politika

Srí Lanka žádá o pomoc Rusko

Kolombo žádá Moskvu, aby na ostrov poslala ropu nebo ropné produkty.

Srí Lanka počítá s pomocí Ruska při překonání energetické krize a akutního nedostatku energetických zdrojů. Oznámil to v rozhovoru pro TASS ministr energetiky země Kanchana Wijesekera.

Podle jeho slov byla z Kolomba do Moskvy odeslána žádost o dodávky ropy nebo ropných produktů. Srí Lanka potřebuje 10 000 tun paliva denně. To zahrnuje benzín, naftu a letecký benzín.

Nyní ostrovní stát přežívá na půjčce z Indie ve výši 700 milionů dolarů.

Země je v krizi. Kvůli zhoršujícím se životním podmínkám, nedostatku paliva, potravin a základního zboží se tam konají rozsáhlé protesty.

https://bit.ly/39ERhAE

Ukázka jak to tam vypadá:

Srí Lanka je na pokraji sebezničení. Úřady daly armádě pravomoc střílet výtržníky na místě.

Hladoví obyvatelé mlátí novináře a vypalují vily politiků, vykrádají domy bohatých a zámožných lidí.

Poslanec vládnoucí strany Amarakerti Aturokala zastřelil dva lidi a poté sebe, když byl obklopen davem demonstrantů.

Rozzlobení demonstranti spálili flotilu luxusních aut, která patřila synovi tamního premiéra.

sdílet na

12 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
ankmorpo
19. 5. 2022 23:27
Ohodnotit příspěvek :
     

E.v.Däniken: Vzpomínky na budoucnost. Chrochtáme, chrochtáme, Cejlon je daleko, že jo milá prasátka ?

Milan
20. 5. 2022 01:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Inu, ne každý národ si nechá chc-át do očí a ještě při tom chrochtat blahem, jakej to je vlahej deštíček.

ZMann
20. 5. 2022 08:11
Odpovědět  Milan

Nebude to dlouho trvat a počítám že to nastane i v této vyrabované kolonii.

All
20. 5. 2022 01:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Srí Lanka byla pohádkově krásná země. Podle Mahabharáty a Ramajány ( prastaré indické eposy) na tento ostrov ,,přistál démon” a postavil si tam sídlo….Sám ,,škaredý a šereda” chtěl mít ženy od ,,vládců severu”,které oplývaly krásou.Ti ale odmítali dávat své ženy démonu z Lanky…který pak vojensky napadl severní sídla vládců.Boje byly na zemi i ve vzduchu ( pomocí létajících Vimanů). Takže …,,naposledy přistáli negativní mimoni na Zemi před 5.000 léty. Pozeměťané s nimi nechtěli nic mít,..Aby Démon a jeho družina získali pozemské ženy, líčili se,přikrašlovali,ale ženy získali jen u těch nejprimitivnějších kmenů..a používali ,,Taktiku INFILTRACE “… vetřít se a zplodit potomky,včetně ,,Levobočků-kříženců ! Tahle taktika probíhala stovky let a praktikuje se dodnes. Kým ? Není těžké uhodnout. A ještě i dnes! se projeví rysy v obličeji po příchozích-démonech : ,, Protáhlý nos a šedivá kůže ” …Víme dobře,o koho se jedná.Infiltrace,podrazy,kupčení,vraždy a svrhavání králů,nyní presidentů a vlád….stále stejná taktika…Od Srí Lanky, přes celý orient, i Řím,pak francie a anglie i USA a nazpět severem na Slovany a Rusko. A všechny bestie používají jejich taktiku,pokud to nezvládnou ,,mečem”.

All
20. 5. 2022 01:39
Odpovědět  All

Ž a ž. Krutost,boj o nadvládu,svrhavání vlád. Kupčení, dlužné ůpisy. Systémy bankovnictví s vysokým ůrokem,dluhové pasti,soudy a exekutoři,zbídačování. Sliby,infiltrace,ůskoky.Infiltrovali vždy ty,co sami toužili po zlatě,penězích,moci..ale i ty pak likvidovali.. Od Srí Lanky až po USA,už 5000 let.Nésité a chazarové ,pak Ž a ž,královské rody a černá šlechta je miluje a sami jsou často s nimi i pokrevně propojeni.S démony.Dnes opět platí žoldáky v roli nacistů. Dlouhonosí šedivci se svými bankéři,tiskaři falešných,bezcenných papírků. A Srí Lanka,jo to býval ráj.Než přišel démon.

Pijack
20. 5. 2022 07:29
Odpovědět  All

Do Srí Lanky nevstoupil démon, ale noha Amerického Žida. Nazývej věci pravým jménem… Praktiky a manýry ovšem popisuješ správně. Palec nahoru 🙂

Leguizam
22. 5. 2022 21:38
Odpovědět  All

Tak to jsem byl asi na jiné Srí Lance – špína a odpadky všude jako v Indii, všude samý somrák a šmejd. Jídlo nechutné, moře špinavé.

Pozor
20. 5. 2022 09:04
Ohodnotit příspěvek :
     

V budúcnosti (v podstate je to už aj dnes) malé krajiny nemajú šancu existovať ako samostatné štáty, jedine ako protektoráty veľmocí. Treba si vedieť len vybrať správnu veľmoc za protektora. Za posledných 80 rokov sme si to skúsili na obe strany, za mňa jednoznačne Rusko, ktoré nám nikdy nič nevzalo práve naopak všetko bolo naše a ešte nás dotovalo lacnými surovinami. Dnes nie je naše nič a západ nás ešte odpája od relatívne lacnejších surovín aby nám nanútil 3x predražené suroviny ktoré ov sprostredkuje od iných štátov.

Pavel
20. 5. 2022 09:57
Odpovědět  Pozor

To nebyly jen levné energetické suroviny, co takhle zlato, které bylo za pakatel, žena mi právě připomíná, tenhle 14 karátový prsten, který stál 170 korun. A já jedlík ryb si pamatuji nákupy rybího filé za 7 Kč za kilo, předpokládám, že to asi byla treska, dnes ji mám panečku za jiné čmrdlíky. A umýt rybí pach z nádobí nebylo tak složité, ještě před tím kapitalistickým převratem jsem v našem družstevním bytě platil 9 Kč zálohu na studenou vodu, 131 Kč za topení a teplou užitkovou vodu a odpadky mi likvidovali za 3 Kč. Tak co slouhové západního kapitálu, kteří do mozečků mladých cpete všechny nepravdy a hnusárny o socialismu, máte radost, že vám to jeden obyčejný človíček připomíná?

Gales
20. 5. 2022 09:29
Ohodnotit příspěvek :
     

To mají za trest že poslouchají američany.

Vladimír
20. 5. 2022 09:35
Ohodnotit příspěvek :
     

Srílanská jelita zjevně zažívá špatné časy – něco podobného by mohlo potkat i tu naši, pokud budou stále upřednostňovat cizí zájmy a okrádat vlastní lidi.

Frank
20. 5. 2022 14:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak to dopadne i v Evropě.