politika

Rockefellerové pohřbívají dolar

První dolarový miliardář v historii lidstva John Rockefeller začínal jako účetní. Když si naspořil malou částku, půjčil si přibližně stejnou částku od svého otce za 10 % ročně a začal prodávat zemědělské zboží. Později Rockefeller přešel na ropu a petrolej, zbohatl a založil slavnou dynastii, která má nyní obrovský vliv na politiku USA.

Další mocná rodina, Rothschildové, začínala v židovské čtvrti ve Frankfurtu nad Mohanem. Později Rothschildové přesunuli většinu svých operací do Londýna, protože jim němečtí lanckrabí a kurfiřti neposkytli “potřebný prostor”. Na začátku 20. století britský premiér označil lorda Rothschilda za nejmocnějšího muže v Británii a Británie, dovolte mi připomenout, byla tehdy nejmocnější mocností na planetě, něco jako současné USA.

Historie Rothschildů jasně ukazuje, že peníze elit nejsou v žádném případě pevně svázány s určitým územím, jsou mezinárodní a kosmopolitní. Můžeme s jistotou předpokládat, že až se USA propadnou do úpadku, Rockefellerové nebudou lpět na kořenech, které nemají, ale budou následovat příkladu jiných finančních klanů – přesunou se někam jinam. 

Nyní, když jsme si úvodem tohle řekli, vám představuji Ruchira Sharma, vedoucího mezinárodního obchodu Rockefellerovy nadace (Rockefeller Capital Management).

Než byl Ruchir Sharma najat rodinou Rockefellerů, pracoval 25 let v Morgan Stanley. Ruchir Sharma je známý také svými knihami a články o ekonomii, díky nimž je zařazen na seznamy nejvlivnějších autorů planety.

Za pozornost stojí jeden z nejnovějších článků Ruchira Sharma ve Financial Times, předním americkém finančním médiu. V krátkém článku Ruchir Sharma vynáší neúprosný verdikt nad dolarem (odkaz):

Dnes se komentátoři v drtivé většině domnívají, že slábnoucí americký dolar nemůže ztratit svůj status dominantní světové měny, protože na viditelném horizontu neexistuje žádná „alternativa“ dolaru. 

Možná, ale neříkejte to mnoha zemím, které alternativu k dolaru hledají, protože taková přehnaná sebedůvěra jejich hledání jen urychlí.

Nejlepším příkladem je nyní zlato, které za šest měsíců zdražilo o 20 %. Obvykle jsou za rostoucí poptávku po zlatě odpovědní malí i velcí investoři, kteří hledají zajištění proti inflaci a nízkým reálným úrokovým sazbám.  Nyní jsou ale hlavními zákazníky, kteří kupují zlato, centrální banky, které prudce snižují svá dolarová aktiva a hledají bezpečnou alternativu k dolaru. Centrální banky nyní nakupují více tun zlata než kdykoli předtím (od začátku sběru dat v roce 1950) a nyní představují rekordních 33 % světové měsíční poptávky po zlatě.

Tato nákupní horečka pomohla zvednout cenu zlata k rekordním úrovním a o 50 % výše, než naznačují modely založené na reálných úrokových sazbách. Je zřejmé, že něco nového tlačí ceny zlata nahoru.

Když se podíváme pozorně na kupující centrální banky, devět z deseti největších je v rozvíjejícím se světě, včetně Ruska, Indie a Číny. Není náhodou, že tyto tři země jednají s Brazílií a Jižní Afrikou o vytvoření nové měny, která bude konkurovat dolaru. Jejich bezprostřední cíl: obchodovat mezi sebou přímo ve vlastní měně. 

„Každou noc přemýšlím nad tím, proč by všechny země měly zakládat svůj obchod na dolaru,“ řekl nedávno brazilský prezident Luiz Inacio Lula da Silva během návštěvy Číny s tím, že alternativa by pomohla „vyvážit geopolitiku světa“.

Nejstarší a nejtradičnější aktivum, zlato, se tak stává nástrojem vzpoury centrálních bankéřů proti dolaru. V minulosti byly jak dolar tak zlato často považovány za bezpečná útočiště, ale nyní je zlato považováno za mnohem bezpečnější. Během krátké bankovní krize v březnu zlato nadále rostlo, zatímco dolar se hroutil.  Rozdíl v pohybu obou aktiv nebyl nikdy tak výrazný.

A proč se rozvojové země bouří právě teď, vždyť světový obchod je od konce druhé světové války založen na dolaru? Protože Spojené státy a jejich spojenci se stále častěji uchylují k finančním sankcím jako ke zbrani.

Je s podivem, ale nyní čelí sankcím ze strany USA, EU, Japonska a Spojeného království 30 % všech zemí, namísto 10 % na začátku 90. let. Až donedávna byla většina sankčních cílů malá. 

Avšak nedávno tato skupina (USA, EU, Japonsko a Spojené království) zahájila totální útok na Rusko kvůli jeho invazi na Ukrajinu, odřízla ruské banky od globálního platebního systému založeného na dolarech. 

Najednou bylo všem jasné, že cílem může být jakákoli země.

Spojené státy byly příliš přesvědčeny o neporazitelnosti dolaru a považovaly sankce za bezproblémový způsob, jak bojovat s Ruskem, aniž by riskovaly své vojáky. Ale platí daň tím, že poškozují pověst dolaru. Mezi země, které uzavřely obchodní dohody bez dolaru, nyní patří i bývalí spojenci USA, jako jsou Filipíny a Thajsko.

Počet zemí, jejichž centrální banky zkoumají způsoby, jak spustit vlastní digitální měnu, se od roku 2020 ztrojnásobil na více než 110, což představuje 95 % světového hrubého domácího produktu. Mnoho z nich tyto digitální měny testuje pro použití v bilaterálním obchodu – další výzva pro dolar.

Zatímco někteří pochybují, že dominantní dolar je pro americkou ekonomiku důležitý, silná poptávka po měně obecně má tendenci snižovat náklady na půjčky v zahraničí a levně si půjčit – je výhoda, kterou dnes Amerika nutně potřebuje. Mezi 20 největšími vyspělými ekonomikami má nyní po Spojeném království druhý nejvyšší rozpočtový deficit a po Portugalsku druhé největší zahraniční závazky (z hlediska čisté mezinárodní investiční pozice).

Rizikem pro Ameriku je, že její sebevědomí poroste, poháněno tezí „neexistuje žádná alternativa“. Tato verze závisí na globální důvěře v americké instituce a právní stát, ale militarizace dolaru tuto důvěru hodně podkopala. Je také založena na důvěře ve schopnost USA splácet své dluhy, ale ta také klesá, protože závislost USA na zahraničním financování stále roste. Poslední obrannou linií dolaru je Čína, která je jedinou dostatečně velkou a centralizovanou ekonomikou, aby zpochybnila dominanci americké měny.

Když gigant začne stavět na slabinách svých protivníků, je na čase se pořádně podívat do zrcadla. Tváří v tvář výzvám „barbarských relikvií“, jako je zlato a noví konkurenti v podobě digitálních měn, musí gigant hledat způsoby, jak vybudovat důvěru ve své finance, aniž by považoval svůj status finanční supervelmoci za samozřejmost.

Pro upřesnění – článek představitele Rockefellerů zní přesně jako rozsudek, protože hlavní chyby americké úřady už učinily a tyto chyby již není možné napravit.

Nezbývá než konstatovat fakt – dolar umírá, otázkou je pouze konkrétní doba a formát konce.  Poznámky Ruchira Sharma jsou plné hořkého sarkasmu a to se dá také pochopit. Další supervelmocí, kam by se mohl Rockefellerův dům zřejmě přestěhovat, je Čína, ale Rockefellerové jsou příliš zapleteni do americké politiky, než aby se mohli přestěhovat do Číny a pobyt v Číně byl pro ně komfortním.

Čína však není jedinou perspektivní ekonomikou mimo západní svět.

Ruchir Sharma je Ind, narodil se ve městě Džajpur a vystudoval na univerzitě v Dillí. Kdo ví?, možná ho Rockefellerovi v únoru 2022 najali s ohledem na jejich budoucí přesun do Indie.

Oleg Makarenko

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://bit.ly/3HgYepz

P.S.

SFERA Live uvádí, že Indonésie také vyvodila důsledky z počínání Západu a rozhodla se opustit Visa a MasterCard a zároveň i systém Swift.

Nedávno, už jako běžná věc, se objevila zpráva, že další země islámského světa se chystá v květnu vydat kartu vlastního platebního systému.

To, co se děje, je to, o čem jsme již mluvili mnohokrát.

Po zapnutí režimu sankcí, atd. sjednocený Západ ve své touze zničit Rusko úplně zapomněl, že nežije v absolutním vakuu. Okolo jsou stovky dalších zemí, které sledují a vyvozují závěry.

Indonésie je země s 270 miliony obyvatel, 87 % obyvatel jsou muslimové. Jak lze vidět, úřady země se rozhodly držet krok s blízkovýchodními islámskými monarchiemi. Ačkoli Spojené státy velmi doufaly, že vtáhnou Indonésii do protiruské a protičínské osy. Ale Indonésie učinila zcela jiné kroky.

„… Indonéský prezident Joko Widodo vyzval regionální úřady, aby opustily platební sítě Mastercard a Visa a začaly používat kreditní karty vydávané místními bankami. Podle Widoda je odmítnutí západních platebních systémů nezbytné k ochraně plateb před možnými zahraničněpolitickými důsledky,“ píše RIA Novosti.

Jak je vidět, Indonésie se ani nesnaží skrývat účel přechodu na suverénní platební styk.

Navíc Dodit Proboyakti, člen představenstva Indonéské asociace kreditních karet, rozzuřil západní elity, když řekl RIA Novosti, že jeho země „využije zkušenosti Ruska a jeho platebního systému “Mir” k zavedení vlastního národního platebního systému“.

Rozšíření používání národních platebních systémů vytlačuje americký dolar z oběhu a rapidně snižuje jeho podíl na zúčtování. Rychlost, s jakou tento proces probíhá, americké úřady děsí. 

sdílet na

37 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Teuton
27. 4. 2023 06:35
Ohodnotit příspěvek :
     

A do toho všeho ještě navíc přicházejí ukrajinské “potraviny…” Nevím, jak vy, ale já bych se prodejnám s tímhle krajně podezřelým humusem vyhnul širokým obloukem. Nikdy nikomu později nedokážete, že to,co vás po zdravotní stránce postihlo, s tímhle svinstvem souvisí. Ostatní země ukrajinské obilí zakazují, protože moc dobře vědí, co je to za hrůzu, u nás se žádná omezení nekonají. Fialova vláda se dostává do pozice – jak se dříve říkalo – zemského škůdce.

Vanja
27. 4. 2023 07:06
Odpovědět  Teuton

Fialovu bandu posléze zlikvidují sami Američané jako nepotřebnou, aby pak z toho obvinili Rusko.

Teuton
27. 4. 2023 07:45
Odpovědět  Vanja

Na Slovensku a v Polsku se otevřeně říká, že jsou ukrajinské “potraviny” rizikové i při krmení dobytka. A u nás fialový ksindl umožňuje, aby se tahle nebezpečná ukrajinská šmakuláda dostala do veřejné obchodní sítě…!

Helena
27. 4. 2023 08:11
Odpovědět  Teuton

“vláda” do nás i našich dětí radostně natlačí a nejspíš už natlačila /v hitlermarketech je množství ukrajinských šmakulád/ jedy, plísně, myšince a jiné karcinogeny. Ovšem sami jedí jen vybrané bio potraviny. Strejda-po dědovi řezník a chovatel-choval donedávna mimo jiné i pštrosy – posílali si z vlády pro pštrosí maso pikap z vlády a vozili je těm šmejdům.

Pavel
27. 4. 2023 12:06
Odpovědět  Helena

Dela se mi mdlo pred vocima, kdyz trochu pomyslim, co vsechno nam ukrove muzou jeste poslat a prodat a co vsechno vod nich vlada ochotne koupi a pro nas..

Helena
27. 4. 2023 08:38
Odpovědět  Teuton

Jinak na blogu “Vaše věc” je článek a obrázky, jak vypadají děti z oblasti, kde byl američany použit ochuzený uran.
Ale kdo není úplný blb, tak mu musí být jasné, co použití “ochuzeného uranu” způsobuje. Že jsou to takové malé atomové bombičky. Kdo pomůže zničit tu americkou a anglickou říši zla, bude světový hrdina pro příští generace.

Gales
27. 4. 2023 13:05
Odpovědět  Teuton

Blažková říkala že koupila maso a na něm je cedulka že je baleno v Polsku.Takže Ukrajina.

M.Š.
27. 4. 2023 21:39
Odpovědět  Teuton

Je zajímavé pozorovat pokrytectví tzv.západních států,včetně českomorácka.Ukrajinské a polské potraviny nedobré pro západ,ale vyhovující pro černouškya “jiné” ovčany v Africe a jnde ve světě.Stejně tak s brouky a červy a jinou havětí……když tuhle červovinu lidé nejedli ani v dobách hladomoru a nyní toto jídlo doporučují podivní magoři z důvodů prosadit své sadistické choutky.

Gales
28. 4. 2023 09:27
Odpovědět  Teuton

Tucker Carlson v prvním vystoupení po záhadném odchodu z Fox News prohlásil, že USA se stávají zemí jedné politické strany, ve které se nesmí mluvit svobodně o ničem, co je pro životy lidí důležité, ale pouze o tom, co vyhovuje elitám v obou hlavních politických partajích v USA! Ukrajina má posloužit pro Deep State a kolektivní západ jako Fénix, který shoří ve válečném ohni, aby mohl znovu růst a jeho obnova by zachránila a znovu nastartovala růsty HDP kolabujících západních ekonomik!…. Z Ajronetu

Gales
28. 4. 2023 10:19
Odpovědět  Gales

Bez Donbasu a bez jihu Ukrajiny, kde jsou pro změnu nejúrodnější obilné lány, nebude mít Ukrajina nejen za obnovu čím platit, ale bude ohrožen celý plán Deep State a model Fénix. Po shoření Ukrajiny nebude nic, čím by Ukrajina mohla zaplatit svůj nový růst, na kterém by se západní země mohly bohatě zahojit a znovu nastartovat své domácí růsty HDP. A v tom případě je podle všeho na řadě plán B. Zničení Ruska a Evropy v konfliktu velkého rozsahu mezi NATO a Ruskou armádou! Pokud nepůjde realizovat plán Fénix v malé podobě a izolovaně na Ukrajině, pokusí se Deep State zapálit Rusko a celou Evropu, aby došlo k zopakování rozsahu ničení a následné obnovy zničené poválečné západní Evropy jako po II. sv. válce.

Vanja
27. 4. 2023 07:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Rothschield poprvé mohutně zbohatnul, když dostal v Anglii zprávu poštovním holubem o porážce Napoleona u Waterloo r.°1815, a hned skoupil všechny pokleslé britské akcie, aby po jejich zvýšení nesmírně vydělal.

Pavel
27. 4. 2023 12:09
Odpovědět  Vanja

Dulezity a podstatny informace vo tech nahore jsou a musi bejt zamlceny.
Aby se mohly vo nich vypravet bajky..
Vo tom skupovani akci ,vo tom se hezky vypravi ,ale prave na tom zkrachovalo velky mnozstvi ,vetsina chytraku..

Pavel
27. 4. 2023 12:46
Odpovědět  Pavel

Ten ind z dzajpuru si ponekud nerozumi..Je dost zmatenej …
Napriklad pise ,ze se zlato stava nastrojem vzpoury centralnich bank proti dolaru. To je uplna blbost ,to muze napsat jen akademik..
Centralni banky jsou soukrome konglomeraty , ktere ridi zalezitosti statu. I vlady statu./2008 napriklad/.
Dolar je jejich zbran na ovladnuti celyho sveta ,takze pise , ze se chteji vzbourit sami proti sobe..
Plete si vladu a tyhle bankere a neumi rozpoznat jejich zajmy a cinnosti .Kdo porouci a kdo je sluha..
Bankeri maji svoje hlavni agenty ,kteri rozhoduji ,vzdycky v kazdy vlade.
Proti tomu, co je zaklad jejich existence. Zlato zacali shrabovat pozde , nikdy nebudou mit a nemuzu mit zlata dostatek..
Neni ani schopen informovat jak jeho porucnici k majetkum a miliardam prisli..
Vo historii vi zase chudak uplny hovno.Vo kapitalu a jeho rozpinavosti a pohybu ,je zase UB.
Byli tady mafie templaru, benatska republika, z Italie presli bankeri do Holandska a potom se prestehovali do bezpecnejsiho Londyna za more.k britum ,tam sou dodnes a v usa..

Pijack
27. 4. 2023 08:22
Ohodnotit příspěvek :
     

Ten první odstaveček o Rockefellerovi je matoucí. Byl to spíš mafián a neurvalý gauner. Zbohatl tak, že si půjčil od indiánských kmenů pozemek a svou pohledávku jim nikdy nevrátil, načež si zaplatil armádní jednotku, která ty indiány do posledního muže vyvraždila. Pak nemusel nikomu nic vracet. Na jejich pozemku tak defacto kradl ropu a na té zbohatl. Bez vysokých nákladů, bez úvěru, bez dluhů… to se to bohatlo. O Rockefellerech je také známo, že podvedl Ruského cara, kterému pak též dluhy nesplatil a navíc od něj vylákal Aljašku oproti zmizelému dlužnímu úpisu. Zbavit se tohoto dluhu bylo jednoduché – vyvraždit celou Ruskou Carskou rodinu a to se také stalo. O napojení na vrahy sice nejsou důkazy, ale jediný, kdo by to dokázal “zajistit”, byl jen někdo z kasty Rockefellerů.

Tohle vás na škole nebude nikdo učit.

Pavel K
27. 4. 2023 08:40
Odpovědět  Pijack

👍 👍 👍 👍 👍
Naprosto souhlasím, jako kdybych to psal já. Povětšinou všichni tihle zbohatlíci po celém světě přišli k majetku zlodějnou. Všichni tuna máme nějaký věk a moc dobře víme, že rukama a prací se zbohatnout nedá, že?!! Jó, když se někdo po celý život pořádně nenažere, celý život chodí v jednich teplákách a baloňáku, nikam nechodí, tak ty miliony má. ALE?!! Do hrobu si je nevezme. Tuna u mě na vsi byl kluk, ten z té autodílny za celý život nevylezl. Šedesátka, slinivka a konečná. Ta paní co se mu tam nakýblovala asi před dvaceti lety je teď zavodou. Nojo život není spravedlivý. není.

Pijack
27. 4. 2023 10:47
Odpovědět  Pavel K

Že by ho taky švihla heverem po hlavě… jako že upadl pod kola? 🙂

Pavel K
27. 4. 2023 11:11
Odpovědět  Pijack

Ale kdépák, však to tam píšu, slinivka. Chtěl bych vědět to číslo, které jí spadlo do klína veselého.

Pavel
27. 4. 2023 12:15
Odpovědět  Pijack

Zajimavy vypraveni je vo synovi toho Rockefellera. Stoji za precteni..
Jinak armada uhani do Sudanu, zachranovat ty biolaboratore ,co sou na celym svete a co se v nich zkouma, aby sme byli nejzdravejsi..

Pavel
27. 4. 2023 12:48
Odpovědět  Pijack

To se shoduje dali neco pytlu zlata Trockymu a Leninovi na revoluci a hlavne ,aby tu Aljasku zpatky nechteli..

27. 4. 2023 14:59
Odpovědět  Pijack

No, však on byl také Uljanov německým agentem, placeným německými finančníky – kteří byli jen figurkami už etablovaného anglosionistického pana Globálního pro východní polokouli se sídlem v Londýně, v přátelském svazku s etablujícím se panem Globálním pro západní polokouli se sídlem v New Yorku, že. Však si také oba Globálové namastili na obou světových válkách kapsy. Tady měl londýnský Globální náskok; ten se řácky napakoval už na napoleonských válkách.
Já na bráchu, brácha na mě, a agent Uljanov (s tichým souhlasem druhého agenta, Trockého, ve službách přímo londýského Globálního, bez prostředníků), odkýval eliminaci carské rodiny (že později s londýnským Globálem Uljanov vyj-ebal je zas jiný příběh). Takže tady si myslím, že to šlo přes Rodčildy, neb právě oni k tomu měli, díky svým agentům přímo v terénu, mnohem lepší možnosti než Rockefeleři.

27. 4. 2023 15:00

Proč neudělat laskavost příteli, žeano. Však to budu mít u západního Globála na revanš. A taky že jo. Oba Globálové zfůzovali a už to jelo a už se pakovali – a pakují se dodnes. Hlava v Londýně, paže ve Washingtonu, a ať žije světovláda, ať žije Nový světový řád! A vy čušujte, otroci. Však na vás taky brzy dojde.
Neříkám, že tak to je. Akorát mi to tak nejlíp pasuje. Je to kulatý; neskřípe mi to.

Bety
27. 4. 2023 20:15
Odpovědět  Pijack

Rotschildové a Rockefelleři – dobrá. Ale co těch dalších 78 rodin ? Prý světovou ekonomiku ovládá
celkem 80 rodin a o těch nic nevíme. Ne že bych ty první dvě nějak hájila, ale někdy mi připadá, že
je ti ostatní i za pomoci médií vystrkují do popředí proto, aby sami zůstávali skrytí.
Asi tak za týden bude celý náš národ zbožně čumět na korunovaci anglického krále a já bych se moc divila, kdyby tahle rodina nepatřila mezi ty nej, nej, nejbohatší.Svého času Anglie vybrakovala
půl planety včetně třeba Číny a Indie a tvoří – ta jejich smetánka – tandem s USA dodnes.
Ostatně jsem kdesi četla, že ruský car, když se mu to začalo houpat pod nohama, poslal Angličanům do úschový vagony zlata. Také je pak nebylo komu vracet, neníliž pravda?

zuza
27. 4. 2023 21:19
Odpovědět  Bety

ešte existuje pár podobných rodiniek – dajte si do googla benátska čierna šlachta, potom tam patrí rodinka windsorovcov, v USA k nim patria aj rodiny, ktoré patrili k prvým osadníkom v Severnej Amerike. No a potom sú tam rodiny, ktoré zbohatli pomerne nedávno
https://across.sk/poznate-najbohatsie-rodiny-sveta-po-koronakrize-su-este-silnejsie/
https://www.topdesat.sk/2019/11/10/najbohatsie-rodiny-sveta/

Pijack
28. 4. 2023 07:49
Odpovědět  Bety

To nepopírám. Ostatně, kdybych měl víc času a místa, tak bych o těch dalších rodinných klanech také psal. Je mi to známo. Jejich vliv na osud světa by vydal na celou knihovnu.

Pavel K
28. 4. 2023 08:24
Odpovědět  Bety

Já když čtu ty zločiny a loupeže co ta sebranka dejme tomu z 80 napáchala, tak bych zablil celé svoje okolí. To není páka jak to napravit? Aby cca pár tisícovek šmejdů zotročovali celý svět. To není možné.

Bety
28. 4. 2023 10:32
Odpovědět  Pavel K

Ale je to možné. Protože peníze jsou velká síla a hlavně se mezi sebou snadno a rychle domluví – s čímž má zbytek světa neustále potíže a to hlavně jejich zásluhou.
Rozděl a panuj. Třeba když začala být koloniální politika neúnosná, vyřešili to dosazením místních loutek do prý “svobodných” vlád a jelo se dál.Pomocí médií nás
vodí za nos jako na provázku, jen si vzpomeňte, jak celý svět vystrašili pomocí covidu.
Systém, který měl naději s nimi zkoncovat se jim podařilo časem zkorumpovat a proč?
Protože během staletí nacpali lidem do hlav, že jedině majetek je ta hlavní hodnota,
o kterou se mají starat.

Pavel K
28. 4. 2023 12:15
Odpovědět  Bety

Ale ještě před třema nebo dvěma roky jsme neměly takové informace jaké máme dnes, tak by to mohlo snad lidem otevřít mysl.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Bety
28. 4. 2023 17:55
Odpovědět  Pavel K

Přesnější by bylo, že jsme se o ty informace nezajímali. A to nejen poslední dva, tři roky, ale mnohem, mnohem déle. Jistě, teď jsou díky internetu dostupnější, ale mnoha lidem otevřel oči až covid. A já jen doufám, že se nás
probudí většina nejen kvůli zhoršující se hospodářské situaci, ale hlavně kvůli válce, do které nás zatahují.

Gales
27. 4. 2023 09:20
Ohodnotit příspěvek :
     

comment image

Helena
27. 4. 2023 09:57
Odpovědět  Gales

“Markétko, pak si zajdeme do vládní kantýny na bio bagetky a bio masíčko. Přece nedáme do našich vyvolených úst ten jedovatý odpad.”

Teuton
27. 4. 2023 10:07
Odpovědět  Helena

Přesně. Ta hanebná svině se dvěma svetrama by se housce z ukrajinské mouky vyhnula širokým obloukem.

Teuton
27. 4. 2023 10:05
Odpovědět  Gales

Tihle dva šmejdi by z ukrajinské mouky nic nejedli. Dobře vědí, co je to za svinstvo. Ale nám to chtějí nacpat.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
27. 4. 2023 12:05
Ohodnotit příspěvek :
     

Tož se poučme jak funguje a jakou národnost mají “ti za oponou”, jimž říkám souhrnným názvem “pan Globální”. Kdy už lidem konečně dojde, že nějací židozednáři a světové židovstvo a tajné spolky a kdesi cosi není ničím jiným, než promyšlenou, ověřenou zástěrkou, jak to, ukáže-li se to jako prospěšné, na někoho hodit a fungovat bez přerušení dál. Opakuje se to stále dokola, ale lidi jako by neslyšeli, neviděli…

Pavel z Moravy
27. 4. 2023 14:59

Oni ale fakt neslyší a nevidí. Přece si pamatuješ co říkal Vladimír. On to myslel sice na ty Globální, ale my víme, že dnes se to vztahuje na téměř celý západní lidský rod. Milane, s touto debilitou nelze diskutovat a snažit se něco změnit. Pouze pád na držku až do bezvědomí může něco změnit. A tady bude brzo. Jednou jsi říkal, že máš v rodě nějaké ty devadesátníky, takže když je napodobíš, tak se dočkáš. Ale našetři si nějaké čmrdlíky, důchody již pravděpodobně nebudou, neb dle škůdců zemských je plebs do té doby prožere. Ha, ha, to je krásný konec života, kdo by si to kdy pomyslel. Ještě, že Vanga řekla, že Evropa bude mrtvý produkt, jinak by všichni žili v naději, že se budeme s tímto materiálem co to zde řídí mít jako v ráji.

28. 4. 2023 10:20

Zapomněl jsem, sakra!
Záměrně, k tomuto účelu pěstovanou zástěrkou.

zuzana
27. 4. 2023 16:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Whistleblower varuje Kongres, že USA jsou „prostředníkem“ v obchodování s lidmi

https://aktax.cz/whistleblower-varuje-kongres-ze-usa-jsou-prostrednikem-v-obchodovani-s-lidmi/

Autor
27. 4. 2023 20:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Nevěřím, že se “tihle” židé jen tak přestěhují do země – ať Číny nebo INdie, či které – kde by působili jako pěst na oko. Jestli jakákoliv země chce být samostatná a hlavně suverénní, mylsím že ví, že si nelze nasadit veš do kožichu v podobě takových “fondů” jako jsou ty nasmrádlé rockfórové (narážka i na sýr s “podobným” názvem jako “nejmenovaná rodina”). To by totiž zákonitě vedlo k podobným, i když “lépe” skrytým činnostem jako v Anglii a v Americe. A který stát by chtěl zažít takové historie jako s tínm R měnovýcm fondem, či jak se to jmenuje, ostatně i ten se brzy stane pouhou relikvií minulosti …
Opakuji, já si myslím, že změna polarity světa bude nakonec znamenat také výměnu těch “nejvyšších elit”. Fyzickou. A nemusí jít o fyzickou likvidaci.