politika

Newsweek: Severní Korea radí USA, aby držely jazyk za zuby a nešířily fámy

Severokorejské úřady důrazně popřely zprávy západních médií, že dodávají Rusku zbraně pro speciální operaci na Ukrajině a doporučily USA, aby „držely jazyk za zuby“ a nešířily lživé fámy. Pchjongjang zároveň zdůraznil, že každý suverénní stát má plné právo na vlastní výrobu, vývoz a dovoz vojenského materiálu a zbraní, takže žádný takový vývoz nemůže nikdo kritizovat, uvádí Newsweek.

Severní Korea vyzvala Spojené státy, aby „držely jazyk za zuby“ a oficiálně popřela zprávy v západních médiích, že údajně vyvážela zbraně do Ruska, aby mu pomohla provést speciální operaci na území Ukrajiny. Zejména nedávný článek amerického vydání The New York Times tvrdil, že kvůli „obtížím s dodávkami zbraní “ bylo Rusko “nuceno nakoupit miliony raket a dělostřeleckých granátů ze Severní Koreje”.

Podobné publikace citující „odtajněné zprávy americké zpravodajské služby “ byly i v jiných médiích, uvádí Newsweek. Ve stejné době se Severní Korea „otevřeně postavila na stranu Ruska“ a stal se jednou z mála zemí, spolu se Sýrií a Ruskem, které již uznaly nezávislost samozvané Doněcké a Luhanské lidové republiky, uvádí článek.

Zástupce generálního ředitele odboru hlavního vybavení severokorejského ministerstva národní obrany ve středu vydal oficiální prohlášení, v němž odsoudil veškerá obvinění, že severokorejské zbraně byly zaslány do Ruska, a označil to za úmyslný pokus USA „pošpinit image“ Pchjongjangu na mezinárodní scéně.

„Nikdy předtím jsme zbraně nebo střelivo do Ruska nevyváželi a ani je neplánujeme vyvážet. Není známo, odkud pocházejí fámy šířené Spojenými státy, ale jejich cílem je pošpinit obraz KLDR. – řekl oficiální zástupce Korejské lidově demokratické republiky.

„Odsuzujeme Spojené státy za bezmyšlenkovité šíření fám proti KLDR, aby dosáhly svých vlastních základních politických a vojenských cílů. A varujeme USA, aby přestaly dělat neuvážené poznámky… a držely jazyk za zuby,“ dodal.

Severokorejský představitel zároveň uvedl, že nejen vývoj, vlastní výroba a vlastnictví vojenského materiálu, ale také jeho vývoz a dovoz jsou „legitimním právem, které je vlastní suverénnímu státu“. Nikdo tedy nemá právo takový vývoz kritizovat a odsuzovat, uzavřel.

Severní Korea již dříve odsoudila Radu bezpečnosti OSN a označila rezoluce, které Rada přijala za „nelegální“. Rezoluce Pchjongjangu zakazují dovážet nebo vyvážet zbraně, připomíná Newsweek. 

Severokorejský představitel uvedl, že sankce „vymyslely Spojené státy a jejich vazalské síly“.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://bit.ly/3DO9jhe

sdílet na

15 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
VratislavII.
23. 9. 2022 08:41

Hloupost má mnoho podob. Samé známé tváře!

23. 9. 2022 00:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Hm… Kdyby řekli: “Sice neprodali, ale i kdybychom prodali do RF zbraně, je vám potom howno,” znělo by to lépe.

josef
23. 9. 2022 06:57

Když to tak čtu, ještě nemáme nejhorší žumpy – seznam a spol. A už mi je jasné kam jezdí nejlepší prestituti na praxi.

Ladislav
23. 9. 2022 07:04
Odpovědět  josef

💤Těm amíckým lumpům nevěřím ani dobrý den! Jen brzké vymazaní!

Masunta
23. 9. 2022 08:57

Ano, i mezi Američany je mnoho psych… psych s nezlomným přesvědčením, že nad ně není. Ega bezcenná, která nejvíce lidem poslouží svým skonem.

Masunta
23. 9. 2022 09:22

Hm… měli právě TEBE, bez tolerance, najmout jako radílka, poradce, Chasidi

VratislavII.
23. 9. 2022 09:49

Proč se pořád ten trotl Maschujta projevuje,chápeš to?

23. 9. 2022 13:59
Odpovědět  VratislavII.

On mě tajně miluje. To víš, neopětovaná láska nadělá v psýše bordel.

VratislavII.
23. 9. 2022 15:01

Nooooo,jdi mi z dílny,to je “”””pocta za trest “”””🤣🤣🤣🤣

Masunta
23. 9. 2022 17:38

Myslel jsem, Chasidi, že se to neproflákne …

Pavel z Moravy
23. 9. 2022 10:16

Přesně tak Milane.

Gales
23. 9. 2022 09:42
Ohodnotit příspěvek :
     

A naše zbraně dodávané ukroušům jsou co?Už mě s tím oblbováním se-rou.

Autor
23. 9. 2022 20:15
Ohodnotit příspěvek :
     

Sakra, samý politik! Teda tady. Uvědomme si, že reálná politika je trošičku jiná, a dělá se ponekud jinak, než-li si myslíme. Prostudujte si výroky a chování Lavrova. Jeden z mála skutečných diplomatů a politiků v dnešním světě, který hájí zájmy své země. Je to také vidět dobře i na “vysoce kvalifikované vládě”, kterou máme nyní.
Co se týká formulací. Neznáme přesný text a soudíme, to není správné. Ten kdo informaci prvotně napsal si mohl jemně zafabulovat, bez vedlejšígho úmyslu, a pak i při nejlepším překladu mohou vznikat zcela “významově jemné nuance”.
Jestli chcete ukázat, že nejste jen gaučoví generálové, nebo taneční důstojníci, pak se raději ukažte na demonstraci. Tam máte možnost NĚCO udělat aspoň svojí přítomností. mlčení a neúčast v takové době, při takových zde uváděných názorech se rovná “politické sbevraždě” takového gaučového generála …