blognezařazené

„česko“ v EU?

z emailu

Proč se lidé podivují nad tím, co se v naší republice děje? Je tu EU. Co to je za civilizaci (společnost) ta „slavná“ EU? – Průměrná porodnost 1.6 (zjednodušeně – v každé následující generaci (cca 25let) se počet narozeného obyvatelstva sníží o 20%); propagace LGBT a degradace plnohodnotné rodiny (muž – žena – děti); vytváří se zde nové pohlaví a sexuální identity; posvátná slova „maminka a tatínek“ se nahrazují pojmy rodič 1 a rodič 2; likvidace suverenity členských států. I děti v ZŠ si dokáží odvodit, že daná civilizace (společnost) je z dlouhodobého hlediska (roztaženo v čase do období několika generací) odsouzena k zániku. Podporují občané ve volbách strany propagující „posvátnost“ EU s danými hodnotami, no tak podporují sebedestrukci společnosti (národa), ve kterém žijí (pokud je daný národ členem EU). Pokud lidé podporují toto, tak jak se chtějí mít lépe? To si odporuje, to nelze. Co si myslíte, jak dlouho to potrvá, než pedofilie (když už v té „vyspělé“ EU máme několik desítek pohlaví a sexuálních orientací) bude uznána za legální a osoby s danou orientací budou prosazováni do škol apod.? Že to v EU není možné? Máte dětí (vnoučata)? Děti jsou totiž budoucností každého národa.

V ČR byl proveden sociální experiment. Občanům byl předhozen název „česko“, namísto názvu Česká republika a drtivá většina společnosti to „spolkla i s navijákem“. Proč by tu měla být Česká republika, která má aspoň nějaké zbytky suverenity, když tu může být absolutní kolonie česko (kolonie – tj. území zajišťující svými zdroji společnost, která danou kolonii řídí). Lidé odmítli ČR. Česko se přeci snáze vyslovuje – je to kratší, neuráží to obyvatelé Moravy ani Slezska, příp. další výmluvy. Ve výsledku „konečně“ zníme jako některé spolkové země Německa: Bavorsko, Sársko, Hesensko, …. Z uvedeného experimentu vyšlo najevo, že občané zdejšího území už nechtějí (netouží) po svém státu, ani nechtějí za něj bojovat. Lidé chtějí česko – no tak budou mít česko. Jenže budou mít česko i s toho plynoucími následky! Zvolili si vládu (slovo vláda je odvozené od slova vládnout, tj. panovat), která je loajální (zcela podřízena) nadnárodním korporacím (institucím) – vnějšímu řízení. Ve světě probíhá de-dolarizace (omezování spotřeby „západní společnosti“ a postupný krach USA, které jsou postupně odstříhávány od zdrojů ve světě). Takže, čím méně mají zdrojů řídící státy, které spravuji kolonii česko a máme vládu toužící více a více sloužit zájmům řídícího centra, tím více se budou občané kolonie „vysávat“. Je potřeba zrušit vojenskou techniku a nakoupit tu „správnou“, ale předraženou techniku – žádný problém. Je potřeba přeprodávat a následně kupovat předražené energie přes „řídící“ státy – žádný problém. Bude potřeba odstřihnout obyvatelé od zdrojů (aby jich více zbylo pro řídící státy) – žádný problém. Bude potřeba nakoupit to „hodné“ (ale asi předražené) jaderné palivo z USA – žádný problém (pokud ovšem USA dodají své palivo, a ne předražené ruské, tak je to malér, protože reaktory v ČR jsou stavěny na ruskou technologii). Bude potřeba rozprodat stávající majetky, které ČR vlastní (viz. např. Budvar) – žádný problém. Bude potřeba zvýšit věk odchodu do důchodu – žádný prolém. Bude potřeba zvýšit daně – žádný problém (např. deseti tisícům úředníků EU se budou každoročně v závislosti na inflaci zvyšovat platy; z čeho jsou placeni? – z daní občanů („lůzy“) členských států EU). Copak asi nastane, až občané nebudou mít na hypotéky? Postaví se vláda na stranu občanů, nebo na stranu bankéřů? Všeobecně: je v zájmu „někoho“ potřeba snížit, životní úroveň, komfort a blahobyt (tzn. zvýšit inflaci, výdaje, daně apod.) určité části obyvatelstva na planetě Zemi – žádný problém.

Až lidé v České republice budou chtít nazpět Českou republiku a odmítnou česko, až budou chtít např. Státní radu (Česko-Slovenskou radu) a ne vládu, až se začnou zajímat o skutečnou globální politiku a ne o „školku“ zvanou Vláda ČR, tak pak se zde začneme mít lépe. Ale lidé musí chtít. Že to většina společnosti nechce (odmítá), nebo nedokáže pochopit? Je takové jedno krásné přísloví: „Jestliže se nebudete zajímat o politiku, tak politika se postará o Vás“. Už se tam ale nepraví, že se o Vás postará ve Váš prospěch, pro Vaše dobro.

„Název státu“ je svým způsobem jistý symbol. A jak se praví: „Symboly jsou nositelé významů, jejichž smysl určuje náš život.“ Pokud si lidé zvolí koloniální název svého státu, tak nutně budou žít v postavení otroků. Ať se jim to líbí nebo ne, ať to chápou či nechápu.

Pavel Tyc

sdílet na

51 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
janle57
7. 11. 2022 09:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Necht´si každý laskavě uvědomí,že tahle vládní žumpa v tichosti připravuje
zavedení eura,zákaz používání hotovosti v platebním styku,navýšení daně
z nemovitostí o desítky%,radikální omezení zdr.péče,zákaz předčasných
důchodů a další a další věci,které z nás nadělají národ žebráků,inflaci
u nás předpovídá evropský Eurostat během 2 let na 80%,stačí to všem
nebo mám v tom výčtu pokračovat? Kdo tohle ovšem může změnit ?
Eskymáci asi těžko !!

Helena
7. 11. 2022 12:26
Odpovědět  janle57

Přesně tak to je, líp to nejde napsat.

7. 11. 2022 16:46
Odpovědět  janle57

Lano ,lampa…změna jistá.

Albi
7. 11. 2022 17:35
Odpovědět  Veny232

Něco tak primitivního ovšem nikdy nepomohlo změnit systém – pozor: změnit, ne odstranit. Nebo máte nějaký vzorový příklad, kde lidé žijí bez systému – pravidel soužití?
Veškeré lidské společenství systém pro život nutně potřebuje. Pouze je třeba se rozhodnout jaký to má být. Ten současný se už dávno přežil.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Francin
7. 11. 2022 17:05
Odpovědět  janle57

Za dané situace, kdy Euro ztrácí hodnotu neustálým tiskem ničím nepodložených papírků a extrémně předlužených členských zemí EU jako Řecko, Itálie, Francie, Španělsko, Německo a dalších, je přijetí eura holým šílenstvím. Ničím nekrytý dolar uměle konstruovaný jen díky ropě, který má asi 1% hodnoty původního dolaru z roku 1920, má pořád ještě větší hodnotu než euro. To mluví samo o sobě za všechno. Euro může v této chvíli u nás chtít jen člen Aspenu, nebo jiný zrádce českého národa.

Jiří
7. 11. 2022 09:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Lidé nepotřebují ČR nebo Česko ,potřebují konzum,pivo,kanadské žertíky(pytel na státním úřadu) apod.Úpadek inteligence se poznal zánikem Československa a bude hůř.

Pavel z Moravy
7. 11. 2022 10:49
Odpovědět  Jiří

Jiří, vypadá to tak, že ten kdo měl za socialismu pouhé základní vzdělání, převyšuje dnešní vysokoškoláky o 50 %. Úpadek inteligence dnešních generací je ohromný. A to je konec této konzumní společnosti západního typu. Prostě to tak muselo skončit. Hlupáci ji začali rozkládat, hlupáci to dokončí. Nebudeme si nic namlouvat. Lidstvo je výsledkem vývojového stádia opic. A toto lidstvo, obzvláště zde na západní polokouli nyní plně prokazuje pravdivost tohoto tvrzení.

Gene
7. 11. 2022 12:23
Odpovědět  Pavel z Moravy

Spis to bude opacne. Opice jsou vysledkem vyvojoveho stadia lidi. Nejenom vlady, ale i technologie se podepsala na tomto upadku. Tak to asi jde celou historii. Lidstvo se dostane na nejakou uroven a z pohodlnosti prestane premysle a zlenivi, tak to padne cele na hubu a zacina se zase od nuly.

Eva
7. 11. 2022 18:37
Odpovědět  Gene

Může to tak být, ale u nás je to celé úmysl. Blbcům se lépe vládne a oni ví, že jim málokdo věřil za bývalého režimu.
Potřebují mládež pitomou, proto ten televizní hnus a debilita na yootubce. Jenže bílí jsou pověstní, že se tak lehce nedají a proto je třeba je naředit Afričany.
Arabové byli také bílí a pomocí černošských otrokyň zhloupli. Otroky všechny vykastrovali, ale sex s otrokyněmi zakázaný neměli a přivodili si u potomků zhnědnutí pokožky a snížení intelektu.

Albi
7. 11. 2022 19:43
Odpovědět  Eva

No – zdá se, že ti Afričané se dostávají před správně “vyšlechtěné” bílé.

sergej
7. 11. 2022 12:16
Odpovědět  Jiří

To je z ranku tak fekální pornografie a ne drsných žertů.

Gales
7. 11. 2022 10:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Víte, že politici v roce 2023 úžasně zbohatnou?

Předsedové obou parlamentních komor a premiér si podle výpočtu zvednou platy na 274 800 korun a místopředsedové Sněmovny a Senátu a ministři 195 300 korun. Nárůst činí 31 000 korun a 22 100 korun měsíčně. (Důchodcům o 800 Kč.)Odměna místopředsedy vlády vzroste o 26 600 korun na 236 000 korun a předsedů parlamentních výborů, komisí a delegací o 16 300 korun na 144 100 korun. Místopředsedové senátních a sněmovních výborů a předsedové podvýborů si polepší o 13 900 korun na 123 200 korun.
Už chápete, proč bijí lidé, kteří do toho vidí, na poplach? Proč se plní náměstí a Rakušan zavádí další cenzuru a připravuje policii s obušky a slzným plynem, aby národ zkrotili?
Už chápete, proč mafie dala nálepku pro chudinu, že každý protestující je “dezolát a ruský šváb, či podporuje Putina, či je přímo Putinův agent“, rozkládající úžasnou západní demokracii? Aby tím oslabili protesty a odvedli pozornost! Ti lidé na náměstích šílí, protože přicházejí o celoživotní úspory, navíc je Pekarová s Černochovou okradou a pošlou na válku, aby se zavděčily božským USA se slibem, že Rakušan tu žebrotu srovná!
Těch 90% lidí ale nechce válku, chce mír, a nechápe, proč je okrádáno úzkou skupinkou lidí v čele s Fialou v zájmu jakési divné ” západní demokracie” a pak si prý může dojít pro sociální dávku a žebračenku na národní výbor, který prověří, zda ten okradený chudý správně vyšrouboval žárovku a ušetřil plyn, jinak nedostane nic.

Davor
7. 11. 2022 10:15
Odpovědět  Gales

comment image

Administrátor
P.A.Semi
7. 11. 2022 11:47
Odpovědět  Davor

Nepoužívejte postimg.cc – z technologického hlediska jsou to šmejdi a nejde to uložit do souboru… To není nějaká lepší služba na vkládání obrázků?

Zakázka je evidentně předražená – takhle se tunelují veřejné rozpočty do soukromých kapes…
To je za zápůjčku plachty a instalaci/deinstalaci – 73 tisíc?!

Kdopak že je dodavatel? Mowshe, proč to zní jako Moše ?

πα½

Eva
7. 11. 2022 18:47
Odpovědět  Gales

Jistěže to lidé chápou a proto chodí na ty demonstrace.
Před rokem a půl jsem platila za naftu o 20 kč méně za litr než včera. A to jsem jezdila po Frenštátě a hledala levnější pumpu, jelikož MOL má naftu za 47,50! Nejdražší, nikdo tam nestál a já také rychle vypadla.
Šla jsem do PENNY a nákup mě stál 1000 Kč, před rokem by stál polovinu. A kde máme energie?
Zima na krku, mladý na jaře odmítl koupit uhlí s tím, že se přece kupuje na podzim a teď čeká až na něj příjde řada a raději se mi vyhýbá.

Aleš
7. 11. 2022 10:25
Ohodnotit příspěvek :
     

Lidé volicí SPOLU a ANO jsou duševně nemocní.
EU je zkáza.

Administrátor
P.A.Semi
7. 11. 2022 10:26
Ohodnotit příspěvek :
     

Viz https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_sovereign_states

Slovo “Republic” mají v oficiálním krátkém názvu pouze:

Czech Republic
dvakrát Congo: Congo, Republic of the, Congo, Democratic Republic of the
Dominican Republic

Taiwan je “Republic of China”, neodvažují se jej považovat za suverénní…
Democratic People’s Republic of Korea — je tam s odkazem na Korea, North

Víte, spíš to vypadá, že s tím “Republic” v názvu jsme exoti jako Congo a Dominican republic…

πα½

Autor
7. 11. 2022 10:41
Odpovědět  P.A.Semi

Oficiální název “North Korea” je čwsky Korejská lidově demokratická republika, takže i oni to tam mají.

Autor
7. 11. 2022 11:04
Odpovědět  Peter

Ted jsem se podíval namátkou na Polsko – oficiální název Polská republika (polsky Rzeczpospolita Polska).
Takže těch republik bude zcela jistě více.
Tady je seznam států, kde se dají najít po najetí na název v tabulce oficiální názvy. Těch republik je více. Třeba i Guatemala atd.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_st%C3%A1t%C5%AF_podle_st%C3%A1tn%C3%ADho_z%C5%99%C3%ADzen%C3%AD

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Administrátor
P.A.Semi
7. 11. 2022 11:59
Odpovědět  Peter

Jenže všechny mají také krátký název…

Kromě ČR, Kongo a Dominikánců…
A ještě jsem zapomněl nebo přehlédl Central African Republic

πα½

Albi
7. 11. 2022 17:52
Odpovědět  P.A.Semi

Je důležitější krátký název, nebo oficiální prohlášení,že jsme republika?
Svět je plný symbolů, které mají i dnes svůj důležitý význam.
Proč se vzdávat i těch nepatrných zbytečků aspoň jakés takés “suverenity”, na které by šlo za příznivějších podmínek navázat a začít budovat suverenitu skutečnou?
To už jsme opravdu dospěli až k totálníámu duševnímu porobení a apatii?

Administrátor
P.A.Semi
8. 11. 2022 10:55
Odpovědět  Albi

Ono to spíš vypadá, že takhle ostentativně v názvu to mají především ti, kteří moc suverénní nejsou…
Stejně jako “democratic” nebo “lidová” mají v názvu především despotické tyranie…

Protože někdo suverénní nebo demokratický je, a někdo se to aspoň snaží předstírat, aby si lidé nevšimli, že není…

πα½

Albi
7. 11. 2022 17:46
Odpovědět  P.A.Semi

Právě naopak, Semi.
S Českem se deklarujeme jako správná kolonie a žádná republika.

Pavel K
7. 11. 2022 10:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Ale tady jde přece hlavně o depopulaci, nebo ne?!! Však Sonička nedavno v tom rozhovoru říká, že už Šmejdi netrvají na miliardě, ale že by se spokojili i střemi miliardy. My, Vy Oni všichni tady konspirujeme a já se ptám , proč to tak všechno kompúlikují? Tak ať vobřezanec rozjede výrobu ve své zavedené firmě a vyrobí nějakou tu plechovku toho Tajfunu B a je po ptákách. Proč furt chodí okolo horké kaše, tak nač takové zdržování. To nechápu. Žabaři, ty budou určitě příbuzný toho Čoudelky. 🤣🤣🤣🤣🙋‍♂️

Autor
7. 11. 2022 10:43
Odpovědět  Pavel K

Ono jim to prostě nevychází, jak by chtěli. Mysleli si, že svět mimo “naši civilizaci” si prostě sedne na zadek. A ono ne tak docela …

Gene
7. 11. 2022 12:57
Odpovědět  Peter

Peter co jim nevychazi? Mi to pripada ze jim vychazi naprosto vse. Slovani si davaji pres hubu, obycejne lidstvo zacina lidstvo zacina vic a vic stradat a blbnout. Skoro cely svet zacina byt digitalizovany. To ze USA a nam znamy zapadni svet jde do kyticek neznamena zadnou ulevu pro svet. Podivejte se co se dela v Cine, socialni kreditni program, jake maji protikovidova opatreni, cenzura. Mezinarodne vykradaji take kde co, sice jinym zpusobem jak zapad, ale v dusledku mnohe horsim. Take zapadaji do svetoveho financniho systemu a drzi $ nad vodou. Veskere investice, pujcky vselijake take cachry jsou v zajmu zisku a slouzi k okradeni a je naprosto jedno jestli to dela Cina, nebo nam znamy zapadni svet. Cele mi to pripada jak rybareni, kdy jeden rybar hodi dve ruzne navnady, ale v kazde je hacek.

Autor
7. 11. 2022 13:34
Odpovědět  Gene

Co chtěli? Chtěli a chtějí celý svět. Tak to bylo zamýšleno. Prostě rozdělení práce nebo spíše “údělu”. Teď se začínají objevovat úvahy o tom, že “naše civilizace – euroatlantická” bude zvlášt. Chtěli kovidem zamořit a k poslušnosti přinutit celý svět. “Zelený úděl” de facto daň za uhlík sami porušují a budou muset porušovat. Čína chce obchodovat, ale také chce se zbavit jha, které dostala výměnou za to, že se stala továrnou světa, především amerického a evropského. Rusko odmítlo zcela vědomě stát se – nebo být nadále, jak to vezmete – surovinovým přívažkem. Politika “naší civilizace” vzbuzuje po světě odpor. Zatím se postavili otevřeně země, které to mají již nejakou dobu v “osudu”, ale jak to, že nedokáží “sehnat” dostatek nějaké energie? Jak to, že návštěvy z “naší civilizace” jsou stále častěji bez pro “nás” žádoucího výsledku? Třeba Biden, Scholz na Blízkém Východě. Nebo návštěva Scholze v Číně také přinesla “více méně přátelské pokárání”?! A co Trudeu?
Podívejte se do zahraničních zdrojů mimo “naši civilizaci”, mimo Rusko, Ameriku a zjistíte jiný obrázek, jiné názory.
Ničení všeho v EU a USA je také jako zbavování vlastní síly úspěchem?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Autor
7. 11. 2022 13:41
Odpovědět  Peter

A dodatek. Je to také díky odporu, který se proti tomu zvedl a zvedá. Ne všude a ne všichni sedí a čekají co se stane.

Albi
7. 11. 2022 18:05
Odpovědět  Peter

Vidíte to velmi dobře. Svět není jen ten zdegenerovaný anglosaský.
A třetí = primitivní – je už taky jen tradiční výraz nevystihující skutečnost.
Dnes už ne!.

Pavel z Moravy
7. 11. 2022 18:35
Odpovědět  Peter

Je to asi dva dny co jsem si přeložil z jedné demonstrace na transparentu toto Svět nezničí zlí lidé, ale ti kteří tomu ničení přihlízejí a nic proti tomu neudělají. A. Einstein. Samozřejmě, není to nic světoborného, ale bohužel to takto je, protože až tak mnoho zlých a odporných lidí na planetě není, takže pokud by byl ten zbytek alespoň trochu normální a vyzrálý, nikdy by neměli šanci nás zotročit. Mám možná výhodu, že já i žena jsme starší a zotročit se nedáme, protože strach ze smrti jsem již dávno poslal do pryč, když bude nejhůře raději umřu ve stoje než chcípat a otročit tady na kolenou. To bych si nedovedl představit. A vůbec bych se nedivil mladým a zdravým lidem, kdyby z této koloniální žumpy, pokud se bude vše zhoršovat odešli. Já kdybych byl mladý tak bych volil Kubu i kdybych se měl mít materiálně třeba o 50 % hůře. Preferuji totiž normální lidskou spolupracující společnost před žumpou. A tím nechci říci, že je Kuba ráj na zemi, ale kde si lidé pomáhají a spolupracují navzájem, tam se musí určitě žít lépe i přesto co jim amíci celých 60 roků provádí. To je totiž národ, který nesnáší, když se někde klidně a pohodově žije. To jim vadilo i na socialistickém společenství

Gene
7. 11. 2022 14:15
Odpovědět  Peter

Kdepak, jen si ryba vybere jiny hacek.

Albi
7. 11. 2022 17:58
Odpovědět  Pavel K

Protože ne všichni z těch zbývajících miliard už rezignovali a chtějí se vzdát bez boje.
Tady se pořád vymezujeme proti západnímu pozlátku, ale když hrozí, že nám seberou i ten líbivý obal, vzdáme to a pomůžeme jim v tom bohulibém plánu sebevraždou?

Autor
7. 11. 2022 10:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Jeden z důvodů tohoto stavu. V minulosti byl velmi často používán – a to hanlivě – v českém jazyce výraz – maloměšťák.
Právě ten se stal kmenem úrazu. Po Únoru se “bouřili” maloměšťáci. S rostoucí úrovní života, a musíme si říct, že za První republiky byla životní úrověň drtivé většiny lidí hodně “na pováženou” a zdaleka se nepodobala tomu na co jsme si pak jako celek zvykli před listopadem, se pak rovněž aktivizovalo maloměšťácké myšlení syslení majetečku dalších částí. Po listopadu se otevřela cesta pro rozhodující část společnosti, aby si dělali co chtěli, třeba žili na svém místečku. Maloměšťáckému myšlení už nestálo nic v cestě. Navíc u nás byl a stále je zvyk rodičů pomáhat dětem, na tom není nic špatného, ale ti “mladí” pak mají všechno hned a “bez práce”. Soused mimochodem dnes kvůli tomu prodává barák … Zvyk se týká i toho, že pokud žilo několik generací spolu, výdaje se pak zdály malé, snadněji se vše platilo a platí.
Jenže to vědomí, že “já” na to ještě mám, způsobuje strach někde uvnitř, že se změnou o to přijdu zrovna “já”.
Maloměšťák je jím i pro to, že se bojí skutečných změn, ačkoliv by i on na nich rozhodně vydělal. Maloměšťák totiž nesnáší odpovědnost ani před ostatními, ani před sebou samým.
Národ, který původně byl nucen hledat mnohé cesty obživy a projevovat vynalézavost se i díky tomu stal pohodlnějším, lhostejnějším. Přispěly k tomu i ty různé ….markety se zdánlivě výhodnou nabídkou.
Asi takhle:

15a.jpg
Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy
7. 11. 2022 10:39
Ohodnotit příspěvek :
     

To je ten skvělý kapitalismus co si lid vycinkal v roce 1989. Buržoustům a nadnárodním korporacím darovali celé naše národní bohatství, které vytvořili naši předci. Byl jsem v Luhačovicích na jednom pobytu, který jsem si hradil, když se jednalo o vstupu do EU, byl bych tenkrát málem ukamenován, když jsem se vyjadřoval proti vstupu a když jsem připomněl, že až nám skončí sen o zlatém teleti, krajinou cizí, že půjdeme o žebrácké holi, zůstal jsem skoro sám. A to před čím nás varoval president Beneš, nechtěl poslouchat vůbec nikdo. Slyším jak dnes ten ryk, My jsme evropané. Dnes již žijeme jako otroci v kolonii, která je naší rodnou zemí, většina lidu je duševně zmrzačena a grázlové, kteří ji řídí se nestydí toto porobení vlasti vydávat za úspěch demokracie. Člověk se ptá sám sebe, je vůbec možné lidé, že jste takové ovce, které si takto nechají kálet na hlavu a ještě těmto ničitelům tleskáte? Opravdu bych se nedivil mladým lidem a lidem středního věku, kteří jsou zdraví a mozek je jejich vlastnictvím, že by z této kolonie zmaru vypadli. My staří se zdravotními problémy to tady musíme dožít, ale vy všichni parchanti co nám to stěžujete a ničíte nám konec našeho života se doufám dočkáte spravedlivé odplaty. Já vás kolaboranti nemohu ani cítit.

Autor
7. 11. 2022 10:53
Odpovědět  Pavel z Moravy

Ono to nebylo jen o tom vstupu. Kdykoliv se jednalo o nějaký “zlom”, stejně jako dnes okolo Ukrajiny, je nebezpečné říkat svůj poctivý názor. A zajímavé – nebo zákonité – je to, že to jsou pořád ti samí, co by takové proroky ukamenovali.
Já uvedu jen ze svého zaměstnání. Když začali “nás lépe využívat”, de facto nám prodloužili pracovní dobu o čas, který jako proběhne mezi vchodem do podniku a příchodem na pracoviště a také při odchodu to samé obráceně. Denně je to skoro o půl hodiny … NIc tím nezískali, lidi nejsou zas až tak “horliví”, ale nikdo se proti tomu nepostavil, a odbory to samozřejmě uvítali jako zvýšení loajálnosti k podniku (jejich vlastní ofiko slova). Když jsem pak odhadoval, co dále zavedou, např. karty na vstup do jednotlivých prostor, byl jsem vysmíván a nakonec málem zbit, abych už nic neprorokoval nebo že dostanu přes držku. Byl jsem to snad já, kdo to zaváděl? Jen jsem chápal, co budou dělat. Mimochodem, zvýšení platů je u nás za tento rok (příští měsíc) o celá 4 procenta … a všichni mlčí.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
7. 11. 2022 10:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Nevím, zda se dá v současné napjaté době bránit apely na lidi. V okamžiku, kdy vládnoucí chunta ovládá veškerá celoplošná i většinu regionálních médií, v okamžiku, kdy vládnoucí chunta se bezostyšně uchyluje k nacismu se všemi jeho praktikami – včetně násilných a genocidních praktik, to je asi stav, kdy je možné uvažovat o použití článku 23 Listiny základních práv a svobod:
“Občané mají právo postavit se na odpor proti každému, kdo by odstraňoval demokratický řád lidských práv a základních svobod, založený Listinou, jestliže činnost ústavních orgánů a účinné použití zákonných prostředků jsou znemožněny.”
To se dnes děje na základě permanentního porušování Ústavy České republiky, jejíž nedílnou částí je Listina základních práv a svobod. To nám dává právo na odpor v jakékoliv formě – včetně povstání.

Autor
7. 11. 2022 10:57
Odpovědět  pavelpe

Ovšem. Ovšem ústava již nepopisuje, jak zabránit Čudilovi, vládnoucí smečce atd., aby nás ve jménu “demokracie” nechtěli nějak “potrestat”. A soudci jim půjdou na ruku, to je dnes jasné jako facka.
Každý odpor – skutečný – je riziko a bolí, nebo může bolet.

skeptik
7. 11. 2022 13:05
Odpovědět  Peter

Existuje rčení, zní nějak tak:
Kvůli zřeknutí se menšího nepohodlí dnes, budeme muset snášet daleko větší nepohodlí později.

Kaufmann
7. 11. 2022 18:04
Odpovědět  Peter

Vezmete si priklad ze skupiny bratru Masinu. Delali odboj, zbytecne nezvanili, a jsou to dnes hrdinove. No tak co jeste chcete vedet jak na to ?

Albi
7. 11. 2022 20:07
Odpovědět  Kaufmann

No to jste si vybral poříklad.
Jaký odboj dělali? Ten mimo jiné a hnusnější případy se skládal hlavně ze zapalovánáí stohů jézeďákům.
Výsledek – poištvali na ně STB, jejich “odboj a slávu” odnesli nevinní sedláci a KRÁVY, kterým potom nebylo co podestlat.
A když jim začalo téci do bot, hrdinně zdrhli, kovbojové.
Na rozdíl od jejich otce, skutečnébo hrdiny, jehož jméno využili, resp. zneužili ke svým klukovinám.
“Bratři Mašínové versus lid”https://litvin.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=250763

7. 11. 2022 12:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Je to přesně tak, řízený proces Satanem z Pentagramu… od té takzvané revoluce tu jde všechno do háje. Namísto 10 000 000 spokojených občanů, máme 200 miliardářů (mimochodem největší počet na počet obyvatel na celém Světě!) Předběhli jsme i Honk kong. Samozřejmě je to v měřítku poměru národních měn, ve světovém žebříčku si ale také nevedem nejhůř, kde to vzali? Když tu po Hadráku nikdo “neměl” nemohl mít peníze? Legálně prostě tady nikdo tolik peněz mít nemohl! Jediný kdo na to měl tu všechno koupit, byla mafie Veksláků! Také když se člověk na ty miliardáře podívá, to je Vekslák vedle Veksláka, a jejich potomci. Stačí sečíst majetek té svoloče a porovnat to se státním dluhem…a hned je každému jasné na čem jsme.. peníze z podstaty nemizí! Jen se přelévají. A to o co nám chybí, má těch pár set ksindlů na kontech. Ani jeden z nich si to nezasloužil poctivě.

sergej
7. 11. 2022 12:14
Ohodnotit příspěvek :
     

🙂 Jo, pofiderní uhnie kalergriantů výměny obyvatel kontinentu kde mají úřední řeč angličtinu a přitom jím zakanálníci dali košem. A jedou jednu “botu za druhou jak od pasáků koz a vembloudů €araboafriky ECB..

Pijack
7. 11. 2022 12:17
Ohodnotit příspěvek :
     

1. Bývalý starosta New Yorku a osobní právník Donalda Trumpa, jak před několika hodinami slíbili, začali na Twitteru zveřejňovat důkazy, že moc na Ukrajině převzala administrativa bývalého amerického prezidenta Baracka Obamy a jejich síť agentů na Ukrajině v čele s bývalým prezidentem Ukrajina Petro Porošenko.
Tvrdí, že z Ukrajiny bylo ukradeno více než 100 miliard dolarů a vyvezeno do zahraničí.
„Tohle je více než bohatství Billa Gatese a Marka Zukurberga dohromady,“ říká Giuliani.
Porošenko a členové jeho režimu nesměli jen krást, krást a sdílet se svými šéfy Bidenem, Clintonem a dalšími.
Krádež byla rozdělena podle principu: „70 % poslali mecenáši ze Spojených států, 30 % drželi Porošenko a členové jeho režimu. “
„Převzali moc, zničili obrovskou zemi uprostřed Evropy a teď se snaží ospravedlnit odporné zločiny demokracií a změnou kurzu na Ukrajině. „Tohle je podvod, na Ukrajině došlo jen k loupeži,“ řekl Giuliani.

Člověk by mohl říct – kdo ví co na tom je pravdy…ale když k této informaci přidáme 2 další (a to již ne nějaké informace, ale zcela jasně ověřitelná fakta (dohledatelná na internetu), tak už to smysl rozhodně dostává…

Pijack
7. 11. 2022 12:18
Odpovědět  Pijack

2. Ukrajina se za “vydatné a nezištné” podpory USA a EU (navíc velmi mediálně proklamovanou jak Ukrajinou, tak EU) od roku 2014 do roku 2021 ve výši HDP na hlavu PROPADLA NA PŘEDPOSLEDNÍ MÍSTO V EVROPĚ (horší bylo jen už Moldavsko) a

3. Ukrajina byla už dlouhá léta pravidelně každý rok JEDNOZNAČNĚ OZNAČOVÁNA ZA NEJZKORUMPOVANĚJŠÍ ZEMI EVROPPY (a to renomovanými světovými organizacemi)..
(samotný fakt, že od února 2022 na Ukrajině vymizela korupce jako mávnutím kouzelného proutku a Ukrajina se přes noc stala lídrem zosobněním té nejčistší demokracie – alespoň podle oficiální propagandy – by mělo aspirovat na zápis do Guinesso vy knihy rekordů). 

Kaufmann
7. 11. 2022 18:13
Odpovědět  Pijack

Je to po temer 80ti letech jejich pomsta ukrajincum za Babi jar , Voloda vi co dela.

Albi
7. 11. 2022 17:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Pokud si lidé zvolí koloniální název svého státu, tak nutně budou žít v postavení otroků. Ať se jim to líbí nebo ne, ať to chápou či nechápu

Už se stalo a – bohužel – mnozí Moravané a Slezané volají o dalším zašlapání republiky do bahna zapomnění – viz diskuzi ve vedlejším článku “Nerjtvrdší úder”. A to diskutujících ze skupiny těch chápajících, což je nejsmutnější.
A přečtěte si velmi zajímavou analýzu, jak s námi nejen zametli všechny pohadrákové vlády, ale jak tomu nasadila korunu ta nejnověhší pětifialová.
Německý vůdce Scholz se jel poradit s Číno-komunisty, jak na USA! Jaké z toho plyne poučení pro Čechy a Slováky?
A jaké že z toho plyne poučení? Horší než špatné. Vítejte v budoucnosti třetího světa!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
zdena
7. 11. 2022 19:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Tohle by kdysi vyřešilo jenom 7 statečných….. jenže stejně by tu zůstalo obrovské procento těch, co by zvolili jenom další várku podobných slouhů……

Buchtík
7. 11. 2022 21:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Dnešní večerní tématický Buchtíkův hudební koutek (zastrčený radši tady dole, aby to někoho příliš nedojímalo):
Tři sestry – Do Evropy nechceme
https://www.youtube.com/watch?v=ibnQrE1bkcE

A speciálně pro Semiho:
“Takový druh hudby jsem nikde neslyšel, podobalo se to… vrzání a skřípání… a druh zábavy, který byl produkován touto skupinou, bych už zažít nechtěl.”
https://www.youtube.com/watch?v=KihV1vnm6jg

Buchtík
7. 11. 2022 21:31
Odpovědět  Buchtík

Hlavní tváří kapely Tři sestry je František Moravec, alias Lou Fanánek Hagen.
Zde jeho dobové vyjádření na téma desky a písničky “Do Evropy nechceme”:
https://youtu.be/bvH3wOwohec?t=1809

A tady pak v rozhovoru o několik let později na téma ještě aktuálnější:
https://www.youtube.com/watch?v=cV40Ojz3RRw

Pavel K
8. 11. 2022 07:09
Odpovědět  Buchtík

Fanánek je borec.😂😂👍👍🙋‍♂️

Administrátor
P.A.Semi
8. 11. 2022 11:08
Odpovědět  Buchtík

(Tu pro mě si stáhnu a poslechnu později…)

Víte, v 90-tých letech jsem hrál na Baskytaru, začínali jsme Hendrix, The Who, pak Reggae a Drum-n-base…
Z “českých” kapel poslouchám ADE, Monkey Bussiness, United Flavour, Švihadlo, Tleskač, a další…
(A ovšem třeba o půltón nebo dva zrychlené to zní nejlépe…)

Dnes poslouchám nejvíc tohle: https://pi-alpha.org/Outanekka_Accelerated_%283st%29.mp3
(Je to vícerozměrná hudba, o jiném setu někde říkají “this music is like a wallpaper”…)

Takže když vám tu kritizuji Punk a Metal, tak to je názor (bývalého) muzikanta…

Jenže u lidovek, nebo u varhan v kostele, si lidé upřímně zpívají… Je to kvalitativně něco jiného, než jenom poslouchat cizí produkci…

πα½

Naposledy upraveno$ s uživatelem$