikipedii – Karibská krize (rok 1962) a pořádně si ten článek prostudujte a hlavně to, co chtělo USA udělat. Kdo tuto historii zná, mohl očekávat, že se to na Ukrajině bude opakovat! Jen v obráceném ,,GARDU”. V roce 1962 bylo štěstí, že se našli dva politici (USA,CCCP), kteří byli ochotni spolu jednat, jeden druhého vyslechnout a hlavně najít přijatelný kompromis pro obě strany.

Franky
25. 10. 2023 22:17
Odpovědět  JoFa

Rusové se stáhli v době, kdy byli ovládáni trockistyckými vlastizrádci. Pátou kolonou, které se ještě úplně nezbavili. Putin to tam ale řeší s elegancí šachového velmistra …

Helena
1. 11. 2023 20:16
Odpovědět  JoFa

Souhlasím, neměli opouštět Německo a dovolit jeho sjednocení. Ale po bitvě je každý generál. Poučili se určitě, podle toho jak se teď situace vyvíjí.

Pavel z Moravy
24. 10. 2023 14:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Tleskám paní Marie. Tak se na pazoury musí. A posilněte si pozici v Latinské Americe. Jen tak dále. Někde se psalo, nevím již kde, že jestřáb generál Mark Milley už není. Nikde jsem si to ale nemohl ověřit, je li to kachna nebo ne. Víte o tom někdo něco?

katango
24. 10. 2023 15:51
Odpovědět  Pavel z Moravy

Jen jsem četla informaci převzatou z tadesco, že ho degradovali a pověsili, což mi nepřipadá úplně věrohodné, i když vyloučit se to nedá. Že prej pro vlastizradu.

Frank1
24. 10. 2023 16:26
Odpovědět  katango

Tadesco rado lidi vesi a odsuzuje. Uz tam povesili Gatese, Clintonovou a ja nevim koho jeste. Ted taky Milleyho. B. Fulford tam pokazde pise, jak uz jsou chazari v koncich a oni skodi dal.

janle57
24. 10. 2023 16:22
Odpovědět  Pavel z Moravy

Konečně Rusové přitápí pod kotlem přímo na dohled “městu měst” Washingtonu,Zacharová
se prázdným výhružným plkům nějakého Blinkra jenom vysmála,NATO v Evropě a po celém
světě a ostatní ať drží hubu a krok,tak je to správné a tak to má být,něco takového blekotal
Yankee Blinkr,ale tak nějak přehlédl, že dneska v Rusku nevládnou Gorbačov s Jelcinem.

Petr D.
24. 10. 2023 16:24
Odpovědět  Pavel z Moravy

Praštil s tou funkcí dobrovolně před pár týdny.

Markýza
24. 10. 2023 14:55
Ohodnotit příspěvek :
     

To americké hysterčení je až dojemné. Nemůžu si pomoct – pořád tam vidím ten školní dvůr a poměry na něm: kápo, který se cítil tak nedotknutelný a jeho nohsledi, kteří jej pomalu opouštějí….. Musím uznat, že dožít se takové srandy stálo za to.

Standa
24. 10. 2023 17:20
Odpovědět  Markýza

,,Moskva je povinna” …chicht ovšem nevím jestli je překlad přesný.

24. 10. 2023 17:43
Odpovědět  Markýza

Jo 🙂

Jaroslavem
24. 10. 2023 14:57
Ohodnotit příspěvek :
     

Cokoliv udělá anglosasum pocit na zvracení je správný počin. Jen tak dál

Slovan
24. 10. 2023 14:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Jak já tu holku Marušku obdivuji, opět s nadhledem a Blinken má blikance před očima.
Asi si jí dnes naprogramuji do sna, boha jeho to buďě taká je………. 😊🤣
Kontrolní otázka, celý den mi to načítalo a načítalo až nyní mě to běží asi tak jak má. Je to tuna u mne, nebo v éteru. Děkuji. P.K. 🙋‍♂️

JoFa
24. 10. 2023 15:06
Odpovědět  Slovan

Buď rád že ti to načítalo, vo Windowse mi to tiež včera haprovalo a prihlásiť sa sem, mi robí stále viac problém. Je to urputný boj s Gatesom a jeho satanistickým Oknovým produktom. Dúfam že ho konečne oberú o dominanciu na trhu a bude nás sledovať zas niekto iný, Wind-ows- je hnus a s linux je problém nainštalovať pre laikov, tak očakávam nejaký vhodný kopromis.
K tomu tvojmu úvodu by som asi len skonštatoval, že si si asi už dlho nevrzol, nevadí -buď nežný.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Edivan
24. 10. 2023 15:50
Odpovědět  JoFa

Já používám linux Mint, a ten je vhodný i pro začátečníky. Instalace se dá provést znadno z Internetu.

JoFa
24. 10. 2023 16:14
Odpovědět  Edivan

Skúšal som práve Mint, ale na starší počítač mi to nešlo, aj Linux potrebuje niektoré typy /značky/ počítačov. Nové počítače s už nainštalovaným Linuxom, sú len veľmi základná báza a doinštalovanie ostatných súčastí je tiež dosť problém pre amatéra. Rozhodne to nevzdám a skúsim to, prešiel som aj IT fóra, nie je to až také jednoduché a môže tam byť viac komplikácií.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Marek
24. 10. 2023 17:23
Odpovědět  JoFa

U Linuxu hodně záleží na prostředí.. Na víc jak 10 let starém NB HP mi paradoxně to nejjednodušší Xfce běželo mizerně – asi problem s externí grafikou. Doporučuji Cinammon. Ten běží super a obsahuje téměř všechny balíčky softwaru, které běžný uživatel potřebuje. Navíc je hodně podobný prostředí W95.

JoFa
24. 10. 2023 18:28
Odpovědět  Marek

Ďakujem, skúsim.

Slovan
24. 10. 2023 16:32
Odpovědět  JoFa

Hele Bratře rejpale taky u vás prší? Já jen že svině rejou. 😊🤣🤦‍♂️
Já se ještě vrátím ve snu dvacet let zpět. Jó a vrata mi vržou, tos uhádnul, tak občas si vrznu. Kurňa mám věk, néé?!! Zajdi na Seznam, tam ten bazilišek Kartous se naváží ošklivě do Fica, měl by mu Fico srovnat fasádu. Zdar na slovač. 🙋‍♂️

JoFa
24. 10. 2023 16:52
Odpovědět  Slovan

Toto je krčmová diskusia, prepáč, ale viac ti nenapíšem. Ja Fica nemusím…Je niečo horšie ako neukojený Moravák?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovan
24. 10. 2023 17:13
Odpovědět  JoFa

Proč se mi omlouváš, já jsem v pohodě a jako krčmovou diskuzi to taky beru. Já zase Babiše, ale Fico? no nevím zdá se mi být takovej normální, pohodovej. Osobně ho neznám. Zdar.

JoFa
24. 10. 2023 17:29
Odpovědět  Slovan

Našu politickú scénu rozoberať je nadlhú diskusiu, ten palec máš odo mňa. “Ať mír dál, zústává s touto krajinou, zloba, závist, zášť, ..ať pominou…”

Slovan
24. 10. 2023 18:29
Odpovědět  JoFa

Dobrá spolu to řešit nebudeme, vracím palec.

Pavel
26. 10. 2023 10:00
Odpovědět  JoFa

Jo , debil ať je odkudkoli!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
24. 10. 2023 18:03
Odpovědět  Slovan

Když jsi u toho vrznutí, tak někdy v srpnu se mi o tobě zdálo. Tak jsem to za čerstvej paměti hodil na papír a pak to poslal, ale hádám, žes to nečet, bo mi nikdo nelál. Tak tě tím snem pro sichr potěším ještě jednou:

Juchal Pavlík do Kauflandu
opatřit si novou pannu
že ta jeho stará
byla notně prošoupaná

Když tu uzřel na reklamě:
“Přednost dejte Roboženě!”
Totě pravda, není z gumy
umocní to milování

Hned jak Robu vybalil
mocně ho v ní zarazil
a pak vřískal přes tejden
knoflík tam měl přišitej

P.S. Zatím neprší, ale schyluje se. Tak reju dopředu, aby se to líp vsáklo 🙂

Slovan
24. 10. 2023 18:27

Tak tady na plzeňsku prší, sice drobně o to více swyně rejou, jó a je třeba odstřel, je přemnoženo. Kámoš mi v neděli volal, že v noci jednoho 60kg knoura sundal.

Spam Frantisek
24. 10. 2023 15:10
Odpovědět  Slovan

Mě to take od rana nechtělo naběhnout

Slovan
24. 10. 2023 16:17
Odpovědět  Spam Frantisek

Tahalo to jak z chlupaté deky. Furt se to kroutilo a když to bylo už i nějaká ta minuta, tak jsem šel jinam. Zase někdo nám hází klacky přes dráty.

Frank1
24. 10. 2023 16:32
Odpovědět  Slovan

Marie je tam uz leta. V USA tech mluvcich za tu dobu vystridal cely regiment. Nemaji to tam lehke. Stale lhat je tezke. Pak sami uz nevedi co je pravda a co lez.

Slovan
24. 10. 2023 16:40
Odpovědět  Frank1

Tak teď honem nevím, ale pan Diplomat Lavrov je tam už také dlouho. 🙋‍♂️

Standa
24. 10. 2023 17:35
Odpovědět  Slovan

Nech si o ní pouze zdát!
Kromně toho pršelo a to, jak je vidět , nedělá dobře operátorům. Asi budou muset zdražit.

Slovan
24. 10. 2023 18:21
Odpovědět  Standa

Tě nasseruu a nechám, 😊🙋‍♂️

Standa
25. 10. 2023 07:01
Odpovědět  Standa

Joj , abych nezapoměl. Zacharka,… můžeš být rád , že ji nemáš doma. Může být pěkná sanice ( nemyslím spodní čelist)-furie.. Na dálku je rasantní , ale mít to doma.?Furt v prd…a pak se rozčílí , že nemáš uvařeno…nejlepší je pozvat ji na večeři. Budeš hvězdou večera.

24. 10. 2023 17:45
Odpovědět  Slovan

Taky mi to blblo. Pauza, že bys vykouřil cigáro, než se to načetlo.

Slovan
24. 10. 2023 18:22

Nojo ale já chytím nerva a hned volám na ústřednu jestli tam zase nechrápou. 😊🙋‍♂️

24. 10. 2023 22:09
Odpovědět  Slovan

Ty máš číslo na Čoudelku?

Slovan
24. 10. 2023 22:29

No jasně, jsem vášnivý lyžař. 😊

volfik
24. 10. 2023 15:15
Ohodnotit příspěvek :
     

Washington je povinen zrušit projekt vojenského bloku na evropském kontinentu. Žádné vojenské aliance bez účasti Ruska a ne pod jeho vedením zde nejsou přijatelné.

zdendulka
24. 10. 2023 15:57
Odpovědět  volfik

to by ušáci čuměli 🙂 🙂 🙂

Frank1
24. 10. 2023 16:34
Odpovědět  volfik

Ta odpoved mela znit:
Nejdrive zruste NATO a US zakladny v Evrope a odejdete. Odtahnete od ruskych hranic a zmizte z Ukrajiny! Pak teprve se o tom budeme bavit.

jsladin
24. 10. 2023 15:18
Ohodnotit příspěvek :
     

A co může amík Rusku a Putinovi ještě udělat? Maximálně mu tak vyhulit.

Ladislav 💤
24. 10. 2023 15:22
Ohodnotit příspěvek :
     

Maruško, bravo! 👍🇷🇺 Takle se má mluvit s amíckými gengstry, tvrdě a jasně! No neříkal jsem, že se ještě dožiju toho průplavu? Včera bylo pozdě!

marie
24. 10. 2023 15:31
Odpovědět  Ladislav 💤

Stalinův průliv – už se taky těším. Snad se toho dožiju!!!!

unor 2022
24. 10. 2023 15:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Zpivat a tancit v chramech Pane by Americanum slo. Se znalostmi Bible je to uz horsi.

Co nechceš, aby ti jiní činili, nečiň ty jim. (Bible, Tob 4,15)
Jak chcete, aby lidé jednali s vámi, tak jednejte vy s nimi. (Bible, Lk 6,31, srov. Mt 7,12)

Jaris
25. 10. 2023 02:37
Odpovědět  unor 2022

To plati pro inteligentni lidi. No a ta inteligence jaksi hnUSAkum a Izraeli chybi. Desatero si vykladaji po svem.

zuzana
24. 10. 2023 15:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Představitelé NATO měli po setkání Putina a Orbána v Číně „mimořádnou schůzku“

19. října informovala Američany kontrolovaná média Rádio Svobodná Evropa/Rádio Svoboda (RFE/RL), že velvyslanci zemí NATO v Maďarsku vedli neplánované rozhovory v souvislosti s obavami z nedávného setkání Ruského prezidenta Vladimira Putina a Maďarského premiéra Viktora Orbána v Číně.

https://aktax.cz/predstavitele-nato-maji-po-setkani-putina-a-orbana-v-cine-mimoradnou-schuzku/

Jura S
24. 10. 2023 16:22
Ohodnotit příspěvek :
     

Úžasná vzdělaná a krásná dáma, skláním poklonu…. To není, jak se u nás z vládního letadla vyvalí Pekari a Černochová….. to by zdrhl i papuánský lidožrout a dal si raděj nějaký kořínky s červama.

Robert
25. 10. 2023 09:28
Odpovědět  Jura S

Kdyby se Pekarová věnovala něčemu jinému než politice, bylo by to ku prospěchu jí i ČR. Takhle je vedle ježibaby Černochové sice královnou krásy, ale svoji hloupostí ji snad ještě překonala.

Frank1
24. 10. 2023 16:22
Ohodnotit příspěvek :
     

Ano, casy se zmenily. Ted budou Rusove kaslat na jejich pozadavky. Uz se vztekaji, smejdi!

JoFa
24. 10. 2023 16:50
Odpovědět  Frank1

Prečo by to robili, v prvom rade Amerika sa stala závislou od Ruska, obchod funguje a bude fungovať ďalej, takže ak budú mať požadavky, tak im Rusi dodajú ako doteraz, ostatné požiadavky budú len po úroveň silnejšieho a slabšieho.

Frank1
24. 10. 2023 16:29
Ohodnotit příspěvek :
     

Marie nacurala do US mraveniste a tam jejich vudci se mohou vzteknout. Dalsi zeme Jizni Ameriky se chteji pridat k ruskemu bloku. To byla dalsi rana valecnym stvacum.

JoFa
24. 10. 2023 16:47
Odpovědět  Frank1

Marie môže čúrať len tolko, kolko jej velenie dovolí, je to len hovorkyňa, tak tu z nej nerobte bohyňu!

Slovan
24. 10. 2023 17:36
Odpovědět  JoFa

Tak samozřejmě že nemůže pronášet jako mluvčí MZ co se jí zlíbí, to dá rozum. Nezdá se ti divné, když pominu ženskou krásu, proč ji lidi mají tolik rádi.

JoFa
24. 10. 2023 18:01
Odpovědět  Slovan

Ale ja jej výroky poznám a ocenil som ich vo svojom prvom komentári. Poznám aj jej výroky z facebooku, takže tento článok ma moc neprekvapil.

zuzana
24. 10. 2023 16:42
Ohodnotit příspěvek :
     

EU chce navzdory obavám z korupce zvýšit pomoc Ukrajině o 50 miliard eur

https://aktax.cz/eu-chce-navzdory-obavam-z-korupce-zvysit-pomoc-ukrajine-o-50-miliard-eur/

Lékořice ok
24. 10. 2023 16:50
Ohodnotit příspěvek :
     

Marie. jste skvělà. Děkuji za Vaši hrdost.

PENNYS
24. 10. 2023 16:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Go Rassia Go rassia vivat

Frank
24. 10. 2023 16:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Američané jsou jenom duševní mrzáčci a na jejich pindy kálí Bílý tesák. Blinken se jen zase vyblil. Jsou zkrátka posraní strachy a kopou kolem sebe jako chcípající kobyla. Nejsou schopni pochopit, že jejich hegemonie skončila a že nejen oni mohou mít vojenské základny po celém světě. A ti šmejdi jich mají přes 800 !!! Normální svět přestává mít z nich strach a to vše díky Rusku a Číně. Takže jen tak dále. USA bez rabování surovin v cizích zemích, kšeftování se zbraněmi a petrodolarem jsou ekonomicky v pr.eli. A voliči v Evropě pomalu také začínají chápat, co jsou Yankees za zmr.i včetně představitelů EU.

ANTIUKRAJINEC
24. 10. 2023 17:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Výborná zpráva a jsem moc rád,že se k tomu Rusové konečně rozhoupali!!!Teď amígos pocítí vlastní medicínu,až budou mít Rusy s kindžály za dvorkem!!!Ostatně myslím,že všechny ty středo a jihoamerické země jim mají co oplácet!!!!

Standa
24. 10. 2023 17:15
Ohodnotit příspěvek :
     

?? “Moskva je povinna zrušit projekt vojenského bloku na americkém kontinentu. Žádné vojenské aliance bez účasti Spojených států amerických a ne pod jejich vedením zde nejsou přijatelné. Prohlášení, které dnes činíme, je ultimátum. “
——————————————
Ultimátum?
Co takhe zrušit alianci NATO? Ultimátum je CO?Moskva je povinna je CO? Bez účasti spojených států je CO?Pod jejich vedením je CO?
Chicht.
A, co dál Blinkene? Poblinkáš se ?

ModrýKlokan
24. 10. 2023 23:51
Odpovědět  Standa

@ Standa

Trpajzlik Blinkal, se nám zase poblinkal.

JoFa
24. 10. 2023 17:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Nehnevajte sa na mňa, ale keď to tu čítam niektoré komentáre, tak to je naprosto sfanatizovaná partia ľudí, ktorá vidí Putina a všetko ruské ako gloriolu, prosím vás preberte sa, snažte sa byť objektívni, inak sa preklopíme do ďalšieho extrému na druhú stranu! Už ste zabudli na socializmus a ruský diktát, teraz máte konečne priestor aby ste vytvorili rovnováhu v myslení, práve teraz prídete na to, že obe strany západ aj východ chybovali a vy to musíte pochopiť a nájsť, no ešte viac túžiť po rovnováhe v myslení a nie len sa preklopiť a fungovať v ďalšom extréme.

Slovan
24. 10. 2023 17:31
Odpovědět  JoFa

JoFa tak už jsem doma, jsem rád že jsi se odkopal. Teď vím proč Fica nemusíš, toto trvalo. Můžeš mi vysvětlit, jak Čech, Moravák či Slovák MŮŽE TOUŽIT PO ROVNOVÁZE. Vždyď jsme jako kapka v moři. A Rus nám ji někdy bral? Jako malý národ musíš trochu přemýšlet s kým budeš spolupracovat. No a za socialismu veškeré klady byly směr CCCP. To chceš Indii, JAR, Čínu atd. obvinit k naklánění k extrému? Nežádoucímu extrému?

JoFa
24. 10. 2023 17:46
Odpovědět  Slovan

Berieš to moc globálne a súhlasím, že sme kapka v moři, no záleží či kapka vody alebo moču / česky moči/. Ja volám po národnej suverenite Ćechov a Slovákov a to tu prezentujem neustále. Kedy sme boli od rozdelenia suverénnymi štátmi? Zatiaĺ ešte nebolo také. Alebo máš ten pocit? Neodkopal som sa, Fico nie je pre nás spasiteľ, žiadna z politickýh strán nevolá po vystúpení z EU a NATO, žiadna strana nevolá po znížení platov poslancov a o zmene systému referenda, aby mohol rozhodovať občan /ty/ ak sa niečo deje zle, alebo inak, ako sme vo voľbách chceli. Ešte stále mi chceš vnucovať Fica?

Pavel z Moravy
24. 10. 2023 19:54
Odpovědět  JoFa

Pokud vím, nechce vystoupit Orbán, nechce vystoupit Fico, možná by razantně zaúřadoval Blaha. Já je ale nepoznám, nežiji u vás. A co takhle změnit hodnotový žebříček společnosti a vytvořit skutečně prosperující a národnostní uvědomělou společnost. Myslíte, že to v tomto současném systému jde? Ale kdepak, s výchovou dětí a mládeže v takovém systému ani náhodou. K tomu musí být dané úplně jiné podmínky. Nesmí zde být společnost egoistů, sobců, neurvalců, kteří chtějí za každou cenu vyždímat ze společného vlastnictví státu ten největší kus majetku a je jim přitom jedno komu slouží. Nejprve zde musí vyrůst generace morálních lidí, tedy lidí, kteří když vystoupí z této profláklé EU budou chtít pracovat pro národ a nezvrhne se to opět v to nám tak známé a oblíbené rčení- malá domů. Evropa je v tom největším morálním úpadku a záchrana není jen v odchodu z EU a NATO i když to je prvořadé, ale v nalezení cesty jak dále a s kým.

JoFa
24. 10. 2023 20:21
Odpovědět  Pavel z Moravy

Ja s tebou súhlasím, ale jediná možnosť na zmenu spoločnosti, je uvedomenie si samotnej zmeny/ teda že to chceme a sme ochotní preto aj niečo urobiť a nie o tom len hovoriť/. Potom následuje samotná premena jednotlivca a premena jeho blízkeho okolia , teda zmena vo výchove detí a vplyve na svoje blízke okolie, máme obaja na mysli morálnu zmenu jednotlivca, z tej predpokladám že sa zhodneme, sa odvíja zmena celospoločenská. Ja som za zmenu, skúste Evanjelium podľa Jána https://www.youtube.com/watch?v=-mMPcXp8FFQ , tam je popísané všetko ak sa chcete zmeniť, ale nestačí to prečítať /pozrieť/ len raz, uvedomenie si vecí a súvislostí trvá podstatne dlhšie. Dôležité je pri tom si klásť aj otázky a samozrejme hľadať odpovede, taký prerod osobnosti, sa deje len veľkým šokom, zážitkom nejakej zvláštnej udalosti, alebo hĺadaním odpovedí na životné otázky, v oblasti svojho zlyhania, neúspechu alebo naopak. Proces obrody je zložitý, no nutný a v tom sa obaja zhodneme.

“Nestačí v živote hľadať len odpovede, ale dôležité je, klásť si aj tie správne otázky.” Z.Freud

Pavel z Moravy
25. 10. 2023 10:19
Odpovědět  JoFa

Já se nepotřebuji změnit, prožil jsem již toho dost, abych sám dokázal poznat co je dobro a co zlo. Ty jsi mladý když ani nevíš co bylo účelem roku 68, jak jsi psal. Žádný socík s lidskou tváří, tento slovní obrat měl zakrýt skutečnost, že šlo jednoznačně o přechod k tomuto profláknutému kapitalismu. A v tomto hnuse bych musel žít již tehdy od svých 17 let. Jestli byl Dubček naivka anebo v tom vědomě jel, to nevím a je mi to jedno. Ale byli tam lidé o kterých se dalo jednoznačně říci, že jejich úkolem byla likvidace socíku. Jestli jsi liberál, je mi to jedno, ale nešermuj mi tady s evangeliem. Skuteční praví křesťané a pravoslavní se musí z toho co zde provádí tato zdegenerovaná banda liberálů poblít. A ti přichází ze západu, který vždy kolonizoval druhé národy pro svůj blahobyt. Teď dojede a to je jedině správné. Prostě oko za oko. A neplačte, to co děláte, tedy vy zápaďáci jste si měli uvědomit dříve. Pomsta sice není řešení, ale za každé zlo se musí zaplatit.

Slovan
25. 10. 2023 12:05
Odpovědět  Pavel z Moravy

👍 👍 👍 👍 👍

25. 10. 2023 10:37
Odpovědět  JoFa

“… ale jediná možnosť na zmenu spoločnosti, je uvedomenie si samotnej zmeny/ teda že to chceme a sme ochotní preto aj niečo urobiť a nie o tom len hovoriť/.”

Tak snadné a přímo genitální to je. Ó, to se divím, že na to nikdo nepřišel. Prosimtě, pošli to dál těm volům, konečně budou vědět, jak na to… (už se těšim…)

JoFa
24. 10. 2023 20:37
Odpovědět  Peter 008

Kdo myslí už ví, že ví ho..vno.

skeptik
24. 10. 2023 20:46
Odpovědět  JoFa

Nechcete toho najednou nějak moc?? Znáte rčení “nesmí se tlačit na pilu”?

JoFa
24. 10. 2023 20:58
Odpovědět  skeptik

Vaša odpoveď súzni s vaším nikom. Chcem, ale je to len moje prianie… Nikoho do ničoho nenútim, každý ma svoju vôľu, iba ponúkam riešenie.

skeptik
24. 10. 2023 21:18
Odpovědět  JoFa

Já si taky přeji vystoupit z EU a NATO ale chápu, že se na to musí jít pozvolna vzhledem k tomu, že mají eurohujeři přesilu. Tudíž bych určitě nevyčítal Ficovi, že to nemá jako prioritu. Má důležitější věci na práci. Nakonec EU se rozloží sama.

24. 10. 2023 22:27
Odpovědět  Slovan

Jojo. Troldové opět zmobilizovali a vyrazili na Pokec.

Slovan
25. 10. 2023 09:10

….ale zase je prča né. Nebo ty máš radši ty akademické přednášky?

Lubek
24. 10. 2023 18:36
Odpovědět  JoFa

“…a vy to musíte pochopiť”
Pán Putin, pokiaľ by mu to samozrejme stálo za to by možno odpísal :”Začem bukvy, vsjo jásno”

JoFa
24. 10. 2023 18:50
Odpovědět  Lubek

Ak by chcel niekto inteligentný rozbor Európy, dnes ma zaujal tento od českého rodáka p.Robejška.
Užite si to:https://blog.aktualne.cz/blogy/petr-robejsek.php?itemid=45877&fbclid=IwAR2cl5ijuUfMTXDY6M9_39XDcW_SNqEC2yddaRuiShBzrehzjql2aMkVBYg

Robert
25. 10. 2023 09:55
Odpovědět  JoFa

Některé vaše komentáře mi připadají, že se chcete jen “vyčlenit z davu” a za každou cenu ukázat světu svůj názor. Drtivé většině z nás, kteří vstupujeme do této diskuze, jde ale o něco jiného, mnohem důležitějšího než propagovat své EGO, a tím je obrovská solidarita s velmocí, která je pod tlakem Západu přinucena se bránit. Většina z nás cítí, že “je něco shnilého ve státě dánském”, a tady, na této platformě, má možnost vyjádřit svůj protest.

Pavel z Moravy
24. 10. 2023 19:24
Odpovědět  JoFa

Co vám socialismus tak hrozného udělal, pochlubte se? Nemohl jste spíše vy nebo vaše děti chodit do školy nebo vás neošetřili u lékaře? Nemohl jste studovat? Ale pravdu, ona spousta lidí se ohání, že nemohli studovat, ale málokdo přizná, že na to třeba neměl nebo byla v rodině situace na prd a člověk nemohl, ale svést to na socík je to nejjednodušší. Vyjádřete se jak jste stár a konkrétně se můžete vyslovit co hrozného se vám stalo. Já měl v životě hodně kamarádů a kolem dokola spoustu známých a do prd.elky nevím fakt o nikom koho by pronásledovali. Tím netvrdím, že se to nedělo. A z celého okruhu mých známých a přátel ze zaměstnání a blízkých kámošů byl snad jeden komunista, všichni ostatní byli nestraníci. My jsme se bavili tak jak se tenkrát mladí bavili, tanečky, sport, výlety apod. Mně sere pouze to, že si tolik lidí musí do socíku rýpnout a přitom se přímo nevyjádří co se dotyčnému stalo. Toto mne se.re, ne to,že ho dotyčný nemá rád. Každý totiž vyznáváme jiné hodnoty. Rusové nám určitě neurčovali co máme vyrábět, ano v RVHP byla dělba práce, no a co? Tito zdejší západní zdegenerovanci nám chtějí naprogramovat celý život, co jíst, kam jezdit, co číst a sledovat. Větší zm.rdy

Pavel z Moravy
24. 10. 2023 19:35
Odpovědět  Pavel z Moravy

jsem ve svém životě neviděl. A dále tím nechci říci, že vše co je ruské musí být nutně nejlepší. Ale v současné době je ruská cesta normality to nejlepší co zde je. Zdegenerované a úchylné nápady západní bandy jsou absolutně za hranou normality a lidskosti, vypisovat je nebudu, všichni o nich víme. To, že je tam v těch západních sra.čkách spousta obyčejných lidí nevinně, to víme také. Vymývání mozků ale pokračuje ve velkém stylu a ne každý tomu umí čelit. Já si názory tvořím sám, nepřebírám je tak jak mi je předloží, protože vím, že mít svůj vlastní názor je to nejdůležitější. Mohu ho srovnávat s druhými a případně korigovat, ale jak řekl Descartes – myslím, tedy jsem.

ModrýKlokan
24. 10. 2023 23:55
Odpovědět  Pavel z Moravy

@ Pavel

Zdravím Pavle. Dovolím si, se pod tvá slova taky podepsat.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
JoFa
24. 10. 2023 19:48
Odpovědět  Pavel z Moravy

Pavle moc si to zjednodušil, ja netvrdím, že bol socializmus zlý, no sám píšeš, že nebol dokonalý a mal chyby a tie najdeš a možno viac aj v kapitalizme, zober si napríklad Dubčekovu snahu o socializmus s ľudskou tvárou, zadupali ho / ich aj Česi sa podielali/ do zeme a o pár rokov socializmus rozložil Gorbačov. Ja volám po spolupráci medzi krajinami a určitej úrovni partnerstva medzi národmi, no zachovaní možnosti sa rozhodovať, na národnej úrovni. Ak sme závislí napr. od surovín z Ruska, tak nemôžeme diktovať, ale môžeme rokovať a dohadovať riešenia obojstranne výhodné. RVHP bola veľmi dobrý systém fungovania krajín, dnes BRIKS ponúka podobné v širšom merítku. Nechajme sa prekvapiť, čo BRIKS prinesie aj menším štátom ako sme my.

Pavel z Moravy
24. 10. 2023 20:21
Odpovědět  JoFa

Myslím, že jsem to nezjednodušil, pouze jsem vyjádřil svůj názor. Já také volám po spolupráci mezi národy, ale musím vidět s kým to je možné a s kým ne. Se současnou řídící bandou lidských zdegenerovanců západu to prostě nejde. To co provádí již nejsou ani šílenosti, to jsou totální rozpady osobností, které by země, které ctí rodinu a svůj národ infiltrací tohoto zla a degenerace absolutně rozložily. Proto dle mne je s nimi v současnosti spolupráce nemožná. Přece nemohou normálním lidem vnucovat nějakých 70 pohlaví a přeměnu ve štěkající psy a mňoukající kočky, které budou dělat potřebu na ulici. Přece není možné, aby takoví lidé byli privilegováni na úkor lidí normálních, tedy tak jak byli stvořeni. Přece nemohou vnucovat lidem co jíst, kam jezdit, čím se bavit a jak vychovávat své potomky, tedy tak jak by chtěli oni, tedy dle jakýchsi smyšlených liberálních hodnot. Jako dítě jsem byl věřící, bylo to v rodině a teď jsem jasný ateista, ale stydím se, že toto vše římskokatolická církev dovoluje. Kdysi upalovala, pronásledovala lidi s jiným názorem, proboha, vyžadovala takovou směšnou cudnost, spojovala se s kdekým, jenom aby byla u lizu a dnes je napojena na tyto liberály. Přitom

Pavel z Moravy
24. 10. 2023 20:26
Odpovědět  Pavel z Moravy

by bylo tak jednoduché probudit národy do normality, protože má církev stále velkou váhu ve společnosti. Se západem tak jak dnes vypadá se nedá jednat. Tady probíhá totální morální rozklad a jen vůl by se s takovými chtěl spojovat. My s nimi spojeni jsme a také proto nás to bude stát více než si teď dokážeme představit. Mějte se.

ModrýKlokan
24. 10. 2023 23:58
Odpovědět  Pavel z Moravy

Opět s Tebou nemůžu nesouhlasit.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovan
25. 10. 2023 09:13
Odpovědět  Pavel z Moravy

Je vidět proč my dva si celkem rozumíme a máme i společného nepřítele. Hezký den.

Pavel z Moravy
25. 10. 2023 10:44
Odpovědět  Slovan

Jo, díky kamaráde. Kdybychom žili v normální společnosti bez přiblblých ideologií někde vedle sebe, tak si dovedu představit, že bychom se bavili běžnými věcmi a i ve stáří se dá dělat s kamarády spousta věcí a dobře se bavit. O to ale právě jde současným parchantům, rozbít kamarádství a přátelství mezi lidmi. Včera jsem opět zkouknul úžasný film Síla muže z prostředí Jihoafrické republiky. Síla myšlenek je v tom filmu obrovská. Je to jeden z mých nejoblíbenějších filmů. A to, že pouze v jednotě je síla, o tom žádná. Kéž by to ten obyčejný a obelhávaný lid pochopil. To právě ti grázlové vědí a proto se stále snaží nás rozeštvat. Kéž by se opět dalo říci – neprojdou.

Slovan
25. 10. 2023 12:09
Odpovědět  Pavel z Moravy

Co ti mám na to napsat?! Jsi starší a muším ti dát za pravdu.

JoFa
24. 10. 2023 20:46
Odpovědět  Peter 008

Trochu schizofrénny príspevok šéfe. Ja tu neobhajujem žiadny systém, ale vytváram systém a dokonca očakávam niečo nové od BRIKS. Ak myslíte systém fungovania štátu, volieb a vlastne podstatu demokracie čo som tu opísal, nechápem čo na mne kritizujete? Akú porážku mám priznať, buď s mojim názorom súhlasíte alebo nie, zaráža ma, že autor , ma tu vôbec z takýchto vecí obviňuje!

24. 10. 2023 22:42
Odpovědět  JoFa

Ajajaj! Tak ty nám tu vytváříš systém?

https://1url.cz/duWHS

24. 10. 2023 22:37
Odpovědět  JoFa

Tys tady scházel, vopruze.
“Musíte pochopit?!” Říká kdo?! Kdo si myslíš, že jsi, smrkolo, že máš tu drzost nám tu diktovat co musíme?! Musíme leda tak howno!
Víš co, troldo? Utři si nudli – co ty tak víš o ruským diktátu -, sbal si svý noty, a odval, odkuds přivalil.

JoFa
26. 10. 2023 17:54

S blbečkom tvojho kalibru je ťažko diskutovať, okrem hejtov si tu ničím rozumným neprispel, táto diskusia je o nepochopení a nechcení chápať aj iný názor/ za toho Moraváka sa ospravedlňujem/, ja som sa snažil argumentovať, ale vy ma tu obviňujete z egocentrizmu, liberalizmu a trolovania, že vám tu niečo vnucujem, ale vo svojej hlúposti nieste schopní prijať iný rozumný názor, iba furt meliete dokola Rusko, socializmus, Fico. Zatiaľ tu nikto z vás niečo konštruktívne a logické nedal, len pľujete a obviňujete, no nieste schopní nič tvoriť len boriť, nečudujte sa že ste tam kde ste, vy si to vlastne zaslúžite.
Ste banda chujov a zopár rozumných, ktorí sa tohoto lynču nezúčastnili a to že ste Robejškovi dali toľko mínusov k článku čo som sem dal, svedčí o idiocii niektorých prispievateľov.

petr
27. 10. 2023 13:15
Odpovědět  JoFa

Právě že nezapomněli . Kolik Ti cucáku bylo za socialismu, že na něj tady kydáš?

Jiří
24. 10. 2023 17:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Rusko si nemusí brát servítky ,je to největší kapitalistická země a nemusí brát ohledy jako když byla komunistická. USA se přesvědčí ,že Rusko již západu nevěří žádné sliby a spolu s Čínou přinutí USA k vojenské eskalaci a pak……!

Pavel z Moravy
24. 10. 2023 20:29
Odpovědět  Jiří

Mohu li vyjádřit svůj názor, mnoho prvků ze socialismu se znovu uplatní v ruské společnosti. O tom žádná.

Boomer
26. 10. 2023 19:22
Odpovědět  Pavel z Moravy

..Rusko má nepopiratelnou výhodu státu, který si díky svojí značné ekonomické nezávislosti a vojenské síle může dovolit vnitřní uspořádání podle svých potřeb a představ. Můžou si namíchat jakékoli ekonomické i politické prvky a kdykoli je zase měnit, na základě získaných zkušeností.

Standa
24. 10. 2023 17:29
Ohodnotit příspěvek :
     

,,Držet za ocas “je takový vzláštní výraz , pod kterým si můžeme myslet ledacos.
Ovšem , myslím si , že Rusko by nemělo být vzadu za ocasem

Aleš
24. 10. 2023 17:57
Ohodnotit příspěvek :
     

Světový zloděj agresor vrah č.1 USA.

Lubek
24. 10. 2023 18:33
Ohodnotit příspěvek :
     

Keby ma chcela, tak ma má.

Saltis
24. 10. 2023 19:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Takže tím pádem je Monroeova doktrína definitivně v prdeli !!!Drazí přátelé, protože zanedbávám české zprávy tak se vás ptám, reflektoval tuto skutečnost i český mainstream??? Děkuji.

Milan
24. 10. 2023 19:15
Ohodnotit příspěvek :
     

Plně souhlasím, když se desítky let amíci roztahují po jiných kontinentech, proč by nemohli rusové mít základny na jiném území.

Vladislav
24. 10. 2023 23:08
Ohodnotit příspěvek :
     

Je hezké, že Rusko neztrácelo čas. Zatímco USA drancovala cizí území, tak Rusko se postavilo na vlastní nohy a nyní se stává světovou velmocí. Zatímco USA ve své arogancí přecenila své síly a možnosti, Rusko se zaměřilo na sebe a dosáhlo úspěchů. Držím jim palce.

Vlastimil Čech
25. 10. 2023 10:40
Ohodnotit příspěvek :
     

no, s takovým vojenským blokem pod ocasem, by si USA mohly připustit, že je vlastně RF drží za koule.