politika

Chazin: žádný transfer moci nebude

Ruskému laikovi byl „vymyt mozek“ neexistujícím „tranzitem moci“.

Známý ruský ekonom Michail Chazin to uvedl ve vysílání rozhlasové stanice “Hovoří Moskva”, informuje agentura DEITA.RU.

Podle jeho slov v současné situaci nemůže být řeč o nějakém mýtickém předání nejvyšší moci od současného ruského prezidenta Vladimira Putina na jinou osobu nebo dokonce celou skupinu nástupců v podobě kolektivního řídícího orgánu, je to čistá fikce a zanícené liberální fantazie.

Všechny podobné fámy mají podle odborníka za cíl pouze oslabit pozici hlavy státu. Ale vše je marné: Putin zůstává a nechystá se odejít, tvrdí Chazin. Tato pozice prezidenta je spojena minimálně s jedním důležitým úkolem – v příštích letech se bude určovat konfigurace celého světa na mnoho let dopředu.

Rozsah nadcházejících změn pravidel globální geopolitické hry bude srovnatelný se změnami po druhé světové válce. V tomto ohledu, jak poznamenává Chazin, Putin nemůže odejít, aniž by Rusku zajistil důstojné místo v novém světovém řádu. https://deita.ru/article/530086

Putin se bude ucházet o páté funkční období

Možnost zrušení prezidentských voleb v roce 2024 je „extrémně nízká“ a ruský prezident Vladimir Putin se jich zúčastní.

V rozhovoru pro televizní kanál RTVI to uvedl politolog Jevgenij Minčenko, uvádí PolitNavigator.

„Předvolební kampaň Putina již probíhá. Byla vytvořena páteř centrály. Nápady a hypotézy se testují. Zatím základním scénářem, ze kterého vycházejí a v rámci kterého se dělá velké množství akcí na různých administrativních úrovních, jsou prezidentské volby v roce 2024 a do nich půjde Putin. A vyhraje je. Zatím je scénář Kremlu takový,“ řekl Minčenko.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://bit.ly/3JdftKb

sdílet na

10 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Autor
25. 1. 2023 01:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Všechny případy, kdy se jakékoliv země rozvíjeli, posilovali ekonomicky, politicky atd. jsou založeny na stabilitě moci. To znamená bez těch neustálých změn v tzv. “demokratických” voleb, kdy každá vláda jiné pol. strany mění priority a cíle. Bylo to ve Švédsku, bylo to v SSSR (zde systém byl znišen jeho vnitřními zrádci), v USA panovala shoda na základních představách a měnily se “jen” “ti, kteří profitovali více”, Anglie rovněž měla zastřešující směry, je to vidět i v Číně.
Je to podobné jako s tím “volným trhem”, každý to prosazoval podle svých možností u druhých, ale pro sebe si snažil uchovávat své zájmy pro obchod protekcionismem a své výhody v zahr. obchodu, zde je zvlášť názorným příkladem Anglie a také USA. Měnit to zde začal až (neo)liberalismus. Ale hlavním základem je co největší soběstačnost a to především v zemědělství a výrobě zákl. potřeb, pak se dá rozvíjet dále. Okamžikem, kdy “západ” začal odvádět výrobu do jiných zemí, se “západ” začal sám likvidovat a odsoudil se k porážce z dlouhodobého hlediska. To, co se zde zničilo za “pár let”, se bude obnovovat mnohonásobně déle.
Pokud Rusko chce rozvoj a suverenitu, musí jít stejnou cestou, z tohoto hlediska jsou vlastně sankce pro něj požehnáním. Nutí jej právě k tomuto. .
Po pravdě řečeno, dalo se to očekávat právě z výše uvedených náznaků cesty k suverenitě Ruska.Zdá se, že někteří lidé na “západě” mohou dostat psotník …

skeptik
25. 1. 2023 08:21
Odpovědět  Peter 008

Protože kapitalismus, jako trvale udržitelný ekonomický systém, nemůže nikdy fungovat.
Jen silně regulovaný kapitalismus, jaký byl v západním Německu, má šanci nezničit sám sebe.

Gales
25. 1. 2023 12:39
Odpovědět  Peter 008

Zlatí komunisti. Měli pětiletky a jedno řízení nadlouho.A to bylo pro společnost přínosem.

Burák
26. 1. 2023 07:44
Odpovědět  Gales

Vybudovalo se toho hodně, protože mnoho let dnešní gauneři měli co privatizovat a rozkrádat. Dnes už není co prodat, tak začali dojit nás skrz energie atd. Soudnictví ani policie nekoná a vlastně každý den můžeme vidět jak chudáka zavřou na několik let a bohatý se trestu většinou vyhne.
V 89 jsme vlastně prohráli. Tehdy se rozhodlo o našem porcování a rozprodání do ciziny za kuličky. Vemte si jak utichly církevní restituce. Vytáhli z nás peníze a celá církev místo odluky od státu vesele dál pobírá státní mzdy i různé granty na opravy jejich přidružených majetků. Veškeré peníze z důchodových fondů zmizeli a nikdo si nestěžuje.
Nyní jsou po volbě Pavla a fialového hnusu ve hře i Benešovy dekrety. Můžete se vsadit, že se Německo zahojí v hospodářské krizi na náš účet a český človíček, kdysi před 89 hrdý Čechoslovák, opět skloní hlavu a uskromni se aby německý Helmut prasknul ve švech. A ještě nás pošlou na frontu za jejich zájmy místo aby jsme poslali armádu bratrům Srbům. My nebudeme mít nikdy přátele, jenom pány.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Autor
26. 1. 2023 09:00
Odpovědět  Burák

To je omyl. Německo zase bude obnovovat ekonomiku USA a Anglie. Takže peníze poplují dál. Německo prostě de facto bude po případném vítězství “globalistů” (mám na mysli ty neoliberály) už jen pouhou skořápkou!
Jediná šance pro Německo, a to bez alternativně, je spolupráce na rovných podmínkách s Ruskem a Čínou!! Jedině pak může být Německo konečně očištěno od vlivu nacismu, který v něm neustále živily USA a Anglie.

Pavel z Moravy
25. 1. 2023 10:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Co by bylo Rusko bez Putina. Bratři Rusové buďte rádi za takového vůdce. My mít takového vůdce, tak jsme skutečným srdcem Evropy, ne pouze hypotetickým a dýchavičným srdíčkem skomírající Evropy.

Gales
25. 1. 2023 12:41
Odpovědět  Pavel z Moravy

Srdce Evropy propíchlé šípem velkého bratra.

Markýza
25. 1. 2023 14:27
Odpovědět  Pavel z Moravy

Copak Rusové – my a s námi celá Evropa buďme rádi a modleme se denně za Putinovo zdraví a sílu.
On si nikdo neumí představit, co by to bylo, kdyby v Rusku nastal skutečný chaos…..já jo, já si to představit dovedu a vstávají mi u toho všechny vlasy na hlavě.

Burák
25. 1. 2023 22:09
Odpovědět  Markýza

No, dodnes se neví, kde jsou z posledního chaosu za Jelcina několik desítek kufříkových atomových bomb. Stále mohou překvapit i když si to tupé ovce nepřipouští… Logicky se do by země nepropadli.

Markýza
26. 1. 2023 08:41
Odpovědět  Burák

No prosím – a to “ještě ani nezačali”. Nene, Rusko v chaosu = půlka zeměkoule taky v chaosu.