politika

„Spadne to na nás všechny.“ Jaroslav Štefec vidí temnou budoucnost

05.10.2022 21:50 | Ze sítí

Zbrojní analytik Jaroslav Štefec varuje ve svém facebookovém příspěvku před tím, že eskalace války do situace, kdy dojde na použití jaderných zbraní, je na spadnutí. „Dekadence, politická impotence a společenský rozpad dosáhly bodu, odkud už není návratu,“ domnívá se.

Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslav Štefec

 „Eskalace války do situace, kdy dojde k použití jaderných zbraní, je na spadnutí. A Evropa jako by už jen fatálně čekala na svůj osud. Dekadence, politická impotence a společenský rozpad dosáhly bodu, odkud už není návratu. Chcete důkazy?“ zeptal se úvodem svého příspěvku.

„Beztrestné zničení klíčových, životně důležitých plynovodů, na které ani v kriticky postižených zemích kromě papouškování obecných výkřiků, že je za tím Putin, vlastně nikdo nereaguje. Válečnické štvaní špiček EU k další a další eskalaci války na Ukrajině, doprovázené absolutní impotencí a nezájmem řešit elementární problémy spojené s imigrací, s rozpadajícími se sociálními systémy, ztrátou vůle k obraně nejen základních demokratických hodnot a svobod, ale i života, zdraví a majetku lidí. Naprosto iracionální likvidace konkurenceschopnosti evropského průmyslu pod zástěrkou fanatické ideologie ‚Green Deal‘, doprovázené vzýváním zcela mimo realitu mediálně vytvořených ‚pseudospasitelů‘ typu Grety Thunbergové,“ zmínil dále Štefec.

„Pasivní přihlížení politických špiček zemí střední a východní Evropy (včetně té naší) aktivní a systematické likvidaci národních bezpečnostních systémů a obranného potenciálu, doprovázené bezbřehou korupcí a zcela nesmyslnými nákupy neefektivní, zastaralé a předražené výzbroje, překrývané kouřovou clonou neustálého omílání keců o ‚spojenecké solidaritě‘. Otrocká podřízenost a patolízalství vedení EU vůči válečnickým choutkám USA a jimi ovládaného NATO, bez ohledu na elementární zájmy obyvatel Evropy, projevující se například uvalováním dalších a dalších ‚sankcí‘ vůči ‚nepřátelským zemím‘, které však ve svých důsledcích jen dále prohlubují vnitřní krizi EU, aniž by nějak významně poškodily cílové státy,“ dodal.

„Amatérské, zmatené, nelogické a proti zájmům vlastních občanů zaměřené kroky politických reprezentací evropských zemí nejen v klíčových oblastech bezpečnosti, energetiky, zdravotnictví, dopravy, průmyslu a zemědělství, ukazující spíše na apatii, neschopnost vnímat realitu a vyznávání hesla ‚po nás potopa!‘ než na snahu skutečně se postavit za své země a racionálně a účelně řešit stále se prohlubující multifaktorovou krizi. Tyto a další jevy, spojené s roztáčejícími se spirálami ekonomické, bezpečnostní, energetické a potravinové krize a šířícími se pocity bezmoci, strachu a odevzdanosti, navodily v Evropě situaci, která už fakticky nemá východisko. Ani racionální, ani iracionální. Pokud nedojde doslova a do písmene k zázraku, stane se, jak svého času řekl Josef Švejk jistému Bretschneiderovi, takto fízlovi a udavači: ‚Válka bude, víc vám neřeknu!‘“ uvedl dále Štefec.

Podle svých slov by ještě před pouhými dvaceti lety nevěřil, že v českém státě, „s našimi historickými zkušenostmi s cizími válkami, vedenými už od hlubokého středověku na českém území, po nichž zůstávaly často jen zbytky původní populace, se zradami jak západních, tak východních spojenců, s vražděním, loupením a snahami nás zotročit, se najdou hlupáci, kteří z toho snad ještě mají radost.“

„Chápu, že v mnoha případech to není tak úplně jejich vina, a doufám, že o to rychleji je to přejde. Bohužel nejen je. Spadne to totiž na nás všechny,“ uzavřel.

sdílet na

32 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
jiří
6. 10. 2022 20:18
Ohodnotit příspěvek :
     

Ruská armáda připravila dobrou „odpověď“ na útoky proti Nord Streamu.
https://cz24.news/rusko-pomoci-laseru-hromadne-likviduje-americke-satelity-jako-odpoved-za-utoky-na-plynovody-nordstream-rusky-politicky-strateg-je-to-dobra-reakce/

Ketz
6. 10. 2022 21:57
Odpovědět  jiří

Nevěřím. Informace jsou příliš fantastické a kusé.

6. 10. 2022 22:04
Odpovědět  Ketz

Fantastické ani tak ne, Rusko a Čína tyto zbraně mají, ale rovněž nevěřím. Na ruswebech, banderwebech a anglowebech ani zmínka o něčem takovém. Že by rádio Jerevan?

Pat
7. 10. 2022 10:29

Převzato s diskuse, což se mi jeví jako nejrozumější vysvětlení. https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2022/10/svetelne-sloupy-nad-ruskymi-mesty.html

“Optická iluze, kdy se ve zmrzlých krystalcích mlhy mezi pozorovatelem a zdrojem odráží bod barevného zdroje a vytváří iluzi barevného sloupu nad zdrojem v jeho barvě.”

https://atoptics.co.uk/halo/lpil.htm

me2d44
8. 10. 2022 11:16
Odpovědět  Pat

Jako bývalý technik PVOS (inženýr, kapitán) si dovoluji konstatovat: PERESVET je bojový laser – a určitě nevytváří světelné sloupy – i radary s výkonem 7 MW ten výkon měly v impulsu – délka impulsu je podle nastavení a vysílací frekvence. Laser taky pracuje na určité frekvenci – v oblasti světla. Ale že by se to dalo amatérem nafotit, o tom silně pochybuji – ten impuls může být delší, než u radaru (nebo opakovaný, jako u radaru), ale na nafocení to nestačí – a pokud chci něco sundat z oblohy, tak nesvítím kolmo nad sebe, ale nastavím sledování pozice – to jsem ovládal i s radiolokačním výškoměrem.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
me2d44
8. 10. 2022 11:28
Odpovědět  me2d44

Ještě doplněk: Že prý se ukrajinské letectvo “zbláznilo” a už 2 dny bombarduje vlastní jednotky v první linii. No, jedna cesta je oslepit naváděcí satelity, druhá cesta – aktivněji používat Chibiny – i ten americký křižník v Černém moři pak vykazoval,že už je 30 km ve vnitrozemí – prý pak 12 amrických námořníků skončilo u psychiatra, protože pluli na otevřeném moři. Mám pocit, že na to si ještě ukrajinští piloti budou muset zvyknout, než někam pošlou raketu (stejně ale těch letadel moc nemají).

David
6. 10. 2022 23:08
Odpovědět  jiří

V roce 2015 RA nacvičovala sestřelování satelitů pomocí letadel, tvrdilo se také, že je možné určitou oblast elektronicky “odstínit” a tak zabránit šíření jakýchkoliv signálů, údajně tak byly před několika lety odkloněny Tomahawky v Sýrii od cílů. Pokud to je další způsob, jak odstranit americké šmíráky, tak je to jedině dobře, teď ještě nějak vyřadit Awacsy a bude dobře.

Administrátor
P.A.Semi
7. 10. 2022 01:20
Odpovědět  jiří

Tohle (laser Peresvet a ničení satelitů) je překlad z Pravda.ru, ale oni nepochopili, že to je nejspíš nějaký stratég v křesle, který vymyslel, co by bylo vhodné provést, což ještě neznamená, že s tím opravdu začali… Je to zatím z říše různých Fantazií…

Chtějí tím vyřadit HIMARS, ale ty jsou naváděné pomocí GPS
Byla by to dobrá a přiměřená odveta zlikvidovat většinu satelitů GPS a vyřadit v celé Evropě i USA všechny GPSky…
(protože jinak z HIMARS “Kaťuše” neudělají…)

πα½

jirik
6. 10. 2022 20:20
Ohodnotit příspěvek :
     

zdeněk mojmír ponert – država czechaslavakia
RAzhlas – férovky – 05. 10. 2022

  • istina nivoliče – bližší zprávy
  • zákon 23/1991
  • federativní ústavní soud je nyní nejvyšší soud
  • zákon o československé federaci 143/1968

necelé 2 hodiny
https://www.youtube.com/watch?v=_evmVP8nv8A

jirik
6. 10. 2022 20:21
Ohodnotit příspěvek :
     

Pavel zítko srdcem pro vlast

4/10 POLEDNÍK 11:11: II. díl
13/10 to budou 2 roky, co jsem natočil svoje první FB video. Je čas bilancování.
RED OCTOBER je přede dveřmi.
Braňte SVOJE DĚTI!!!
VÍTĚZSTVÍ JE NAŠE!!!
Sorry, MÁMA mě tentokrát dostala… Omlouvám se za emoce…

  • co se děje okolo srdcem pro vlast
  • dr.kubek
  • staré a „tzv. nové“ politické strany a hnutí v české kotlince a volby

https://rumble.com/v1ms0iu-410-polednk-1111-ii.-dl.html

jirik
6. 10. 2022 20:22
Odpovědět  jirik

4/10 vysílání Roberta Šmuka srdcem pro vlast
1 hodina – informačně velmi zajímavé i o andreji babiškovi
https://rumble.com/v1ms1u0-410-vysln-roberta-muka.html

jiří
7. 10. 2022 18:48
Odpovědět  jirik

Lze otevřít i bez přihlášení.
6/10 ODPOLEDNÍK 14:57: Q MIMOŘÁDNÉ VYSÍLÁNÍ! Vysílání s hádankou! Kdo je LOUTKOVODIČ? VSTUP JEN NA VLASTNÍ NEBEZPEČÍ!
https://www.facebook.com/100084617054786/videos/610-odpoledn%C3%ADk-1457-qmimo%C5%99%C3%A1dn%C3%A9-vys%C3%ADl%C3%A1n%C3%ADvys%C3%ADl%C3%A1n%C3%AD-s-h%C3%A1dankou-kdo-je-loutkovodi%C4%8D-vs/501611231541035

Pavel K
7. 10. 2022 20:43
Odpovědět  jiří

Je to borec a jestli je na tom něco pravdy tak to je síla.

Masunta
6. 10. 2022 21:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Asi stále musím opakovat malou násobilku a existenci mrzkého lidstva: Jaderná válka nebude. Bude zvyšování mezinárodního napětí, které vyhovuje hlavně USA, protože pak se snadno zdůvodňují vyší výdaje na zbrojení a nákup zbraní z USA.

Pedro
6. 10. 2022 21:43
Odpovědět  Masunta

Dotaz rybáři, jak to zvládáš být tu 24/7? Sputnik byl tebou, nebo vámi zničen, kolik vás tu je trolíci z USA?

Pavel
7. 10. 2022 08:22
Odpovědět  Pedro

Asi hodně. Jde do tuhého kobyla už pomalu zdechává,tak kope jak divá!Už i u nás na Moravě se tu po obloze producírují US vrtulníky Chinook, copak tu zase chystají ušáci za prasárnu?!

me2d44
8. 10. 2022 12:15
Odpovědět  Pavel

Asi hledají takové místo na přistání, kde by je místní neutloukli vidlemi (i když, sami si o to říkají). Jen čekám, kdy si někdo uvědomí, že jako první (krom Anglických sedláků) byli do Ameriky vyvezeni zločinci, vrahové, podvodníci, prostitutky a podobná verbež – a že jejich mentalita u jejich špiček dneska převažuje – a čím větší hajzl, tím větší miliardář!

jiří
6. 10. 2022 21:07
Ohodnotit příspěvek :
     

comment image

me2d44
8. 10. 2022 12:24
Odpovědět  jiří

Je to hezká fotka, ale zaujme mne tehdy, až tam místo těch bílo-modro červených hadrů zavlaje rudá vlajka s hvězdou, srpem a kladivem – návrat Ruska, jako suverenního státu. Pod těmito “hadry” zatím říkají: “ještě pořád jsme vlasovská kolonie” – ale “Закон времени” je neúprosný – a ta rudá vlajka zase zavlaje (i když se toho možná nedožiju).

Autor
6. 10. 2022 21:09
Ohodnotit příspěvek :
     

Co se sakra diví. Vždyť prakticky všichjni politici EU u moci jsou speciálně vybráni USA a nebo i dlouhodobě připravováni na svoje “vládnutí”. Proto “solidárně” mlčí. Ostatně někteří určitě mají a nejen v tomto případě máslo na hlavě.
A nemůže to být apatie. Naopak vyvíjejí horečnou činnost. Kolik už toho dokázali dorazit, ničit a zničit! A to u nás nejsou u moci dlouho, pokud nepočítáme Babiše, který to de facto započal. Jak covid, tak deficit, tak, krizi energie, tak zostření vztahů s Ruskem, a mnohé další.

476514960506.jpg
Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Rapa
6. 10. 2022 21:55
Odpovědět  Peter

Přesně tak.babiš je fíkaný,vykutálený hajzlík,ano ten bordel předešlých vlád po r.1990 rozvinul ještě více a banda nejhorších zločinců co přišla po babišovi, to už je konečná,žumpa se naplnila a přetéká dokonce fašisty fialou, rakušanem,černochovou s hejnem odporného hmyzu kolem nich a dokonce i v parlamentě.

Aleš
6. 10. 2022 21:15
Ohodnotit příspěvek :
     

Ano, obávám se, že USA odpálí na Ukrajině jadernou zbraň a hodí to na Rusko. Po útoku USA na plynovody se nezastaví před ničím. Chtějí zničit Rusko i Evropu. Vydělat na tomto krvavé penize, jinak USA zkrachuje. Jsou to zločinci.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pedro
6. 10. 2022 21:45
Odpovědět  Aleš

Dokud nedostane kulku jeden z nich, nemají strach.

Rapa
6. 10. 2022 22:26
Odpovědět  Aleš

Rusko to moc dobře ví,proto postupuje pomalu a velmi mírně,i za cenu ůstupů a strát na bojišti. Učinně ale likviduje konvenční arzenál celého NATA a nechává ho vyčerpávat nejen vojensky,taky ekonomicky a jistě i zimou 2022-23. A stále varuje… Zima a jaro 2023 jistě ukáže samotný okraj a konec všech cest západ-východ.Plány západu jsou známé a obehrané.Rus to ví,proto nakonec zvítězí zcela určitě.

Masunta
7. 10. 2022 21:12
Odpovědět  Aleš

Protože výbušná síla jaderných zbraní s nízkou výtěžností není o mnoho větší než u stále silnějších konvenčních zbraní, americká armáda omezila svou závislost na nich. Většina z jeho zbývajících zásob, asi 150 gravitačních bomb B61, je rozmístěna v Evropě.
„Již jsme provedli 26 inženýrských, vývojových a letových testů,“ řekl generál Jack Weinstein, zástupce vedoucího ústředí pro strategické zadržování a integraci jaderných zbraní.
Uvádí se, že modernizované pumy by měly být třikrát přesnější než jejich předchůdci – B61-3, B61-4, B61-7 a B61-10.
Dále – pumy SPICE. Pilot nejprve pomocí výkonné televizní kamery v přídi určí cíl, načež zbraň vypustí ve stoupavém letu a ve vysoké rychlosti. Bomba klouzavým letem směřuje k cíli, který může být vzdálen až 50 kilometrů. Ale velký dosah ještě není to hlavní. Když se puma blíží k cíli, znovu se spojí s letounem pomocí datalinku a pilot ji může ručně navést na cíl. Zástupce firmy Rafael popsal konkrétní nasazení takto: “Vypustíte pumu na přístav, ona tam za pár minut dolétne, vy se s ní spojíte a přesně zasáhnete kteroukoli loď v přístavu…”

Masunta
7. 10. 2022 21:13
Odpovědět  Masunta

A perlička na konec: Firma Rafael zaručuje na uvedenou maximální vzdálenost 50 kilometrů přesnost zásahu v okruhu 5 metrů, což znamená přesně JEDNU SETINU PROCENTA DOSTŘELU. To posílá i slavnou “televizní bombu” GBU-15 směle do jetele…
Spojené království a Francie zcela eliminovaly své taktické zásoby. Pákistán, Čína, Indie, Izrael a Severní Korea mají několik typů taktických jaderných zbraní.
Rusko si ponechalo více taktických jaderných zbraní, jejichž počet se odhaduje na 2 000, a spoléhalo na ně ve své jaderné strategii více než USA, většinou kvůli méně vyspělé ruské konvenční výzbroji a schopnostem.
Ruské taktické jaderné zbraně mohou rozmístit lodě, letadla a pozemní síly. Většina je nasazena na střely vzduch-země, balistické střely krátkého doletu, gravitační pumy a hlubinné nálože dodávané středními a taktickými bombardéry nebo námořní protilodní a protiponorková torpéda. Tyto střely jsou většinou drženy v záloze v centrálních skladech v Rusku.
Jakékoli použití taktických jaderných zbraní by však vyvolalo obranné jaderné strategie. 

Masunta
7. 10. 2022 21:14
Odpovědět  Masunta

Ve skutečnosti tehdejší ministr obrany James Mattis v roce 2018 pozoruhodně prohlásil: „Nemyslím si, že existuje něco takového jako taktická jaderná zbraň. Jakékoli použití jaderné zbraně kdykoli změní strategickou hru.“

David
6. 10. 2022 21:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Vždycky jsem se utěšoval, že už dvakrát jsme špatně začali, ale dobře skončili a že se nám to povede i potřetí. Po přečtení tohoto příspěvku o tom začínám pochybovat.

Rapa
6. 10. 2022 22:54
Odpovědět  David

Ano,je to kdoskoho a jsme na rozcestí života a smrti.Byl Faeton a není. Byl život na Marsu a skončil taky. Země zůstala sama a několik civilizací už taky zaniklo,zůstaly jen ,,záhady”,zatajování a bludy pro ovce,které nutí spát. Je tu zase mnoho povolaných,ale málo vyvolených..pres.Putin to řekl jasně a srozumitelně..a ,,čumilové” by se měli naučit alespoň modlit za spásu duše své,alespoň to,jinak ztratí ůplně vše. Připravení duše své neztratí.

sergej
7. 10. 2022 10:27
Ohodnotit příspěvek :
     

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=I3ydhaO2z70

(někdo už tam dalm nazdar cenzoři)
..K Bidlákoci vedle vleze leda holá vjeta, polo&nbspcomment image štěk brutopýrace.
Znovu a lépe ctrl.
comment image
https://www.youtube.com/watch?v=cw-mZenTiPM
Docela jsem se chechtal, škoda že si ten sen nepamatuji o profesoru Bu. Kvičíkovi Manuálovi dělária tydýtova z vydrbanova vývratů a vyžranů.
comment image
Rétorické cvičení.
Zretardantně redukčně proexponencionálně maximalizující dárečky. Zduř.

Pavel z Moravy
7. 10. 2022 11:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Pan Štefec shrnul situaci přesně tak jak vypadá. Západ zdegeneroval a ti vybraní Šorošovi proroci asi opravdu zlikvidují tyto společnosti. Na to zachránit tyto společnosti zde není dostatečná vůle lidu, jelikož duševní vyzrálost u současné populace je procentuálně na tak nízké úrovni, že rozpad těchto společností se dá čekat každým okamžikem. Mne to ale vůbec nepřekvapí, protože kdo má zrak tak vidí, kdo má sluch tak slyší a kdo je majitelem mozku tak cítí, že jsme na hraně sebezničení.

sergej
7. 10. 2022 11:33
Odpovědět  Pavel z Moravy

comment image Jenom dva prstíčky si ohřát pařáti mamona, “genteř jezinky soroš bend.
https://www.youtube.com/watch?v=UWUppUMhtIg
https://www.youtube.com/watch?v=g6UKlflEXco