politika

Rusínský politolog: Je čas rozdělit Ukrajinu na ruskou a běloruskou

Rusínský politolog: Je čas rozdělit Ukrajinu na ruskou a běloruskou.

Běloruský prezident Alexandr Lukašenko nedovolí, aby polská bota vstoupila na západní Ukrajinu.

Ukrajinský politolog Vasilij Vakarov to uvedl ve vysílání televizního kanálu Rossija 1, píše zpravodaj PolitNavigator.

„Nevěděl jsem, že Lukašenko požádá vašeho prezidenta [Vladimira Putina] o laskavost – pojďte, rozmístěte  jaderné zbraně na území Běloruska. Pokud tato laskavost, a myslím, že Lukašenko to jen tak pro nic za nic neřekl, byla dohodnuta a byly podniknuty nějaké kroky, co dostane Ukrajina?

Existují mýty ještě ze sovětských časů – Ukrajina se dělí na západní část, východní část, jih, prý Oděsa. Chci říci, že od tohoto týdne, po tomto prohlášení Lukašenka, je třeba zvažovat ruskou Ukrajinu a běloruskou Ukrajinu. Ne západní, ale běloruskou.

Protože když slyším veřejná prohlášení Lukašenka za posledních pár měsíců tady, i doma, on celou dobu říká – milí kluci, hej vy tam, na Západě, jakou Ukrajinu vy rozdělujete? Moji Ukrajinu rozdělujete? Chcete snad říct, že budete dělit západní Ukrajinu bez Běloruska?“ řekl politolog.

Předpokládá, že na Ukrajině s největší pravděpodobností prostě Lukašenka neslyší.

„A pokud jde o to, jak ukrajinští analytici veřejně hovoří o tom, že ze strany Běloruska žádná hrozba nehrozí.  Samozřejmě že ne.  Neustále tam probíhají vojenská cvičení, jde o desítky tisíc účastníků. Běloruská cvičení, ne ruská. Ale z nějakého důvodu se provádějí. Za jakým účelem? Samozřejmě za účelem ochrany před Polskem.

Ale pokud Poláci veřejně hovoří, téměř každý den – pojedu na Ukrajinu, tuhle do takové ulice, tam do jiné ulice, pak do Lucku, pak do Rivne. Oni prostě nechápou, že Lukašenko nic nebude říkat, on se na to připravuje. Nedovolí ani jedné polské botě vstoupit na území západní Ukrajiny,“ předpověděl Vakarov.

Pro Pokec24 přeložila Janinna.

https://bit.ly/3ON2wGB

sdílet na

9 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Gales
29. 6. 2022 09:36
Ohodnotit příspěvek :
     

My jsme,podle Fialy,součást ukrajiny a tudíž s ukrajinou by nás mohl Putin taky osvobodit.

Pavel
29. 6. 2022 10:33
Odpovědět  Gales

Galesi, když vidím ty lidi kolem sebe, poslouchám je, slyším co mi říká syn, děti narozené v sedmdesátkách, vysokoškoláci, ale s úplně vytuněnými mozkovnami, tak se spíše obávám, že až tady nastane extra bída a vše se bude moci svést na Putina, že tato vypatlaná děcka přistoupí na cokoliv, i tu nejdrsnější válku proti Rusům. Možná se mýlím, ale tady převýchova těchto generací pro tu zdegenerovanou plutokratickou část populace, která to zde řídí již přinesla své ovoce.

Pavel
29. 6. 2022 10:37
Odpovědět  Pavel

Aby to nebylo špatně pochopeno, syn je samozřejmě v pohodě, ale v celém kolektivu několika lidí je sám. Takže takto vypadá situace. Nedělejme si iluze, je nás pouze 5 až 10 %.

Alena
29. 6. 2022 12:00
Odpovědět  Pavel

Myslím,že je nás mnohem víc. Ale máte pravdu,že mlaďosi mají ty mozky totálně vymytý. Na podzim asi přijde velké překvapení, zatím se jich to moc nedotýká .

Pavel
29. 6. 2022 16:09
Odpovědět  Pavel

Vždy se na tvé příspěvky těším, protože se fakt rád zasměju. Díky.

Ladislav
29. 6. 2022 13:45
Ohodnotit příspěvek :
     

Pene Lukašenko, buďte připraveni na ty zrádné Pšonky! Drtit hned, jak vstoupí na Bělorusko – Ruské území! UA už nepovažuji za stát, vymazat i z map na jednotné Rusko!

orinoko
29. 6. 2022 15:58
Ohodnotit příspěvek :
     

To není až tak blbý nápad – výše zmíněné rozdělení. Napadá mě kdejaká blbost, ale tohle má logiku.

JEBAL
29. 6. 2022 19:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Putin a česko osvobodit???? někde jsem četl rozhovor Putin a americkej redaktor se ho na to ptal.
Putin mu jen krátce odpověděl ,že dvakrát Rusko osvobodilo cesko a potřetí už Ne!( prý at se česko posere)

ijn
29. 6. 2022 23:01
Ohodnotit příspěvek :
     

zastavení plynu do EU dodávky těžkých zbraní + munice Ukrajincům ukončíme raz dva, a Putin nás vrátí k rozumu, ale my musíme se připravit na změnu všech politiků, ……nééé, aby se zase politici převlékli a zapomněli na způsobené škody, musí za sabotáž do basy!!! Zatáhli nás do války, vždyť jsme ve válce sdělil nám premiér ČR!!!