blognezařazené

Požár v Saském Švýcarsku měli zapálit tito čtyři Iráčané – kuřáci vodní dýmky

Slovanka

I když jde zatím jen o podezření, tak podle všeho je toto podezření opodstatněné. Podle informací by dokonce měly existovat v tomto případě i videodůkazy. Pokud však skutečně les zapálili, pak by nebylo od věci připomenout již tři roky trvající výzvy „vojákům džihádu v zemích káfirů“: „Zakládejte požáry jak je to jen možné. Konejte tak v USA, Evropě i Austrálii…“

Výzva je každoročně opakována a například v Řecku již zadrželi muslimy, kteří požáry zapalovali – a to vloni i letos. Vloni v Itálii byli původci obdobní – tedy ti, kdo údajně Evropu obohacují.

Co tedy o případu píší německá média?

Čtyři muži sedí ve spalujícím žáru na plošině u bašty. Kouří šišu, ignorují sucho a nebezpečí lesních požárů. O několik hodin později je bašta v plamenech. Fotografie bizarní scény pořízená reportérem BILDu Thomasem Fischerem (40)  skončila v Kripo. Nyní byli podezřelí identifikováni.

Způsobili čtyři Iráčané kouřící šíšu (24, 24, 25, 25) v červenci ničivý lesní požár v Národním parku Saské Švýcarsko?

Alespoň tomu věří policie: „Vyšetřovatelé požárů byli schopni zajistit několik důkazů na místě činu, které toto podezření dokládají,“ řekl ve středu policejní mluvčí Uwe Hofmann (38).

Prostřednictvím četných svědeckých výpovědí, které Kripo obdržel po zveřejnění fotografie, bylo možné identifikovat kvarteto kuřáků šíši. Policejní náčelník Lutz Rodig (58): „Reportér BILDu Thomas Fischer poskytl rozhodující vodítko. Děkujeme mu za to.“

Reportér BILDu se cítí poctěn a říká: „Raději bych zabránil požáru. Štve mě, že jsem nevěděl, že šiši jsou tak nebezpečné.“

Poté, co byla známa jména a adresy čtyř Iráčanů žijících v Drážďanech, policie u nich v úterý provedla domovní prohlídku. Hofmann: „Mimo jiné byly zabaveny mobilní telefony, které se nyní vyhodnocují.“

Jak se vlastně podařilo pachatele vyfotografovat?

Odpoledne 17. července byl reportér BILDu Thomas Fischer náhodou na stejném místě. Sestoupil do Felsenbühne Rathen.

Zde objevil skupinu mladých mužů sedících za zábradlím na skalnatém výběžku – u kempingového stolu se židlemi – kouřících dvě vodní dýmky.

Reportér Bildu Fischer je vyfotil: „Nikdy jsem nic podobného v Saském Švýcarsku neviděl.“

Na stole byly dvě vodní dýmky. Jeden z mužů kouřil. Na stole byla také krabička cigaretových filtrů s kanystrem s vodou pod ním. Ale v národním parku je zákaz zakládání ohně a kouření.

Během noci, několik hodin po pořízení fotografie, vypukl požár těsně pod plošinou, na které kouřili Iráčané nyní podezřelí ze žhářství.

Pod dominantou Saského Švýcarska bylo v plamenech 2500 metrů čtverečních lesa, včetně 200 let starých stromů. 115 hasičů dostalo požár pod kontrolu až po dvou dnech. Vznikla škoda na majetku ve výši nejméně 50 000 EUR. Nakonec se znovu rozhořelo neobjevené hnízdo a muselo být uhašeno.

Mimochodem, pokud by nebylo jisté, že požár způsobili právě tito čtyři invazisté, pak by Němci rozhodně nezveřejňovali žádné informace o jejich původu. Lze tedy předpokládat, že požár mají skutečně na svědomí, otázka jen je, zda jej založili úmyslně nebo ne. To už si ovšem můžeme jen domýšlet…
The Bild

https://bit.ly/3vYtMel

sdílet na

16 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Teuton
11. 8. 2022 09:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Chtěl bych čučkařům a čulibrkům, chci říct příslušníkům bé-bé-bé- BIS, Bezpečnostní informační služby, jmenovitě jejich náčelníkovi, podpraporčíkovi Michalovi Čoudelkovi, oznámit, že jsem hovořil s agenty z Vrbětína a Kojetína, kteří se přiznali k loňskému tornádu na Moravě a letošnímu požáru v Hřensku.Vim, co je má občanská povinnost, jsem ochoten podat svědectví.

Lev Prchala
11. 8. 2022 10:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Měli ten ksindl nahnat do ohniska požáru a nechat je tam usmažit,odpad jeden smardlavej!!!!!!!!!

Pijack
11. 8. 2022 10:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Slovo “úmyslně” tady nehraje podstatnou roli. Prostě čmoudi. Jim je šumák, jestli po sobě nechávají bordeI a nebo zkázu. Mají to v genech. Je to jejich mentalita. Vítači by měli být ihned hnáni k odpovědnosti. Osobně jsem viděl v posledních několika letech dost videí, jak zapalovali suché porosty. A smáli se tomu. Kdy to ti naši pomatenci pochopí?

Lev Prchala
11. 8. 2022 10:54
Odpovědět  Pijack

Přesně,odpad u kterého se evoluce zastavila v prvohorách!

Pavel K
11. 8. 2022 12:58
Odpovědět  Pijack

👍 👍 👍
Je to tak!! I já viděl spoustu videí, jak při té jejich migraci v různých státech zapalovali suchou trávu u lesů a různě kde se dalo. Jen to umí ničit.

Vaclav
11. 8. 2022 22:02
Odpovědět  Pavel K

Opatrně s tím odsouzenim. My, tedy zapadni ” kultura” vedená hnUSA jsme jim v jejich zemích zapálili tisíce ohňů a to přímo v jejich domech. Jen nám ukazují co jsme je naučili. Je to smutné, ale můžeme za to i MY.

Lev Prchala
12. 8. 2022 12:22
Odpovědět  Vaclav

Omyl kolego,jestli někde něco chtějí zapalovat,tak v uSSa,tady NEMAJÍ CO DĚLAT,VERBEŽ SMARDLAVÁ RETARDOVANÁ ŠPINAVÁ!!!!!!

Lakrig
12. 8. 2022 19:43
Odpovědět  Vaclav

Vzhledem k tomu že my nemáme koloniální minulost a jsme v tom zvrhlému spolku poměrně krátce tak úplně nesouhlasím.

Gales
11. 8. 2022 10:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Po založení požáru si šli pro odměnu. – Dávky pro migranty.

janle57
11. 8. 2022 12:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Co na tohle říct? Zavřít je a posadit do kriminálu? Kdo je tam zase bude živit?
Až je po roce Helmuti pustí,udělají to s přehledem znovu,co na tom,že zařvou
znovu desítky ha zdravého lesa,které vytvářejí ještě,sice malý,ale pořád nějaký
ekosystém,tohle je ten nejpřesvědčivější důkaz,co je to multikulti v civilizovaných
zemích.

Pedro
11. 8. 2022 13:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Neměli by být před soudem ti zmrdi co je sem tahají a dávají jim naše peníze, byty, ženy a zemi?

Pavel K
11. 8. 2022 15:41
Odpovědět  Pedro

Ale ano měli!!!!!
Ale to by se mužská část musela odlepit od maminčiny sukně, odhodit gely všeho druhu a vyrazit do boje, protože už taď to bez něj nebude, už jsou tady, jsou vedle nás.

Vaclav
11. 8. 2022 13:27
Ohodnotit příspěvek :
     

pal bych nad nimi vojenský dohled a dokud celou plochu neosadí novými stromky, a řádně nevyčistí co způsobili, nevyšli by z vězení.

Ladislav
11. 8. 2022 14:01
Odpovědět  Vaclav

♎💤1* A co hodinu seřezat. Makat 12 hodin a sadit, seřezat a sadit a seřezat!

Pavel K
11. 8. 2022 15:42
Odpovědět  Ladislav

Já bych je tam svážel autobusem. Zadarmo. 🤣🤣

BB Rad
11. 8. 2022 19:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Asi se ten Brit zachycený s výbušninou na Ruzyni ,z dubnové akce vrátil a dokončil zadaný úkol . V dubnu bylo mokro hihihihi. Kdo uvěří / pouze člověk mdlého rozumu,komedianti. Najednou hoří všude — co za sakra náhoda (blbec – nebo pro blby) !?!?