politika

Buďte chlap, pane premiére, a vyražte Věru Jourovou

Zahraniční politika je velmi citlivá záležitost a dnes velice často má rozhodující význam na politické uvažování lidí. Je to i otázka národní cti a důstojnosti.

V českých zemích pak silně kritický vztah k Evropské unii je něco, co vedoucí politik země by měl respektovat.

Pane premiére, Vy ani nepotřebujete poradce. Vám stačí sledovat opozici. V okamžiku, když Vám tleská rozhodně něco voráte. Mimochodem, to neplatí jenom pro zahraniční politiku. Když na Vás opozice útočila, že lpíte na dodržování koronavirových pravidel a musíte ihned uvolňovat, udělal jste fatální chybu, že jste jí na to šel. Důsledek je v zásadě hrůzný. Takový nárůst nakažení, který následoval asi nikdo nečekal.

Když po Vašem naprosto ujetém plédování pro běloruský majdan, který jste přirovnával k sametové revoluci u nás, Vám v Poslanecké sněmovně pravicová opozice připravila standing ovation a Stanjura jejich jménem děkoval, jste okamžitě měl tušit, že je to katastrofa. Protože, když 1/3 liberální kavárenské společnosti plesá a ty 2/3 se na vás dívají jako na nepříčetného, je cosi špatného ve státě českém.

Navíc navrhovat neuznání prezidenta Lukašenka, protože na náměstí demonstrují desetitisíce a požadují jeho neuznání, byla stejná pitomost, jako kdybychom od Vás chtěli odstoupení z funkce, když ji krysař Minář se svými ovcemi požadoval na statisícových demonstracích v posledních letech.

Mimochodem, nejste v tom sám.

Podobnou pitomost vyslovil především prezident Emanuel Macron, jehož k odstoupení vyzývali sobotu co sobotu od roku 2018 žluté vesty a on ze stejného důvodu doporučoval Lukašenkovi odstoupit. No zachránila ho až koronavirová epidemie a zákazy shromažďování, které ty iniciativy v podstatě utly.

Každý národ je jiný. Vy jste Slovák, ale máte bohudík silně pragmatické uvažování Čecha. Ideologická rusofóbie, primitivní antikomunismus, fanatický jednosměrný příklon k USA, které nyní na Slovensku převládly mě vede k jedinému závěru. Je dobré, že Slováci k nám uzavřeli hranice a ať je proboha neotevírají.

Je třeba Vám připomenout drobnost. Vedete si v rámci české politické historie skvěle…. zřejmě nejlépe.
Ale rozhodně Vás nevolí celý národ. V tom sirším slova smyslu se opíráte o 60% poslanců ve Sněmovně a ve společnosti (mám tím na mysli členy voliče ANO, KSČM, ČSSD a dokonce v určitých segmentech i SPD.)
A ty může urážet, že znovu a znovu nadbíháte tzv. demobloku, který je rovněž znovu a znovu připraven kopnout Vás do prdele.

Určitě jste svého času nebyl nadšený z toho, že Ursula trvala jako na nominantce do EK na Věře Jourové.
Bylo to tehdy na Vás vidět. Ale zřejmě jste to bral jako nutnou úlitbu politického obchodu.

No z obchodu víte, že čas od času je třeba vycouvat, je-li to vhodné.

Abych znovu připomněl :
v Česku existuje militantní prounijní, proatlantická, xenofobiní politická poslanecká menšina, ODS, Piráti, TOP 09, STAN a KDU-ČSL, která ve společnosti představuje v tom nejlepším případě 35% voličů.
Ti Vaši Jourovou milují. Milují její šíření nenávisti uvnitř Evropské unie proti Maďarsku či Polsku. Možná ještě více milují její nenávist vůči Rusku a Číně.

A tyto své nenávisti spojují s Vámi. Vtipně zoufalý Fiala, který určitě v této zemi nebude premiérem, poznamenal, že po Orbánovi se Jourová má zaměřit na Vás. Dobré co?

Hlavně nedělejte zase překvapeného, až to ona udělá. A ona to samozřejmě udělá. To je na Vás nejhorší.
Dnes už nemáte spolu nic společného. Vy jste ještě přijatelný pragmatik, ona je nenávistný ideologický Biľak.

60 % normálně uvažujících Čechů, hodnotících soudným rozumem plusy a minusy svého eurokomisaře v EK nemají. Ta ženská je kombinací fanatické Langšádlové, Pospíšila, Peksy či Petříčka…

Viktor Orbán je velká postava evropské politiky. Učte se u něho. Vidí dál než jen za roh ulice a nesporně dokonale ovládá politické řemeslo. Nemusí mít vždy pravdu. A konečně, kdo ji má. Ale je nositelem plurality názorů, víry, že dialog v EU je nezbytný. Pro EU je potřebný jako sůl, zatímco Jourová je jen draze placená šiřitelka nenávisti a netolerance a musí odpadnout.

Buďte chlap a nechte ji vyrazit.

Všem to vyrazí dech.

A Vás to posílí.

Jinak nakonec ona vyrazí Vás.

Jiří Vyvadil
Vaše věc
https://bit.ly/3ihnyg6

sdílet na

7 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Editor
30. 9. 2020 22:13
Ohodnotit příspěvek :
     

To je hezké 🙂 to se mi líbí

Editor
30. 9. 2020 22:44
Odpovědět  Janinna

neudělá, ona tam brzdí průser kolem dotací a Čapáku, v tom má debilblok bohužel pravdu. To by musel Zeman (státní zástupce) ukončit to řízení.

Editor
30. 9. 2020 23:19
Odpovědět  Janinna

Babiš ji může kupodivu sesadit, jako předseda vlády vysílající země ji může stáhnout, takhle vyměnili přeci Teličku za Špidlu (ne že by si pomohli), je to ruka ruku myje, i kdž se to tváří jinak. On jí nominoval (nominuje premiér, může ji nechat vyměnit.

Editor
1. 10. 2020 09:26
Odpovědět  Janinna

Tak na něj něco má.