blognezařazenépolitika

Vyjádření “ mimo službu postavené“ učitelky

Zpráva z tisku: Učitelka Martina Bednářová v minulém týdnu využila hodinu slohu v 8. třídě na pražské Základní škole Na Dlouhém Lánu k šíření dezinformací týkajících se války na Ukrajině. Její výklad plný lží, které šíří ruská propaganda, si nahráli sami žáci. Učitelka na škole už neučí. Informoval o tom server Seznam Zprávy.


Martina Bednářová poslala redakci Seznam Zprávy toto vyjádření:

Vážená paní redaktorko,

Vaši žádost o rozhovor jsem se rozhodla odmítnout, nicméně poskytuji Vám následující vyjádření:

Celoživotně pracuji jako pedagog na základní škole. Vyučuji český jazyk.

Dne 8.4.2022 jsem však byla z donucení vedení školy a starosty MČ P6 nucena zaměstnání opustit. Stalo se tak bezprostředně po hodině slohové průpravy, jejímž tématem byla práce s informacemi. V hodině jsme se zabývali dnes tolik diskutovanou tematikou rusko – ukrajinské války a stručnými přehlednými dějinami obou států. Pracovala jsem pouze s ověřenými a historicky zdokumentovanými fakty.

Cílem této hodiny bylo, aby se žáci dokázali zorientovat v dostupných informacích, aby se naučili vnímat polarizaci společnosti, odlišný názor brali jako věc běžnou, která je nijak neohrožuje, dokázali s ním pracovat a neodsuzovali jej. Žákům rovněž vštěpuji, aby se při získávání jakýchkoliv informací vždy orientovali na více zdrojů a pomocí zdravého logického úsudku si vytvořili vlastní názory a postoje.

Jejich svobodné názory na cokoliv jsou v našem státu totiž zaručeny ústavou. Mohou se v nich rozcházet s druhými, ale od toho je tu právě demokratická diskuse.

Jakmile jim však někdo místo diskuse a argumentování začne vyhrožovat, zakazovat či zastrašovat, pokud si někdo začne přivlastňovat právo určovat, co se smí a nesmí říci, a stanovuje limity, pak už se nejedná o žádnou svobodu slova, to už není demokracie, nýbrž zastrašování a diktatura. Utvrzuje je pak pouze v tom, že argumenty nemá a pravda je jinde, než tvrdí.

Sama hovořím čtyřmi jazyky, jsem tedy schopna si opatřit informace nejen z tuzemských zdrojů, ale srovnám se i s tiskem německým, ruským a francouzským, čímž zároveň odpovídám na Vaši otázku, odkud čerpám informace nejen k politickému dění.

Své „postavení mimo službu“ iniciované jedním z rodičů, schválené vedením školy a podpořené starostou Prahy 6, jehož důvody mi dosud nikdo nevysvětlil a nejsou mi známy, vnímám jako alarmující popření všech demokratických principů a svobod v tomto státě a bezprecedentní omezení slova a názoru.

Pochopila jsem ale jednu věc. Vedení školy ani panu starostovi nejde o děti, ani o jejich vzdělání. Jak jinak si vysvětlit, že po dvou letech výuky omezené kovidovými opatřeními, kdy doháníme, co se dá, je připraví o kvalifikovaného, zapáleného a úspěšného češtináře?

Až doposud jsem byla přesvědčena, že doby „my víme, co si myslíš“ či „každý kdo souhlasí/nesouhlasí, bude…“jsou nenávratně pryč. Jak je ovšem vidět, nejsou. A je mi z toho hodně, hodně úzko.

S pozdravem a souhlasem ke zveřejnění Mgr. Martina Bednářová

sdílet na

54 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Jirka
16. 4. 2022 20:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Vládnou nám zločinci zalezlí v análu USA

Jiří
17. 4. 2022 00:15
Odpovědět  Jirka

Vládnou nám fašisté, kteří se poplácávají po zádech s fašouny z Ukrajiny.

Pedro
16. 4. 2022 21:33
Ohodnotit příspěvek :
     

ČUR=Česká Udavačská Republika. Čest.

17. 4. 2022 00:25
Odpovědět  Pedro

A zrovna tak: ČUR= Českoukrajinská republika. Cca 500 000 voličů pro “Pětikolku!” v příštích parlamentních volbách. A máme to tu “nafurt”!

zdena
19. 4. 2022 10:01
Odpovědět  okolo

to ne… proboha, to bysme my pak byli ČUR… -áci nebo -ákové ? Ne, ne ne…. 🙂 🙂
🙂 Protestuji 🙂 🙂 🙂 !!!

Evžen
17. 4. 2022 06:35
Odpovědět  Pedro

A za vše “může” Rusko a komunisté…!

Josef
17. 4. 2022 08:38
Odpovědět  Evžen

A jak tvrdí cimrmanologové, hlavně trpaslíci. Všude vlezou a děsně rychle se množí.

Ivan
20. 4. 2022 15:16
Odpovědět  Evžen

Druhý pád na hlavu již nemusiš přežít. Ten první pád již s tebou pěkně mává, tak bacha!!!!

Elda
21. 4. 2022 09:18
Odpovědět  Evžen

A Babiš, na toho jste zapoměl :-).

Capry
16. 4. 2022 21:43
Ohodnotit příspěvek :
     

Sláma na kravině.To jsme to s tou demokracií dopracovali.Nejvyšší čas na změnu.

jméno
17. 4. 2022 16:13
Odpovědět  Capry

Tady nikdy žádná demokracie nebyla, teď se to ukazuje v plné nahotě – je to Dukův klerofašizmus. 😛

Miroslav
16. 4. 2022 21:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Zazil jsem normalizaci po okupaci 5 staty Varsavske smlouvy. Tohle je jeste horsi, kadovaci a politruci nici lidske osudy, hnus. To nejsou liberalni demokrate, ale novi bolsevici.

René
16. 4. 2022 22:36
Odpovědět  Miroslav

Bolševismus je ruskému světu vlastní od nepaměti (v podstatě jej definuje), s komunistickou internacionálou jej nelze ztotožňovat. Permanentní revoluce měla zasáhnout při nejmenším celou Evropu a Rusko jakožto její rozbušku zničit, jak o to usiloval např. Trockij. Bolševici Rusko naopak zachránili. Bály se tedy elity západních států Bolševismu nebo Komunistické internacionály?

Milan h
17. 4. 2022 10:22
Odpovědět  René

bolsevik to neznamena komunista

René
16. 4. 2022 22:37
Odpovědět  Miroslav

Douška: Přistoupíme-li k tomu obecněji. Marxismus měl Rusko zničit, bolševismus přítomný v kultuře ruské civilizace z něj však. učinil nástroj své obnovy a V. V. Stalin jej naplnil novým obsahem do takové míry, že již o marxismus nešlo. To je “zločin” Bolševiků. Zachránili Rusko a to navíc nástrojem, který jej měl smazat z politické mapy.

Evžen
17. 4. 2022 06:46
Odpovědět  René

To je moc velké filozofani, osobně si myslím že jde jen o ovládnutí světa malou skupinku nejbohatších lidí kterým je úplně jedno kolik to bude stát lidských životů…!

Raul
19. 4. 2022 11:02
Odpovědět  René

Stalin nebyl V.V. ale J.V. vlastním jménem Džugašvili, jeho přátelé mu familiárně říkali Koba.

Erich
19. 4. 2022 18:06
Odpovědět  René

trochu nepřesnost u jména Stalin…ne V.V.Stalin….ale Josif Vissarionovič Stalin, vl. Džugašvilli

Božena
19. 4. 2022 16:23
Odpovědět  Miroslav

Kdo poslal Lenina a Trockého do Ruska udělat revoluci? Přece Rodschildové poté, co car Michal je poslal do háje s úvěrem. Bankéři a průmyslníci vládnou světu a obyčejní lidé trpí a ani nevědí, kdo je ovládá.

zdena
16. 4. 2022 22:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Jak hluboko Česká republika klesla…. banánový poskok…. už pomalu zelená a je kamdál zelenější….

Pavel
16. 4. 2022 23:28
Ohodnotit příspěvek :
     

no v podstatě má štěstí za komančů by šla do krimu za adolfa by ji pověsili na hák v pečkárně dnes ji pouze vyhodí z práce a pomluví takže máme velmi tolerantní společnost vidíte jak jsme demokratičtí necháme ji žít

Jiří
17. 4. 2022 00:30
Odpovědět  Pavel

Komunisté zalezlí v ODS a u starostů jsou zpět. Vypadá to, že když fiala odmítl ruský atom do elektráren, že má v plánu s politickými vězni znovu otvírat uranové doly.

PENNYS
21. 4. 2022 09:53
Odpovědět  Pavel

TY JSI ,ALE  “π ČUS”

Jiří
17. 4. 2022 00:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak na jednu stranu zase voliči vidí, co za sebranku pětislepence volili. A tato sebranka má plnou hubu toho, jak se porušují lidská práva v Číně, Korei a v Rusku? Myslím si, že všechny tři jmenované státy na naši sebranku usurpátorů nemají !!!

Jiří
17. 4. 2022 00:18
Ohodnotit příspěvek :
     

Tady je vidět, jak si “naši diktátoři” vytírají prdel jak s českou ústavou, tak i se základní listinou práv a svobod, kterou velkohubě ratifikovali.
Cituji z Listiny základních práv a svobod:
článek 17 říká:
(1) Svoboda projevu a právo na informace jsou zaručeny
(2) Každý má právo vyjadřovat své názory slovem, písmen, tiskem, obrazem nebo jiným způsobemm jakož i svobodně vyhledávat, přijímat a rozšiřovat své ideje a informace bez ohledu na hranice státu.
(3) Cenzura je nepřípustná.

PepeAlex
17. 4. 2022 04:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Vlasovci a Banderovci na Praze 6 , havěť a pakáž,nic jiného.Sláma u kravína! Dobytkové

Petr
17. 4. 2022 07:55
Ohodnotit příspěvek :
     

A co ostatní páni učitelé a žáci jmenované školy ?????
Je jim to jedno , drží hubu ??? Ze strachu o místo o demokracii a svobodě slova už teď mohou jen žvanit , už je to jen slovo které nic neznamená

ladik
17. 4. 2022 07:57
Ohodnotit příspěvek :
     

Umlčování a kriminalizace pravdy. Potlačování schopnosti přemýšlet. Debilizace těch nezranitelnějších a současně nejtvárnějších. To je skutečná genocida lidství.

Pav-el
17. 4. 2022 08:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Co by ti chudáčci udavačští žáčci dělali v době mého působení ve vzdělávacím ústavu? Za mé doby byly používány běžně tělesné tresty. Rákoska na holou, pravítkem přes prsty, pohlavek-druhá o zeď. Klečení, stání v koutě, atd. Učitelka je jedna z mála, kterou výuka žáků baví a je jejím posláním. Samozřejmě, že uspěje u soudu, ale již má na pověsti tu pověstnou šmouhu a pochyby. Klaním se, paní učitelko!

iii
17. 4. 2022 12:09
Odpovědět  Pav-el

Máte to popletený, paní učitelka dosáhla neobyčejně vysoké pověsti mravního člověka, samozřejmě jen u těch, kteří vědí o čem je řeč, na dobytek neni třeba brát zřetel, dobytek má jiná kritéria pro svou zhovadilost

Frank
17. 4. 2022 09:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Pokud voliči budou volit ty stejné šmejdy, tak to bude jen horší a horší.

zdena
19. 4. 2022 10:08
Odpovědět  Frank

To by volební průkaz směli dostávat jen ti s nějakým slušným IQ …..tak od stovky nahoru.

Pavel
17. 4. 2022 09:39
Ohodnotit příspěvek :
     

Tuto konzumní společnost nelze změnit nějakými přiblblými volbami. Nové generace by musely dostat kvalitní duchovní a kulturní vzdělání, a ne tento globalistický šmejd, který jim rvou do hlav. Stačí se podívat na to co kultura západu produkuje a co zobrazuje. To je tak odporný hnůj, že se nelze divit jaký človíček z tohoto podhoubí vyrůstá. Bez změny systému, myšlení a hodnot nic nedosáhnete. Pochopme, že v současném systému, který je zde nastolen jsou jedni za osmnáct a druzí za dvacet bez dvou. Vyjádřeme se již přesně, tento zku- rve- ný kapitalismus je zplozenec pekla.

Průjem
17. 4. 2022 10:25
Odpovědět  Pavel

Výchova holt začíná v rodině, ale co může tupec vyprodukovat? Zase jen tuponě…

17. 4. 2022 13:50
Odpovědět  Pavel

Nová generace, jak je vidět z těch minusů co vám k pokecu ve 23:28 nasázeli už nechápe ani sarkazmus.
Hašek by si to chudák musel mrsknout.

Brit
17. 4. 2022 09:43
Ohodnotit příspěvek :
     

Komunistická propaganda proti dnešní demokratické byl jen slabý čajíček.

iii
17. 4. 2022 12:11
Odpovědět  Brit

Málo si pamatujete

Milan h
17. 4. 2022 10:07
Ohodnotit příspěvek :
     

takze to decko to vlastne udalo rodicum to sme se dockali a ten jeho tata musi byt kovany demokrat jinak kolaborant

Kolem
18. 4. 2022 05:02
Odpovědět  Milan h

Skutečně bylo pouze jedno ??? Pravda, jeden Kolář je také až až, a bohužel jsou dva …

miro
17. 4. 2022 10:24
Ohodnotit příspěvek :
     

Český národ je národem kolaborantů,zrádců,udavačů,podrazáku a závistivců,nikdy jsme nešli vlastní cestou vždycky jsme lezli někomu do řiti a současní vláda je tomu zářným příkladem,svoji nečinnost,idiotismus skováva za Ukrajinu přitom se podívejte kolik stoji plyn,benzín a potraviny v jiných státech např. Maďarsku, tam Orban na rozdíl od našého blbečka se sta a chudák kantorka že učí dětí používat vlastní mozek to odskáče.

orinoko
17. 4. 2022 13:57
Odpovědět  miro

To je pravda, ale ono to jinde nebylo o moc lepší. Britové byli zděšeni po Druhé světové, jakou mírou udavačství bylo dostiženo jejich obyvatelstvo na ostrovech v La Manche – New Jersey? Guernsey a Alderney. Či jak se ten malokreténský cajk nazývá. Holandsko a Francie totéž. Ale oni se v tom tak nepatlají.
Píšu právě teď z hospody. Tolik tlustoprdů pohromadě jsem už dlouho neviděl. To sice není duševní úchylka /ačkoli, kdo ví/, ale body jebákov par excelence to je.

Kolem
18. 4. 2022 05:00
Odpovědět  orinoko

Ano, to je fakt – občané tzv.západních demokracií, kteří byli v době II.WW pod správou říše práskali jako o závod. Téměř všechny “okupované” země měly vlastní dobrovolné národní divize SS, stejně mnoho kolaborantů ve službách gestapa, sd, atd. Na tom slavném západě na sebe lidé navzájem donášejí velmi často – především v zaměstnání, a pak také na finančních úřadech. Nebo-li kariéra, přežití, eliminace konkurence, popřípadě zisk , prospěch či řešení sporů … Neidealizujme si zahraniční západní verbež – vůbec nejsou lepší, jen se tak tváří…

janle57
17. 4. 2022 11:10
Ohodnotit příspěvek :
     

Tahle odvážná paní jednou vstoupí do dějin,nebála se říci pravdu dětem a odhalila tak
poměry v opovrženíhodném českém školství,kde učební osnovy takových předmětů
jako je občanská nauka a dějepis stanovuje novodobá Stb jménem BIS pod vedením
reichsführera Koudelky,který se zodpovídá jen a pouze řediteli CIA,který ho také
úkoluje,bohužel ztratila práci a skončí jako robot v montovně,to už jí náš vysoce
demokratický režim zajistí,2. varianta je,že si jí vezme do parády normalizátor
soudruh Stříž a napaří jí 3 roky natvrdo za rozvracení republiky,tak co Vy starší
vespolek,nepřipomíná Vám tohle staré dobré časy nebo je to ještě horší?

vlastisl
18. 4. 2022 17:07
Odpovědět  janle57

řekl bych že tak skvělých výsledků při budování vlasti se komančům nikdy nepodařilo !

yoker
17. 4. 2022 11:10
Ohodnotit příspěvek :
     

S paní učitelkou nelze než souhlasit. Stejně jako s většinou diskutujících. Má to ale jeden háček: Učitelé jsou hódně pečlivě vybíráni. Aby náhodou neudělali něco, co by “rozrušilo” jejich žáky. Aby nenarušili celkový proces oblbování a degradace mladé generace. 

Takže paní učitelka musela mít ke svému kroku souhlas a podporu svého řídícího fízla. Jde tedy o to, zda se u fízlů dostávají k moci zastánci normální společnosti nebo zda cílem je vypěstovat jen další cvičenou opici, která – až se po masívní PR kampani dostane do významné pozice (třeba presidentka!) – obrátí ze dne na den kabát a postaví se do čela těch největších svinstev. Zatím to VŽDY byla ta druhá možnost. Typickým byl např. Čulík a jeho BListy: z kvalitního internetového plátku se ze dne na den stal hnus. Nu, budoucnost ukáže …

Děda
17. 4. 2022 11:50
Odpovědět  yoker

Takové občany, jako je paní učitelka, vláda nepotřebuje.

zdena
19. 4. 2022 10:12
Odpovědět  yoker

nestraš….. brrrr…….

Karel
17. 4. 2022 14:08
Ohodnotit příspěvek :
     

Nacismus se šíří rychleji než covid. Starosta Prahy 6 a jeho otec jsou propagátory nacismu na plný úvazek. Stačí se zpětně podívat na jejich činnost. Paní učitelka je jednou z prvních obětí nastupujícího nacismu v Česku. Z tohoto pohledu je jasné, že ministr školství se jí nezastane, neboť sám již podlehl této nenávistné epidemii nacismu. Pod jeho vedením jsou žáci školeni v udávání. Jsou z nich vychováváni novodobí Pavlíci Morozovové. Chceme-li zachovat český národ a českou zem, je potřeba se rychle těchto nacistů zbavit.

orinoko
17. 4. 2022 14:14
Odpovědět  Karel

Nacismu a narcismu. Basedova choroba na vnitru jde v čele hákových šiků.

zdena
19. 4. 2022 10:13
Odpovědět  Karel

to je čistý děs…..

Jaroslav
19. 4. 2022 09:15
Ohodnotit příspěvek :
     

Cenzurou,blokováním jiných názorů a udavačstvým / nově se začíná podporovat ve školách / nás tato vlastizrádná vláda vrátila na počátek padesátých let ! Schází již jen popravy. Politické,vykonstruované procesy zde již byly zavedeny !!! viz článek nahoře !!!

Jaroslav
19. 4. 2022 09:17
Odpovědět  Jaroslav

Opravuji : ..udavačstvím

Božena
19. 4. 2022 16:18
Ohodnotit příspěvek :
     

Je to zde stejné, jako za Hitlera. Je to samozřejmé, když nám vládnou fašisté líbající zadek USA.

vlastisl
19. 4. 2022 20:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Brečíte nad rozlitým mlékem ale jsem zědav kolik vás na podzim přijde podpořit změnu alespoň na komunální úrovni. Doufám že starostenské posty neobsadí týpkové podobní Řeporyjci.