politika

Ukázali pravou tvář: mluvčí ruského ministerstva zahraničí Zacharova tvrdě zaútočila na USA

Mluvčí ministerstva zahraničí Ruské federace Maria Zacharova komentovala prohlášení amerického ministerstva zahraničí, že důvodem protiopatření vůči “Nord Stream 2” je geopolitika.

Spojené státy připustily, že podkopávají základní principy hospodářské soutěže a obchodu, uvedla mluvčí ministerstva zahraničí Maria Zacharova s ​​odkazem na prohlášení ministerstva zahraničí k Nord Stream 2.

„Úředník ministerstva zahraničí uvedl, že důvodem odmítání projektu “Nord Stream 2” Washingtonem je geopolitika a rostoucí vliv Ruska,“ uvedla Zacharova na Facebooku.

“Německo neustále prohlašuje, že tento projekt je pro něj přínosný! A USA neustále prohlašují, že ekonomiku a energetiku nelze politizovat! A teď ten, kdo nechce politizovat ekonomiku a energetiku, bude pomáhat tomu, pro kterého je projekt výhodný z ekonomického a energetického hlediska, aby jej nerealizoval?“

“Ministerstvo zahraničí připustilo, že USA podkopávají základní principy volného obchodu a hospodářské soutěže, podřizují zákony trhu svým vlastním geopolitickým zájmům, jednají proti vůli suverénních zemí a proti zájmům občanů nezávislých států,” uzavřela Zacharova.

Ministerstvo zahraničí USA drze upřímně přiznalo, že jediným důvodem, proč se USA staví proti ruskému projektu plynovodu “Nord Stream 2”, je geopolitika a ministerstvo zahraničí USA se obává výhradně rostoucího vlivu Ruska.

V úterý média uvedla, že nejméně 18 evropských společností odstoupilo od společnosti “Nord Stream 2” kvůli hrozbám amerických sankcí.

https://bit.ly/3uljD9f

sdílet na