politika

Ukrajinští diverzanti budou vysláni do Afriky, aby zlikvidovali vůdce afrických zemí 

Britská zpravodajská služba MI-6 připravila represivní oddíl ukrajinských ozbrojenců, který má být poslán do Afriky, řekl RIA Novosti vojensko-diplomatický zdroj.

Ve středu vyšlo najevo, že britská zpravodajská služba MI6 připravila sabotážní a represivní oddíl ukrajinských ozbrojenců, kteří budou vysláni do Afriky. 

Bezpečnostní služba a Hlavní ředitelství rozvědky (GUR) Ukrajiny pomohly vybrat 100 ozbrojenců, dodal zdroj. 

Je třeba poznamenat, že Zelenského úřad na žádost Londýna poskytl maximální pomoc zástupcům MI6 a speciálních sil SAS při výběru 100 ozbrojenců z ukrajinských nacionálních formací s významnými bojovými zkušenostmi. Mezi úkoly vytvářeného oddílu patří sabotáže a eliminace afrických vůdců, kteří spolupracují s Ruskem.

“Vyslání členů sabotážní a represivní jednotky je plánováno pronajatým civilním námořním plavidlem z přístavu Izmail (Ukrajina- pozn. red.) do města Omdurman (Súdán – pozn. red.) během druhé poloviny srpna,“ řekl.

Vyslání je podle jeho slov nezbytné, aby se zabránilo rozvoji spolupráce mezi africkými zeměmi a Ruskem.

Zdroj poznamenal, že velení jednotky bude svěřeno důstojníkovi Hlavního zpravodajského ředitelství Ukrajiny Vitaliji Praščukovi. Praščuk v letech 2014-2016 působil jako velitel sabotážní a průzkumné skupiny, která měla na svém kontě několik „úspěšných likvidací“, účastnil bojů v DLR a LLR.

Ozbrojenci podle dostupných informací musí zlikvidovat vůdce afrických zemí orientovaných na Rusko. Kromě toho budou mezi úkoly ozbrojenců patřit sabotáže na infrastrukturních zařízeních v afrických zemích.

Není divu, že se Britové rozhodli zapojit Ukrajince do řešení problémů, říkají odborníci. 

Ozbrojené síly Ukrajiny jsou dlouhodobě cvičeny v zemích NATO. Standardy aliance však nejsou vhodné pro rozsáhlé nepřátelské akce. To znamená, že Ukrajinci byli připravováni k účasti na policejních operacích, o kterých noviny VZGLJAD podrobně psaly již dříve.

Oficiální mluvčí ministerstva zahraničí Maria Zacharova v rozhovoru pro noviny VZGLJAD označila činy Británie za „klasiku anglického pirátství éry kolonialismu“. 

Senátor Andrey Klimov považuje plány Londýna za příklad „budování pozic v Africe“.

“Ukrajinská armáda je pro Brity neuvěřitelně cenným přínosem,” řekl Klimov. 

Zároveň je zřejmé, že v represivním oddílu budou ozbrojenci, kteří mají bohaté zkušenosti získané v SVO, kteří prošli výcvikem v táborech NATO a vědí, jak se provádějí teroristické útoky. Budou to skuteční zločinci, kteří mají ruce až po loket od krve,“ je si jistý Klimov.

Problém je v tom, že navenek bude téměř nemožné je rozeznat od obyčejného ruského chlapa. Jejich tvář je stejná jako kluků ze Saratova nebo Novosibirsku. Navíc umějí dobře rusky. To otevírá obrovský prostor pro vytváření provokací v Africe ve stylu Buči,“ poznamenává zdroj.

“Můžeme čelit situaci, kdy ukrajinské ozbrojené síly vyhodí do povětří některé objekty v Africe a zabijí lidi a západní tisk bude šířit zprávy o “zločinech Rusů.” Tohle nebezpečí nelze podceňovat. Nevylučuji, že právě teď Londýn pracuje na nějaké provokaci proti Moskvě,“ zdůrazňuje Klimov.

Abychom zabránili Britům a Ukrajincům zničit vřelou spolupráci mezi Ruskem a Afrikou, musíme už dnes přijmout rozhodná opatření. Zejména má smysl v předstihu vyslat na kontinent specialisty z Ruské federace ke konzultacím a vyšetřování hrozící sabotáže,“ zdůrazňuje Klimov.

Role Afriky ve světové politice postupně roste. Ale Británie je zvyklá zacházet s kontinentem jako se svou vlastní kolonií. A jakmile si tam začali uvědomovat svou soběstačnost, Britové začali mít obavy,“ řekl diplomat Rodion Mirošnik.

Největší nespokojenost byla způsobena snahou Afriky budovat bilaterální vztahy s Ruskem, Čínou a dalšími velkými mocnostmi. A nyní se Londýn pokusí prostřednictvím Ukrajinců odstranit africké vůdce, kteří podporují Rusko a odmítají se podřídit Británii,“ řekl.

„Britové jsou známí jako specialisté na špionáž a tajné speciální operace. Není žádným tajemstvím, že takové úkoly plní v řadě států již delší dobu,“ podotkl Mirošnik. 

A v tomto ohledu jsou nyní ukrajinští vojáci tou nejpohodlnější variantou. Bojovali v konfliktu proti Rusku, byli vycvičeni podle standardů NATO, které jsou mimochodem šité na míru policejním operacím. Zvláštní roli hraje krutost, kterou Ukrajinci projevovali v bitvách. Celkově vzato ideální kandidáti pro britské kolonialisty.”

Skutečnost, že ozbrojené síly Ukrajiny mají málo kvalifikovaného vojenského personálu a vojáků pro protiofenzívu, Londýn nezajímá, stejně jako otázky nezávislosti Ukrajiny nebo její územní celistvosti. Britové řeší své úkoly. A Ukrajinci cítí svou vlastní důležitost, i když imaginární,“ řekl Mirošnik.

„Zdá se, že v boji za globální hegemonii mají USA a Británie jasně rozdělené odpovědnosti: Washington je zodpovědný za konfrontaci s Čínou a Londýn za boj s Ruskem,“ – řekl Vadim Truchačev, docent katedry zahraničních regionálních studií a zahraniční politiky Ruské státní univerzity humanitních věd. 

Proto dnes Britové považují za jeden ze svých nejdůležitějších úkolů zastavit růst ruského vlivu v Africe. Pro Brity jsou Ukrajinci cizí národ, který je zároveň podobný Rusům, což znamená, že je nejúčinnější v konfrontaci s Ruskem,“ říká expert.

Víme, že v Africe jsou jednotky PMC a ruští vojenští poradci. Evropští vojáci se těchto dobře vycvičených a vybavených vojáků bojí. Avšak Ukrajinci se Rusům již dokázali postavit na bojišti, takže se cítí sebevědoměji a možná se chtějí i pomstít,“ argumentuje politolog.

Je docela možné, že Londýn a jeho spojenci využijí Ukrajince k likvidaci nevhodných afrických vůdců nebo k organizaci státního převratu, aby v zemích kontinentu nastolili vlády loajální Západu,“ připouští Truchačev.

https://vz.ru/politics/2023/8/16/1225968.html

sdílet na

16 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Jaris
20. 8. 2023 02:34
Ohodnotit příspěvek :
     

To jsem zvedava, odkud ty ostrilene ukrajinske vojaky vezmou.Nejsou lidi. Ukrajina je totiz jednou nohou v hrobe a druhou na bananove slupce.

Putinovec
20. 8. 2023 22:53
Odpovědět  Jaris

Tohle už se zkoušelo v Sýrii a Libyi , cílem měl být Asad a Haftar . A prd . V Africe je prostě sežerou .

Lenka
20. 8. 2023 07:53
Ohodnotit příspěvek :
     

To snad není možný, KoZa, to jsou charakterový mrzáci, že to nemá obdoby. Ti vo*ové si neuvědomují, že obratem začnou přistěhovalci likvidovat je.

Pavel z Moravy
20. 8. 2023 09:41
Ohodnotit příspěvek :
     

To nelze komentovat, prostě špína ke špíně.

Mike
20. 8. 2023 11:35
Odpovědět  Pavel z Moravy

A zde prosím vidíte, co jsou angláni zač, nejde to ukrošům proti Rusku? Nevadí, ze zbytku vojáků uděláme skupinu mezinárodních teroristů a pošleme je do Afriky To je na blití.

Gales
20. 8. 2023 10:43
Ohodnotit příspěvek :
     

Asi jde jenom o strašení,když udávají kdy tam poplují a jakou lodí.Ty ukroozbrojence poznají místní podle toho že budou po zraněních z války pajdat a mít po tělech všelijaké jizvy.. Si dělám srandu.

Pavel
20. 8. 2023 11:03
Odpovědět  Gales

No podle včerejšího balíčku doručeného do Černigovu mají už Rusové na Ukrajině slušné zpravodajská pokrytí.Nemělo by být pro ně problém zjistit plavidlo kterým pojedou a pak to s nimi udělat jako svého času se Somálskými piráty! 500g TNT na dno člunu a poslat na výlet do stanice peklo!

Pavel K
20. 8. 2023 13:28
Odpovědět  Pavel

Tak to proti Rusku byla holt jiná káva a byla zřejmě moc silná. Noa tohle je holt zase taková přidružená výroba, když tamten ukro kšeft nevyšel.

Jura S
20. 8. 2023 11:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Doufám, že ty teroristy pozabíjejí …. ale před tím donutit podat kompletní přiznání…

Eva
20. 8. 2023 11:57
Ohodnotit příspěvek :
     

No a u nás už je máme … a dobře o ně pečujeme.

Miro2
20. 8. 2023 12:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Bodejť, ukrajinská armáda hlupáků je cenným přínosem nejen pro Brity, ale celý Západ, protože cedí svoji krev za zájmy v bývalých koloniích Západu a s Ruskem se jim samotným do otevřené války nechce. Proč tedy neoblbnou slovanskou zemi (Ukrajinu), která bude krvácet za ně a ještě zabijí dvě mouchy jednou ranou. Pro Západ je Slovan jako Slovan, ať se povraždí mezi sebou, ne? Takto dopadne dřív nebo později Polsko, Česko, Slovensko, Bulharsko a další přesvědčené země a bývalé satelity SSSR. Jsou už dnes zpola nahnané proti Rusku. Nejhorší ze všeho je úžasná pitomost tolika lidí.

Miro2
20. 8. 2023 12:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Od Západu, obzvlášť anglosaského původu je to sprostá intrika a manipulace, která zneužívá hlouposti obyvatel “východu Evropy”, kteří ještě neprohlédli černé svědomí Západu nastrčit místo sebe do bojů hlupáky za své mocenské zájmy a kteří nechápou, kde se nachází skutečné zlo a které doposud ovládá půl světa.

Pavel K
20. 8. 2023 13:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Dohledat a vymazat. Při dnešní technice to není až takový problém, tedy musí se chtít.

Frank1
20. 8. 2023 18:45
Ohodnotit příspěvek :
     

Britska MI6 toto organizuje stale. Pacha zlociny a hazi je na Rusko. Anglosas je prolhana a podla svine, nestitici se zadneho zlocinu a podrazu na Rusko!

Frank1
20. 8. 2023 18:48
Ohodnotit příspěvek :
     

V Africe ma Wagner sve lidi, Ty po nich pujdou i po MI6 hrdlorezich.

Vladimír
21. 8. 2023 09:48
Ohodnotit příspěvek :
     

:-)))) Banderovci mezi černochy, to nebude vůbec nápadné… :-))))