politika

Pierre-Antoine Pontoizeau: Ukrajina již neexistuje

P.-A. Pontoizeau, Riposte laïque

Ano, Ukrajina už neexistuje. Zelenského rozhodnutí „vyhodit“ všechny regionální vojenské náčelníky je velmi výmluvné. Vypovídá to hodně o míře korupce v ukrajinské společnosti, kde rodiny platí za to, že neposílají své děti na smrt. Ale kdo je může vinit? 

Vypovídá to hodně o samotné vojenské situaci: ubohá, beznadějná, sebevražedná. Ale toto odhodlání pokračovat ve válce vypovídá hodně o politické korupci, protože, jak se zdá, umožňuje to pozastavit demokratické procesy regionálních a prezidentských voleb. 

Hodně to také vypovídá o ekonomickém bankrotu země, která existuje jen díky západní pomoci – jak pro armádu, tak pro financování ukrajinského státu.

Závěrem to hodně vypovídá o ukrajinské morálce; žádná země by totiž takovou válku nevedla až do absurdna, aniž by pochopila, že porážka a mír nejsou jen hanbou, ale skutečností, se kterou se člověk musí smířit.

Oživení ekonomiky na úkor ukrajinských území 

Protiofenzíva měla za cíl znovu dobýt ztracenou Ukrajinu. Je jasné, že se nám blíží podzim a že se na frontě nic znatelně nepohnulo. Přesto byly spotřebovány miliardy vojenské pomoci, obětovány desítky tisíc vojáků.  Frontová linie se stále drží na ukrajinské straně, ale je tu nová hranice s regiony, jako Mariupol, které stráví druhou zimu pod ruským praporem. 

Ale proč už Ukrajina neexistuje? 

Nejprve z ekonomických důvodů. Bez masivní a trvalé podpory Západu je tato země v bankrotu. Obyvatelstvo je proto v příštích letech odsouzeno k extrémní bídě, země je zdevastovaná. Kdo obětuje stovky miliard na obnovu země bez jakékoli kompenzace? Ve skutečnosti se Ukrajina stane provincií těchto případných sponzorů. 

A je sázka na jistotu, že Poláci, Maďaři, dokonce i Rumuni budou souhlasit s tím, že obětují svůj díl evropské pomoci pouze za cenu dobytí území. Přínosy rekonstrukce pak poplynou těmto novým maďarským a polským provinciím. Ukrajina již nebude existovat z tohoto důvodu – ceny, kterou zaplatí za financování rekonstrukce.

Opětovné osídlení vylidněné Ukrajiny

Demografická realita je hrozná. Miliony uprchlíků a statisíce mrtvých tuto zemi masivně vylidňují. Dá se s jistotou říci, že v roce 2024 tam budeme mít kolem 30 milionů obyvatel (30 až 35), přičemž se ztrátou 20 milionů obyvatel za posledních třicet let. Podvýživa, nedostatek péče, války a masivní emigrace tvoří výbušný koktejl vylidňování Ukrajiny. 

Dokáže se však tato rozlehlá země zotavit bez přílivu obyvatelstva? Bude to vyžadovat pracovní sílu, dělníky, zemědělce, řemeslníky, techniky, atd. Ukrajina se nevyhnutelně stane zemí opětovného osídlení, samozřejmě s návratem emigrantů-uprchlíků, ale s vyhlídkami na zbohatnutí na východě. K obnově Ukrajiny bude zapotřebí mnoho „polských instalatérů“. 

Takové přesídlení opět zhorší původní situaci mnohojazyčné a multietnické země a dále rozbije sen o nacionalistické, etnicky čisté a jazykově homogenní Ukrajině: fantazii ukrajinských nacistů a projektu, který Zelenskij zrodil ve svém absurdním válečném úsilí.

Politický bankrot a riziko národního kolapsu

Vojenská diktatura, kterou dnes podporujeme, otevřeně odporuje základům demokratických společností, kde jsou volby živým jádrem institucí. Pravděpodobné pozastavení prezidentských a regionálních voleb na podzim naznačuje uvrhnutí ukrajinské společnosti do vojenského a autokratického válečného režimu, ve kterém ukrajinský lid nikdy nesouhlasil s válkou. Nezapomeňme, že prezidentským mandátem bylo uzavřít mír! Co si o této situaci pomyslí Ukrajinci, až začne mírový proces? 

Lháři mohou s podporou Západu pokračovat v popírání, ale realita se dříve nebo později ukáže. Jak bude obyvatelstvo reagovat na oznámení oběti 300 až 500 tisíc mladých lidí (pravděpodobný výsledek války) a statisíců válečných invalidů traumatizovaných a traumatizujících pro své současníky? Jak přijmou tohle šílenství, když bude nutné vyjednat mír, zaznamenat nevyhnutelnou ztrátu východních území, nejbohatších ve všech ohledech? Není to politický bankrot? 

Možná je čas na zúčtování a Francie ví, jaké mohou být čistky po válce. Ukrajina překoná své resentimenty (zatrpklost, pozůstatek dřívější křivdy, ponížení, pozn.red.) a stane se polskou nebo maďarskou – integrovat se do zemí Evropské unie možná nebude na západě země vnímán jako špatný nápad – chránit se před Rusy a zbytky šílených nacionalistů. 

To jsou tři dobré důvody pro pravděpodobné zmizení současné Ukrajiny. 

Ano, myslím, že můžeme říci, že Ukrajina již neexistuje. Ti, co jsou u moci, by už měli přemýšlet, jak to všechno zorganizovat, aby nám to prezentovali jako triumf. Pokus médií tohle prodat podruhé se pro západní elity změní ve strategickou katastrofu.

Pierre Antoine Pontoizeau

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://ripostelaique.com/lukraine-nexiste-plus.html
https://aftershock.news/?q=node/1279868

sdílet na

15 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
22. 8. 2023 02:15
Ohodnotit příspěvek :
     

“Dá se s jistotou říci, že v roce 2024 tam budeme mít kolem 30 milionů obyvatel (30 až 35), přičemž se ztrátou 20 milionů obyvatel za posledních třicet let.” 

Tak to jste, milý filozofe, vééélký… optimista. Leda by se na území bývalé tzv. ukrajiny vrátilo nejméně patnáct mega uprchlých chocholů. Už teď má tzv. ukrajina něco mezi dvaceti až pětadvaceti miliony obyvatel, a je možné, že i pod dvacet. Avšak “neztratila” je za posledních 30 let, ale za dva roky, a ne z 50 mega, ale z cca 43 mega, které měla v r. 2021.
Čiže tzv. ukrajina bude mít v r. 2024 s velkou pravděpodobností cca dvacet mega obyvatel – pokud se tedy skřet nepostará o ještě větší úbytek. Jenže kolik z těch dvaceti mega bude za á v produktivním věku, a za bé se všemi končetinami v onom produktivním věku? Já bych to nechal bejt, milý Piere, ale pořádek muší bejt.

22. 8. 2023 08:49

Ukrajina za více než 20 let nedělala pořádné sčítáni lidu, 40 nebo 30 milionů, who cares?

22. 8. 2023 14:41
Odpovědět  primak

Nemusí. Dělají to za ní jiné země sčítáním uprchlíků.

zuza
22. 8. 2023 08:06
Ohodnotit příspěvek :
     

už začala eurocenzúra??!! Chcela som si pozrieť mapku jazykových oblastí na Ukrajine, dala som do vyhľadávača a klikla som. Google mi neukázal hľadaný obrázok, ale napísal mi, že ide o nepravdivé informácie. Že nezávislí preverovatelia faktov (kto to preboha je???) tvrdia, že tie informácie nie sú pravidvé!!!.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pijack
22. 8. 2023 08:29
Odpovědět  zuza

To musíte hledat v historických mapách a ne na Googlu. Zkuste Wikipedii a pod… servery.

zuza
22. 8. 2023 13:08
Odpovědět  Pijack

napísala som blbosť, google mi našiel ten obrázok (notoricky známy, veľa krát som ho videla použitý v nejakom článku, je tuším z armádneho magazínu, podľa sčítania z cca rok 2001), ale keď som naň klikla a chcela ho priblížiť, vtedy mi napísalo tú hlášku a neotvoril mi ho.
Inak wikipédii neverím nič, čo sa týka Ruska, Ukrajiny, histórie za posledné tisícročie, spoločnosť, klíma a počasie, zdravoveda, vírusy, očkovanie a pod. Minule som niekde čítala, že koľko miliónov dal Hunter Biden na napísanie textov a úpravu už jestvujúcich textov vo wikipédii podľa svojich predstáv.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
22. 8. 2023 15:41
Odpovědět  zuza

Když přibližně v době covidové najednou nešlo na gúglu tu něco dohledat, tam něco, co tam ještě nedávno bylo k mání, vymizelo, a na wiki totéž, nebo zcela jiné info o vyhledávané osobě, než jaká tam byla před tím. Tak jsem si ze srandy říkal, že v tom má prsty CIA. Opakuji – ze srandy.
No a najednou, tu máš Káčo lívanec, někdy před měsícem jsem narazil na článek, že gúgl a wiki jsou pod kontrolou CIA. Tak jsem se začal pídit a zjistil jsem, že co jsem si říkal ze srandy, je skutečnost.
Poslední zážitek – teď, při psaní této odpovědi, jsem vám chtěl poslat jinou mapu – kterou i posílám. Ta ještě nezmizela. Nato jsem si klikl hned vedle, na odkaz na přednášku s G. Friedmanem, že si ji poslechnu ještě jednou, s názvem: “Proč musí být válka na ukrajině”. No a je fuč. Tedy není, ale – schválně si na to klikněte:
youtube.com/watch?v=iQVUV-H3cME Dobrá finta, žejo?

Na odkazu jsou dvě mapy. První, s původním územím něčeho, co by se při dobré vůli dalo považovat za záprtek budoucí tzv, ukrajiny (Chmelnického hetmanát) a jakým způsobem nabotnala (dary ruských a sovětských vládců) – je to ten přihnědlý kakáč vprostředku. A pod ní je mapa regionů – Ruský, Západní atd.

22. 8. 2023 15:43

https://cont.ws/@slavikapple/2215057

Takže tak to je s celou tzv. ukrajinou a jejími kořeny v Egyptě, u starogermánů a skandinávců.

Pijack
22. 8. 2023 08:09
Ohodnotit příspěvek :
     

Ukrajina prohrála svou vlastní soběstačnost v roce 2014 a vědí to snad všichni kromě českých otroků a slouhů Bruselu. Ukrajina je pouze území. Právní stát zmizel, zůstala pouze mafie – oligarchové, kteří své miliardy do “osvobození” neinvestují. Zůstali náckové, kteří uplatňují perzekuce vůči mírumilovnému obyvatelstvu. Kijevská vláda zůstala sama. Tohle přece nemůže nikdo považovat za legitimní stát. Ale je zde vrstvička rusofobů, pokrokových liberálů a celebrit z umělecké úderky. Těm to dojde, až USA vydají jiné povely 🙂

Pavel z Moravy
22. 8. 2023 09:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Nu, já vím, že je to problematické, ale už dávno nemuseli banderovci v té válce pokračovat. To by je všechny ty odpůrce zlikvidovali? My jsme také nemuseli mít u moci škůdce zemské, ale asi to národ chtěl a ať mi nikdo nemluví o pár procentech a Rychetského vyčůranosti. Co dělali ti co k volbám nechodí? Šťourali se v nose? Ne, podpořili svým postojem tuto bandu.

Pijack
22. 8. 2023 10:12
Odpovědět  Pavel z Moravy

Možná budou Banderovci znovu utíkat přes naše území jako po válce. Oni vlastně musí bojovat až do konce, protože by je jinak čekala emigrace a v cizí zemi by už nemohli vraždit. Tam by se za to trestalo.

Vladimír
22. 8. 2023 11:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Ukrajinu nakonec osídlí Židi, Alzák přece říkal, že z Ukrajiny udělá druhý Izrael. On to sice asi myslel trochu jinak, ale dopadne to nejspíš doslova. To budou banderovci koukat… :-))))))))

Lenka
22. 8. 2023 13:30
Odpovědět  Vladimír

Taky si myslím. Jsou pracovití, vzdělaní, na občasné přestřelky s muslimy zvyklí a v Izraeli se jim čas krátí. Jak zeslábne USA, slimáci se do nich pustí….
A s banderovci si poradí Věřím, že už dávno mají zmapované, kdo je kdo.

Bigo2
23. 8. 2023 02:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Nechápu co ten debil předstírá – je to nevědomost, manipulace čtenáře? O jaké polské nebo maďarské Ukrajině mluví? Kdo tam bojuje? Kdo tam vyhraje? Myslí si snad, že Rusko tam připravuje území, aby ho obsadili nepřátelé a dál pěstovali nenávist a zbrojili proti Rusku?
Vypadá to tak, že na západě se musí psát tak, jako že zbytek Ukrajiny bude k mání…

Frank1
23. 8. 2023 21:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Ale nekecej, Ukrajina stale existuje diky Macronovi a ostatnim poskokum USA v EUhnii a v NATO! Cpou do ni vsechno i na dluh, ale sazeji na mrtvou kobylu. A ted nevedi jak z toho ven. Rusove tu rundu nezaplati a tak zapad ztrati vsechno co nackum poslal a sanovat se na rozpadu Ruska uz taky neni ten hit a nadeje, kterou se dosud ukajel.