politika

Buďte opatrní: 21. února promluví Putin a Biden k výročí zahájení operace na Ukrajině

Ruský prezident Vladimir Putin a americký prezident Joe Biden se střetnou živě 21. února v den výročí zahájení speciální operace na Ukrajině. Ukrajina slíbila, že výročí ruské „invaze“ bude připomenuto.

Bylo známo, že Putin předá Federálnímu shromáždění zprávu 21. února u příležitosti zahájení operace na Ukrajině. Bylo také oznámeno, že Biden navštíví Polsko od 20. do 22. února. Tam oslaví „výročí invaze“ Ruské federace na Ukrajinu.

Putin a Biden se střetnou v přímém přenosu, a nejen to,..

Na tuto časovou shodu upozornili ruští politologové. Marat Bashirov píše na kanálu Politjoystick Telegram, že “toto není náhodná série událostí a byla vybrána nenáhodná místa.”

“21. únor bude orientační z hlediska toho, co budeme dělat na frontě, co budou dělat ozbrojené síly Ukrajiny společně s NATO a samostatně bez NATO. Dávejte na sebe v tento den pozor,” píše politolog.

Jeho kolega Yuriy Baranchik ve svém kanálu Telegram zdůrazňuje, že „aby byla kachna velmi kulhá, rovně na dvou nohách, musí být hlasitá“.

Teprve poté budou mít demokraté příležitost vnést do hry postavu X tím, že jej přímo jmenují viceprezidentem. Pokud ne, pak prezidentské volby prohrají. Biden skutečně odložil vyhlášení prezidentských voleb v roce 2024 a pravděpodobně navždy. Snad to však udělá v Polsku.

Pro Putina se situace v zóně invaze vyjasnila

„Pořád je možné se odrazit od nebezpečné linie, ale chápeme, že bláznivý stařík a pronásledovaný herec jsou jen loutky a zahrají ve Varšavě to, co si „stínové elity“ přikázaly,“ zdůrazňuje Bashirov.

Politolog si je jistý, že to bude od Putina nezvyklá zpráva – „pak přijdou změny, na které se celý minulý rok čekalo“.

Tisková služba Kremlu uvedla, že prezident předá zprávu, až bude situace v zóně speciální operace jasnější. Pravděpodobně Kreml věří, že do 21. února se takovým stane. Změny na frontě zatím zahrnují zvýšenou práci leteckých sil a tlak v několika oblastech.

Proto s největší pravděpodobností Putinův projev proběhne po Bidenově projevu, ruský vůdce bude moci přitvrdit svou pozici.

Samozřejmě je dost možné, že to bude jen další hra nervů. Přesto to bude ideologická bitva a ve skutečnosti se očekává vyhlášení války Ruskou federací jménem kolektivního Západu a reakce na to.

USA se stávají teroristickým státem

Mezi poslední události eskalující situaci patří:

  • Doporučení Washingtonu americkým občanům, aby opustili území Ruska,
  • prohlášení tiskové kanceláře zahraniční zpravodajské služby (SVR), že americká armáda aktivně rekrutuje militanty z džihádistických skupin v Sýrii „k provádění teroristických útoků na území Ruska a v zemích SNS“.

Podle SVR bylo „v lednu vybráno 60 takových teroristů se zkušenostmi z bojových operací na Blízkém východě“ a cvičí je na americké základně Al-Tanf.

Také ukrajinský ministr zahraničí Dmitrij Kuleba v rozhovoru s ukrajinským televizním moderátorem naznačil některé „velké akce“, které se podle něj uskuteční 23. až 24. února – v den výročí zahájení invaze a si bude pamatovat Ruská federace. Symbolismus je na Západě velmi ctěn, protože teroristé den po narozeninách Vladimira Putina vyhodili do vzduchu krymský most.

Polsko čeká na vstup USA na Ukrajinu

Pozice Polska také vyvolává zvýšení sazeb. Varšava dlouho usiluje o vstup na západní Ukrajinu s „mírovými cíli“. Je docela možné, že Biden v Polsku dá k těmto akcím souhlas.

Poláci doufají, že vytěží alespoň politické dividendy, protože Biden nejede do Berlína, ale do Varšavy.

„Válka na Ukrajině jasně posílila roli naší země a také svědčí o účasti Američanů v Iniciativě tří moří,“ říká Anna Diner, analytička Polského institutu mezinárodních vztahů, v rozhovoru pro RMF FM. .

“Ruská invaze ukázala, že těžiště střední Evropy se přesunulo z Německa do Polska. Bez naší země není možné chránit východní křídlo a adekvátně podporovat Ukrajinu,” dodala.

Polsko je klíčovým spojencem NATO, v současné době hostí až 10 000 amerických vojáků a slouží také jako centrum dodávek západních zbraní na Ukrajinu a výcvik ukrajinských vojáků. Při své poslední návštěvě Polska v projevu na Královském zámku ve Varšavě Biden řekl, že ruský prezident „nemůže zůstat u moci“ a vyzval k „změně režimu v Moskvě“.
Читайте больше на https://www.pravda.ru/world/1800517-putin_baiden/

sdílet na

33 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Helena
13. 2. 2023 14:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Těžiště se nepřesunulo z Německa do Polska, ani Polsko není klíčovým spojencem NATO. Polsko je pro NATO a USA špinavý děravý smradlavý hadr podlahu a přesně tím je pro NATO, USA a Německo i ČR, Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko-celý b. vých. blok. Jsme pro ně jen smradlavý hadr, do kterého kopnou, aby se neumazali. A že se střetnou živě?, zas nám hází bulíky na nos. Bidet se s nikým živě střetnout nemůže, to bude namluvený obrázek, neb ten dementní staroch už má v hlavě vydlabáno Alzheimrem. Ještě by mne zajímalo, co dají Bidetovi s sebou do kufříku, že by j.bombičku? Myslím, že ho starocha ženou do Polska jen proto, aby sem propašoval něco, co nikdo nesmí vidět? Uvidíme, co se bude dít po jeho návštěvě, co tu amíci zase vyvedou za prasárnu. Možná že tentokrát už se ten sklad hnojiv v Polsku podaří amíkům odpálit, aby to mohli amíci spustit….

Autor
13. 2. 2023 14:10
Odpovědět  Helena

I to Německo je jenom “spotřební materiál”. Zajímalo by mne, jestli si to Fricové někdy uvědomí a sami zlikvidují svoje “slavné” nacistické odkazy.
A co by vezl v kufříku? Viděla jste film Zítra vstanu a opařím se čajem? Tam je odpověď.

14. 2. 2023 03:00
Odpovědět  Peter 008

Chce to něco pozitivního. Co takhle z hovínek:

Čtyřicet tisíc Slováků podepsalo formulář, že odmítají bojovat.
Na slovenských okresních úřadech odevzdalo přes 40 tisíc Slováků formulář, v němž deklarují, že odmítají bojovat. Uvedl to pověřený slovenský ministr obrany Jaroslav Naď. Loni stejný formulář vyplnilo a odevzdalo 1500 lidí a předtím to byly jen stovky. … … a tak to pokračuje.
K tomu drobet z diskuze moudrých. Zkráceno:

Jiří Novotný
To jsou ti flastenci ne? Naši dědové takoví v roce 1938 rozhodně nebyli. A navíc pravděpodobnost, že by se mělo v blízké budoucnosti mobilizovat je opravdu malá.

Lukáš Klazar
Když se (ruským a rusofily šířeným) lžím a dezinformacím dá dostatečný prostor, stádo zmanipulovaných ovcí roste a roste. A to, pokud je stádo dostatečně početné, potom s pomocí zkorumpovaných totalitářů ovládnout. U primitivů podporujících Vrabela to začíná, ale rozhodně nekončí. Nacisty zpovykané Německo by mohlo vyprávět.

No, nejsou ti mileniálští idi-oti rozkošní?
Do první linie s nimi!

https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-ctyricet-tisic-slovaku-podepsalo-formular-ze-odmitaji-bojovat-40422841

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
14. 2. 2023 03:16

A ještě je to študované Klazar tak pitomoučké, že to ani nezná význam pojmu “zpovykaný”. Pochybuji, že ten fašounek měl na mysli nácky zhejčkané Německo. Zkrátka tropili povyk, tak zpovykaní. Cvrkáš, tak jsi cvrček, když prc-áš, tak prcek. Není nad logiku.
Ježíšmarjáááá, co jsem komu udělal, že musím dýchat stejný vzduch s takovými kre-tény?

ZRX1200
14. 2. 2023 05:58

Diskuze na hovínkách, stejně jako články, jsou tvořené na objednávku k oblbnutí již tak zblblé ovčí společnosti. Opravdu nemá cenu nechat zlost cloumat svým majestátem. Spousta příspěvků v diskuzi bude mít stejného profi diskutéra, nebo jsou to počítačem tvořené fráze. Občas na to mrknu a je jasné, že i protichúdné příspěvky jsou z jedné stáje. A ta jména diskutérů tvořená programem, to by jeden nevymyslel. Seznam je naprosto toxický a není pro slabší povahy.

ZMann
14. 2. 2023 08:29
Odpovědět  ZRX1200

Přesně tak to je, ale je smutné, že valná část ovcí tomu věří a žere to i s navijákem.

14. 2. 2023 16:48
Odpovědět  ZRX1200

Měl byste tu zlost cloumající majestátem ze svého slovníku odstranit. Podle toho vás bezpečně poznám pod jakkoli začmodrchaným nickem. Váš nick na NR jsem za ty roky sice už zapomněl, ale na vaše cloumání majestátem a na sklon k mentorství nikolivěk. Nic ve zlém.

ladik
13. 2. 2023 14:37
Odpovědět  Helena

Jak to spustí, nastane Armagedon, který změní Svět na rozptylovou loučku.

13. 2. 2023 18:33
Odpovědět  Helena

 …i ČR, Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko-celý b. vých. blok. Jsme pro ně jen smradlavý hadr, do kterého kopnou, aby se neumazali.

Pentagram nám říká koalice, resp. skupina, “ochotných”. Napřed jsem tomu nechtěl věřit, myslel jsem si, že to nějaký vlastenec napsal schválně, abychom se na ušáky pořádně nas-rali, tak jsem se pídil, a zjistil jsem, že nás tak skutečně titulují i ve svých psaných textech!
Proto jsem tuhle napsal, že nejsme ani to howno, ale jen takový ten opar nad ním. To Uljanov se svými užitečnými idi-oty byl aspoň upřímnej.
Bidenovi? Do kufříku? Dětský porno, pampersky, injekční stříkačku, a několik balení Aduhelmu, aby kór nedělal ostudu.

orinoko
14. 2. 2023 00:16
Odpovědět  Helena

Docela jsem se pobavil. Něco podobného jsem napsal, když jsem tento odkaz vložil jinam.

Administrátor
13. 2. 2023 14:18
Ohodnotit příspěvek :
     

comment image

13. 2. 2023 18:51
Odpovědět  josh-xy

Jede krávachlapec ve svým cadilaku a najednou mu postrk zastaví. Krávachlapec otevře haubnu a celý nešťastný čumí do té změti, když v tom k němu přiběhne vraník.
“Běž dovnitř a otoč klíčkem,” vece vraník. Cowboy celý tumpachový vleze dovnitř a otočí klíčkem.
“Bbá kostra. Očisti si kontakty a pořádně to utáhni,” dí vraník a odkluše do prérie.
Cowboy to udělá a pokračuje v jízdě. Zastaví u prvního baru. Vtrhne dovnitř, oči jak šnek před bouřkou, a poručí si tupláka whisky. Kopne ho do sebe:
“Repete!” poručí si.
Kopne ho do sebe: “Ještě jednou!”
“Poslouchejte, cizinče, že vy ste potkal mýho vraníka?” otáže se krávachlapce špelunkář, při té třetí objednávce. Cowboy jenom přikejvne.
“Tak to jóóó,” protáhne putykář, “tak to se vám nedivim. Copá můj vraník, ten umí jednoho rozhodit. Ale i dva tři. Ale to nic není! To já mám eště bělouše! A ten bělouš, nebudete mi to cizinče věřit, ten bělouš umí i ví ouplný howno!”

Takže to bude, jak to vidím, střet vraníka s běloušem…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
13. 2. 2023 14:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Slušelo by se objasnit, co to je NWO?
Ten link “zprávu 21. února u příležitosti zahájení NWO” nic o NWO neříká:
https://www.pravda.ru/news/politics/1799644-putin_poslanie_federalnoe_sobranie/

13. 2. 2023 14:51
Odpovědět  primak

Cituji link v překladu:
Vladimir Putin The Russian President will address the Federal Assembly on February 21. This was stated by the official representative of the Kremlin Dmitry Peskov.
Читайте больше на https://www.pravda.ru/news/politics/1799644-putin_poslanie_federalnoe_sobranie/

According to him, the Russian leader will announce the message in Gostiny Dvor. He also noted that Putin will touch upon topics related to the Russian economy, the social sphere and the special operation in Ukraine. The press secretary of the president did not rule out that the event will be attended by participants of military operations.

“Putin will address the Federal Assembly on February 21,” Peskov said at a briefing.

It is not yet clear whether representatives of foreign media will be able to stay in Gostiny Dvor during Putin’s address.
Earlier it was reported that a kind of continuation of the president’s address to the Federal Assembly will be a military-patriotic concert-rally in Luzhniki. According to RBC, Putin can take part in the event.
Join the Pravda telegram channel.<url> with the opportunity to express your own opinion)

Boomer
13. 2. 2023 15:52
Odpovědět  primak

.. někdo spáchal překlep při vytváření linku.. NWO-SVO. Kdy ho popravíme? Jenom ne na úsvitu, já nerad vstávám!!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
14. 2. 2023 13:47
Odpovědět  Boomer

Proč bychom ho mělo popravovat za úsvitu nebo jindy? To nebyl žádnej “překlep při vytváření linku”, nic takovýho v originále nebylo. To bylo něco tam přidaného vlastní pílí, tedy spíše “příklep”. Nazývejme věci správnými jmény.

Novinařina má jisté etické zákony. Jinak se pak vytváří prostor pro protivníky, kteří takovéto nešvary využívají.

Boomer
14. 2. 2023 13:59
Odpovědět  primak

..přidávat vlastní pílí příklep nekorespondující s obsahem a spoléhat se na čtenářskou nepozornost mi připadá v tomto případě nelogické. Jaký smysl by dávalo toto spojení?
Takže bych se spíše přidržel té nepozornosti.. monstrance/menstruace.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
14. 2. 2023 13:43
Odpovědět  primak

Ten, kdo mi tam dal -1, by radši měl poznamenat, co jsem tam napsal špatně? Jak on to pochopil? Jinak je to jako normálně, srabsky někoho onálepkovat. Za co soudruzi, za co?

Aleš
13. 2. 2023 15:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Polsko by se mělo demilitarizovat a denacifikovat.

PENNYS
13. 2. 2023 20:00
Odpovědět  Aleš

Jsem přesvědčen ,že ne jen POLSKO!!!

Autor
13. 2. 2023 15:45
Ohodnotit příspěvek :
     

I když to přímo nesouvisí s tématem článku, předkládám informaci, která kromě jiného ukazuje, že se lze postavit všem nezákonostem. Jenom chtít!

V turecké provincii Hatay způsobilo zemětřesení velké škody. Ve stejné provincii se nachází město Erzin, které odolalo náporu přírodních živlů a je jediným okresem, kde se nezřítila ani jedna budova. Důvod se ukázal být velmi jednoduchý – starosta Erzinu Ockeş Elmasoglu přísně zakázal stavět budovy nelegálně nebo v rozporu s předpisy. Tehdy ho chtěli vývojáři zničit, ale nyní je hrdinou Turecka.

Starosta Erzinu tento jev vysvětlil pouze prací v rámci zákona. Zdůraznil, že v Erzinu je přísně zakázána výstavba svépomocí. Podle starosty je nepovolil stavět ani svým příbuzným a stavební normy u vznikajících staveb jsou podrobně kontrolovány.

“V Erzinském okrese se 42 000 obyvateli nedošlo k žádným lidským obětem, zraněním ani destrukcím. Nedovolil jsem postavit žádnou nelegální stavbu. Byl jsem štvaný, kritizovaný, dokonce mi bylo vyhrožováno. Řekli: “Myslíte si, že jste jediný čestný člověk v této zemi? Alespoň teď nemám špatné svědomí,” řekl starosta. Takto se lze postavit korupci, a to i osamoceně. Ockeş Elmasoglu je hrdina, který zachránil životy svých lidí.

https://cont.ws/@malachit1399/2483846
Mimochodem potvrzuje to můj dlouhodobý pocit, že jacíkoliv podnikatelé by neměli mít jakýkoliv vliv na politiku a ani v ní sami “podnikat”.

1.jpg
Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Boomer
13. 2. 2023 17:56
Odpovědět  Peter 008

..problematiku orientální stavební cochcárny v Turecku řešili taky v roce 2011 nebo 2020 a jak vidno, nic moc nepořešili.

13. 2. 2023 19:28
Odpovědět  Boomer

Kdyby se drželi tradic svých kočovných prapraprapředků, tak se nikomu nic nestalo. Když ti spadne na palici jakýkoli stan, ať už je to jurta, týpí, nebo iglů či chatrč s proutí a pod., stane se ti, pokud nepukne země rovnou pod tebou, howno. Holt daň civilizaci. Hlavně aby u nás nevypuk nějaký zemětřas. To by pak přežili jen bezďáci vegetující mimo mosty a nádraží.

Velitel
14. 2. 2023 08:37
Odpovědět  Peter 008

Uvědomujete si jaká kravina je to co píšete? Ten bájný soudruh může ve funkci sedět řekněme 10 let i kdyby 15. Kolik myslíte že se v daném městě nebo okrese za tu dobu postavilo baráků, Můžete to srovnat s tím kolik budov a domů se za tu dobu postavilo ve vašem městě nebo vašem okresním městě, zjistíte, že to jsou max jednotky procent z celkového počtu budov i když probíhá stavební boom, který v Turecku rozhodně posledních řadu let fakt nehrozil. Pokud je pravda to co píšete tak z více než 98% na to tento pán neměl žádný vliv, více jak 98% budov tam stálo dávno před tím než do toho mohl kecat.
Nechci se tím zabývat a zjištovat fakta,ale co si tak vybavím, Erzin leží na pobřeží Středozemního moře za pevninským hrotem Jihoanatolskéh zlomu, leží na arabské tektonické desce a to je vzhledem k místu kde bylo epicentrum obou zemětřesení asi nejlepší možná poloha . Čili je to záležitost geologie a tan pán na to neměl žádný vliv,

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Autor
14. 2. 2023 11:03
Odpovědět  Velitel

JIstě skoro máte pravdu, ale vůbec ji nemáte!
Jednak je to oficiální zpráva, převzatá i zdrojem, jednak se podívejte kolem sebe. Někdy i jen úpravy domu mohou znamenat rozdíl mezi pádem domu nebo ne. Jednak si uvědomte, že tektonické desky se v tomto místě – Turecku – setkávají ve větším množství a jsou menší, než bývá “zvykem”. Jestliže se podíváte, pak Turecko a Sýrie – čili to zemětřesení ŠLO PRÁVĚ I PO POBŘEŽÍ STŘEDOZEMNÍHO MOŘE!
“Obyčejná mapa”:https://duckduckgo.com/?t=ffab&q=turecko&ia=web&iaxm=about
Jednak kdyby to bylo přímo na epicentru a při trošku větším zemětřesení, městečko by šlo dolů také.
Ale hlavně jste nepochopil, stejně jako to bylo před “listopadem” u nás, a neříkám že vy, že se lidé doslova vysmívali těm, co dodržovali zákony nejen ve stavebnictví! Dovedete si představit, a není to vůbec vyloučeno, že by i slabší zemětřesení proběhlo u nás? Celé Čechy a Morava by lehly na zem!!
Takže ono je třeba těm Turkům, Osmanům, Muslimům nutno přiznat jen to, že všichni tam kradou, nikdo tam není vlastenec, nikdo tam není a nesnaží se být poctivým!
Kdy jsem to už slýchával? Bože, už vím, bylo to u nás těsně před a po “listopadu” …

14. 2. 2023 13:49
Odpovědět  Peter 008

Ano, někde je video, jak se ta trhlina posunula délkově o 4 metry. To je něco nevídaného…

Boomer
14. 2. 2023 18:08
Odpovědět  primak

..jo, až by si jeden pomyslel, že někomu ujela ruka na potenciometru HAARPu..

14. 2. 2023 17:09
Odpovědět  Velitel

Jistě. Ten pán na to neměl žádný vliv, a proto Osman teď zatýká turecké stavitele a žene je k soudu zatím po desítkách, ale brzy to bude po stovkách. Měl byste se bít za jejich lidská práva, že jim Osman křivdí, že to ne jejich podvody a hamižnost, ale geologie, a vysvětlit mu to.

zuzana
13. 2. 2023 16:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Ruské speciální jednotky na Ukrajině zadržely chladírenský tahač s návěsem, který převážel rafinovaný adrenochrom z Ukrajiny do Polské Varšavy, kde měla být zásilka naložena do letadel směřujících do Spojených států, uvedl agent ruské FSB Andrej Zacharov.

https://aktax.cz/putin-zachytil-zasilku-adrenochromu-smerujici-do-usa/

13. 2. 2023 19:13
Odpovědět  zuzana

Blaf. Na ruswebech ani na zahraničních webech o tom není ani ťuk. A přinejmenším rusweby by se o něčem takovém sakra rozeřvaly.

Administrátor
13. 2. 2023 19:14
Odpovědět  zuzana

..

zuza
13. 2. 2023 20:11
Odpovědět  josh-xy

toto ale nie je o tom konkrétnom prípade zadržania kamiónu s nákladom. Ako som už inde písala, všetky správy na internete sú prekladom článku z jedného zdroja – realrawnews.com. Ak je to pravda, Rusi urobili veľkú chybu, pretože posádku popravili a náklad podpálili. Síce aj keby Rusi na kolenách prosili západných novinárov a politikov, aby sa presvedčili na vlastné oči, čo bolo v kamióne, aj tak by ich odignorovali. Ale dnes si už ľudia aj na západe zvykli, že keď chcú zistiť, čo sa vo svete deje, musia sledovať Al džazíru alebo indické správy a pod.

Jiří
15. 2. 2023 16:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Rusko stále testuje západ a vývoj situace.Jistě má v záloze více možností jak pustit západu žilou.Za pár dní se dozvíme více.