politika

Americká džihádistická aliance – nádor, který musí být odstraněn

Dne 23. srpna, v průběhu jednání v Ženevě, poradce pro národní bezpečnost amerického prezidenta, John Bolton varoval, že se Damašek údajně chystá použít chemické zbraně proti opozičním silám v Sýrii.
Pokud se tak stane, Spojené státy jsou podle Boltona připraveny Sýrii zasadit “silný úder”.

Naléhavé konzultace o situaci syrského Idlibu v Radě bezpečnosti OSN 28. srpna, o které nečekaně požádalo Rusko, žádný konkrétní výsledek zatím nepřinesly.
Nicméně Moskva to neočekávala.
“Požádali jsme o naléhavé konzultace RB OSN“, – řekl ruský náměstek ministra zahraničí Sergej Rjabkov, s cílem ….„podívat se do očí představitelů “západní trojky” (USA, Británie a Francie) a předestřít před nimi
celou situaci”.

Nicméně je to jenom určitá metafora – podívat se do očí představitelům těchto zemí, v naději, že vyvoláte výčitky svědomí, to je zbytečné a bezvýznamné.
Úkolem Ruska bylo přitáhnout světovou pozornost k přípravě další, poněkud nemotorné provokaci těchto zemích a to bylo splněno.
“Podle mého názoru je všem jasné, že naši soupeři hrají hry, včetně těch z Washingtonu. Myslím, že záměry, na které jsme v posledních dnech ukázali, abychom tyto plány zveřejnili a odhalili, jsou všechny velice orientační. Nelze tyto signály ignorovat, je nezbytné je vzít na vědomí i v zemích, kde snad existují určitá pokušení sledovat vyšlapané cesty a znovu obvinit Damašek z používání toxických látek i poté, co se stalo zřejmým, že provokace provádějí teroristé a notoricky známé ” Bílé přilby“. (Rjabkov)

Generálmajor Igor Konašenkov řekl, že pro inscenaci „chemického útoku“ ve městě Jisr al-Shugur v provincii Idlib, bylo bojovníky „Hayat Tahrir al-Sham“ dodáno osm kontejnerů s chlorem, které po předání skupina bojovníků „Hizb At-Turkestan al-Islami“ vyvezla do vesnice Hallyuz jen několik kilometrů od Jisr al-Shugur.
Konašenkov zdůraznil, že všechny tyto informace byly současně potvrzeny několika nezávislými zdroji.
Do města Jisr al-Shugur také přijela speciální skupina trénovaných bojovníků, vyškolených v manipulaci s toxickými látkami pod vedením odborníků britské skupiny “Oliva”.
Na jedné straně to, co se děje, připomíná absurdní divadlo. Alespoň proto, že je zbytečné uspořádat “chemické útoky”, jejichž bojová účinnost je prakticky nulová.
Chlór je tedy jednou z “nejslabších” otravných látek.
Syrská armáda má mnohem impozantnější a efektivnější zbraně.

Ale Západ nemá v úmyslu opustit propagované a replikované lži, věří ve svou téměř absolutní dominanci v globálním mediálním prostoru a připravenost západního publika věřit i těm nejvíce absurdním sdělením.
No,….tak oznámí Asad chystá další  “plynový útok”, obviňují Damašek, a pak co? …. je snadné přesvědčit publikum o potřebě “potrestat padouchy”, a že tento výchovný “trest” musí být těžký a účinný.

Faktem však je, že existuje velká pravděpodobnost, že provokace, která se připravuje, nebude omezena na obvyklou demonstraci.
Jelikož se jedná také o VIP složku – pečlivě sestavenou a vyškolenou v enklávách teroristických gangů řízených USA.
Po dlouhou dobu se zde shromážďují militanti z rozbitých džihádistických skupin, byli sem převezeni ti z „nejrespektovanějších vůdců“.

Byli vyzbrojeni a vycvičeni.

V současné době je v Idlibu připraveno několik tisíc militantů, jsou dobře vyzbrojeni, včetně obrněných vozidel vyrobených v Bulharsku.
K dispozici mají i protiletadlové raketové systémy, vícenásobné odpalovací systémy. V jejich řadách jsou poradci, odborníci, kteří jim poskytují údaje z leteckého, vesmírného a rozhlasového průzkumu.

Hlava ruského Centra pro usmíření válčících stran v Sýrii, generálmajor Alexej Cygankov řekl, že syrští rebelové koncentrují své síly k útoku na město Hama a Aleppo.
Není pochyb o tom, že případný dopad amerických, britských a francouzských raket by měl maximálně “vyčistit cestu” pro teroristy a sloužit jim jako signál pro útoky.
I v případě, že Západní koalice nebude schopna způsobit vážné škody syrské armádě, může samozřejmě způsobit určité problémy, v rychlosti porážky a odražení útoku teroristů, kteří jednají na povel Washingtonu.
Úkol Západu – pokusit se, pokud možno zvrátit situaci v Sýrii ve prospěch teroristů, anebo přinejmenším zabránit v postupu syrské armády a stabilizovat situaci v současných mantinelech.
Prioritním úkolem je zabránit vyčistit Idlib od džihádistů všemi prostředky.

Nicméně, nejen syrská armáda se připravuje na setkání s teroristy.
Ruské námořnictvo nasazuje nejsilnější údernou skupinu ve Středozemním moři od zahájení operace ruských ozbrojených sil v Sýrii v září 2015. Skládá se z 15 lodí, z nichž většina je vybavena řízenými střely Kaliber.

Už několik týdnů se syrské jednotky pod vedením ruských vojenských poradců soustřeďují v oblasti Idlib – posledního regionu v Sýrii, kde se koncentrují velké síly teroristů, kteří si zde postavili „království banditů“.
Armáda Sýrie a VKS Ruska jsou připraveny vyčistit poslední oblast, obsazenou ozbrojenými gangy, ale před několika dny Washington prohlásil, že Bašar Asad údajně plánuje použít chemické zbraně, a hrozí „nejsilnejším“ útokem na syrské cíle.
– Americký torpédoborec Ross vplul do Středozemního moře, na palubě nese 28 raket Tomahawk.
– Americký torpédoborec Sullivans vplul do Perského zálivu, je vybaven 56-ti řízených střel.
– A několik bombardérů B-1B Lancer s řízenými střelami bylo převedeno na základnu v Kataru.
Ale Moskva začala s předstihem připravovat silovou odpověď, která se stala nepříjemným překvapením pro Američany, takže byli nuceni iniciovat intenzivní rokování s ruskou stranou. Jak bylo i zveřejněné, v posledních týdnech Rusko přestěhovalo ke břehům Sýrie největší skupinu raketových a jiných válečných lodí. Středomořské seskupení má teď 15 lodí nad a pod vodní hladinou.
V pondělí se ve vedení NATO soustředila pozornost na koncentraci  „významných sil“ ruské flotily ve východním Středomoří. Oficiální představitel Severoatlantické aliance vyzval všechny síly přítomné v regionu ke zdrženlivosti.

Je jasné, že síly ruské flotily slibují ukončení války v Sýrii po zničení islamistických gangů v Idlibu, nad kterým dozorují USA a Turecko.
A není pochyb o tom, že veškeré skupiny gangů budou bombardovány nejen raketami vzdušných sil, ale i raketami úderné námořní skupiny.
A není pochyb o tom, že přítomnost amerických poradců a specialistů v řadách džihádistů nebudou důvodem k zamítnutí zničení teroristů.

http://rusvesna.su/news/1535209683

https://topwar.ru/146187-amerikano-dzhihadistskij-aljans-gotovitsja-k-kontratake.html

sdílet na

19 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Administrátor
30. 8. 2018 20:10
Odpovědět  Janinna

A dobře jsi sledovala z povzdálí.  Škoda jen, že nám to média takhle nepodají. Tak se budeme těšit na další masérku. Já jsem tu zprávu zaznamenal také, ale nakonec to člově přelítne, že je to stará zpráva, že snad nikdo nemůže byt tak blbej, aby použil otřepnej, prokouklej trik. No, uvidíme, je to trapárna, ale třeba u primitivů na iděsu, tam to zabere vždycky;)

Administrátor
30. 8. 2018 20:43
Odpovědět  Janinna

Sleduji bedlivě tvoji vzrůstající profesionalitu, jak jinak. Ale už ne, zda děláš chybky, ale jak postupuješ mezi elitu editorů;) Chemnitz jsem nesledoval, nestačil, tak nevím. Já jen vím, že něco se musí stát…

Administrátor
30. 8. 2018 21:07
Odpovědět  Janinna

Nyní jsem se dočel v zahraničním plátku, že (to bude horší, že ta vražda)  co se vlastně stao, že Daniel Zabel, vyzradil totožnost pachatel, že přijde asi o místo (už byl odstaven) a může dostat 5 let.

Zatykač popisuje jednoho podezřelého jako 22letého iráckého žadatele o azyl s "podstatným" trestním záznamem. Druhý podezřelý byl identifikován jako 23letý 23

"Chtěl jsem, aby se pravda dostala k veřejnosti," uvedl Zabel, 39, obviněný médii z "manipulace" pravdy a  "lhaní" veřejnosti.

Administrátor
30. 8. 2018 22:19
Odpovědět  Janinna

Musel jsem zaletět na letiště, ale už jsem zpět;) Teda, to mě překvapuješ, že sleduješ čt, ale je to naštěstí pro posouzení. Já už na tv ani nekoukám, protože mi vadí ty stupidní reklamy, že bych z nich dostával kopřivku. Tady je mám vypnuté a je to. Pustím si to, co chci já. Už máš ty reklamy vypnuté? Koukal jsem, že používáš Chrome, tam se ten AdBlock rovnou stáhne a nainastaluje.

Administrátor
30. 8. 2018 23:32
Odpovědět  Janinna

Lidi by neměli žádné zprávy pouštět jedním uchem dovnitř a druhým ven, vždycky drobátko popřemýšlet proč něco říkají, jak to říkají, proč zrovna teď, kolikrát to zopakují,…. dobré pro odhad co a kde se asi chystá.
Ano, to je dobrý názor a platí to i o tom, proč to něco, někdo dělá. Někdy, když vidím ty nenaprvitelné důchodce,…ale já to beru, jsme tací a tak slušně jsme byli vedeni. Důvěřovali jsme a když jsme např. šli do pojišťovny a dostali smlouvu, nemuseli jsme ji číst,..nemuseli jsme jí číst z prostého důvodu.

Ještě musím dodat, že je nastaveno pod pčíspěvek 10 comentů, to proto, že víc jich už je nevzhledných a deformuje vlákno, jak se zužuje ten text komentu. Tkže pak je stop a nelze reagovat. Na starší příspěvky 14 dnů také ne.

Anonymní jméno komentáře
30. 8. 2018 20:03

Visitor Rating: 5 Stars

Administrátor
30. 8. 2018 20:44

Visitor Rating: 5 Stars

Administrátor
30. 8. 2018 22:20

Visitor Rating: 5 Stars

Administrátor
31. 8. 2018 19:49
Odpovědět  Janinna

 Ahojky Janinno. Všimni si novinky https://pokec24.cz/…. Důležité !!!

Výhody HTTPS

(s) = secure) Bez toho (s) vyhledávače vyhodnocují web a jeho komunikaci za nedůvěryhodnou, neny krytovaná….atd

  • ověření identity
  • důvěrnost přenášených dat
  • integrita obsahu
  • možnost využití HTTP/2 protokolu
  • drobné zvýhodnění ve vyhledávačů
  • jen nepatrný pokles výkonu u novějšího hardwaru
  • Je to o tom, že by nyní měl Google a jiní s jejich roboty tyto stránky vzít v potaz do vyhledávačů. Jak jsem říkal, že po prázdninách,..po kterých Ti končí školení.
  • Chvíli to nešlo, protože jsem musel to přesvičovat a zažádat o certifikát o autenticity. No, bylo to dívný bez fotek, že?
Administrátor
31. 8. 2018 20:55
Odpovědět  Janinna

Někomu končí prázdniny, někomu škola;) Hele je to takhle fajn, než třeba cpát zboží do eshopů.

Máš to prostě za 1 v týhle virtuální kanceláři laugh Jen ho není na koho napsat;)

Dneska mi psal i Dědouch, moc prej nestíhá.

 

Administrátor
31. 8. 2018 21:07
Odpovědět  Janinna

No, jak jinak. Však také vše čtu…poctivě. Je to lepší než, než kde jinde;)

Ale i já jsem se tu musel vyšplhat výše. Mnohé i osvojit, je to pokaždé něco jiného, tak jsem se učil tak nově,….a vlastně …….díky AC24;)