politika

V USA našli nové vysvětlení pro odložení ruské invaze na Ukrajinu – Si Ťin-pching požádal

Konec ledna se rychle blíží a je potřeba nějak vysvětlit, proč se ultrapřesná zpravodajská data o ruském útoku na Ukrajinu v lednu rozcházejí s realitou a Rusko stále neútočí.

Zde jsou první bajky – “Rusko nezaútočilo, protože Si Ťin-pching možná požádal Putina, aby neútočil, když jsou olympijské hry v Číně.”

Rusko zatím neútočí na Ukrajinu, údajně kvůli žádosti čínského prezidenta Si Ťin-pchinga, kterou přednesl Vladimiru Putinovi. Si Ťin-pching se obává, že globální bezpečnostní krize by zastínila olympijské hry v Pekingu, uvádí Bloomberg.

“Zatímco USA a Evropa stupňují zběsilé snahy odradit Rusko od jakékoli invaze na Ukrajinu, je to čínský prezident Si Ťin-pching, kdo může mít největší vliv na harmonogram Vladimira Putina.

Ruský prezident řekl, že se připojí k Si Ťin-pchingovi na zahajovacím ceremoniálu 4. února zimních olympijských her v Pekingu, za které čínský vůdce utratil miliardy dolarů, aby světu předvedl status supervelmoci své země.

Poslední věc, kterou Si Ťin-pching potřebuje, je, aby Putin zastínil velký okamžik Číny spuštěním globální bezpečnostní krize s USA a Evropou”. 

https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-01-22/ukraine-crisis-beijing-olympics-may-affect-russia-s-vladimir-putin-s-thinking?srnd=premium-europe

Takže asi takhle… Si Ťin-pching vzal telefon, zavolal a řekl: “Vladimire, my tady máme olympiádu, zadrž tanky do konce února a pak pro mě za mě můžeš dojít třeba do Lvova.” 

Klíčovým slovem téhle bajky je „možná“ – „Rusko nezaútočilo, protože Si Ťin-pching možná požádal Putina, aby neútočil, když jsou olympijské hry v Číně.“ 

… Možná požádal, možná ne, anonymní zdroje někde něco zaslechly … 

Rychlé „invazi ruských vojsk“ prý také brání tání na Ukrajině, takže začne brzy poté, píše Bloomberg.

PS. 

O pozici Německa.

1. Německo se postavilo proti přesunu německých zbraní na Ukrajinu. Jak vlastních, tak prostřednictvím třetích zemí.

2. Velitel německého námořnictva oznámil, že Ukrajina navždy ztratila Krym a že „Rusko si zaslouží respekt“.

3. Německé vedení věří, že “Nord Stream 2” by měl být dokončen.

4. Německo fakticky zabránilo dodávce vojenského nákladu na Ukrajinu přes své území.

Německo už obviňují z cynické pozice a podkopávání sjednoceného protiruského bloku v Evropě.

Němci se ve skutečnosti snaží zabránit finančním ztrátám spojených s rozchodem s Ruskem a vtažení Německa do konfliktu s Ruskem na úrovni, kdy budou odsouzeni zůstat v konvoji americké politiky bez jakékoli šance získat skutečnou vojensko-politickou subjektivitu. 

Postupně a pomalu proto Američanům hází klacky pod nohy, ale to je právě pozice a ne ochota jít až do konce. Přesto to pištění stojí za to – Scholze už obviňují z toho, že pokračuje v „zločinné politice Merkel spojenou se shovívavostí k agresi Kremlu“.

https://bit.ly/3tQAN0H

sdílet na

6 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Editor
22. 1. 2022 21:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Německo pochopilo, že s Ruskem se dá obchodovat podstatně lépe a výnosněji než s USA a že fakt proti ruskému plynu ten americký nikdy nebude cenově konkurenceschopný.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
ijn
22. 1. 2022 22:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Helmuti si pamatují, kolikrát s Rusi prohráli a nějaké ztráty by vydrželi, kdyby však neodstavili jaderky a nebyli příliš závislí na Zemním Plynu Moskvy, přes 10 000 subjektů ze SRN má podnikatelské aktivity v RF, i největší světový sedlák RF s 599 000 ha půdy Stefan Duerr zřejmě volal do Berlína, neprovokujme medvěda,…!!!

Albi
23. 1. 2022 00:34
Odpovědět  ijn

Pozdě. Medvěd se už protáhl a otráveně zabručel. :-))) ZATÍM.

KarelDar
22. 1. 2022 23:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Hlavní je nakrmit obyvatelstvo pohádkami.

Pavel
23. 1. 2022 11:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Myslím, že vedení Ruska již dávno pochopilo, že nelze nikomu věřit. Všichni tito zápaďáčtí boys a girls cítí v útrobách med, který Rusko vlastní, tedy to ohromné množství energetických surovin. Všem těmto pokryteckým parchantům bych nevěřil ani pozdrav, natož něco podstatně důležitějšího. Buď medvěde opatrný, tito lidé jsou schopni všeho.

Michal47
23. 1. 2022 14:45
Odpovědět  Pavel

Ruský Míša na ten zápaďácký nemorální a nelidský odpad jen sině zařve, postaví se v celé kráse a mohutnosti do pozoru a ta navýsost zbabělá banda zápaďáků nebude ani moci tak rychle kmitat nohama, jak rychle by si přála zdrhat!