politika

Ale, ale. Zásah shora? Že by otec? A další lži generála Pavla

11.01.2023 15:45 | Komentář

Jak se generál Pavel vůbec dostal do kurzu na rozvědčíka, když nebyl nadřízenými doporučen? Zasáhl snad někdo, kdo měl konexe? Bezpečnostní analytik, někdejší pracovník tajných služeb a státní správy, za Husákovy normalizace disident a spolupracovník Plastic People of the Universe Jan Schneider se podíval do hloubky na generálovu minulost. A našel mnohé věci, které generál zatím nevysvětlil. Nebo byly prostě a jednoduše nepravdivé.

Foto: Hans Štembera
Popisek: Kandidát na prezidenta Petr Pavel

O prezidentském kandidátovi generálu Petru Pavlovi se toho hodně řeklo, protože i on už toho hodně řekl. To nezaujatého pozorovatele inspiruje k pokusu reflektovat generálovo působení právě z onoho nejatraktivnějšího úhlu pohledu, totiž zpravodajského. Jak to, že on jako vycvičený zpravodajec tolik mluví – nota bene takové dost podivné věci, a ještě k tomu jednou čehý, podruhé hot?

Těžko pominout, jak mlží o svém zpravodajském výcviku. Generál Andor Šándor to řekl na férovku, protože prošel stejným kurzem, a neubylo ho – naopak, má mezi odborníky velký respekt. Nešlo totiž o školu pro „výsadkáře průzkumníky“, a o kurz pro diplomaty už nešlo ani omylem. Šlo o přípravu operativních pracovníků vojenské rozvědky.

Zde generál Pavel nectí jednu ze zásad dobrého zpravodajce. Ten sice musí umět „prekabátit“ kohokoliv kdekoliv a kdykoliv, ale své službě a své vládě musí říkat pravdu. Jinak zpravodajská služba ztrácí smysl; od přikrašlování tu je totiž zahraniční (diplomatická) služba, to si můžeme přiznat zcela otevřeně. A když generál Pavel hovoří k veřejnosti, měl by o tajných věcech pomlčet, a o tom, o čem hovořit může, by měl říci pravdu.

Zázračný vzestup

Druhou zajímavostí jsou okolnosti, za nichž byl přijat do zpravodajského kursu. 19. května 1988 se vyjádřili k „Návrhu na kádrové opatření s vojákem z povolání“ (zařazení do zpravodajského kurzu Generálního štábu ČSLA) jeho nejbližší nadřízení takto:

„Navrhované kádrové opatření s kpt. Ing. Petrem Pavlem NEODPOVÍDÁ VÝSLEDKŮM, které jmenovaný prokázal ve funkci velitele roty.“ (velitel 22. výsadkové brigády pplk. Ing. Jiří Hudský)

„Výbor ZO KSČ-2 projednal návrh na vyžádání kpt. Ing. Petra Pavla a NEDOPORUČUJE změnu realizovat. Výsledky v posledním období NEODPOVÍDAJÍ délce zastávané funkce.“ (předseda ZO KSČ-2 mjr. Pavel Kopecký)

„Kádrové změny kpt. Petra Pavla NEDOPORUČUJI.“ (náčelník politického oddělení v.z. mjr. Ján Útly)

Proti všemu očekávání se však tento návrh dostal na stůl mnohem vyšších velitelů – a hle, zázrak! Nalezl milost v očích jejich, jak v podobných případech praví bible. Čtěte:

„Uvolnění pro potřeby MNO DOPORUČUJI.“ (3. června 1988, náčelník ZS/ZVO genmjr. Ing. Josef Červášek)

„S uvolněním kpt. Ing. Pavla pro potřeby doplnění speciálního úseku GŠ ČSLA SOUHLASÍM.“ (7. června 1988, velitel Západního vojenského okruhu genpor. Ing. Mojmír Zachariáš)

„S přemístěním kpt. Pavla k 248. provoznímu praporu GŠ SOUHLASÍM.“ (23. června 1988, náčelník PO – ZNZS genmjr. PhDr. P. Mašek)

„Přemístění kpt. Pavla k 248. provoznímu praporu GŠ s určením pro postgraduální studium, ČVO 100, DOPORUČUJI.“ (24. června 1988, náčelník ZS – ZNGŠ genpor. Ing. J. Brož)

„S přemístěním kpt. Pavla ke GŠ ČSLA SOUHLASÍM.“ (den nevyplněn, červen 1988, náčelník GŠ ČSLA – 1.ZMNO genplk. Ing. M. Vacek)

Podtrženo, sečteno – takto se dostal ke zpravodajcům člověk, který se neosvědčil ve funkci velitele roty. Ti, co ho znali, ho nedoporučili. Pak se však proti všem zákonitostem stejná žádost dostala dál, jako by obsahovala naopak trojí doporučení. Že se tak nestalo přirozenou, byrokracií obtíženou cestou, je patrno z bleskového vyřízení – to prostě musel někdo (snad Pavlův otec, voják s velmi důsažnými kontakty) vzít a ruče s tím oběhnout všechny funkcionáře. Zapůsobily zde prostě zcela jiné síly a zákonitosti.

Člověk by byl v pokušení říci, že je-li toto náznakem kvality vojenských rozvědčíků, pak to s tím minulým režimem logicky nemohlo dopadnout dobře. Jenže – jenže ono právě u vojenské rozvědky bylo všechno jinak. Listopadovou turbulencí v roce 1989 prošla bez ztráty květinky, dokonce ani staré protokoly neuzavřela jako symbol změny režimu, a pokračovala ve své činnosti (aniž by se jí dotkly lustrační zákony!) a kpt. Petr Pavel byl její součástí – a o ostatním se můžeme zatím jen dohadovat. Víme jen zcela jistě, že někdo ví mnohem víc.

(Ne)strýc z Ameriky

Další zajímavou okolností je skutečnost, že ve všech svých materiálech Petr Pavel uváděl tvrdošíjně, že nemá žádného příbuzného v kapitalistické cizině. A kontrarozvědné, kádrové a inspekční orgány mu to tehdy zbaštily.

Ne tak Jana Bobošíková, která porovnala příslušné Pavlovy výroky. Například to, že prý před rokem 1989 neměl to štěstí, aby měl v rodině někoho s kontakty na Západ, protože kdyby měl v rodině někoho, kdo byl režimem citelně perzekvován, nebo kdo měl kontakty na Západ, tak by možná uvažoval jinak. Srovnala to s Pavlovým vyjádřením pro Deník N, že sestřenice jeho maminky se provdala do USA a v létě 1968 přijeli se strýčkem Jackem na návštěvu do Československa. „Takový zážitek! Strýček Jack z Kalifornie! Dodnes si pamatuji, jak mě uchvátil jeho pásek, na kterém měl kapsičku se zipem a v ní dolary,“ rozplýval se Pavel.

Podtrženo, sečteno – něco je jinak, a to poměrně zásadně.

Protekční zpravodajec

Třetí okolností je skutečně pochybná kvalita nyní již generála Petra Pavla coby zpravodajce. Z čeho tak lze soudit?

V knize Vladimíra Mertlíka V první linii (Academia 2019) na dotaz, zda v listopadu 1989 hrozil zásah armády, odpověděl: „Přes některá notoricky známá vystoupení, například tehdejšího pplk. Zbytka o tom, jak je připraven poslat tanky na Prahu, mohu říct, že v té době už jsem vnímal situaci úplně jinak.“

Redaktor Jiří Pšenička v článku Jak prožili revoluci? Pavel byl na kurzu, Babiš se o listopadu rozhodl mlčet (Seznam Zprávy, 16. 11. 2022) o Pavlovi napsal: „Jak na samý závěr svých odpovědí ještě doplnil, jediný negativní zážitek z té doby má spojen s vystoupením někdejšího velitele tankové divize ve Slaném Zdeňka Zbytka na sjezdu družstevních rolníků. Ve svém projevu burcoval, že pojede s tanky na pomoc Praze, stačí, když mu soudruzi řeknou. ‚Takové vystoupení pro mě bylo jako pro vojáka dost děsivé, protože mluvil za armádu, ale byl přitom velitelem pouze jedné z divizí,‘ uvádí Petr Pavel.“

Petr Pavel se snažil vykreslit sám sebe jako „probouzejícího se“ demokrata, a to použitím starého fejku, o němž by měl jako profesní kolega a zpravodajský důstojník v jedné osobě již dávno vědět, že jde o pomluvu a dezinformaci, neboť pplk. Zbytek nic takového neřekl, o čemž svědčí na YouTube široké veřejnosti dostupný záznam Zbytkovy řeči, jakož i omluva šéfredaktora Neaktualit Jakuba Hájka ze dne 2. 12. 2014 v reakci na Zbytkovu žádost:

„Dobrý den, pane Zbytku, článek na Neaktuality.cz i název a popisek videa na YouTube jsem již opravil a uvedl na pravou míru. Pozorně jsem si přehrál video a skutečně tam z Vaší strany slova o posílání tanků na Prahu nezazněla. Přijměte proto, prosím, moji omluvu, že došlo z mojí strany k pochybení. Nebyla to účelová ‚vykonstruovaná lež‘, spíš jsem z nepozornosti naletěl titulkům jiných médií a video jsem popravdě v době publikování detailně nezkoumal. Což byla samozřejmě chyba a je mi to upřímně líto.“

Generál Petr Pavel dostal nedávno od právního zástupce Zdeňka Zbytka výzvu k omluvě, na niž nereagoval, takže se vystavil nebezpečí podání podnětu k prošetření důvodného podezření ze spáchání přečinu pomluvy podle § 184 odst. 1, 2 trestního zákoníku. A to jen kvůli tomu, že je mizerný zpravodajec a zřejmě i trochu zpupný až arogantní. Možná si myslí, že vyhraje volby a jako prezident bude už za vodou.

Jelikož se prosazuje zásada, že by veřejnost měla znát zdravotní stav jak prezidenta, tak vlastně už i uchazečů o tento post, lze důvodně dovodit, že by veřejnost měla být informována i o morálních kvalitách uchazečů (to si celkem mohou odvodit z jejich životopisů a z kampaně), a stejně tak i o jejich intelektuálních schopnostech. Generál Petr Pavel podle přijímacích testů měl v roce 1988 IQ 107, což bylo hodnoceno „nad středem průměrné inteligence“. Zřejmě to však nestačí na to, aby si dopočítal důsledky svých činů a řečí a tvrzení a pomluv.

Podtrženo, sečteno – myslím, že si tato republika zaslouží mít za prezidenta někoho, jehož osobní integrita není pochybná, někoho, kdo ví, jestli má příbuzné a kde, někoho, kdo byl a je ve své profesi dobrý a nekalí kolem sebe vodu, prostě někoho, kdo není jen inteligenčně, ale i morálně výš, než jen těsně nad průměrem.

Někoho, koho by okamžitě nepřipomenul slavný výrok komika Groucho Marxe: „To jsou moje zásady, a pokud se vám nelíbí… tak mám i jiné.“

Zdroj : Parlamentní Listy

sdílet na

69 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Aleš
11. 1. 2023 22:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Že je to agent je jasné, ale čí ?
Domnívám se že klidně i Moskvy.

sergej
11. 1. 2023 22:44
Odpovědět  Aleš

Jestli má elekromobil tak možná ještěrek. 🙂

delnas
12. 1. 2023 00:29
Odpovědět  Aleš

Ano, tak by se meli vsichni na vsechno ptat…Qui Bene???= kdo z toho ma prospech??? soudruzi?

Administrátor
P.A.Semi
12. 1. 2023 04:35
Odpovědět  scipio

“Cui bono” se používá většinou… Znamená “komu dobře”, tedy “kdo má prospěch”…

“Qui bene” se také používá:
https://mymemory.translated.net/en/Latin/English/qui-bene%3F
Ale to spíš asi znamená “kdo je dobrý”…

Třeba qui bene amat, bene castigat – “kdo dobře miluje, dobře kárá” …
Anglická analogie “spare the rod and spoil the child” – “šetři rákosku a zkazíš dítě”

Co tam nezmiňují, pochází to ze Zjevení Janova Zj3:19 – Já které miluji, kárám a trestám, rozhorli se tedy, a čiň pokání…

πα½

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
marie
12. 1. 2023 08:58
Odpovědět  delnas

Cui bono – komu slouží, kdo z toho má prospěch!

Gales
12. 1. 2023 11:34
Odpovědět  Aleš

Tak,tak.Je tak tajnej že nikdo neví za koho kope.Co když kope za nás za cizí peníze?

Rapa
12. 1. 2023 00:12
Ohodnotit příspěvek :
     

V rus.velení spec.voj.operace došlo k další změně.Valerij Gerasimov -náčelník generálního štábu byl jmenován do funkce velení ,,Společných sil”,to znamená ,že bude brzo otevřená další fronta. A co více,tento vysoký důstojník rus.armády má pravomoc použít i moderní a vysoce ůčinné zbraně,včetně taktických jaderných,budeli to potřeba. U nás je velmi potřeba stavět se proti válce na ukrajině a dát co nejvíce hlasů při volbě presidenta právě baštovi,je to moc důležité (tady nejde o p.Baštu,ale o sílící odpor proti válce,nesouhlasit s válkou,včetně pomoci nacionálním ukrozabijákům,jinak naši dutolebí politruci si budou více a více dovolovat a hnát i nás na jatka,proto žádný pavel,ani žádný babiš,ani ta nastrčená čaputice II., dát jasný signál odporu zrůdám ,,za oponou”, NE-STOP Válce )

Administrátor
P.A.Semi
12. 1. 2023 04:56
Odpovědět  Rapa

Asi Bůh nebo Američané manipulující počasím té operaci nepřejí? Jak měli letos v USA mrazivý “Arctic Blast“, když tam byl Zelenský, tak když ten mráz odešel přes Atlantic a Británii zpátky k pólu, mezitím proti směru hodinových ručiček napumpoval teplý vzduch z Atlantiku do Evropy, měli jsme na Silvestra 18°C, v lednu v Praze začaly kvést drobné sedmikrásky a je jak v březnu…

A na Ukrajině dosud není sníh, je tam “rasputica” – spousta bláta na cestách, po kterých se nedá jezdit…
Když občas skrz mraky prokoukne země na pohled ze satelitu, je vidět, že hranice sněhu je přesně mezi Ruskem a Ukrajinou: v Rusku je sníh, na Ukrajině ne…
Viz přiložený obrázek, kromě mraků je červeno-oranžovou barvou sníh, zelená je normální beze sněhu, bílé i oranžové tam jsou mraky. U pravého okraje je vidět, že sníh je v Rusku skoro přesně podle Ukrajinské hranice… Na Slovensku je sníh jen v Tatrách, v Bulharsku to jsou mraky, což je lépe vidět, když se to pohybuje…

Nebo to možná souvisí s tím, že když tam byl sníh, naprášilo se na něj, ztmavnul a díky albedu roztál? Podobně jako 1946-7 byly tuhé zimy a hladomor kvůli předcházející válce a spoustě prachu ve vzduchu…

πα½

MET10_RGBSolarDay_CentralEurope_20230111110000_crop.jpg
Boomer
12. 1. 2023 15:13
Odpovědět  P.A.Semi

..tož teď nevím, HAARP už je demontován, jak bylo slíbeno před cca.10 lety?

Administrátor
P.A.Semi
12. 1. 2023 19:02
Odpovědět  Boomer

To občasné oteplování Evropy v posledních dvou dekádách, takové ty vlny vedra v létě, dělají zřejmě uměle, nebo to zařizuje Hospodin?, vytvářením tlakových níží na západ od Španělska nad Atlantikem, které proti směru hodin napumpují Africký vzduch do Evropy.

Normálně je totiž nad Atlantikem vždy tlaková výše, která se točí po směru hodin a pumpuje vzduch kolem Afriky na jih a po rovníku na Západ…

Ty tlakové níže u Španělska bývaly dřív méně časté, třeba jedna významná za rok, a od určité doby tam jsou třeba čtyři za rok… Myslím, že když si tam u Španělska udělá NATO letecké cvičení nad Atlantikem, že by tam mohli vyrobit takovou tlakovou níži, založením mraků? Nevím…

Manipulace počasí byl standardní vědní obor v 60-tých letech minulého století, jsou na to v USA organizace, které se tím ani netají… Pak to sice na oko zakázali nějakou mezinárodní konvencí, takže se o tom nesmí mluvit, že to dělají nadále…

Viz třeba Rumor Mill News – Our Recent Manufactured Weather , kde popisují “Weather Modification Association”…

comment image

πα½

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Boomer
12. 1. 2023 20:01
Odpovědět  P.A.Semi

.. inu, já na Hospodina nevěřím, tudíž také nevěřím, že to rozmontovali a poslali sešrotovat do Číny. Spíš to provozuje někdo jiný pod ” jiným programem..”

Eva
13. 1. 2023 13:23
Odpovědět  P.A.Semi

Také si to myslím.
Mám sestru v Kanadě 34 let a ta si nepamatuje, že by bylo ve Vancouveru takové počasí jako loni. Sice tam už nebydlí, ale dcera ji studuje ve Viktorii a musí tam přestapovat na trajekt, říkají tomu fery (nevím jak se to píše). Vánoční pobyt dcery byl pro ni a švagra nepříjemný zážitek z počasí.
Když ji vezli zpátky, zažili arktickou zimu, náledí, mrznoucí déšť a přeháňky na 500 kilometrech. Které se neustále prolínaly, jak by někdo míchal atmosférou.
A to jsou na západním pobřeží, kde je spíše počasí podobné nám, jen u nás nejsou takové vedra jako u nich.

Administrátor
P.A.Semi
13. 1. 2023 15:07
Odpovědět  Eva

Ten “Arctic Blast” tam byl v době návštěvy Zelenského ve Washingtonu, a ten mráz tam psal F, Ze … Nebyla to náhoda, byl to Boží trest…

comment image

(to co jste myslela se píše “ferry”, přívoz, prám…)

πα½

Administrátor
P.A.Semi
13. 1. 2023 15:16
Odpovědět  P.A.Semi

A k tomu jen meteorologická připomínka:
Na Ukrajině je mezitím už aspoň sněhový poprašek, podle videí z fronty…

V Praze kvetou sedmikrásky, je tu jak březen…

Zato nad Sibiří je masivní oblast, kde je podle meteorologů ECMWF kolem -40°C
comment image

Což tam občas bývá, ale takhle velká oblast tam posledních aspoň 7 let nebyla, možná i déle…
Uvidíme, jestli se přesune do Číny, nebo do USA…

πα½

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Eva
13. 1. 2023 22:52
Odpovědět  P.A.Semi

Ano, anglicky neumím a poslední dobou mám k ní averzi. V práci máme programy v angličtině, prý se učí ve školách. My co jsme chodili na ZŠ v 70.letech se ji máme naučit. Prý pro naše dobro.

Administrátor
P.A.Semi
14. 1. 2023 05:08
Odpovědět  Eva

Angličtinou dnes mluví celý svět, včetně Indie, Číny a Arabů… A samozřejmě třeba s Němci se dobře dohodnete anglicky, a to lépe, než Německy, protože aspoň nad vámi nemají převahu vlastního jazyka…

Angličtina je jazyk Cizinců… Když se chcete s Cizincem domluvit, tak kdekoliv anglicky… Naše vlastní jazyky jsou sice mnohem hezčí, ale oni je neumí… A tím i snadno rozlišíme My a Oni – kdekoliv kromě anglo-fonních zemí, kde žádné “My” už skoro ani nemají, nebo se jim do něj plete kde-kdo…

Veškerá věda se dělá anglicky, a to často i v Rusku… Všechny počítače a programovací jazyky jsou vevnitř založené na angličtině – a to i na ruských web-serverech. (pro kontrolu si na nějaké web-stránce Ctrl+U zobrazte zdrojový kód stránky, html head body…)

Angličtina má primitivní gramatiku, v podstatě je to jen o slovní zásobě, a některých ustálených frázích…

comment image

πα½

Pavel z Moravy
12. 1. 2023 09:41
Odpovědět  Rapa

Tak já samozřejmě nevím, jak jste stár, ale vás tak jako mne na jatka hnát nebudou. A i kdybych byl mladý, tak pro takové zmr.dy bych nezvedl ani ruku. Já škůdcům zemským nesloužím. Ale co budou dělat mamánkové a zlatíčka nevím. Jejich hlavy zabořené do mobilu, nebo do kebabu a hambáče nebo co to požírají jim asi nic kloudného z mozku nevykouzlí. Téměř nic nechápou a ničemu nerozumí. Vím je to kruté zjištění, ale byli vychováni tak aby nerozuměli. Můj zemřelý kamarád, o 20 let starší stále opakoval, tyto mladé vychovávají pouze tak, aby jim sloužili. Nu a vidíte jak slouží, jak podporují škůdce zemské a ještě si přitom výskají. My si bohužel musíme uvědomit jednu zásadní pravdu, co zde bylo zaseto, to sklidíme. Ať jsme nebo nejsme křesťané, kdyby člověk jen trochu dodržoval desatero a jak říkám, nemusí být křesťan, k tomuto by nedošlo. A téměř veškerá výchovná práce našich dědečků, babiček a prarodičů je zdevalvována. Mně osobně stačí si vzpomenout jakou úctu jsme museli projevovat starým lidem a nejenom těm z naší rodiny. Myslím, že v tomto duchu se nesl i poslední projev Putina. Tam to pochopili. A bez morálky se nedá ke zlepšení stavu společnosti nikdy dojít. Vyžereme si to.

Helena
12. 1. 2023 11:11
Odpovědět  Pavel z Moravy

Přesně popsáno. Vidím to stejně v mé vlastní rodině. I přes výchovu v tradicích statečných předků se nám to nepodařilo. Díky školskému systému.

sizok
12. 1. 2023 17:59
Odpovědět  Pavel z Moravy

Pavle, ruská armáda právě bojuje za celý svět.

Helena
12. 1. 2023 11:07
Odpovědět  Rapa

Rusko nemůže prohrát.

12. 1. 2023 11:38
Odpovědět  Rapa

Já hlavně nechápu dvě věci související s volbami.
První je argument i některých espédáků: “Volil bych Baštu, jenže je nevolitelnej”.
To tedy je z mnoha důvodů argument hodný poručíka Duba, který to má od pana okresního hejtmana. No a když si to takhle řekne půl milionu dutých hlav…
“Vzal bych si Šárku, jenže je nevzatelná” – to je blbost, co? A v čem se svou logikou liší od té první?!

Druhý je, že lidi rozebíraj to a ono a Bašta to a ono a řek to a to a bla.. bla… bla…,
přičemž jim uniká přesně to, co zminujete – že jsou to volby mezi tím, zda naši synové půjdou, či nepůjdou do války za cizí zájmy jako kanonefutr. Navíc dost pravděpodobně s chocholy (kteří u nás už tzv. “cvičí”) za zády, aby je náhodou nenapadlo dezertovat či se vzdát.
Pokud jsou tito rozšafové s “volební matematikou” navíc natolik tupí, že jim ani po zkušenostech s covidfašismem a uměle vyvolanou rusofobijí nedocvaklo, co je Bureš za zrádnou a všeho schopnou swini, je to doslova národní katastrofa svědčící o takovém úpadku intelektu, že je to téměř mystické.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy
12. 1. 2023 15:18

Příteli Milane, teď jsem domluvil se synem. Už jsem to zde psal, že jako Ing. pracuje asi s 8 kolegy, všichni vysokoškoláci. Syn mi říká, tati nelze se s nimi bavit o ničem, o zadlužování země a zaprodávání, o konfliktu na , Ukrajině, o možném konci naší vlasti, krachu, nastolení zničujícího řádu a absolutním zotročení. Nejde, nejde a nejde. Jen jeden starší dělník z provozu, teď už důchodce a také espéďák je člověk se kterým se dá hovořit. Tati ty mi vyčítáš, že se nesnažím burcovat, ale to opravdu nejde a nejde. Stále více si Milane myslím, že došlo k přeformátování vědomí těmi sajrajty co do nich narvali. Kdyby nic jiného, tak Babiš je první osoba, která za to nese zodpovědnost. A musím říci, že skutečně krom syna celý ten zbytek jeho spolupracovníků, věk 40 – 55 má v sobě ten vakcinační sajrajt. Tudíž mi z toho vychází, že je skutečně vymalováno. Já to nevzdám, ale člověk musí být realista.

sizok
12. 1. 2023 18:00
Odpovědět  Pavel z Moravy

Nechci se opakovat, Pavle.

13. 1. 2023 03:45
Odpovědět  Pavel z Moravy

U nás se, tajně, protože celá široká rodina antivaxeři, nechala naočkovatcéra a její tchýně Jaruška. Jaruška zemřela za tři měsíce od očkování loni těsně před vánoci a dcera utekla hrobníkovi z lopaty, když skoro vykrvácela při běžné operaci. Jenže ji museli operovat ještě dvakrát, protože po návratu dom pokaždé krvácení. Myslím, že ji zachránily transfúze, ale nevím. Horší je, že je od té doby možná anoretička. Sice to popírá, ale byla kusanec a teď má zadek jak když jeptiška spráskne ruce. A pak se ještě musím dočkat toho, jak tady antivaxer a údajný Putinovec obhajuje Bureše! Já tu swini (Bureše) potkat někde v lese, tak ho za ty tisíce mrtvých vymáznu a zahrabu. Že by mě to rušilo ze spaní se nebojím. Kdybych někoho srazil autem tak byl na psyndu, ale tohle by mě nerušilo. Myslíš, že by to vysvětlovalo ten -emanovej veletoč? Ale i tak – chtěl ji zavést povinně? Chtěl! Aspoň že mu už čouhá parte z nosu.
Podle toho co píšeš, tak leda revoluce. Buď – a nebo. Blbá karta. Ach jo. A zejtra k volbám.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Frank
12. 1. 2023 00:29
Ohodnotit příspěvek :
     

Pávek je už na první pohled hajzl.

Rapa
12. 1. 2023 00:40
Odpovědět  Frank

Kolikkrát už obrátil kabát ? Je to hnus. ( Matky padlých rus.vojáků volají po mobilizaci nejméně 500 000 dalších, aby odešli na frontu pomstít padlé. ,,Jestliže Matka uvolní ruku svého trestajicího Syna, Bůh s námi” )

ijn
12. 1. 2023 01:01
Odpovědět  Rapa

Vzchopme se a volme Baštu!!!!……. namísto namachrované zelené gumy

12. 1. 2023 06:48
Odpovědět  Frank

Na druhej je to patrný ještě víc, a potřetí na to radši ani nekoukat.

orinoko
12. 1. 2023 10:48
Odpovědět  Frank

Tak tak, každý psychiatr vám poví, že existuje určitá korelace mezi obsahem lebky a ksichtem. Švýcarský šváb je toho dokonalým příkladem, v Česku pak smraďoch Novotný a almara že Žďáru.
Kaprál Sem tele má sveřepý výraz a šikmé rysy mouly. Vůbec si neumím představit, jak vypadá jeho nekontrolovaný smích. Ale to se jemu asi stát nemůže. Marioneta nemá nárok na vlastní emoce. Te zbydou už jen nemoce.
Kaprál Sem tele je jen někdo jiný, než koho se nám snaží prezentovat. Jakypak má připravený dymbuilding? Smrada a almaru? Teplé družstvo s pruhy? Faleš z něj přímo teče, ale pro svíčkové báby je to fešák jako býval soudruh Ladinek /Dlouhý/.

katango
12. 1. 2023 11:02
Odpovědět  orinoko

No, tak už po třicítce možná a po čtyřicítce určitě se vám převažující emoční hnutí a k nim příslušející výrazy obličeje skutečně do obličeje zapíšou.

orinoko
12. 1. 2023 11:53
Odpovědět  katango

Je to zmetek, který neměl vůbec kandidovat, jakožto nositel různých utajovaných skutečností, kvůli nimž dneska musí mlžit. Odpovědný člověk by do toho nešel, zainteresovaný ksindl na vodítku zainteresovaných Svěračů kdykoli. Je to nesvéprávný šourek a podle toho i vypadá.

katango
12. 1. 2023 14:11
Odpovědět  orinoko

Jedna postava z románu A.Huxleyho Kontrapunkt rozděluje inteligenci na lidskou, zvířecí a vojenskou.

Boomer
12. 1. 2023 15:23
Odpovědět  orinoko

.. včera večer jsem zašel na pokec ke známým a zrovna koukali na telinu(tu já nevlastním..) a na TV Prima zrovna vedli řeči Nerudová a Pavel. V tom momentu řešili jakési vzájemné urážky “účetní” versus ” špion”.. v životě jsem nezažil takové žvástání o ničem, takovou topornou snahu neříct nic určitého, za co by jim mohl někdo sebrat byť jen jediného voliče. Ubožátka naprostá.. i žížala má pevnější postoj!!

Boomer
12. 1. 2023 15:16
Odpovědět  orinoko

..no jestli má opravdu IQ 107, tož pánbu s náma a rychle pryč.

ijn
12. 1. 2023 01:02
Ohodnotit příspěvek :
     

agenti nesmí na Hradčany == Bašta na Hrad

Bašta la vista!
12. 1. 2023 05:26
Ohodnotit příspěvek :
     

Terminátor Bašta

comment image

Administrátor
P.A.Semi
12. 1. 2023 09:07
Odpovědět  Bašta la vista!

Radegaste, neměňte si prosím přezdívku…
Po určitých zkušenostech s trolem se to tu hlídá…!
(Je to určitá forma podvodu na ostatních…)

πα½

orinoko
12. 1. 2023 10:52
Odpovědět  Bašta la vista!

Bašta blábolí o odvolání vlády, což nikdy neudělá, a směrem k Rusku vede ultrapitome řeči, jakoby na Haliči nikdy nedošlo k ústavnímu puči. Pro mě Havel nebo Bašta mají stejnou hodnotu pravdopraseni. Pokud by se dostal do druhého kola, má můj hlas. V prvním kole jde o hlas vyhozený.

12. 1. 2023 11:58
Odpovědět  orinoko

Směrem k Rusku vede řeči v souladu se svým konsenzuálním názorem; nikdy o něm jinak nemluvil. Prostě mu nevěří.
Že nejste schopný pochopit vztah mezi tím, proč o Ukrajině mluví jak mluví, postavením prezidentského kandidáta, a trestným činem extrémismu a podpory terorismu, za což už skončily u soudu desítky osob, neznamená, že vede pitomé řeči.
Ty vedete vy. Protože ve druhém kole je mu váš hlas, stejně jako hlasy podobně jako vy uvažujících, k hownu, protože bez nich se do něj nedostane. Tož běžte a hodte to zemskému škůdci, nebo špiónovi či kterékoli z těch figur.. A pak svého syna či vnuka, pokud je máte, připravte na to, že půjdou na jatka. Hlavně jim ale nezapomente říct,
že na tom máte svůj volební podíl.

orinoko
12. 1. 2023 12:56

Baštu mám kdesi stejně jako jsem mel kriminálníka a ochlastu Venu Placatku. Kdysi jsem se nacházel poblíž Chatry 77, ale nikdy jsem ji nepodepsal. Minimum čistých, bandy kreativních udavačů, vnitřní kruh na steroidech zvící 10 tis měsíčně. Nebo to dostávali v bonech? Nemusím se nikomu zpovídat, koho budu volit, ale rozhodně nehodlám svůj hlas vyhodit , jako to udělali mnozí v posledních parlamentních volbách. Každý ať si to rozhodne sám za sebe. A kohorty kádrováků mám směle u vejfuku. Klasická česká covidovka – kázat druhým!!

Boomer
12. 1. 2023 15:35
Odpovědět  orinoko

..jo, chudák bývalý soudruh prof.Janouch dodnes marně čeká na podrobné vyúčtování penězovodu z Nadace Charty 77, jejímž prostřednictvím tekla podpora disentu do ČSSR.
O výrazných disproporcích v jejím poskytování se přou disidenti dodnes.
Já kdysi zvažoval podpis Charty, ale moje máma mě od toho odradila.. jestli polezeš mezi ty komunisty, tak si mě nepřej!! Už jenom první mluvčí toho spolku měl másla na hlavě víc jak dost.. předkladatel zákona 231/1948 Sb., na jehož základě se plnily lágry v jáchymovských uranových dolech. A takových podobných tam bylo plno..

13. 1. 2023 03:58
Odpovědět  orinoko

Vy máte právo tvrdit, že Bašta vede pitomý řeči, a já mám totéž právo tvrdit, že je vedete vy. A jistě, hoďte si to komu chcete. Stejně je lidí zbytečně moc, jak tvrdí Schwab.

Velitel
12. 1. 2023 07:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Vybrt si mžete mezi agentem StB Burešem, agentem vojenské “StB” Pávkem a štěnetem od agenta StB Psa soudružkou účetní s lampou Šemíkem.

12. 1. 2023 08:16
Ohodnotit příspěvek :
     

VOLIČŮM BAŠTY

stejně jako jejich oponentům, plivajícím na pana Baštu jeduflusy, tvrdícím,
že zemský škůdce, který u nás rozpoutal covidfašismus a rusofobii jaká
nemá obdoby, je lepší volba než vlastenec a že prezident nic nezmůže.

Zde devítiminutové vidko s panem Baštou, staré cca hodinu.
https://www.youtube.com/watch?v=c-57hVcWBB0

Zde dvouminutové vidko nevoličům k možnosti odvolání vlády staré cca dvě hodiny. A když už budete v tom, klikněte si pod vidkem na jeho web, abyste věděli CO říká a nekrmili nám uši lžemi.

https://www.youtube.com/watch?v=Sv7W1xocO_E

Pavel K
12. 1. 2023 08:56

Co je to platné, když spousta lidí to nechápe v jaké situaci se nacházíme.

Autor
12. 1. 2023 09:24
Odpovědět  Pavel K

Musím vás zklamat. Většina z té “spousty” to velice dobře ví. Jenom se bojí. O svůj majetek, o své “výhody”, o svůj klid, o plné talíře a sklenice, bojí se o to, že jim vypnou čumbily, bojí se o to, že nebudou moci létat “někam” na svou dovolenou, bojí se o své “grilování, zkrátka se bojí že by přišli o cokoliv.
Jen si myslí, že když nebudou nic dělat, že se nic nezmění. Vy i já a “několik dalších” chápeme, že je to obludná, bludná a zhoubná logika, ale tak se chovali všichni jejich předchůdci v celé historii lidstva. Vždyť i motivace ke zradě Husitů, která vedla k jejich porážce, bylapřesně z tohoto druhu – mnozí si nahrabali a báli se, že o to přijdou. Že o to drtivá většina z těch zrádců nakonec tak jako tak přišla, nikoho z nich nepoučilo. Byli zkrátka “málo zticha”.
Dokonce i kdyby vypukla revoluce, tak tihle do ní půjdou jen proto, aby si případně “přihrabali”, tak jako mnozí zneužívali cokoliv, co šlo v letech 1948 – 89.

Tak nějak principiálně v tomto duchu:

6-18.jpg
Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Autor
12. 1. 2023 09:40
Odpovědět  Peter 008

Sakra – jen mi vypadlo, že jsem nejednou v různých hospodách poslouchal – nechtěně “rozhovory u kulatého místního stolu”. Tam se poučte, jak zpracovávat lidi, aby všechno bylo jak chci “JÁ”. Když člověk chodí do jedné dvou, tak to tak navynikne, ale pokud se častěji dostanete do vícero a můžete – i nechtěně – poslouchat hlasitý hovor, pak zjistíte, že je to pořád stejné.
Asi takhle. Kdysi jsem nastoupil do jednoho podniku. Čtyři směny. Nepřetržitý provoz. Samozřejmě přestávky. Každá směna, jak jsem zjistil po čase, když jsem musel chodit “cikcak”, tak obviňovala ty ostatní tři v neschopnosti cokoliv a jakkoliv pořádně udělat, uklidit, připravit atd.. To mi přiotevřelo očička zprvu jen malinko, ale pak nakonec naplno i v těch hospodách a restauracích.
Proto jsem do hospod přestal chodit “dobrovolně a plánovaně”. Jdu jen s někým a jen pro “konkrétní” účel. A to je velmi občas.

Pavel K
12. 1. 2023 10:00
Odpovědět  Peter 008

K té vaší tučné napsané větě, tak o to je to snad ještě horší né?!! To budeme všichni čekat na někoho kdo ZAČNE?!! To se asi načekáme. Jeden větší pokrytec než druhý. Nablití. Ale pro mě nic nového. Kdybych byl fit a ten Fiala stál vedle mě, bych mu dal takovou výchovnou až by si nestačil sundat ty okuláre. Nejsem pro svoji co na srdci to na jazyku ve svém okolí moc oblíben. Mě to ale nevadí. Příklad, ještě snad v pondělí stála nafta ve vedlejší vsi 34,20. Tak jsem se těšil, že si ve středu až pojedu okolo natankuji plnou. Tvl. já tam přijedu a nafta za 37,10,-kč. Já myslel že mě praskne pytel vzteky. Vytočený abnormál, že zajedu k nám tam byla za 36. Tak jsem dorazil a tady jsem dostal pravý hák za 38,40,- kč. Tak jsem si při placení vylil zlost. V tom nahromaděným vzteku jim říkám, že vím, že za to nemohou na pumpě, ale řekl jsem ať to tedy aspoň tlumočí nahoru.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Boomer
12. 1. 2023 15:52
Odpovědět  Pavel K

.. no já tankoval včera naftu, plnou a pět kanystrů k tomu(36,40Kč/l), u vedlejšího stojanu chlápek s dodávkou dva tisícilitrové IBC kontejnery, co se v nich skladují chemikálie.

Děláš strategickou rezervu?
Jo, jak zamrzne, začnou se dít věci.. a pokynul bradou směrem k slunce východu.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
ijn
12. 1. 2023 08:45
Ohodnotit příspěvek :
     

pokud by platil lustrační zákon, tak by byli špioni i agenti proti Západu vyloučen z kandidátů na presidenta ČR, ……..ale naši vydíratelní politici jsou dokonalými loutkami Západu, a k drancování Východu je Západ dokonce ustanovit do funkcí nejvyšších,…… a nám to nevadí????!!!!

Jan1
12. 1. 2023 08:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Budouci kandidaty na takove vysoke funkce jako je prezident si vychovavaji globaliste a ve spolupraci s WEF pripravuji a pak dosazuji do vlad. Proto pochybuji, ze by Basta k nim patril. Je to spise zeleny spenat nebo jini zm.di, ktere najednou vykouzli z klobouku jako Caputici.
WEF ma sidlo v Zeneve a v Davosu organizuje kazdy rok kongres, ktereho se zucastni spicky vlad, ekonomu, politologu. Dnes tam prijede i Klicko. Valka, nevalka a i Vucic, ktery mezi ne nepatri. Jako v OSN tam prednese asi kriticky projev ve stylu Putina.
WEF je politicky organ globalistu, pripravujici Great reset, tj. depopulaci planety. Lide jako Schwab a Gates jsou mluvcimi. Neni to zadna lidmi volena organizace stejne jako WHO. Tyto uchvatily moc nad staty prostrednictvim jejich loutek ve vladach.
Protoze se zacina diky novinarum mluvit o jejich nebezpecnem pusobeni, maji ted obavy ze vzrustajiciho odporu obyvatelstva planety.
https://tadesco.org/wef-narizuje-novinarum-aby-prestali-odhalovat-tajnou-globalistickou-agendu/

jiří
12. 1. 2023 18:48
Odpovědět  Jan1
Pavel K
12. 1. 2023 19:01
Odpovědět  jiří

Všechny je čapnout za pprddell a deportovat tam kam patří za anglossasama, když si s nimi tak rozumí a jsou odhodláni škodit ve své zemi. Do jednoho.

ALBATROS
12. 1. 2023 19:28
Odpovědět  Jan1

Prečo skoro v každom článku tu prezentuješ debilné TADESCO.
TADESCO je len kopirovač článkov, ten Marný čo prezentoval sú samé bludy a mnohí vás prekukli. Tak tu nespamuj diskusiu s tými debilnými odkazy.

Jan1
12. 1. 2023 09:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Clanek o vyvoji spec. vojenske operace na Ukrajine.
Na videu je videt jak vojaci ruske armady postupuji v neustalem ostrelovani a jsou stale v nebezpeci smrti. Jestli se opravdu pripravuje banderizace zemi trojmori, jak pise VK, bude muset Rusko a Belorusko i tyto zeme denacifikovat. Pro nas by to bylo osvobozeni.
https://aeronet.news/video-desive-zabery-ruskeho-vysadkare-v-epicke-bitve-o-mesto-kremennaja-vysadkar-natocil-na-kameru-jak-zastrelil-ukrajinskeho-vojaka-a-zrejme-slovenskeho-zoldaka/

Pavel K
12. 1. 2023 10:09
Odpovědět  Jan1

Jdi do ppyčee a to asi neměl říkat. Nojo no. 🤦‍♂️🤦‍♂️

Boomer
12. 1. 2023 15:54
Odpovědět  Pavel K

..tchýni a paragánům neradno nadávat!!

Pavel K
12. 1. 2023 19:52
Odpovědět  Boomer

Třeba byl sjetej, mě by to nenapadlo, já bych se snažil nějak domluvit. A je vidět na videu, že ta domluva zprvu byla naznačena.

Boomer
12. 1. 2023 20:30
Odpovědět  Pavel K

.. no jestli vám někdo k noře hodí granát, další vás postřelováním drží pod čarou ponoru a najednou nad váma stojí maník a míří do xichtu samopalem, potom konec srandy! Tady není co vymýšlet, jen ruce držet pěkně od těla i čehokoli, co může být považováno za zbraň a pomalé pohyby.. game over nebo продолже́ние сле́дует.

konzerva
12. 1. 2023 09:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Jo jeho fotr nás buzeroval na vojně. Většího zelenáče jsem neviděl a to samé Straka v Sokolově otec místního zdejšího primáře.

Pavel z Moravy
12. 1. 2023 10:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Dám zde něco mimo mísu. Na sk.news-front.info jsem se dočetl, že amíci a britové, ti už od roku 2025 zakážou používání plynových spotřebičů, sporáků a podobně ze známých důvodů, ochrana klimatu, ale teď dokonce přišli na to, že ty sporáky vyvolávají a nebo prý zhoršují astma a další a další debiloviny . Nu, takže k početnému číslu umrzlých v Británii ve svých bytech doteď jak říkají, přibudou další. Proč to zde dávám- nechápu jak může pár supergrázlů rozhodovat o osudu lidstva. Ku.rva, vždyť je to tak jednoduché, parchanty vypráskat, odvelet je do pryč a žít s normálními lidmi dále. Co jim do pr.dele do toho sajrajtu vakcinačního dali, že se z většiny toho obyčejného lidu stali takoví přizdisráči se kterými si mohou grázlové vytřít? To už lidé nemají žádnou důstojnost? To mně potěš koště.

Autor
12. 1. 2023 10:50
Odpovědět  Pavel z Moravy

Nejspíš jim tam nedali nic zvláštního. Uvědomte si, že to vždy byli ti poslušnější a zákonoposlušnější lidi. Spíš si položte otázku, která mi už od počátku Kovidu vrtá hlavou a kterou, jak si uvědomuji, jsem měl “v sobě” již předtím v neurčité podobě – “Proč sakra si ničí vždycky ty poslušné?”
Už jsem to dával, ale tady to teď řekne také hodně …

101.jpg
Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy
12. 1. 2023 15:30
Odpovědět  Peter 008

Přesto si Petře myslím, že po té vakcinaci došlo ke změně vědomí. Se spoustou lidí se opravdu nedá hovořit a přitom kdysi měli normální rozumné názory. Amíci provedli pokusů o změnu vědomí stovky, proč by to v rámci depopulace nemohli dát do toho sajrajtu? Ta vakcinace nemusí způsobovat pouze zdravotní problémy, tam mohl být právě kladen důraz na přeformátování. Je to pouze můj pohled na věc.

jiří
12. 1. 2023 19:10
Odpovědět  Pavel z Moravy

Lidé očkovaní mRNA vakcínami se stávají trans-humánními bytostmi, na jejichž část modifikovaného těla lze podle rozsudku Nejvyššího soudu USA, uplatňovat majetková, autorská, patentová a vlastnická práva!
https://aeronet.cz/news/lide-ockovani-mrna-vakcinami-se-stavaji-trans-humannimi-bytostmi-na-jejichz-cast-modifikovaneho-tela-lze-podle-rozsudku-nejvyssiho-soudu-usa-uplatnovat-majetkova-autorska-patentova-prava/
Očkováním a testováním se z Vás stává patentovaný mutant.
https://www.youtube.com/watch?v=qaHGjJPemzk&t=215s

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Eva
13. 1. 2023 23:52
Odpovědět  Pavel z Moravy

Moje dcera je očkovaná, protože by jinak přišla o dobrou práci. A je normální.
Normální lidé nejsou ti, co čumí na televizní programy. Syn sice už také na TV nečumí, ale blbec je na rozdíl od dcery stále. Je v okruhu lidí co věří propagandě, kdežto dcera při prodeji investičních kovů, přichází do styku s jinou sortou lidí.

12. 1. 2023 12:04
Odpovědět  Pavel z Moravy

Kde bys vzal důstojnost bez sebeúcty…

sizok
12. 1. 2023 18:07
unor 2022
12. 1. 2023 11:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Vsechni prostituti a prostitutky ne jedno jsou. Jedni jdou jen s nekym, nekteri s kymkoliv. Nas prezident by prece jen mel mit jistou uroven .. nechodit s kymkoliv. Bud s tim nebo onim.