politika

Společná cvičení NATO a Polska: opilost, bitky a skandál. Američtí vojáci bojovali s „polskými prasaty“

Cvičení NATO a Polska: opilost, bitky a skandál. Na cvičeních NATO se američtí vojáci porvali s „polskými prasaty“!

Hlavním tématem polských médií v posledních dnech jsou skandální výsledky společného vojenského cvičení s Američany, které skončilo minulý týden.

  • Cvičení Tumak-2020 se konala na cvičišti výcvikového střediska pozemních sil v Orzyszu a na území dvou polských provincií.
  • Cvičení se zúčastnilo 5 000 amerických a polských vojáků a více než 1 000 kusů vojenské techniky.

Mimochodem, samotné manévry nebyly medializovány. Proč – je jasné až teď, když je po všem.

Ukazuje se, že spojencům se nepodařilo najít společný jazyk a nezlepšili ani tak své vojenské schopnosti, jako rvačky, urážky, bitky a pití.

Důvodem konfliktu mezi vojáky Polska a Spojených států bylo hrubé chování Američanů. Polská publikace Dziennik-polityczny uvádí podrobnosti:

“Po obědě začala skupina silně opilých amerických vojáků urážet Poláky, nazývat je “polskými prasaty” a vyjadřovat nespokojenost s podmínkami pobytu a úrovní výcviku vojáků polské 15. brigády. V důsledku toho došlo k boji, při kterém několik polských vojáků utrpělo těžké poranění hlavy.“

„Během programu Tumak-20 bylo plánováno společné vypracování metod a postupů, které spojují naše jednotky s americkými, britskými, rumunskými a chorvatskými jednotkami. Ale všechny druhy problémů, které se objevily během manévrů, vedly k nesplnění úkolů a ve skutečnosti došlo k narušení cvičení,“ cituje publikace slova tiskového tajemníka polského velení.

Komise polského ministerstva národní obrany v současné době provádí oficiální vyšetřování. Velitel bojové skupiny praporu NATO, podplukovník Higgins, obvinil velení polské 15. mechanizované brigády z nízké úrovně disciplíny mezi polskými vojáky a z incidentu vinil Varšavu.

Po zprávách o bitce vypadá prohlášení polského ministra národní obrany Mariusze Blaszczaka, který shrnul Tumak-2020, směšně:

“Navzdory pandemii polská armáda provádí cvičení. Vojáci polské armády zdokonalili své dovednosti, zlepšili spolupráci se spojenci, cvičení probíhala podle plánu.“

Poláci se dozvěděli, že jsou pro USA jen polskými prasaty!

https://bit.ly/2VoYc6S
https://bit.ly/2JhTAgB

sdílet na

1 Komentář
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Editor
2. 12. 2020 10:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Celá Evropa od Německa a Rakouska na východ je přeci na hraní pro původní EHS, levná pracovní síla. Občas i jako zdroj samiček pro oživení chovu, slovanské holky jsou docela hezké a nejsou tak zhýčkané jako Němky. A umějí doma dělat!