politika

Kedmi vysvětlil kdo stál za vydáním Pandora Papers

Izraelský expert Jakov Kedmi se vyjádřil k vyšetřování “Pandora Papers” zveřejněném britským deníkem The Guardian.

Mezinárodní konsorcium novinářů (ICIJ) provedlo rozsáhlé vyšetřování, ve kterém zjistilo zapojení mnoha velkých podnikatelů, politiků a dokonce i světových lídrů z různých zemí do offshore operací.

Bývalý šéf izraelské služby „Nativ“ Jakov Kedmi, diskutující o vydání „Pandora Papers“, poznamenal, že taková vyšetřování se provádějí na zakázku.

V případě ICIJ byl iniciátorem americký miliardář George Soros, uvedl expert.

“Světový spekulant a podvodník, který poškodil ekonomiku více než jedné země, je nyní v čele této společnosti. A pokud někdo říká, že by se při vyšetřování mohlo spojit 500–600 novinářů – tak to je pohádka,“ zdůraznil Kedmi.

Globálním cílem miliardáře je, podle Kedmiho, podkopat současný světový řád. Z tohoto důvodu Soros pomocí novinářů „koupených podle živé hmotnosti“ neatakuje konkrétní stát nebo režim, ale všechny po pořádku. Tato taktika mu umožňuje počítat s rychlým spuštěním procesů, které potřebuje.

Politický stratég Marat Baširov dříve vyjádřil názor, že „Pandora Papers“ je pečlivě naplánovanou operací západních speciálních služeb namířených proti určitým jednotlivcům.

Autor: Michail Kruglov
https://bit.ly/3uQ4T2P


sdílet na