politika

Putin: Současný finanční systém umožnil vykrmit „zlatou miliardu“ na úkor ostatních

Putin na summitu o interakci a opatřeních pro budování důvěry v Asii (CICA):

– Existuje reálná hrozba hladomoru a rozsáhlých otřesů na pozadí kolísání cen energií a potravin ve světě;

– Rusko, stejně jako mnoho partnerů v Asii, je pro revizi principů globálního finančního systému. Současný světový finanční systém umožnil „zlaté miliardě“ na planetě žít na úkor ostatních;

Podotýkám, že složení účastníků je široké a představuje většinu světové populace:

Summit Konference o opatřeních pro interakci a budování důvěry v Asii (CICA)

Vladimir Putin se zúčastnil šestého summitu Konference o opatřeních pro interakci a budování důvěry v Asii (CICA). Setkání lídrů se koná v Astaně, hlavním městě Kazachstánu.

V důsledku summitu byl přijat balíček dokumentů.

* * *

Projev prezidenta Ruska na šestém summitu CICA.

Vladimir Putin:  Vážený pane prezidente [Kazachstánu] Kassym-Žomart Kemeleviči!

Drazí kolegové!

Již 30 let se na Konferenci o opatřeních pro interakci a budování důvěry v Asii diskutuje o naléhavých otázkách souvisejících s posílením bezpečnosti a stability v celém rozsáhlém asijském regionu.

Dnešní setkání se koná na pozadí velkých změn v globální politice a ekonomice. Svět se stává skutečně multipolárním a velmi znatelnou, ne-li klíčovou roli v tom hraje Asie, kde sílí nová mocenská centra.

Země asijského regionu jsou lokomotivou světového hospodářského růstu. Dynamicky a s dobrými výsledky zde působí integrační sdružení jako Šanghajská organizace pro spolupráci, Asociace národů jihovýchodní Asie a Euroasijská hospodářská unie.

Do všech těchto procesů se aktivně zapojuje i Rusko. Stojíme za rozvojem a prosperitou Asie a za tímto účelem vytvoření širokého otevřeného prostoru pro vzájemně výhodnou obchodní a investiční spolupráci, pro rozšiřování a prohlubování kooperačních vazeb v různých odvětvích ekonomiky.

Připomínám, že právě Rusko stálo u zrodu vzniku Podnikatelské rady, jejímž prostřednictvím se v uplynulých letech uskutečnilo mnoho úspěšných konferencí a seminářů na celé spektrum ekonomických témat.

A samozřejmě společně s dalšími asijskými státy děláme vše pro to, abychom vytvořili systém rovné a nedělitelné bezpečnosti založený na všeobecně uznávaných principech mezinárodního práva Charty OSN.

Naše setkání a další regionální sdružení se musí vypořádat s mnoha akutními problémy, včetně zvýšené volatility světových cen energií, potravin, hnojiv, surovin a dalšího důležitého zboží. To vede ke zhoršení kvality života ve vyspělých i rozvojových zemích. Navíc reálně hrozí hladomor a rozsáhlé sociální otřesy, zejména v nejchudších zemích.

Rusko ze své strany vynakládá maximální úsilí, aby poskytlo kritické produkty zemím v nouzi. Vyzýváme k odstranění všech umělých, nelegitimních překážek pro obnovení normálního fungování globálních dodavatelských řetězců s cílem řešit naléhavé problémy v oblasti potravinové bezpečnosti.

Stejně jako mnoho našich partnerů v Asii se domníváme, že je nutné zahájit revizi principů globálního finančního systému, který po desetiletí umožňoval samozvané tzv. zlaté miliardě, která pro sebe uzavřela veškeré toky kapitálu a technologií, do značné míry žít na úkor druhých.

Jako první krok vidíme aktivnější používání národních měn při vzájemném vypořádání. Taková opatření by nepochybně pomohla posílit finanční suverenitu našich států, rozvíjet domácí kapitálové trhy, prohloubit regionální ekonomickou integraci.

Je nesmírně důležité spolu s dalšími regionálními fóry a organizacemi nadále aktivně pracovat na řešení krizových situací a konfliktů vznikajících v Asii, posilovat spolupráci mezi našimi státy v boji proti teroristické hrozbě, identifikaci a neutralizaci extremistických skupin, blokování jejich finanční podpory, potírání obchodu s drogami a potlačování propagandy radikálních myšlenek.

Afghánistán bohužel zůstává jednou z nejnaléhavějších bezpečnostních výzev pro náš region. Kolegové už o tom dnes mluvili.

Tato země po více než 20 letech vojenské přítomnosti Spojených států a NATO, selhání jejich politiky, nebyla schopna samostatně řešit problémy spojené s teroristickými hrozbami, což potvrzuje i pokračující série krvavých teroristických útoků, včetně výbuchu poblíž ruské ambasády v Kábulu 5. září.

Pro normalizaci situace na území Afghánistánu je přirozeně nutné společně prosazovat jeho ekonomické oživení. Především však vyzýváme k náhradě škod způsobených Afgháncům během let okupace a k rozmrazení nezákonně zmrazených afghánských finančních prostředků.

V souvislosti s urovnáním v Afghánistánu by bylo užitečné využít schopností Šanghajské organizace pro spolupráci a její regionální protiteroristické struktury.

Vyzýváme také všechny asijské země k užší spolupráci s Mezinárodní datovou bankou zřízenou z iniciativy Ruska pro boj proti terorismu.

Rád bych upozornil na skutečnost, že Rusko společně s Čínou vypracovalo návrh společného prohlášení právě probíhajícího summitu o spolupráci při zajišťování bezpečnosti v oblasti informačních a komunikačních technologií. Očekávám, že bude schválen.

Na závěr také zmíním význam posílení multilaterální spolupráce států účastnících se jednání v sociální, kulturní a humanitární oblasti, při podpoře mezicivilizačního dialogu a kontaktů mezi lidmi.

Zejména dobrovolnická hnutí také vyžadují podporu. Akutní fáze pandemie koronaviru, kterou jsme prošli, ukázala nepochybně užitečnou roli, kterou hrají dobrovolnické a mládežnické struktury při podpoře a pomoci obyvatelstvu. Rusko v těchto záležitostech nashromáždilo dobré, bohaté zkušenosti, které jsme připraveni sdílet se zainteresovanými zeměmi.

Celkově bych chtěl s uspokojením konstatovat, že společná práce v rámci Konference o opatřeních pro interakci a budování důvěry postupuje pozitivním směrem. Rusko bude nadále rozvíjet mnohostrannou spolupráci se všemi stranami zastoupenými na tomto setkání.

Podporujeme iniciativy kazašského předsednictví.

Děkuji mnohokrát za pozornost.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

http://www.kremlin.ru/events/president/news/69587

sdílet na

24 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
14. 10. 2022 04:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdyby miliardu, Vladimíre. Ale tento Systém vykrmil asi tak 10 rodin. Ty vlastní 90% světového průmyslu. Ovšem to ty dobře víš. A otázkou je, jestli je s tím vůbec možné něco dělat. Otázkou je jestli ten kdo za těmi rodinami stojí je ze Země. Otázkou je jestli to je vůbec člověk, kdo je zodpovědný za chod lidstva. Páč některé činy jsou tak nepochopitelné a tak příšerně dementní. Že si člověk říká, to přeci není normální. To by žádný člověk neudělal, proč to dělá Amerika?…. Proč jsme vytěžili Everest diamantů , kde jsou? Jak to že cena neklesá? Kdo je má? Pro koho to těžíme? Proč těžíme 600x víc zlata než spotřebují banky a průmysl? Kde je? Jak to že cena neklesá? Pro koho to těžíme?
A ty to dobře víš Vladimíre. “Hospodin je váš pastíř a vy jeho Ovečky”. Jinak řečeno, Bůh je šéf a my horníci. Tak tomu bylo vždy, pro to nás vyrobil. A tak je tomu i dnes.
Už z Řeckých bájí se dozvíme, že Bohové vládli prostřednictvím svých Králů, zástupců, kterým dávali za věrné služby Ambrosii jídlo Bohů. Které prodlužuje život, zdraví a dává nesmrtelnost. Znělo to jako pohádky, nejsou. Séreš 100let, Clinton, Rokefeler, Rotchild, Královna……všichni ti upíři se dožívají 100+. To není náhoda. Ambrosie se vyrábí evidentně z krve, jde o nějaké kmenové buňky.Pro to ty vysáté krávy,lidi…války…obchod s orgány…Je tu s námi prostě ještě někdo.A to je jádro pudla. Nikdy jsme tu nebyli sami, a velké dějiné události se nestali z rozhodnutí člověka. Ani jedna! Všechno řídí.

Vül
14. 10. 2022 06:57
Odpovědět  Veny232

Ž tradičně mučí děti, aby z jejich krve získali chemickou látku adrenochrom, kterou jim pak vstřikují, aby zůstali zdraví a mladí.

oldoo
14. 10. 2022 07:48
Odpovědět  Vül

A trhají žabičkám nožičky na různé jiné lektvary.

Vül
14. 10. 2022 08:22
Odpovědět  oldoo

stejná rasa?

Wojciechovsky
14. 10. 2022 07:53
Odpovědět  Vül

To víš a Golem páchal atentáty na české krále.-)))

Vül
14. 10. 2022 08:22
Odpovědět  Wojciechovsky

stejná rasa?

Masunta
14. 10. 2022 09:34
Odpovědět  Wojciechovsky

A rozumíš tomu, Lev Prchu ?

jirik
14. 10. 2022 08:36
Odpovědět  Vül
Jmenujise
14. 10. 2022 16:49
Odpovědět  jirik

To není zajímavý článek, ale lživý článek, a píše to agentka pod falešnou vlajkou.

Jmenujise
14. 10. 2022 16:55
Odpovědět  jirik

Pokud by měl adrenalin nějakou cenu / hodnotu , tak by bylo možné zbit psa, vyliskat velblouda, dát elektrošoky krávě apod. Ve všech případech by se vyprodukoval adrenalin a nebylo by nutné unášet a zabíjet lidi / děti. Proto je ten článek hovadina. A přidružené fotografie jsou cíleně zmanipulované, se záměrně chybnými informacemi, v případě fotky babky versus dívky se dokonce jedná o někoho úplně jiného.
A pak jsou tam namíchány další dvě témata a to koronavirus a pedofilie. Kvůli pedofilii se skutečně unáší děti, ale to je naprosto jiné téma.

Administrátor
P.A.Semi
14. 10. 2022 18:29
Odpovědět  Jmenujise

Mýlíte se… Ten článek jsem nečetl, ale adrenochrom se vyrábí z oxidovaného adrenalinu, už od středověku kvůli tomu mučili děti… Dnes to dělají z prošlých injekcí pro vojáky…

Lidský adrenalin je zřejmě?? jiný, než zvířecí…?
A ovšem kvůli adrenalinu si třeba kočka hraje s myší, než ji sní… A naopak kvůli adrenalinu mají muslimové i židi přikázáno vylévat krev zvířat, než je sní…

Ale umím si představit, že k tomuto tématu (adrenochrom) bude spousta vyšinutých a falešných nebo přehánějících článků…

(mám tu video od InfoWars, kde to vysvětlovali i s chemií atd, jenže to Youtube už smazala… nevím, jestli to stojí za nahrávání jinam…)

πα½

jiří
14. 10. 2022 17:32
Odpovědět  jirik

Delta Force provedli razii ve skladu adrenochromu v Kalifornii.
https://aktax.cz/delta-force-prepadla-sklad-adrenochromu/

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Burák
14. 10. 2022 07:35
Odpovědět  Veny232

Zajímavá úvaha kam směřuje vytěžené zlato a diamanty. To by mě zajímalo rovněž. Kdysi jsem četl, že v Rusku je největší diamantový důl na světě ale je tam tolik diamantů, že musel být zakonzervován, aby nespadla cena. Víte, mnoho údajů je zkreslených, tudíž se dopátrat pravdy možná ani nedožijeme. Kupříkladu stříbro. Kolik je ho reálně a kolik virtuálně, aby jeho cenu podhodnotili. Moc otázek a málo odpovědí..

Helena
14. 10. 2022 09:34
Odpovědět  Burák

Ono je to nejspíš velmi jednoduché. Těch pár supermega bohatých, už mají bohatstvím tak pokřivené charaktery, že už je netěší peníze, bohatství, luxus – to pro ně už neznamená nic. Už nemají v životě žádnou radost, proto jsou paradoxně velmi ZÁVISTIVÍ – a tak závidí obyčejným lidem radost z povedené práce, z tlachání v partě, radost z dětí, pokoru atd. A tak je těší moc nad druhými, když můžou někomu zatočit se životem, aby ty obyčejné radosti neměl, protože oni – ač nejbohatší – tohle nemají a už mít nemůžou kvůli své nemoci zvané bohatství. A JEDINÉ ČEHO SE BOJÍ JE S M R T!!!

Pavel z Moravy
14. 10. 2022 10:13
Odpovědět  Helena

Tak je jasné, že oni již mají vše, jen to obyčejné štěstí jim chybí. Jen hlupák nepozná kdy má dost. A tito lidé jsou hlupáci, ale nesmírně zlí hlupáci, kteří chtějí zlikvidovat člověka pro svůj takzvaný pocit štěstí. Paní Heleno, vyjádřila jste to krásně a od srdce, přesně tak jak to cítím i já.

jirik
14. 10. 2022 10:28
Odpovědět  Pavel z Moravy

A perfektně je to ukázáno ve francouzské komedii s pierrem richardem – hračka
https://www.csfd.cz/film/32229-hracka/prehled/

Masunta
14. 10. 2022 06:07
Ohodnotit příspěvek :
     

Léta je již zlatá miliarda zredukována. Nově Chazaři sionfašisti i údajně osvícení ilumináti (například rosikruciáni) hovoří jen o zlaté půlmiliardě.
Takový počet lidí na Zemi už zajišťuje uchování vědomostí a další nutný rozvoj. Půlmiliarda – včetně vyvolených vybraných schopných našinců, vědců i otroků, kteří budou iluminátům, chcete-li sionfašistům, obslužní. Takové osoby budou i na Novém Zélandu, kam se největší lotři, exponenti zla, už uchylují a mají tam vybudované luxusní bejváky, všetně krytů. Putin a Čína k tomuto problému budou muset přistoupit velmi principiálně. Ze situace na Ukrajině je vidět, že se nelze spoléhat na nedůsledná řešení, modlitby, strázně a zoufalství nevinných lidí.

Autor
14. 10. 2022 08:25
Odpovědět  Masunta

¨Nezaručuje to vůbec nic. Pochopte to, když zkrátíte počet obyvatel na principu Fujvidu, odstraníte poslušné, svoje.
Když začnete válku, budou oběti zase mezi těmi, co jsou ochotni za ně bojovat.
Když vytváříte omezení ve vědě a školství – dgradujete to – pak to znamená, že degradace zasáhla již přžedtímje. Žádné= elitní školy vás pak nezachrání.
Když omezujet ekonomiku, zemědělství, nevíte kam až to dojde, již několikráte ve světových dějinách to zamýšlené dopadlo přesně naopak, než chtěli tvůrci a – zmizeli.
Zkrátka, nemají šanci – protože oni to vše měli v maximální možné míře, ale nyní se chovají jako naprostí debilové. Každým krokem se oslabují.
“Zbytek” světa se očividně tam, kde se snaží být suverénní, se jim postavil, zatím ne tak věřejně, ale přesto.
A USA se likvidací Evropy samy již před lety oslabily a izolují. V okamžiku, kdy se k tomu rozhodly.

Masunta
14. 10. 2022 09:35
Odpovědět  Peter

Klid …

Jmenujise
14. 10. 2022 17:35
Odpovědět  Peter

Souhlasím s tím, že USA nezlikvidují jen evropu, ale že se zlikvidují i sami sebe, ač to nyní tak nevypadá, když posiluje dolar. Jsem si naprosto jist, že USA zničí sami sebe. Teď jde bojovat o to, aby to bylo měkké zničení, tzn. zničení bez jaderných zbraní. USA ve svém zoufalství sáhne na jaderné zbraně a tomu je nutné zabránit.

Další věc: USA se sice hroutí, ale to neznamená, že se hroutí elity. Elity mají již dávno vybudované své velmi dobře zásobené bunkry a mají tam luxus a doživotní zásoby všeho, co potřebují, včetně svých vězněných sexuálních obětí.

Je rozdíl zlatá miliarda, která se narodila na západě, má štěstí na vysokou životní úroveň, ale stále jsou to pánové a paní nikdo, VERSUS, světová elita, méně jak promile lidí, mají bunkry, jsou nechutně bohaté, a na své podřízené z tzv. zlaté miliardy se vykašlou.

Jmenujise
14. 10. 2022 17:26
Odpovědět  Masunta

uchování vědomostí a další nutný rozvoj

tyto dvě věci bych od sebe oddělil. prosté uchování vědomostí by jistě zajistila i světová populace odpovídající dnešní české republice. ovšem rozvoj, tak to je něco jiného, rozvoj vědy a technologií je bržděn tím, že někde v chudé zemi je sice velmi chytrý člověk, ale ten se z principu nikdy nestane vědcem ani inženýrem, protože je to dané prostředím a situací, do které se narodil. a tímto způsobem se již dlouhá léta brzdí světový rozvoj.

Aleš
14. 10. 2022 08:18
Ohodnotit příspěvek :
     

Ano, USA a EU, tedy západní část EU kradla už dlouho. Stačí naše země, už dlouho Zapad naší zemi likviduje.

Jmenujise
14. 10. 2022 17:41
Odpovědět  Aleš

Přesně. A to mě dlouhá léta štve. Jak nám po revoluci mazali med kolem huby, že do pár let doženeme německo. Ne, nedoženeme ho nikdy. Lidé z Německa, celé západní evropy, USA, Kanady, budou mít vždy 4x vyšší mzdy, než my. Západní Evropa + Severní Amerika = zlatá půlmiliarda lidí.

Kdo mluví o zlaté miliardě, tak se sekl, protože je to jen zlatá půlmiliarda.

Ale i ta zlatá půlmiliarda, které závidíme, jsou jen otroci světových elit.

josef
14. 10. 2022 13:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak jsem pročetl projev pana Putina. Dobré čtení, dobré záměry, jen si nejsem úplně jistý některými účastníky a členy, jak jsou v tabulce. Mohli by být prodlouženou rukou … .
Ke komentářům. Nejsem si jistý, jestli se zde náhodou neuplatňuje nová metodika práce trollů. Je to prostě na úrovni JPP jedna paní povídala. Zvláště pak ambrósie, sání krve atd. V šedesátých letech byly velmi populární opičí a jiné žlázy. Tedy ať již výtažky nebo kuchyňsky upravené.
No a co stěma sičákama ? Vystrčí nos a řádně “po prstech” a když to nepomůže tak “přez kulky” !