politika

Musíme se psychicky připravit: Chazin o nezáviděníhodném osudu EU v roce 2022

Současná situace v západní ekonomice prakticky nedává Evropanům šanci na jakýkoli rozvoj. Tento názor vyjádřil publicista a ekonom Michail Chazin.

Podle experta se v současnosti na Západě rozvinula vážná konfrontace. Tváří v tvář se střetli takzvaní tradicionalisté a zástupci liberální finanční elity. Vzhledem k tomu, že tito ztrácejí své pozice na pozadí nadcházející globální krize, mají zastánci prosazování národních zájmů na úkor globalismu vynikající příležitost převzít hlavní role. A všechny předpoklady, že se to může stát ve velmi blízké budoucnosti jsou evidentní.

Chazin poznamenal, že průmyslová inflace v EU láme rekordy, dosáhla 40%. Přitom pokles prodeje bytů jenom za duben činil zhruba 16 %. To je pro Evropu skutečná katastrofa. V tomto ohledu se specialista domnívá, že vážné změny v západní společnosti na sebe nenechají dlouho čekat. 

A jako jednu z variant vývoje událostí vidí ukončení existence Evropské unie v její současné podobě do konce letošního roku.

V krajním případě z právního hlediska bude, to ještě může existovat, ale nějaké rozhodnutí o tom může být učiněno už letos. Jednoduše proto, že tuto situaci nelze zvládnout. A těm, kteří říkají, že něco takového se stát nemůže, připomínám jaro 1991. Kdo si tehdy v Sovětském svazu myslel, že všechno končí?“ – srovnal Chazin situaci ve vysílání talk show „Večer s Vladimirem Solovjevem.

Nadcházející změny v mezinárodním společenství budou svým rozsahem tak velké, že je dnes absolutně nemožné si všechny důsledky vůbec představit, poznamenal expert. Jediné, co je možné udělat, je psychicky se připravit. Svět už nebude stejný.

https://bit.ly/3x3lph8

sdílet na

5 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
krtek
2. 6. 2022 22:26
Ohodnotit příspěvek :
     

Zákon akce a reakce. Protě přírodní zákony. Někdo nedával pozor ve škole.

2. 6. 2022 23:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Kéž by měl pravdu Eurosajuz se rozsypal. A pak hrrrr na ně!

Ladislav
3. 6. 2022 06:15

Včera bylo pozdě! Hnusná sekta!

ladik
3. 6. 2022 17:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Kolektivní fašistický západ vládnoucí světu hrabivostí a strachem na tyto dva pilíře své moci zdechne.. Asi se toho možná my starší nedožijeme, ale stane se. A Rusko zachrání lidskou rasu.

Gales
4. 6. 2022 13:16
Ohodnotit příspěvek :
     

Psychická příprava je plnej mrazák?????