politika

Zhroucení teorie „zahrady a džungle“…v Moskvě!

EU se prezentuje jako ráj. Ve skutečnosti tato falešná „zahrada“ kvete na úkor „džungle“, uvádí Al Shorouk. 

Ale nic netrvá věčně. Dnes stojí proti Západu Rusko, zítra Afrika a později se evropské sny roztříští o Velkou čínskou zeď, poznamenává autor článku.

Mohamed Salim Qalala

Zhroucení teorie „zahrady a džungle“ … v Moskvě!

Francouzská a evropská snaha rozdmýchat konflikt v Nigeru a Sahelu skutečně potvrzuje, že když Josep Borrell charakterizoval zbytek světa jako džungli a Evropu zahradou nebylo to přeřeknutí, ale vyjádření podstaty Západního myšlení vůči ostatním: zbytek neevropského světa je džungle a snaží se útočit na zahradu. Proto by tato džungle měla být rozptýlena a držena tam někde, aby byla zachována krása a nádhera “evropské zahrady”.

Borrell řekl: „Většina zbytku světa jsou džungle a džungle mohou napadnout zahradu a Evropané se musí více zapojit do situace ve zbytku světa, jinak nás zbytek světa napadne… .“

A přestože se „Josep Borrell“ před měsíci (říjen 2022) za svá slova pokusil omluvit, snažil se dát tomu jiné vysvětlení, že byl nepochopen, ale kdo zná francouzskou politiku, kterou dnes podporuje Evropská unie v Africe, ví, že teorie zahrady a džungle nadále existuje. Chtějí, aby obyvatelé džungle spolu bojovali a přestali myslet na návštěvu evropské zahrady nebo snít o životě v ní, a aby toho bylo dosaženo, mělo by se tam mezi nimi zažehnout více dalších válek, ve kterých se utopí, a dokonce učinit tyto války nekonečnými, aby zloději, kteří kradou zdroje z „džungle“ pokračovali v jejím drancování pro větší nádheru zahrady…

Libye by měla zůstat nestabilní (včerejší obnovené střety v Tripolisu) a subsaharští Afričané by se neměli shodnout na jediném slovu (zasedání Africké rady pro mír a bezpečnost) a místo toho by se měli vrhnout na vyhlášení války. Hospodářské společenství západní Afriky (ECOWAS) uspořádá ve čtvrtek v Abuji summit, kde možná oznámí zahájení vojenské operace proti Nigeru, Mali, Burkině Faso, Guineji a Středoafrické republice, aby válečný oheň zůstal hořet roky a obyvatelé džungle uhořeli ve svých džunglích… Evropská zahrada tak zůstává rájem, do kterého tajně i otevřeně poplynou bohatství džungle… Tohle chtějí. Takový život pro nás chtějí.  Nekonečné konflikty a neshody až do Soudného dne… Chtějí tedy “žít” podle teorie zahrady a džungle…

Ale vítr nefouká tak, jak by lodě chtěly. Teorie „zahrady a džungle“ se dnes hroutí na prahu Moskvy, zítra proti ní vystoupí země Afriky a pobřežních zemí a pozítří bude definitivně zničena u Velké čínské zdi.

Prezident Putin na jedenácté moskevské bezpečnostní konferenci, která se konala v úterý 15. srpna, o tom hovořil slovy: „V různých oblastech světa se rozfoukávají ohně starých konfliktů a jsou vyvolávány nové“.

K čemu tato politika přilévání benzínu do ohně vede, je jasně vidět na příkladu Ukrajiny. Totéž se děje v Africe a zemích oblasti Sahelu prostřednictvím války, která má být vedena proti Nigeru, nebo záměr začlenit skupinu AUKUS, která byla založena Spojenými státy a Británií s Austrálií do NATO a posílit ho jadernými ponorkami pro zastrašení Severní Koreje a destabilizaci Číny. A proč nezažehnout válku mezi Čínou a její druhou částí na „Tchaj-wanu“… O tom hovořil ministr zahraničí Lavrov když nedávno připomněl zahradu a džungli…

To znamená, že politika založená na teorii zahrady a džungle čelila odporu nejen „Moskvy“ přes asijskou reakci: Euroasijskou unii a Šanghajskou organizaci spolupráce, ale také v globální reakci prostřednictvím „BRICS“. Prostor oddělující džungli od vlastníků zahrady se rozšiřuje (Rada pro spolupráci v Zálivu, Africká unie, Organizace spojených národů…).

A pokud bychom k tomu přidali to, čemu čelí obyvatelé zahrady – mám na mysli nejrůznější deviace související s anomáliemi, mravním úpadkem a hromaděním neřestí – jsme si jisti, že čistota zahrady je falešná, a nebude to trvat dlouho, kdy uvidíme úplný vnitřní kolaps , nevyhnutelný důsledek každého parazita, který se chtěl živit využíváním „džungle“ druhých a drancováním jejich úrody, a dokonce podpalováním těchto džunglí a znemožnění jejich obyvatelům co i jen pomyslet na šťastný život, daleko od krásy falešné zahrady. 

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://1url.cz/IuwD7

sdílet na

17 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
22. 8. 2023 02:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Dvakrát díky Janino!
První dík za zajímavý pohled z arabského světa, druhý, že jsem si tak mohl dát do odkazů aspoň jeden arabský web. Šmejjdi z ministerstva zahraničí totiž tu službu už zatrhli. 🙂

Pijack
22. 8. 2023 08:14
Ohodnotit příspěvek :
     

EU je pokračovatelem EHS. EHS bylo společenství zemí postavených na uhlí, energetice a těžkém průmyslu, které táhly ekonomický růst zemí postižených válkou. Zajímavé a pikantní, když dnešní EU likviduje právě to uhlí, těžký průmysl a jadernou energetiku. EU je tedy úplně něco jiného, než byl původní záměr rozkvětu Evropy. Džungle bude z Evropy za pár let. Dávám těm zeleným pomatencům 5 let. Do té doby bychom měli z EU odejít, dokud nebudou ztráty smrtelné.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Frank1
22. 8. 2023 08:45
Odpovědět  Pijack

EHS bylo zalozene k podpore ekonomiky. EU k jeji devastaci.

Brunero
22. 8. 2023 18:34
Odpovědět  Frank1

Za šnúrky z pozadia ťahali stále tí istí. Najprv vytvorili ilúziu prosperity a možno súdržnosti, potom povinne zatiahli do spolku zbytok Európy – tú našu východnú a keď sme už boli všetci v ohrádke s obmedzenou armádou a zdecimovanou potravinovou sebestačnosťou, začala posledná fáza – rozvratu EÚ, USA. Len to Rusko akosi neposlúcha a vytvára nové spolky – BRICS s ostatnými veľmocami.

Putinovec
22. 8. 2023 11:27
Odpovědět  Pijack

EU je klonem Třetí nacistické říše , zakládaná nacisty ze Třetí nacistické říše . Takže EU je Čtvrtá nacistická říše. V každém století , byla alespoň část jewropy poslepovaná dohromady a hordy tohoto slepence poslány drancovat Rusko . A v každém století tyto hordy dostaly přes hubu .
A teď to chtějí zopakovat znovu .
Starého psa novým kouskům nenaučíš .

Jura S
22. 8. 2023 14:03
Odpovědět  Putinovec

To, že IV. říše byla zakládána již před koncem II. světové je faktem, který je již dostupný i na obecně dostupných TV kanálech – třeba Viasat. Že “denacifikace” Německa byla jen “papírová” je všem jasné…. Pohoda a klídek byla jen za doby komunistů, tedy tady ve východním bloku… se stavělo, přehrady, elektrárny, fabriky….a nácek se na to díval, jak se k tomu území protektorátu zas dostat…. Flaškovenca votevřel vrátka a IV. říše si pobrala, vo co přišla nazpět… odrobinky nechala frantíkům a debilním oslavovačům království Englického (chalifát Vostrov)…

Frank1
22. 8. 2023 08:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Tohle srovnani uz tady jednou bylo za kommunistu. ‘At nam kapitaliste nestrkaji svuj odporny rypak do nasi socialisticke zahradky!’
Lide se tomu tenkrat chechtali. Dnes uz je to realita, ten rypak mame vsude a lide by se uz tomu nesmali. I tenkrat meli komuniste pravdu!

ModrýKlokan
22. 8. 2023 12:58
Odpovědět  Frank1

Bohužel to ti pitomci neuměli podat. Dnes už se to naučili a jsou v tom mistři. Jen si už neříkají komunisti, ale progresivní demokrati. Tak čau, jdu se vygrcat.

Autor
22. 8. 2023 20:14
Odpovědět  ModrýKlokan

Nemá ani cwenu rozebírat – motáte v obou příspěvcích zase liberální navazování chápání pojmů a vše co se vám nelíbí – teď a to kdykoliv – to jsou komunisti.
Píšu to jen proto, že takhle se k nějakému logickému výsledku nedoberete.
Ti, na které se dá vzpomínat a kteří budovali – to byli STÁTNÍCI. AS bylo fuck jestli byli nebo nebyli ve straně.

ModrýKlokan
23. 8. 2023 01:20
Odpovědět  Peter 008

@ Peter008

Se uklidni, nebo piš střízlivý. Nebo se nauč číst, nebo chápat. Jakože podle tebe STÁTNÍCI za socialismu v Československu nebyli komunisti? Nebudu to zjišťovat, ale silně pochybuju. Stejně je to šumák a buřt. A komunistická propaganda stála z profesního hlediska za prd. Za tím si stojím.

S tím, že Československý socialismus byl to nejlepší pro lidi, co jsme tady kdy měli, to souvisí jen nepřímo. Vlivní komanči po převratu 89 to tady řídili a řídí dál. Jen si neříkají komunisti, ale liberální demokrati. A jsou členové stran jako ODS, ČSSD, KDU ČSL, STAN, Piráti, TOP 09 atd.

Píšeš o mých dvou příspěvcích, ovšem já jsem napsal jenom jeden. Asi vidíš dvojitě. Tak běž k očařovi, nebo na odvykačku.

Vidím, že někteří lidi potřebují všechno napsat rozvláčně polopatě. Aby něco pochopili. Já píšu nejstručněji, jak to jde. Pro inteligentní, otevřené, nepředpojaté lidi. Jestli s tím máš problém, tak mě můžeš víš co.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy
22. 8. 2023 09:36
Ohodnotit příspěvek :
     

K tomu není co dodat, to je naprosto přesně řečeno. Snad jenom to, že tato evropská zahrada trpí takovou degenerací, že to překonává veškeré představy.

Putinovec
22. 8. 2023 11:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Říká se tomu , Rozděl a panuj . Rozeštvi všechny proti všem , záměrně vytvářej problémy a potom jako Santa Klaus , který si dává děti na klín a ptá se jich co chtějí , nabídni “řešení”. A přesně takhle to hrají už tisíce let .

ijn
22. 8. 2023 15:02
Odpovědět  Putinovec

NET4GAS si půjčil na budoucí zisky 50 mld. Kč a odstavením ZP dodávek z RF dluží bankám dnes ještě 33,7 mld. Kč, v ČR přijdeme o roury v zemi a ještě doplatíme úroky, ….výsledek Zemanovy vlády v r. 2002 se chlubil za prodej celého plynárenství (84 000 km potrubí v ČR+ zásobníky+odběratelé) za směšných 133 mld. Kč za 3 roky uhrazena akvizice a nyní jenom podojená ČR přes ZP!!!!!!!!!!

ModrýKlokan
23. 8. 2023 01:37
Odpovědět  ijn

@ ijn

V normální samostatné důstojné zemi, by za to všichni pachatelé této zločinecké “transakce”, už dávno seděli v kriminále. Hanba blit.

jiří
22. 8. 2023 17:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Generálmajor Gaudence Salim Milanzi z Tanzanie uvedl, že BRICS je „nejžhavějším klubem na světě“.
https://tadesco.org/brics-je-nyni-nejzhavejsim-klubem-na-svete/

Gales
22. 8. 2023 19:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Ten východní vítr má takovou sílu že z té naši vlajky lítají cáry…

Autor
22. 8. 2023 20:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Když jsem kolem listopadu tvrdil, že Západ je kolonizátorem – byl jsem vysmíván. Ostatně to bylo i kdykoliv poté. Vole, dneska už nejsou kolonie, když nic nemají – můžou si za to sami. Ale my … A upřímně i dnes a i tady občas proskočí podobný pohled, že tam jsou jen “neschopní umouněnci”.
No, dobrá, říkal jsem a říkám, tak se nakonec staneme MY těmi umouněnci s IQ nižším, než měl proslulý svou inteligencí prezident USA Bush mladší …