blogKrize UKRAJINA

PRAVDA O ODĚSE SKRYTÁ ZA KŘIVÝMI ZRCADLY

PRAVDA O ODĚSE SKRYTÁ ZA KŘIVÝMI ZRCADLY
ze sítí: Jiří Kobza

Dnes si připomínáme deváté výročí masové vraždy v Oděse. Druhého května roku 2014 tam našlo pět desítek lidí trýznivou smrt v plamenech nebo na následky střelby. Nejmladšímu zavražděnému bylo sedmnáct let, nejstaršímu sedmdesát. Byli to občané Oděsy a kromě ruského původu je spojoval nesouhlas s pučem podporovaným USA, ke kterému došlo v únoru téhož roku na Majdanu v Kyjevě. Zatímco vyhlazení Lidic se už v průběhu druhé světové války stalo mementem nacistických zločinů a v Norimberském procesu bylo odsouzeno jako genocida, pachatelé masakru oděských civilistů nebyli ani po devíti letech souzeni a potrestáni.

Rada bezpečnosti OSN opakovaně obdržela žádost Ruské federace, aby zahájila mezinárodní vyšetřování, ale požadavek byl vždy vetován USA a Velkou Británií. Když vrcholná mezinárodní organizace ke zločinu proti lidskosti paralizovaně mlčí, ujímají se slova ti, kteří masakr schvalují. Ukrajinský poslanec z nacionalistické Radikální strany Igor Mosijčuk charakterizoval teror v Oděse těmito slovy. „Přijde čas, kdy druhý květen bude státním svátkem, protože v tomto dni získali Ukrajinci první skutečné vítězství v současné národně osvobozovací válce.“ Zločin proti lidskosti schválil i bývalý český diplomat Václav Bartuška. Ten komentoval brutální vraždění ruského etnika v Oděse takto: „Pokud se jim postavíte rychle čelem, jako to udělali třeba v Oděse, kde je prostě upálili, nebo v Dněpropetrovsku, kde je prostě zabili a pohřbili u silnice, tak máte klid…“

Do čeho ten „klid“ vyústil a jakou následnou bouři rozpoutal, už dnes vnímají i lidé, kteří masakr v Oděse dlouho ignorovali jako vzdálenou nepříjemnost, která se jich netýká. Dnes už se týká i jich. Ale vystopovat zpětně zápalnou šňůru od prvních zážehů na Majdanu, v Oděse, na Donbasu až k současnému válečnému požáru, dokážou jenom lidé, kteří měli oči otevřené od počátku a průběžně varovali před důsledky nepotrestaných zločinů. Lhostejnost většiny Evropanů byla záměrně podporovaná médii, která zahalila fakta o puči na Ukrajině do mlhoviny lží.

Pravda je zmizíkovaná i zpětně a dnes už jsou autentická videa z masakru v Oděse na internetu zablokovaná. Údajně proto, že zobrazují násilí, což by mohlo některé uživatele zneklidnit. Bez ohledu na tuto opožděnou starostlivost si mnozí zneklidnění uživatelé stáhli videa včas. A jednou budou svědecké videozáznamy z druhého května 2014 zachycující obléhání Domu odborů i hrůzné snímky dokumentující mučení a vraždění uvnitř budovy doličným materiálem pro mezinárodní tribunál. Střelné rány na hlavách obětí a další zachycené strašlivé záběry se stanou důkazem toho, že masakr byl plánovaný a organizovaný.

Zatím ale žijeme ve světě pokřivených zrcadel. Ta neodrážejí skutečnost, kterou by člověk disponující svědomím musel odsoudit, ale předkládají klamné obrazy o tom, co se stalo a tím cenzurují příčiny následných událostí.

Nezkušený pozorovatel tak snadno uvízne v labyrintu, kde jedno zkřivené zrcadlo navazuje na druhé a to pak na další. A protože ve stejném směru procházejí labyrintem další a stále mladší oklamaní a média jim udávají rytmus a sugerují sdílení pocitů, vzniká názorová jednota kulminující do společné nenávisti vůči určenému nepříteli.

Nepotrestaný zločin masové vraždy v Oděse a zpochybňování jeho motivu a průběhu byly předznamenáním k zabíjení civilistů na Donbasu a k rozdmýchávání občanské války na Ukrajině.

Po rozparcelování Balkánu, na kterém Evropa spolupracovala pod vedením NATO, dnes EU pod stejným velením vytváří z Ukrajiny válečné nástupiště k tažení proti Rusku. Oficiální motiv – ztrestání agresora – je vykonstruovanou záminkou k pokusu o rozparcelování Ruska. Kvůli tomuto záměru byla vyprovokovaná vojenská akce RF proti ukrajinským nacistům. Provokace trvaly řadu let a Oděsa byla „jen“ jednou z prvních v pořadí. Dlouhodobá tolerance zločinů proti lidskosti a lhostejnost k zabíjení ruských civilistů včetně dětí na Donbasu potvrdila, že OSN už je jen vzpomínkou na lepší časy. Ještě v době tzv. studené války byla funkční organizací, dnes otevírá dveře horké válce.

Nejen obyvatelé Ukrajiny, ale i Evropané se tak stali rukojmím cizích zájmů a média v nich cíleně pěstují Stockholmský syndrom. Daří se to, mnozí i velmi vzdělaní lidé si stále nechtějí připustit, že jsou v pozici příštích obětí. Nedokážou rozpoznat motivy vyděračů, ztotožňují se s jejich propagandou o zákeřnosti Ruska a podporují jejich požadavky na rozpoutání Veliké války. Ne všichni Evropané však poztráceli paměť, rozum a odvahu odporovat plošné manipulaci. Ale k umlčování těch, které démon souhlasu nezachvátil, je šikana osvědčenou metodou nátlaku. Tříděním názorů na povolené a zakázané to vždy začíná. Tříděním lidí na ochotně spolupracující a na sortu použitelnou k recyklaci to pokračuje. Je otázkou času, kdy dojde na zveřejňování seznamů závadových (samostatně myslících) lidí. K jejich vyřazování z oběhu pak poslouží návod Václava Bartušky: „Pokud se jim postavíte rychle čelem, jako to udělali třeba v Oděse, kde je prostě upálili, nebo v Dněpropetrovsku, kde je prostě zabili a pohřbili u silnice, tak máte klid…“

I když tento devět let starý výrok spadá pod paragraf 405 trestního zákoníku (o schvalování genocidy), autor za něj nikdy nebyl trestně stíhán.

Zato letos v březnu Obvodní soud pro Prahu 7 odsoudil (podle téhož paragrafu) účastníky debaty internetového Svobodného rádia o Katyňském masakru, přestože válečný zločin nezpochybnili a pouze předkládali důkazy o jeho využití goebbelsovskou propagandou. Dalšímu politicky motivovanému procesu čelí učitelka základní školy v Praze 6, která je trestně stíhaná za to, že nabádala své žáky, aby si fakta o příčinách válečného konfliktu na Ukrajině ověřovali i z jiných zdrojů, než je Česká televize.

V dnešní době všeobecného klamu se hledání pravdy stává trestným činem. K tomu, aby se nacházení a šíření pravdy stalo činem revolučním, zatím nemáme dostatek odhodlaných hledačů. Zato na nedostatek cenzorů, udavačů a provokatérů si loutková vláda v Čechách stěžovat nemůže. Pamětníkům to připomíná atmosféru padesátých let minulého století.

Byl hrozný tento stát

Když musel jsi se dívat

Jak zakázali psát

A zakázali zpívat

A bylo jim to málo

Poručili dětem

Modlit se jak si přálo

Veličenstvo Kat

(úryvek z písně Karla Kryla)

Tehdejší importované mlýny smrti se po několika letech zastavily a nastaly první rehabilitace obětí politických procesů. Popraveným to životy nevrátilo, mnozí nemají ani hrob. Dnešní urválkové už naštěstí hrdelními tresty hrozit nemohou. Ale princip legalizované (soudy posvěcené) pomsty vůči nositelům „nedovolených“ názorů na zastrašení veřejnosti postačuje. Prapory a hesla se mění, ochota místních drábů, kteří nás nahánějí do koridoru stádní poslušnosti, však zůstává. Kolektivní Západ, jehož jsme nyní součástkou, nás považuje za dobytou državu. Chleba nám sice neposkytuje, ale svou píseň už nám vnutil.

Přejímání cizí kultury a cizích (zdegenerovaných) mravů může být pro národ, který má od doby Jana Husa v povědomí heslo, že Pravda zvítězí, předzvěstí jeho konce. Dlouhé generace našich předků sice také přežívaly pod cizí vrchností, ale netleskaly své podřízenosti a neopěvovaly ji jako suverenitu. Naopak znovu a znovu povstávaly z pokleku. Stane-li se však současná lhostejnost k pravdě většinovým zvykem, odumře u českých občanů motiv k odporu a český stát ztratí právo na vlastní budoucnost. Proč by mělo Rusko dál zůstávat garantem našich (ale třeba i slovenských) hranic? Jako nástupník Sovětského svazu tuto garanci převzalo. Ale v současnosti je, i přičiněním české „diplomacie,“ z Evropy zapuzováno. V epoše nového formátování světa k multipolaritě nemůže malý stát uprostřed Evropy spoléhat ani na to, že mu odcházející hegemon (USA) zajistí bezpečné přežití.

Doba lámání chleba už začíná. Na výběr máme jen z mála. Buď skončíme mezi drobky spadlými pod stůl, o které silnější státy budou metat los, nebo se pokusíme budoucnost české státnosti uhájit vlastními prostředky a schopnostmi. Předpokladem té druhé varianty je nepřetržité usilování o svobodu slova a objektivnost médií. Neboť základem všeho zla je nedostatek poznání.

Lenka Procházková

sdílet na

38 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
jmm
3. 5. 2023 14:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Byli a jsou to vrahouni…..

Autor
3. 5. 2023 14:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Pokřivená zrcadla nejsou jenom kolem této události, jsou po celé známé historii lidstva, z našeho pohledu “západní civilizace”. Ten kdo nechtěl a neviděl a stále nevidí křivá zrcadla v minulosti i té naší vlastní, co o něm říci?
Právě proto mohlo přijít bez zájmu světa a především Evropy ZNOVA to, co se stalo a stále děje na Ukrajině. A není to žádná výjimka. A není to jenom období evropských dějin po První světové válce, je to dlouhodobé a je to jedním ze základních kamenů tzv. “evropské – euroatlantické civilizace”.
Když se smáli – velmi mnozí a ti samí to nepochopili ani do dnes – při likvidaci jakéhokoliv SKUTEČNÉHO levicového hnutí jako alternativy kapitalismu, netušili že se smějí na vlastním funusu. Neboť každý člověk je pro NĚ zbytečný, jen otrokem a to bez ohledu na zdánlivý majetek. Spustily se všechny brzdy a ONI začali realizovat znova to, co chtějí dělat po celou historii “západní civilizace”. Ale to zase chápe málo lidí.
“Stačí se vrátit tam, kde jsme byli před 10 (20,30 … hodící se zašktněte) lety a všecno bude zase v pořádku!” “NEBUDE!” A to už nikdy, pokud lidé nezačnou skutečně bojovat.
Ještě dnes i po velkých rušení toho, co vybojovaly generace našich předchůdců, žijeme z jejich obětí. A jenom to, že se každý krčí samostatně na svém maličkém “království“, které se mu stejně zmenšuje a které mu nakonec vezmou, jen díky tomu přišla zrada všech obětí boje o kousek trošku lepšího života.
Jenže to není to, že jsou plná břicha, tupá zábava z TV, PC či kin, ale to je hlava plná nápadů jak zlepšit život, jak chápat to proč tu jsme, je to snaha poznat – konečně – nejen ten náš svět, ale i ten mimo hranice zemské přitažlivosti. DOKUD BUDEME ZA MĚŘÍTKO POVAŽOVAT PENÍZE, NIC, ALE ABSOLUTNĚ NIC SE NEZMĚNÍ.
JENOM PŘIJDOU NOVÉ ODĚSY, NOVÉ LIDICE, NOVÉ MAY-LAY, NOVÉ SEVERNÍ KOREJE, NOVÉ AFRICKÉ VYBÍJENÍ DOMORODCŮ.
Teprve nedávno jsem naplno pochopil slovo maloměšťák. A hluboce jimi opovrhuji. Ti to umožňují.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel K
3. 5. 2023 16:08
Odpovědět  Peter 008

👍 👍 👍 👍 👍 👍
Ano NIC se nezmění dokud nebudeme bojovat.
A co tuna dokolečka jako magor píšu, že od klávesnice to bude furt špatné, ba naopak čím dál tím horší. Bydlím v lokalitě 1500 obyvatel, tak o těch maloměšťácích mohu vyprávět, což už jsem tuna mockrát udělal. Je až nemožné pochopit, že to co nám dělají se může někomu zdát normální tohle vedení a hospodaření státu.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Boomer
4. 5. 2023 10:09
Odpovědět  Pavel K

.. a tož jaké máte míry? To kvůli výstroji.. od klávesnice to fakt nepůjde!

Pavel K
4. 5. 2023 11:11
Odpovědět  Boomer

Však to povídám furt, tak se po mě neopičte. Jaké míry? Jako té kryplkáry? Tak mě budete vozit v medvědovi nó. Tak už to konečně pochopte, já su tú od vyvolávání bojového ducha a morálky. Kurrwa chlape, to vás v tom Přerově neučili, že bez morálky to nejde!!! 🙄 🙄 😥 🤣 🙋‍♂️

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
krpo
4. 5. 2023 14:29
Odpovědět  Boomer

Nepochopení či pouze přiblblá ironie?!

Pavel K
4. 5. 2023 17:16
Odpovědět  krpo

ironii tu já rád, proč blbá. Nutí myslet, buďte v klidu my se známe a já ho mám přečteného jako Rudé právo. 🤣🤣🤣🙋‍♂️

Nadia369
3. 5. 2023 17:03
Odpovědět  Peter 008

Neni mozne osvobodit otroka, ktery se stale drzi svych retezu. Ke zmene musi dojit nejprve v nas samych. Je potreba sebereflexe, najit v sobe svou odvahu,suverenitu, zodpovednost, rozhodnost, vizi budoucnosti a hledat cesty jak zacit zit lepe. Hledat pravdu, protoze kdyz hledate pravdu o svete kolem vas nachazite zaroven pravdu o sobe samem. To je ma zkusenost.Skutecne informace a jejich hledani osvobozuji hlavu a prinaseji ulevu protoze si uvedomime, ze jsme stale lidska bytost a nas zivot ma smysl a smer.Zacneme si uz konecne vazit sami sebe a prestanme mrhat svym casem( ktery nam byl dan jako dar) na plneni snu skudcu a parazitu

ladik
3. 5. 2023 18:24
Odpovědět  Nadia369

Osvobození z otroctví není jen otázka jednotlivce a jeho sebereflexe. Je to úkol pro masivní organizovanou sílu, schopnou přetrhat řetězy otroctví budované po staletí kapitálem. A kapitál není lhostejný k pravdě – kapitál pravdu nenávidí.

Nadia369
3. 5. 2023 19:36
Odpovědět  ladik

Ano ale kazda organizovana sila se sklada z jednotlivcu. A pokud jednotlivi lide v sobe nenajdou vlastni odvahu a odhodlani vytrvat a dovest veci do konce a jen se pridaji k ostatnim v davu, tak kazdy pokus skonci pri prvni tezke zkousce.

ladik
4. 5. 2023 07:49
Odpovědět  Nadia369

Nezpochybňuji úlohu jednotlivce. Myšlenky se stávají silou, když se zmocní mas.

krpo
4. 5. 2023 14:36
Odpovědět  ladik

Jen přemýšlím,o čem že to vyučují ty naše filozofické fakulty?!

Pavel z Moravy
4. 5. 2023 08:58
Odpovědět  Nadia369

Tak, když se ten otrok ptá svobodného proč není také v řetězech, místo aby se ptal proč já jsem spoutaný, je těžké z této pasti vyjít. Já si prostě myslím, že lidské plemeno duševně nevyzrálo a asi se to v tom velkém měřítku nikdy nestane. Pokud jedinci nebudou sami na sobě pracovat, sami se vzdělávat, ale hlavně chápat souvislosti, které jsou kolem nás a správně je vyhodnocovat, k žádné kvalitativní změně nemůže dojít. Copak si někdo může myslet, že nějaký pan velkopodnikatel může mít zájem na tom, aby si jeho podřízení žili tak jak si zaslouží, když mu vytváří zisky. To jsou skutečně světlé výjimky mezi touto kastou boháčů. Takto přemýšlet ale nikoho nenaučíte, to vše musí odhalit každý jedinec sám. Právě proto si teď nadnárodní plutokratický kapitál vychoval mladé k tomu, aby jim sloužili a neptali se. Tyto děti jsou odnárodněné, povrchní, zajímají se pouze co bude dnes a zítřek již nevidí. Tak byly vychované školstvím současného západu, protože ten je takové potřebuje, tedy nemyslící povolnou masu se kterou může manipulovat. Východisko je absolutní změna systému a návrat ke skutečným hodnotám. Lidstvo ještě stále ví, jaké to jsou, ale odhodilo je jako nepotřebné a prozatím

Pavel z Moravy
4. 5. 2023 09:10
Odpovědět  Pavel z Moravy

není síla, která by většině otevřela oči, protože to musí být lidé skutečně mravně a duševně vyzrálí. Chce li někdo kázat vodu a přitom sám pije víno, copak takoví lidé mohou provést nějakou kvalitní změnu v systému. Lépe je dokonce vyhnout se jim, protože to jsou ti nejpokrytečtější. Nejbližší příklad máme teď, kdy určití lidé desítky roků řvali o okupaci vlasti sovětskou armádou a zvacím dopise Bilaka a nyní sami tahají do naší vlasti cizí armádu yankeyů a dávají jim k dispozici vše co si tito žádají. Je to odporná pokrytecká hra, která nemá obdoby, snad srovnatelná pouze s porážkou národa po Bílé hoře. Oh, kam jste to lidé tohoto národa dokráčeli.

Nadia369
4. 5. 2023 12:46
Odpovědět  Pavel z Moravy

Naprosto souhlasim se vsim co jste napsal pane Pavle. Ale ze starych textu vyplyva, ze lidstvo bylo kdysi na velmi vysoke urovni vedomi a od jiste doby je postupne umele degradovano.

krpo
4. 5. 2023 14:33
Odpovědět  Nadia369

Jen ten čas se nám krátí. Ono to poznávání sebe sama i světa kolem chce čas,ten čas,který se nám…

Bety
3. 5. 2023 21:12
Odpovědět  Peter 008

Moc dobré zhodnocení. Včetně toho, že dodnes žijeme z obětí předešlých generací.Nechápu, proč si dnes lidé myslí, že sociální výhody, které dnes postupně ztrácíme, přišly tak nějak samy od sebe.
Copak nečtou? Kdysi jsem například četla knihu od fancouzského lékaře (bohužel dnes už nevím ani jméno autora) který sepsal vyprávění jedné francouzské důchodkyně. Její rodina se živila tkaním a výrobou ubrousků . Pracovali na tom všichni od rána do večera včetně dětí. Přitom měli sotva co do huby. V létě pracovali jako námezní dělníci po celé Francii na polích, aby si něco málo našetřili na zimu. Opět od nevidím do nevidím. Ta paní pak zůstala jako služka v rodině velkostatkářky, a svou rodinu už nikdy neviděla. Nejen že na cestu neměla peníze, ale první VOLNÝ DEN v životě měla, až když jí bylo ČTYŘICET let. Lékaři řekla: Tu volnou neděli mi vybojovali socialisté a to jim
do smrti nezapomenu.
No a my jsme zapomněli a to docela rychle.Nechali jsme se totiž těmi maloměšťáky nakazit.

EvaK
3. 5. 2023 21:52
Odpovědět  Peter 008

Bydlím 15 km od Mošnova a zrovna teď tam přistávalo něco velkého. A nebylo to jediné letadlo.
Vypadá to, že si prožijeme opět dobu našich rodičů, prarodičů.
Mám chuť se ptát proč, PROČ se to musí opakovat 🙁

Jaris
4. 5. 2023 02:39
Odpovědět  EvaK

Smutne, moc smutne… Ceska republika je nejenze zdimana EU, Ukrousi, ale ted se tam nakvartyruji navic paraziticti hnUSAci.

Pavel K
4. 5. 2023 07:18
Odpovědět  EvaK

Na to se zeptejte obřezance Stropnického, když byl ministr, který před 3-4 lety řekl na obrazovku v ČT, že co byste chtěli, však už je tu 75 klid.

Teuton
3. 5. 2023 15:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Problém s Ukrošvábama je v jejich množství. Šest či šedesát tisíc bychom nějak rozdýchali, ale 600 000 už je prostě moc. A pokud sem k nám ještě navíc cpou své jedovaté a salmonelou a dalšími svinstvy nasáklé obilí, stává se z Ukrošvábů globální problém.

zuza
3. 5. 2023 20:24
Odpovědět  Teuton

aj tých 60 tis je ťažko rozdýchať, pretože 1. sú prelezení všetkými možnými dlhodobo neliečenými chorobami, ktorých liečenie teraz platíme z nášho zdravotného poistenia, dlhodobo podfinancovaného a aktuálne vydrancovaného okrem iného kovidcirkusom 2. absolútne sa nevedia správať, sú agresívni, drzí, blbí a leniví

Gales
3. 5. 2023 16:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Teď už je bude vyznamenávat jenom náš ukrajinskej premiér.

Albi
3. 5. 2023 17:09
Ohodnotit příspěvek :
     

“Dnešní urválkové už naštěstí hrdelními tresty hrozit nemohou.

Ale mohou. Není nic jednoduššího, než “doplnit” potřebný zákon s prováděcí vyhláškou a mnohohlasně to vysvětlit (=okecat) starostí o bezpečnost ….a bez obav ono by to šlo.

Jaris
4. 5. 2023 02:42
Odpovědět  Albi

Ja jsem pro hrdelni trest. Trest smrti zrusili zidaci, jelikoz maji spatne svedomi za svoje zidoviny a opravnene maji strach o svuj kejhak.

Markýza
4. 5. 2023 07:58
Odpovědět  Jaris

Já rozhodně ne. Dá se to strašlivě zneužít, a co se dá zneužít, to taky bude zneužito. A není moc horších věcí, než být popravena za něco, co jste neudělala – nemyslíte?

Aleš
3. 5. 2023 18:18
Ohodnotit příspěvek :
     

Spojily se kriminální režimy EU USA a banderovci a je z toho zločin.

Jiří
3. 5. 2023 19:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Voliči volí 30let fašisty (včetně ČSSD) ,republika je vyfutrovaná bankovní mafií, parlament dokonce válčí čili je nacistický ,tak co chcete dělat?

Pavel K
4. 5. 2023 07:27
Odpovědět  Jiří

Teď jsem někde četl jak si Zeman sype popel na hlavu a prohlásil, že jeho největším politickým omylem bylo neodhadnutí Putina. Já se ptám, proč má potřebu nám to furt říkat? Není to tím, že mu to třeba někdo přikazuje? Pro mě, divné.

Pavel z Moravy
4. 5. 2023 09:30
Odpovědět  Pavel K

Pavle, je přeformátovaný a nebo se dokázal celé roky perfektně přetvařovat. Ono to asi není tak složité jak se nám zdá, být v soukromí jiný a na veřejnosti též. Takových již bylo. A myslím, že zrovna paní Jaris zde připomínala, že jeho první cesty z královského stolce kromě Slovenska většinou vedly do Izraele. A Izrael jak moc dobře víme je spojencem USA. Musel být hrozitánsky nešťastný, když mu lékaři zakázali cestovat a on tam nemohl, sám se tak přece vyjádřil. Když byli moji přátelé z klubu Českého pohraničí nadšeni po jeho volbě presidentem, já jsem mlčel. Ne, že bych proti němu něco v té době měl, ale nevěřil jsem mu a to se mi splnilo. Protože i jako premiér dělal co?

Pavel K
4. 5. 2023 11:14
Odpovědět  Pavel z Moravy

Musím to proštudovat a časem sek tomu vyjádřím. Ta židovina mě tam taky nesedí. By chtělo zjistit nějak jestli není obříznutej. 🙄🤦‍♂️🤦‍♂️🙏

Vlastimil Čech
3. 5. 2023 20:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Vrahové a zločinci i z občanské války musí být pochytáni, souzeni a potrestání. A věřím, že budou. Věřím, že je dostihne spravedlivost lidská dřív, než ta spravedlivost boží.

Pavel K
4. 5. 2023 07:30
Odpovědět  Vlastimil Čech

Není to moc dobré spoléhat na někoho kdo to zařídí, by se jeden nemusel dočkat. A ona ta Boží spravedlnost ve většině případů bývá dosti pomalá. To už tu možná maminko nebudete. 😊

Pavel z Moravy
4. 5. 2023 09:52
Odpovědět  Pavel K

Na druhou stranu, už asi o moc nepřijdeme, když tady nebudeme. Mám obavu, že naivně doufáme ve změnu, ale stačí se kouknout kolem sebe a i blbovi musí dojít v čem žijeme. Když jsem se před pár lety na poště rozčiloval, proč jedou pouze 2 přepážky ze 7, tak jedna paní učitelka v mém věku mi hbitě odpověděla, Však přece víte pane v čem a s kým tu žijeme. Já říkám, to víte, že to vím, ale to je málo. A to ještě nebyli u moci takoví tvorové jako dnes, protože uvádět jejich jména se mi příčí. Třeba se kamaráde setkáme na druhém břehu a Siuxové nás budou učit co to je slušně žít a naše duše se budou tetelit blahem do jaké správné společnosti jsme se dostali. Když tam budou ještě naši milí příbuzní, co více bychom si mohli přát. Já vím, je to z říše fantazie, ale proč by se člověk nemohl utěšit, že jo? Tak se opatruj, nenič si zdraví nadměrnými starostmi, my staří s tím již moc nesvedeme. Na řadě jsou jiní a ať ti správně prospívají papoušci. Ať nejsou jako v tom vtipu, pán říká papouškovi, přijde nám návštěva, tak nemluv sprostě nebo ti vytrhám všechno peří a papoušek si začal drápky trhat peříčka a řvát, mám v číči celé peří. Ale asi to znáš, tebe těžko překvapit. Čau.

Pavel K
4. 5. 2023 11:18
Odpovědět  Pavel z Moravy

🤣 🤣
Ale jedno vím zcela jistě že to už takové starosti mít nebudeš. Ani hlava tě bolet nebude. 🙋‍♂️

ladik
4. 5. 2023 14:45
Odpovědět  Pavel z Moravy

Pravda, pravda, Indiáni nikdy nedovedli pochopit, jak někdo může vlastnit zemi, když jí nevytvořil. A tak je to s veškerým kapitálem – vlastní ho ti, o ho nevytvořili. Vše je odcizená práce tvůrců.

Pavel z Moravy
4. 5. 2023 15:53
Odpovědět  ladik

Chlapi i dámy, perfektně se s vámi kecá a o to dnes jde. Jsme v obklíčení takových těch méně myslících struktur, takže toto alespoň vynahradí ten nedostatek přátelské komunikace v těch našich sousedských vztazích. Ať se vám všem moc daří a hlavně ať jste zdraví, ať můžeme jak se říká ještě nějaký ten pátek dělat škůdcům těžkou hlavu. A při tom jsem si vzpomněl na Hurvínka, jenž se ptá taťuldy, taťuldo, jak se dělá těžká hlava, to se do ní nasype písek nebo kamení? Nu a taťulda říká, to ne, to ty mi děláš těžkou hlavu svými lotrovinami. To jsou nezapomenutelné, hluboce moudré české pohádky, které naši lidé v kultuře vytvořili. LP deska Hurvínkova strašidýlka je kouzelná. Tak skvělí jsme byli a tak jsme dopadli.

Pavel K
4. 5. 2023 17:19
Odpovědět  Pavel z Moravy

🤣 🙋‍♂️ 🙋‍♂️ 😅 😅