politika

Bílý dům pohrozil reakcí v případě rozmístění ruských jednotek v Latinské Americe

Poradce amerického prezidenta pro národní bezpečnost Joe Bidena Jake Sullivan uvedl, že Washington bude důrazně reagovat, pokud Rusko rozmístí své jednotky v Latinské Americe.

„Pokud Rusko půjde tímto směrem, budeme se tím rozhodně zabývat,“ cituje ho RIA Novosti.

Spojené státy poskytnou rozhodnou odpověď, pokud Rusko rozmístí své jednotky v Latinské Americe, řekl novinářům americký poradce pro národní bezpečnost Jake Sullivan.

“Pokud Rusko půjde tímto směrem, vypořádáme se s tím rozhodným způsobem,” řekl Sullivan na brífinku v Bílém domě po třech setkáních Západu s Ruskem v Evropě.

V prosinci kandidátka na zástupkyni generálního ředitele Meziamerické rozvojové banky USA Maria Fabiana Jorge řekla, že Rusko a Čína se snaží rozšířit svůj vliv v Latinské Americe.

V říjnu kubánský prezident Miguel Diaz-Canel prohlásil, že americká ambasáda v zemi je „podvratná“ a zasahuje do vnitřních záležitostí.

https://bit.ly/3qs8jIA

sdílet na

2 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Frank
14. 1. 2022 07:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Rozmisťovat svoje žoldáky po celém světě můžou přece jedině vyvolené USA! Co si ty swině nárokují už hlava nebere.
A takto to vypadá u nich:
*ttps://www.youtube.com/watch?v=E2RvooEI0YE&t=598s&ab_channel=NickJohnson

Pavel
14. 1. 2022 10:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Přes 60 let se snaží zničit kubáncům jejich žití. Tito grázlové se nezastaví před ničím. Já osobně být presidentem jejich země bych byl rád, kdyby mne chránil někdo, komu mohu věřit. Přečetl jsem si v originále knihu Životopis ve dvou hlasech od Ignácia Ramoneta, úchvatnou zpověď novináře s Fidelem Castrem. Od té doby považuji Fidela za největší osobnost 20. století. Musím se přiznat, že být mladší a zdravější, mizím na Kubu. Svůj život bych chtěl dožít v klidu a míru, v lidské společnosti, která ještě zůstala lidskou.