Krize UKRAJINApolitika

Generálmajor indické armády Diep Bakshi poskytl obsáhlou odpověď k situaci na Ukrajině

Stále častěji lze ze zahraničí slyšet rozumné komentáře k situaci na Ukrajině.

Generálmajor indické armády, hrdina Kargilské války Gagan Diep Bakshi, poskytl vyčerpávající odpověď o situaci na Ukrajině:

“Promiňte, ale toto je neuvěřitelně amorální akt ze strany Spojených států a celého Západu: nejprve vycvičit Ukrajinu, aby se stavila proti Rusku, a pak říct “nepřijdeme na pomoc, uvalíme sankce.”

Teď říkají „ok, pošleme Stingery a Javeliny“, ale tohle je obranná zbraň!

Ve výsledku je již příliš pozdě něco dělat – válka tam už je! Kudy ty zbraně dodávat? Přes námořní přístavy? Rusko zablokovalo všechny porty. Nelze je doručit letecky – S-400 a S-500 všechno rozbijí. Zůstává pozemní cesta, ale jakmile náklad překročí ukrajinskou hranici, budou ho bombardovat!

To znamená, že to vše je jen pokus Západu oddálit konec války o měsíce, ne-li až do konce roku. To vše zasadí strašlivou ránu globální ekonomice, která se právě začala vzpamatovávat po pandemii! Cena ropy už je nad 100 dolary a dál roste, bude to ekonomická katastrofa pro celý svět–a tohle chce Západ?

Chtějí bojovat s Ruskem do posledního Ukrajince, pro mě je to neuvěřitelně amorální. Tohle je nerovný boj. Ano, je to odvážné, jsem ohromen [Ukrajinci], ale jedna hezká modelka pózující s AK (kalašnikov pozn.red.) bude mít spíše jevištní efekt, protože AK proti tankům nepomůže! Prosím pochopte to.

Ano, lidé budou bojovat za sebe a svou vlast, ale pravdou je, že v hlavním městě, v Kyjevě se již bojuje! Je to jen otázka času. A pokud chcete oddálit konec konfliktu, tak do jaké míry? A děje se tak v zájmu ukrajinského lidu?

Pokud je cílem Ruska zničit vojenský potenciál Ukrajiny, tak to dělá!

Neposlouchejte zprávy CNN a BBC, které říkají, že Zelenskij vyhrává válku: Ruské jednotky jsou již v Kyjevě! Pokud by indické tanky dosáhly Islámábádu, mysleli byste si, že Pákistán vítězí?! Musíme být realističtější v chápání vojenské situace.

Je neuvěřitelně nemorální ze strany NATO tlačit Zelenského do války s Ruskem do posledního Ukrajince! Kdo bude trpět? Kdo teď trpí? Ukrajina. Čí obrněná vozidla a letadla jsou ničena? Ukrajiny.

Nemyslím si, že to bude trvat příliš dlouho. S největší pravděpodobností je před námi konec.

Západ se jen snaží prodloužit agónii Ukrajiny tím, že ji pomocí billboardů s ozbrojenými kráskami vybízí a inspiruje k boji s Ruskem. To je nečestné především pro ukrajinský lid. Není fér přesvědčovat civilisty, aby útočili na tanky. Rusové se záměrně zdržují krvavé války. Ale vždyť oni mohou zorganizovat brutální útok. Vzpomeňte si na druhou světovou válku, vzpomeňte si na Čečensko, také i na Afghánistán – umí a mohou být velmi drsní!

Překvapilo nás, že jsme zatím neviděli žádné důkazy o masakrech, ačkoli ruské dělostřelectvo pracuje, MLRS (vícenásobný odpalovací raketový systém) pracuje, probíhají masivní nálety – ale oni prostě pouze provádějí cílené údery, aby se vyhnuli vedlejším ztrátám [mezi civilním obyvatelstvem].

Vše, co vidíme, je – “wow, zasáhli dům!”. Ale pokud se boje odehrávají v obytných čtvrtích, kam padají granáty a kde končí kulky? Dopadnou na dům!

Je nutné evakuovat civilní obyvatelstvo, ale oni [ukrajinské úřady] je nenechají odejít – přesvědčují obyvatele, aby útočili na ruskou armádu! Podívejte, to je odvaha, ano, tleskám a respektuji odvahu. Ale z pohledu [ukrajinského] vedení je vysoce nemorální úmyslně svádět nerovný boj, protože to nezpůsobí nic jiného než zkázu.

Myslíte si, že Rusko nemá možnost setnout hlavu vedení Ukrajiny?

Jakmile otevřete svůj smartphone, už vás mají, okamžitě vás chytnou. Co brání Rusku vysledovat signál a poslat komando, aby zlikvidovalo Zelenského? Ale ještě to neudělali! Proč? Protože jejich cílem je úplné zničení vojenského potenciálu Ukrajiny. To je jejich hlavní cíl! Změna režimu je možná, ale i Zelenského lze po skončení operace jednoduše nechat v čele země! Pro Rusko to bude logické, místo toho, aby přivezli svého člověka do Kyjeva na tanku”.

https://bit.ly/3HyCbrX

sdílet na

8 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Petr
2. 3. 2022 07:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Chudák Pavel , ten by tohle nevypotil !

Jaroslav
2. 3. 2022 08:11
Odpovědět  Petr

Pardon,omylem jsem ťuknul na mínus.Jinak Pavel,do pekla zajel.Tohle by nevypotil ani na smrtelné posteli,kdy se ozývá svědomí.Souhlasím,Petře.

Editor
2. 3. 2022 17:46
Odpovědět  Jaroslav

Ťukni na + a ten – se smaže. Ťukni podruhé a dáš +

Frank
2. 3. 2022 09:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Velice zajímavý, ale také odborný názor. Jsou ve světě ještě normálně uvažující lidé a dokonce i mezi vojáky.

Albi
2. 3. 2022 16:07
Odpovědět  Frank

Bude to možná tím, že jejich pohled není zatížen rozhodováním Anglosasové vs Slované, proto si mohou dovolit luxus nestrannosti.

A s tím my – Střední Evropa, na hranici obou konkutenčních světů – máme poněkud problém

ladik
2. 3. 2022 18:38
Odpovědět  Frank

V Indii mají myslící generály. Na rozdíl od našich. Anebo si to někteří vojáci také takto hodnotí, ale musí mlčet a držet lajnu. Dneska by je za takový názor asi postavili ke zdi.

Albi
2. 3. 2022 16:16
Ohodnotit příspěvek :
     

“Co se stalo s ruskými vzdušnými silami? Američtí experti jsou zmatení”Novinky.cz

Než ruská invaze na Ukrajinu začala, předvídala americká rozvědka, že půjde o vražedný útok, při němž Moskva mobilizuje své jednotky a vzdušné síly tak, aby ovládla nebe nad Ukrajinou. Prvních šest dní invaze ale těmto předpokladům neodpovídalo a americké vojenské úřady nejsou schopné objasnit, co vede Rusko k tak opatrnému zacházení se svými vzdušnými silami, píše agentura Reuters

Anglosasové vs Slovani. Nedivím se, že je Západ zmatený.

Františe
2. 3. 2022 17:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Celý západ, včetně USA poznal. že prohrál. Jsou z toho hoši parádně vyděšení a proto piští jako hejno potkanů. Příští vývoj na světě bude určovat Rusko, Čína a Indie.