politika

Potupný útěk USA z Afghánistánu Biden zdůvodnil tím, že ukázal na Rusko. VIDEA

Podle prezidenta Spojených států Joe Bidena Rusko a Čína údajně chtěly, aby USA donekonečna pumpovaly zdroje do Afghánistánu.

“Naši skuteční strategičtí soupeři – Čína a Rusko – by nechtěly nic jiného než nové výdaje Spojených států v milionech dolarů a zdrojů, v nekonečných pokusech stabilizovat Afghánistán,” citovala jej agentura TASS.

Výmluvy Bidena

Biden se veřejně omluvil za to, co se děje v Afghánistánu.

Hlavním leitmotivem jeho řeči je – že se nám vlastně nechtělo, byli jsme z toho unavení, nebyli jsme tam kvůli tomu, místní nechtějí bojovat, a ano – na to co se děje jsme byli připraveni!?

– USA své cíle v Afghánistánu proti al-Káidě splnily a musí bojovat s teroristy v jiných zemích, řekl Biden.

– Amerika vstoupila do Afghánistánu před 20 lety, jen aby zastavila teroristické útoky na Spojené státy.

– Naším úkolem v Afghánistánu nikdy nebylo nastolit demokracii.

– Naše mise byla výhradně protiteroristická: Joe Biden.

– Američtí vojáci by neměli umírat ve válce, ve které afghánské síly nechtějí bojovat.

– USA byly připraveny na rychlý kolaps v Afghánistánu, který nyní pozorujeme.

– Rusko a Čína by chtěly, aby USA donekonečna pumpovaly zdroje do Afghánistánu.

– Odmítnutí stažení vojsk z Afghánistánu by znamenalo eskalaci konfliktu a další tisíce vojáků.

– USA poskytly afghánským jednotkám vše, co potřebovaly, ale nemohly zabezpečit vůli k vítězství.

– Afghánští vůdci se nedokázali politicky sjednotit, odmítli vyjednávat a lhali, že jsou připraveni bojovat.

– Spojené státy budou i nadále podporovat obyvatele Afghánistánu a hájit jejich práva.

– Vojenská podpora Afghánistánu už žádná nebude.

– USA bezpečně uzavřely své velvyslanectví v Afghánistánu, přepravily diplomaty na letiště a převzaly kontrolu řízení letového provozu.

– Naším cílem v Afghánistánu nikdy nebylo vybudovat národ. Naším cílem v Afghánistánu nebylo nastolit demokracii. Naším cílem vstupu do Afghánistánu bylo zabránit teroristickému útoku na USA.

– Jsem smutný z toho, co se děje v Afghánistánu, ale nelituji rozhodnutí stáhnout vojáky.

– Spojené státy budou rychle a silově reagovat na jakýkoli pokus Talibanu zaútočit na americký personál.

– Vyvážet Afghánce dříve nezačali proto, protože mnozí z nich nechtěli odjet.

– Zaměříme se na provádění protiteroristických operací v jiných částech světa.

– Přítomnost v Afghánistánu není to, co vyžaduje národní bezpečnost (USA), co chce americký lid, co si naši vojáci zaslouží.

– Další přítomnost amerických sil v Afghánistánu hrozila „eskalací konfliktu“ a ztrátám pro americkou armádu.

… Takže takhle vypadá naplánovaný odjezd. 

Biden samozřejmě primitivně lhal

Už v roce 2016 prezident Obama otevřeně prohlásil, že cílem USA je donutit Taliban, aby se připojil k afghánské vládě. Biden byl v té době viceprezidentem. 

A v roce 2009 Obama poslal do Afghánistánu desítky tisíc vojáků pro „vojenské vítězství nad Talibanem“. A tehdy byl Biden také viceprezidentem. 

Ale doba se změnila a nastal čas ospravedlnit jak hříchy své, tak hříchy Bushe mladšího, Obamy a Trumpa.

Dopadlo to upřímně žalostně, což přispělo k celkovému obrazu slabosti USA, který se tak jasně projevoval v afghánských událostech posledních dnů.

Je pozoruhodné, že zobrazení záběrů z Kábulu za poslední dva dny prudce snížilo podporu pro stažení vojsk z Afghánistánu. Podle nedávných průzkumů veřejného mínění podporuje stažení vojsk pouze 49%, zatímco v posledních letech to bylo 60–70%. 

Už teď je ale jasné, že tento výkyv nálad nemá velký význam. Toto je jen nervózní reakce na katastrofu, která náhle propukla v televizorech Američanů poté, co uvěřili výrokům Bidena, že žádný Saigon se opakovat nebude a že pád Kábulu je nepravděpodobný.

(Biden na tiskové konferenci před dobytím Kábulu a potupným útěkem USA a NATO: “afghánské jednotky mají 300 000 dobře vybavených vojáků, stejně dobře vybavených jako kterákoli armáda na světě, a letectvo proti zhruba 75 000 Talibů. Není to nevyhnutelné …. Věřím Talibanu? Ne. Ale věřím schopnostem afghánské armády, která je lépe vycvičená, lépe vybavená a kompetentnější, pokud jde o vedení války” – konec citace.)

Zde:

15. srpna přišlo monstrózní prozření, které je v přímém rozporu s primitivním lhaním Bidena a jeho okolí, který tímto způsobem provedl „naplánovaný odchod“.

Mimořádná konference Bidena 16. srpna 2021:

Poté, co Biden přečetl tyto metodické pokyny pro ty (a bude jich dost), kdo bude ospravedlňovat americkou katastrofu v Afghánistánu, nervózně zaklapl složku s těmito tezemi a beze slova odešel za pokřiků novinářů, kteří mu chtěli položit otázku.

https://bit.ly/3iOu9SG
https://bit.ly/3yV2V2a

sdílet na

11 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Tartus
17. 8. 2021 05:38
Ohodnotit příspěvek :
     

Nie aby sme sa radovali, že skončila okupácia. Tu stále budú ľudia čo radi kopú do iných len preto, že sú.
Biden len splnil čo Trump dohodol a podpísal.

zdena
17. 8. 2021 09:38
Odpovědět  Tartus

Jenže pod Trumpem by se stáhli důstojně a odvezli by si zbraně a letadla všeho druhu a dohodli by si podmínky a postarali se o pozice svých pomocníků z řad obyvatelstva. Takhle v panice prchají, všechno tam nechávají, zrazují své spolupracovníky a celý svět to velmi pozorně sleduje – a “píše si do deníčku”….. to je ten rozdíl. Trump by do posledního momentu nečekal jak trouba v naději na zázraky…..

Tartus
17. 8. 2021 11:34
Odpovědět  zdena

ako vieš?
podľa iného zdroja tie veci tam nechali schválne aby tak podporili teroristické bunky v okolí, hlavne v číne.
To že Vláda obetuje pár tisíc ľudí aby dosiahla nejaké svoje skryté ciele, je bežná vec každej jednej vlády. Napríklad u nás minulý rok vláda zavraždila vyše 3000 ľudí. ale dosiahla ciel. zadlžila slovensko o cca 10 miliard za čo jej sú bankári veľmi vďační.

zdena
17. 8. 2021 15:08
Odpovědět  Tartus

to si snad děláš legraci… tím nezpochybňuji tvoje slova…. ale no to snad ne…. to už by bylo svinstvo na druhou…. tos mě tedy dostal….

lubkral
17. 8. 2021 15:15
Odpovědět  Tartus

Jak je zavraždila? Jsi schopný to vysvětlit?

Tartus
17. 8. 2021 17:09
Odpovědět  lubkral

jednoducho, obmedzením lekárskej starostlivosti a denného terorizovania.

dôkaz: štatistický úrad SR, voľné dostupné dáta pre každého. počet úrmtí vyše 59 tisíc, po minulé roky 53 – 54 tisíc.
V januári počet hlásených úrmti na covid k 1,1,2021 bolo 2200(plus minus desať)
výsledok je viac než jasný. z navýšenia vyše 5000 úmrtí covid zabil len 2200, keďže nebola žiadna iná plošná katastrofa, musí logicky tých 3000+ ľudí umrieť na následky protipandemických opatrení.
schválne píšem “v januári hlásených” lebo od apríla keď vyšla kompletná štatistika už úrad eviduje 4000 úmrtí na covid. aby to nebolo tak okaté.

Kto chcel ísť k lekárovi, tak musel najprv doniesť potvrdenie, že je zdravý a podobné lapsusy. Najprv sa lekárom volalo, ak si mal príznaky covidu, čo sú rovnaké ako u ďalších 10 tisíc ochorení, tak ťa poslal na test. a až potom ťa zobral. ak si ho mal pozitívny, tak ťa nezobral a čakal si až ťi bude total zle a potom si si mal volať záchranku.
Je pochopiteľné, že v takých prípadoch ani doktor nemá veľa možností niekoho zachrániť, keď dostane žlčníkový záchvat a podobne.
Nehovoriac o tom, že na jar 2020 sa ľudia báli volať sanitky. na SV sú o tom relácie, kde personál sanitiek uvádza, že poklesla ich zásahovosť, a popri tom sa zvýšila úrmtnosť na infarkty a podobne.

Tartus
18. 8. 2021 21:07
Odpovědět  lubkral
lubkral
17. 8. 2021 15:21
Odpovědět  Tartus

Asi z toho děláš moc velkou bramboračku… Nikoho určitě nepodpořili, na to v USA nejsou až tak chytří… Ty oranžové revoluce a sabotáže dělají úplně jiným způsobem. Prostě zdrhli jak zpráskaní psi a netřeba to obracet a dělat z nich ještě chytré hrdiny! Je to asi tak, jako když děláš ze slepého koně co narazí hlavou do zdi, že není slepý, ale že je statečný… Trochu mysli realisticky a nenech se unášet euforií o dokonalostí USA…

Tartus
17. 8. 2021 17:11
Odpovědět  lubkral

keby USA ovládali američania, tak by som ti možno dal za pravdu. ale vláda USA je len nastrčená skupinka ľudí, rovnako ako u nás alebo u vás.

rank
17. 8. 2021 17:12
Odpovědět  lubkral

řekl bych, “je to ještě dítě”, ale není, on jen díky IQ plní dálkově zadání. A navíc bez diet 😀 – Krmíte trolla.

Michal47
17. 8. 2021 09:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Mám obrovskou radost, že konečně po dlouhé době pindostán dostal pořádně na pr… a utíká z Afghánistánu jako zpráskaný pes. Jen houšť a větší kapky! Igor Korotčenko řekl, že nechce kopat do toho hnusného hadru, který si říká tzv. “vlajka”pindostánu, to já bych si zase s chutí o ten hadr utřel špinavé boty! Nejhezčí je ten hadr, když pěkně hoří!!!!?