blognezařazené

Reakce RUSKA na německé vyvlastnění Gazpromu Germania: Gazprom má zákaz naplnit některé evropské zásobníky!

SOUČASNÁ DRAHOTA POTRVÁ DO ROKU 2026! A BUDE HŮŘ!

EU/RUSKO: Ve středu 6.7. rakouský kancléř Karl Nehammer hrdě oznámil, že Rakousko zabaví Rusku úložiště plynu Haidach u Salcburku, když ho Gazprom okamžitě nenaplní plynem! Haidach je napojen pouze na německou plynovodní síť!  Normálně se v létě plní plynovodem z Ruska do Německa přes Česko do Bavorska, a odtud pak do Rakouska. V zimě se tok obrátí, a většina plynu putuje zase zpátky do Německa (Bavorska!), kde se spotřebuje na topení. Teď je problém, protože je polovina léta, a Haidach je prázdný. V zimě  tedy hrozí Němcům pořádná zima!

Gazprom vlastní v Haidachu 2/3 úložné kapacity, a nechává jí prázdnou! Haidach je 3 největší zásobník ve Střední Evropě, a když nebude rychle naplněn, bude v zimě problém. Obdobné problémy jsou hlášeny v dalších podzemních zásobnících, hlavně v Německu, a v  Nizozemsku. Všude po EU si vlády stěžují, že Gazprom nechává zásobníky prázdné! A vyhrožují, že Rusku/Gazpromu zásobníky zabaví, když je okamžitě nenaplní!

11.května 2022 vydal Vladimír Putin dekret, kterým zakázal Gazpromu naplňovat některé evropské zásobníky! Tento Putinův dekret byl reakcí Ruska na vyvlastnění Gazpromu Germaniakteré už 4. dubna 2022 provedla německá vláda! A přes Gazprom Germánia byly různou formou tyto zásobníky, které jsou nyní po EU prázdné, Ruskem/Gazpromem vlastněny, a plněny. Jelikož Německo Gazprom Germania Rusku/Gazpromu zabavilo, je nyní podle Ruska – Německo za jejich plnění plynem zodpovědné! Stejná situace se vyvinula i v Haidachu – Rusko se rakouskému kancléři směje, že zabavil německý majetek, zabavený už v dubnu Rusku!

(Mapa podzemních úložišť na plyn po EU, zdroj SP Global)

Jak jste jistě pochopili, Rusko nenaplňuje zásobníky EU plynem, protože je nevlastní, protože mu byly vyvlastněny! A že novým majitelům těchto vyvlastněných zásobníků zakázal Putin prodávat plyn! (viz dekret 11. května)

Celá tahle směšná plynová taškařice mezi Ruskem a Německem (EU) má bohužel katastrofální důsledky na ceny a dostatek plynu. Český dočasný předseda EU profesor Fiala (předseda české vlády, ODS) se na Seznamu včera pochlubil, že si myslí, že se Německo o svůj plyn s Českem podělí, když bude třeba. Situace tomu nenasvědčuje. Německo svou současnou politikou zabavování Ruské plynárenské infrastruktury, kde se dá, už dokonce minulý měsíc vyvolalo plynovou krizi i v Japonsku!

Japonci, kteří jsou životně závislí na pravidelných dodávkách Ruského zkapalněného plynu LNG, najednou s hrůzou zjistili, že jim Putin dekretem znárodnil jejich investici do ruského plynárenství známou jako Sachalin-2, a že žádný zkapalněný plyn LNG z Ruska už nedostanou! Japonské akcie kolosů Mitsubishi a Mitsui, které do projektu Sachalin-2 investovaly, zažily na burze strmý pád! Sachalin 2 Putin tento týden znárodnil, protože Německo krátce před tím znárodnilo ruské lodě na přepravu zkapalněného plynu LNG! Zoufalí Japonci začali rychle shánět náhradního dodavatele plynu LNG. A kde? V USA, v Evropě, i u Arabů! Výsledkem německého (bruselského) zabavování je, že poptávka po plynu roste, stejně jako cena za pronájem lodi na přepravu plynu LNG! Němci jsou asi spokojeni – zabavili Rusům jejich evropské zásobníky plynu, a jejich lodě na přepravu LNG. Mohou si začít křečkovat zimní plynové zásoby. Že na úkor Japonců, je asi nezajímá. Dosaďte si místo Japonců Čechy a Slováky, a přestaňte si naivně myslet, že se západní země EU s východními čestně podělí. Už při nedostatku respirátorů na jaře 2020 se ukázalo, že Němci a Francouzi byli ochotní zabavit každé jiné zemi, co sami potřebují!

Podle japonského tisku už 6. července vydal Putinův pobočník Medveděv Japonsku ultimátum – buď se přestane chovat nepřátelsky vůči Rusku, a nebo už nedostane ani kubík ruského plyn, ani barel ruské ropu!

Současné sankce na Rusko a sobecká politika Německa se dnes chovají podobně jako známý US zákon Smoot-Hawley Tarif Act z roku 1930. Ten zavedl vysoká cla na dovoz zboží do USA. V odvetě ostatní země přijaly cla na americké zboží. Během chvíle světový trh zkolaboval a krize 1929-33 se prohloubila. Důsledkem byla drahota, nezaměstnanost, bída, inflace, a nástup Hitlera. Ze Smooot-Hawley zákona těžilo Rusko – Stalin zahájil masivní dovoz celých továren a technologií z USA, Německa, Itálie, zkrátka odevšad – jako jediný nezavedl vysoká dovozní cla, a podnikatelům nezbylo, než dodávat do Ruska!

Obdobně nyní – levné ruské energie zajišťovaly po celá desetiletí konkurenční výhodu evropského průmyslu. Evropa, tak na rozdíl od USA neprožila masivní číření rezavé pásů vybydlených bývalých průmyslových měst. Díky sankcím se tok levných ruských energií nasměroval do Číny, Indie a Brazílie. Důsledkem toho všeho bude obdobný následek jaký na světové dějiny měl Smoot-Hawleyův zákon o dovozních clech. Kdo se nepoučí z vlastní historie, prožije si ji znova!

Podle oficiálních německých státních statistických dat, zveřejněných před pár dny, Německý vývoz do Ruska v květnu 2022 vzrostl navzdory evropským sankcím o 29%! Ve stejné době se německý vývoz do zemí EU snížil o 2%! Předseda České vlády lidojedů Petra Fiala je dlouhodobě proti obchodování s Ruskem a zároveň věří Německu, které s Ruskem navzdory sankcím obchoduje ostošest! – Německo do Ruska zvyšuje vývozy! To není nic nového – už sankce z roku 2014 měly stejný dopad – země jako Itálie přišly o ruský trh, ale Německo svůj vývoz navzdory sankcím zvýšilo!

Jak nedávno vyzval premiér Belgie – Alexander de Croo – Je na čase dát si pauzu se současnými sankcemi proti Rusku! Jenže o vyjádření belgických politiků se od českých lidojedů a jejich médií nic nedozvíte!

Tak jako Stalin a Hitler těžili z chyby zákona o clech z roku 1930, tak nyní těží ze sankcí na Rusko hlavně Čína! Jak vidíte, Rusko ale není primárním viníkem současné drahoty a inflace – za vším je jako vždy politika Bruselu a Německa.

AUTOR: Michael Svatoš

ZDROJ:  Michal & Petr
https://bit.ly/3ADO93y

sdílet na

24 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Vladimír
10. 7. 2022 11:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Německo se podělí plynem, jako se podělilo rouškama. Fialový idiot…

Markýza
10. 7. 2022 13:51
Odpovědět  Vladimír

Dokonce až takový idiot, že i na servilních Novinkách už mu v komentářích jen nadávají.

10. 7. 2022 17:19
Odpovědět  Markýza

Oni nadávali už před tím (mě vymázli hned první příserek), akorát že v poslední době přestali nadávače vymazávat a banovat. Což je důvod k zamyšlení, zdá se mi.

Markýza
10. 7. 2022 17:44

Ahá! Já tam chodím jen prolítnout vox populi, tak tohle nevím. Možná bylo nadávačů už tolik, že nestíhali?

10. 7. 2022 20:19
Odpovědět  Markýza

Ono to vymázávání a banování totiž vytvářelo efekt mocného jednoprovazovového jednohlasu. Když jsem jednou nebyl líný a přečetl si pod nějakou koko-tinou VŠECHNY příserky – bylo jich přes 250 -, a všechny byly souhlasné, pojalo mě k tomu vox populi podezření, že není možné aby vox populi byl jednobarevný idi-ot.. Tak jsem se tam z obou počítačů zargistroval pod dvěma mailadresami a vypotil kulantní a učesané, nicméně silně nesouhlasné příserky, podpořené argumentací z ověřitelných zdrojů. A vymázli mě. Pak ještě pár pokusů a byl jsem zabanován. Takže ne všichni čtenáři jsou idi-oti, ale jen mlatci z řad idi-otůi mohli frázomlátit prázdnou slámu. No a teď najednou změna.

sizok
10. 7. 2022 21:00

Já jsem dostal ban natrvalo. Asi doživotně.
Je-bu na ně.

Frank
11. 7. 2022 07:13
Odpovědět  sizok

Já také a od té doby tam nechodím.

Albi
10. 7. 2022 11:32
Ohodnotit příspěvek :
     

“Rakousko zabaví Rusku úložiště plynu Haidach u Salcburku, když ho Gazprom okamžitě nenaplní plynem!”

Hahaha – Rakousko bude mít zabavené PRÁZDNÉ zásobníky – to si opravdu hodně, ale hodně pomůže!
Já nevím – smíchem proti zimě? To pomůže? Nebo co to má znamenat? Jak tím potrestáme Putina, když za jeho hranicemi stojí fronta “z jiného světa” (který my neuznáváme za svět) a ochodtně odebere jakékoliv nabízené množství plynu. A nejen plynu.

Evropa se soustavně střílí do obou noh a diví se, že kullhá. Zatím. Zanedlouho se poplazí po břiše – a bude ráda, když aspoň to. Taky může zůstat ležet jak chcíplá kobyla.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
ZMann
10. 7. 2022 14:52
Odpovědět  Albi

Albi hezky napsáno 1******

10. 7. 2022 20:36
Odpovědět  Albi

Připisuju obrovské bezvíznamné plus 1+++++++++++++++++++++++++++

10. 7. 2022 20:37

Bezvýznamné, sakra práce!

sizok
10. 7. 2022 21:31

To se stává.

10. 7. 2022 22:56
Odpovědět  sizok

No jéje!

sizok
11. 7. 2022 18:27

V pohodě.

Frank
10. 7. 2022 11:42
Ohodnotit příspěvek :
     

Ale fialový sliz je přesvědčen, že se Helmuti o to howno, které mají v zásobnících, s námi bratrsky podělí.

janle57
10. 7. 2022 11:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdo chce kam,pomožme mu tam,tak praví staré známé přísloví,
jenom psychopat,který nevládne svému mozku a nebere ohledy
na vlastní lidi,se takhle může k Rusku dneska takhle chovat,Evropa
ve své protiruské fantasmagorii a servilnosti k někomu,kdo na ní
zvysoka kašle,si tímhle nad sebou podepsala svůj ortel a my
bohužel s ní.

Aleš
10. 7. 2022 12:38
Ohodnotit příspěvek :
     

Stěžují si, že nemají plyn ale dál budou podporovat válku na Ukrajině. Zločinci.
Západ je zralý na ukončení tyranie, které Evropě vládne.

Brunero
10. 7. 2022 13:27
Odpovědět  Aleš

O to hlavne sa v súčasnosti aj zo strany Ruska – hrá.

Jiří
10. 7. 2022 18:42
Ohodnotit příspěvek :
     

Mafie která ovládá Česko je silně proti Ruská i Babiš stáhl ohon ,když se jednalo o Vrběticích. Pokud bude tato svoloč tahat za nitky ,tak se z bahna nevyhrabeme !

Gales
10. 7. 2022 18:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Někteří politici už jsou fakt zralí na Chocholouška.

Unter
10. 7. 2022 20:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Zabavit plné zásobníky by bylo lepší, no smolík.

Šel Don
10. 7. 2022 21:08
Ohodnotit příspěvek :
     

VIVAT ROSSIA GAZVIVAT ROSSIA GAZVIVAT ROSSIA GAZVIVAT ROSSIA GAZVIVAT ROSSIA GAZVIVAT ROSSIA GAZVIVAT ROSSIA GAZVIVAT ROSSIA GAZVIVAT ROSSIA GAZVIVAT ROSSIA GAZ

ijn
10. 7. 2022 23:56
Ohodnotit příspěvek :
     

kdo je velitelem krizového řízení ČR???….. Premiér vlády ČR se zkušenostmi = OO, ředitelé Krizového řízení KÚ nemohou a nesmí rozporovat konceptuální řízení vedení vlády ČR, i když je nesprávné až nebezpečné pro většinu národních krizových sil a prostředků,….. je-li hlavní velitel zfetován a mimo reálný svět, ani GŠ nepřevezme v ČR odpovědnost na sebe, bude proto žádoucí předat řízení ČR = společnosti EU jinak evropského člena, který se nedokázal vypořádat s úskalími krizového vývoje společnosti………!!! cíl nástupu NWO bude vyvolán,…..=== ČR byla vybrána jako pokusným polygonem nástupu NWO,….ODS+Fiala se činí a nezklame, má nejvydíratelnější kriminální potenciál politiků ODS, který musí krýt před EU!!!

Frank
11. 7. 2022 07:16
Ohodnotit příspěvek :
     

Není nad to zabavit prázdné zásobníky. A debilní rakouský kancléř do nich bude hrdě prdět. To nevymyslíš. Ten Putin se musí řehtat od rána do večera. Čím to je, že drtivá většina západní politiků jsou idioti?