politika

Svět na hraně… co mohou obyčejní lidé čekat

Nerad „vanguju“, ale přesto se chci se čtenáři podělit o své myšlenky o budoucnosti. Možná ne velmi blízké budoucnosti, ale ne tak vzdálené, jak by se mohlo zdát.

Před lidstvem se rýsuje rozcestí, bude mít před sebou tři možné cesty. A na základě pozorování probíhajících událostí jsem si jistý, že jsme právě na začátek tohoto rozcestí přišli. V závislosti na výsledku konfliktu mezi Ruskem a Západem jsou možné následující varianty:

První možností je úplné vítězství Západu.

Anglosasové mají neomezený přístup ke všem zdrojům světa. Nadnárodní společnosti rychle vyvíjejí technologie, které v konečném důsledku povedou k téměř úplnému nahrazení lidské práce robotickými systémy. V tu chvíli se miliardy lidí na naší planetě ukazují být pro světovou elitu nadbytečné. 

I když jsem si jistý, že nikdo nebude čekat až do samého finále – přebytečné masy populace se začnou zbavovat s předstihem, postupně, úměrně úrovni implementace robotických systémů. Výsledkem toho všeho bude malá komunita lidí (malá v poměru k současné populaci planety) ve velikosti 1 až 1,5 miliardy, rozdělená do tří tříd (a vlastně do dvou):

  • Elita;
  • Technická a inženýrská struktura (koneckonců někdo musí technická zařízení obsluhovat);
  • Obsluha elity (tato třída je obecně diskutabilní).

Veškerou „špinavou“ práci bude vykonávat technika.

Druhou možností je remíza.

Anglosasové pod naším tlakem ustupují a stahují se do pozic AUKUS. Dochází ke vzájemné izolaci makroregionů – finančně-technologických, etických (ideologických) klastrů, o kterých jsem psal vloni:

Multipolární svět – co to je a jak bude vypadat?

Populace pěti zemí (USA, Velká Británie, Kanada, Austrálie, Japonsko) stačí pro pokračování plnohodnotné produkce všech známých i osvojení nových technologií (je potřeba 500 milionů, minimálně). 

Ve zbytku světa se Anglosasové budou snažit způsobit chaos tím, že budou bránit technologickému rozvoji. Ale tak, aby tento chaos nezničil podmínky života na planetě jako celku. Od toho, zda se jim podaří tento chaos zařídit nebo ne, se svět bude odvíjet buď podle první nebo třetí varianty.

Možnost tři – vyhrajeme.

Západní svět je v úpadku. A my spolu se všemi budujeme nový světový socialismus. Přesně takhle a nic jiného.

Ptáte se proč? Vše je jednoduché – k první variantě neúprosně vede logika kapitalistického uspořádání světa, kde je lidská práce a činnost degradována na úroveň obyčejného zboží, i když ve skutečnosti má na rozdíl od jakéhokoli jiného zboží i tvůrčí vlastnosti. 

Marx ve svém díle „Kapitál“ nazval produkt této tvořivosti nadhodnotou, kterou si vlastníci „továren“ přivlastňují. Právě v ní spočívá zisk, hnací síla kapitalismu a zdroj blahobytu světové elity. Kapitalisté potřebují lidi jako takové, jenom pokud něco vytvářejí.

Až místo lidí začne plně a komplexně „tvořit“ robotická technologie, až pokrok dosáhne bodu, kdy potřeby člověka mohou být uspokojeny výhradně neživými silami, ukáže se, že obrovská masa lidí žijících na planetě bude pro vlastníky kapitálu nadbytečná a v mnoha ohledech i škodlivá. 

A světová elita se této masy zbaví tím nejkrutějším způsobem. 

Ano, poté přestane kapitalismus jako takový existovat a přijdou nějaké nové ekonomické, výrobní vztahy. Až na to, že více než 6 miliard lidí tento nový úžasný svět už neuvidí.

Lidská společnost dosud viděla pouze jednu adekvátní a humánnější alternativu kapitalismu – socialismus. Žádné jiné přijatelné ekonomické (výrobní) uspořádání společnosti zatím nikdo nevymyslel a je nepravděpodobné, že by to někdo dokázal. A jistě – logika socialismu nevede ke zničení většiny populace na planetě.

Nyní se zamyslete nad tím, proč není hlavní hrozbou kapitalistických Spojených států kapitalistické Rusko, které v této chvíli nepřímo bojuje (!) s Američany, ale socialistický stát demokratické diktatury lidu Číny?

Až ustojíme konfrontaci se Západem, budeme muset změnit celou logiku našich vlastních výrobních vztahů. Mimochodem, v mnoha ohledech to stejně není kapitalistické. A pak spolu s Čínou budeme pomáhat všem ostatním. Jen tak se bude možné vyhnout osudu, který kapitalismus připravil pro více než 6 miliard lidí na planetě.

Jsem si jistý, že se všechno podaří! Vždyť za námi je Pravda, Armáda, “Wagner”, Stalin, Lenin, věda, velká historie a neocenitelné zkušenosti SSSR se všemi jeho nedostatky i přednostmi! 

Všechno bude v pořádku!

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://bit.ly/3K0B07W

sdílet na

50 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Pavel K
31. 3. 2023 14:06
Odpovědět  jiří

Ta provokace s Gosudarem na triku. 🙄😲🤣🤣🤦‍♂️

jiří
31. 3. 2023 14:27
Odpovědět  jiří

Stanislav Novotný varuje před pády dalších bank a zničujícím kolapsem západního bankovního systému vydělávajícího na obchodu s penězi, úrocích a lichvě.
https://cz24.news/pady-dalsich-bank-a-znicujici-kolaps-zapadniho-bankovniho-systemu-stanislav-novotny-video-cz-6-min/

krpo
31. 3. 2023 16:28
Odpovědět  jiří

K té druhé variantě (prý možnosti). S úrovní vzdělání, s jakou nyní “západ” disponuje,si mohou o nějakém technologickém pokroku nechat tak akorát zdát. Chce-li se vědecko-technologicky posunout kupředu,musí začít u vzdělávání (zlepšit školství – ne co do objemu,ale skutečné a praktické kvality).

sergej
31. 3. 2023 08:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak zkusím to postnout sem, tam na tom sedí asi žába jak na prameni. 🙂

Mordochaj Levy 31.3.2023  07:48:43 Odpovědět
Historii dělá jedno plné náměstí lidí s gilotinou uprostřed…A pak se mění úplně vše…Ale jak vidím ty “šikuly” omezovače energetiky z EUrosojuzu v jejíchž řiti má Pětidemoliční vláda zaraženou hlavu až po kotníky tak nás ten Blackout stejně nemine.A bez elektriky zaniká sociální společnost po 72 hodinách tmy (a bez vysílaní ČT) kdy lidé vyrabují hitlermárkety a vypálí sídla vlády , domy politiků a jejich přisluhovačů…A to bude velmi opravdu velmi zajímavé… 

Nevím jestli je to standart, tady upíři životní energie vyšťavili tvůrce a mladí s podporou totalit chtějí být “turbo. A tu morálku při rozpočtu 2 200? miliard předvedli “edizoni zkrouhnutím na handicapap potřeby pro seniory o pitomých 16. miliard. Posvátné krávy ziskovců jsou tabu, prostě vidina stupidů ždímat byť již vyexploatované lidské zd(t)roje. A že to chtěli nadělat tu ztrátu rozpočtu prací o svátcích je z humoru otrokářů s pouty a koulemi na skladě. 😉 Točí imbecility protože nemají ucelený pohled ale stačí jim vřískající idiot s jednou položkou s obřího spektra spravovaných reálií a “vševjedsky skočí po nejexploatovanějších a ano nejzasloužilejších těmi blby bez lidských rozměrů kasičkou úžera, nazdar bazar. Morální ubožáci, kdy si i odplivnout je škoda. :scratch: 
https://www.youtube.com/watch?v=ff1Ot591G9w

https://pravyprostor.net/zvyseni-dph-na-23-procent/?replytocom=160367#respond

Autor
31. 3. 2023 09:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Jestliže vyhrají lidi, musí se prostě NĚCO tak jako tak mnohé změnit. Vím, že se to hromadě lidí nelíbí, myslí si, že oni jsou chytřejší a že oni – třeba – dosáhli úspěchu, ale teď jim “JEN” vadí, že jim to chtějí vzít přes krize a digitalizaci měn. Takových je mi jen líto, nechápou, že to všechno se děje právě proto, aby jich toho zbavili. Toho “úspěchu”.
A pokud se lidé chtějí zbavit takových, jací dnes “vládnou na západě, pak se především musí změnit majetnické vztahy a OSOBNÍ odpovědnost. Pokud se to “jen” ponechá, “jak to je”, ti samí zločinci se prostě po čase zase vrátí.
Musí se zrušit akcie a možnost jakéhokoli parazitování na práci bez jakékoliv odpovědnosti před společností. Měj si co chceš, ale pokud nepomáháš podstatně společnosti, ze které jsi stejně ten zisk tak jako tak vymámil, co se divíš, že jsi se toho nakonec zbavil?
Musí se změnit to, kdo má právo rozhodovat – nechceš brát na sebe odpovědnost? Dobrá, ale nemáš pak právo se podílet na rozhodování o tom nejdůležitějším. Nechceš branit svou zem? To samé.
Škodíš, kradeš, kazíš děti, podvádíš, klameš, nechce se ti pracovat pro společnost (ne nutně fyzicky)? To samé. Podporuješ to, aby se to “vrátilo do rukou těch “dnešních” eleitek”? No tak si k nim běž, ale tady nemáš co dělat.
Většinou nemám rád americké filmy, ale jsou určitým způsobem výjimky – pohříchu již letité ve své drtivé většině. Film Hvězdná pěchota a také román, ukazuje, kdo by měl nést odpovědnost a že ti, kdo nejsou ochotni nic PRO udělat se nemají právo ohánět ničím ve veřejném životě. A základní potřeby by vždy měl stát mít nejen pod kontrolou, ale také dát jasně najevo – např. nezasadíš, nebudeš chovat nic pro jídlo – přijdeš o všechno. Najde se jiný,. kdo povinnost splní. Stejně tak nestarali jste se o zajištění potřebného množství energie – padejte a trest. A tak podobně s vodou, bydlením, základním oblečením.
To se nemůže stát naráz, ale jde o trend.

Jaroslav
31. 3. 2023 09:58
Odpovědět  Peter 008

Peter008, vše co píšeš je pravda, ale stejně jako kdysi socializmus u nás narazil na lidskou mentalitu, tak i dnešní sebedestrukce přebytečných 6mld by mohla mít stejnou příčinu. Ti, co jsou v nebezpečí si to ve většině neuvědomují. Každý, trochu úspěšný podnikatel si myslí, že sežral … A co teprve “pravicová městská chudina”. To jsou lidé, co si myslí, že pokud budou volit jisté strany (třeba pětikolku), že tím vlastně k ním patří. Nepatří! Ta pětikolka vlastně o ničen nerozhoduje, ta slouží vyšší moci, ti své voliče zradí mrknutím oka. A s ostatními je to jako s člověkem padajícím z mrakodrapu, který si v každém patře říká “zatím dobrý”.

Jaroslav
31. 3. 2023 10:01
Odpovědět  Jaroslav

Pokračování – o zlatou mříž. Ti popisovaní kapitalisté se s námi nemazlí. Pokud zvítězí, tak teprve budeme vzpomínat na Covid, nebo na válku na Ukrajině s nostalgií. “Bylo to sice svinstvo, ale dalo se to přežít”. Již teď nějaký Bill Gates mluví o super pandemii (jedna z variant budoucnosti pro oněch 6mld). Tu bych odhadoval na dobu post-ukrajina. Ta, jako Covid nebude selektivní (velení se ovšem uchrání) a mezi přeživšími bude dostatek obslužného personálu, viz článek.
Závěr z toho je jediný, na hrubý pytel hrubá záplata. Po dobrém to nepůjde ani s těma kapitalistama, ani s obyvatelstvem (zde se vždy najde spousta přisluhovačů, pětikolek, nebo alspoň nevěřících Tomášů- “mne se to netýká”, “to by nám přece neudělali”, “to jsou konspirační teorie”). V historii jsou příklady řešení, bohužel se to často přehánělo, viz Francouzská revoluce. Byli ovšem vládci, které dnes kdekdo odsuzuje, kteří byli tvrdí, šlo jim o věc a ne o hromadění bohatství. Po jednom takovém zbylo pár uniforem, žádný reálný majetek+ (potenciálně) nejsilnější stát světa

Autor
31. 3. 2023 10:35
Odpovědět  Jaroslav

Narazil především na západní propagandu. Kdysi mi rodiče kupovali francouzský comiksový časopis Pif, nevím, kdo jej znal tehdy (byl trošku jiný než “pak”). Ten se orientoval na spíše pro lidské normální hodnoty a byly to skvělé příběhy. Možná i proto, že jsem neuměl francouzsky a děj jsem si odvozoval od obrázků. A pokaždé i trošku jinak. Byly tam i reklamy na hračky, o kterých se v tu dobu u nás ani nemluvilo. Mně to ale nevadilo, protože jsem si dokázal, např. postavit z papíru sám dráhu pro “angličáky”, přičemž když jsem viděl pak originál (skutečně ten samý) tak jsem byl zklamán. Tehdy se ve mně asi usadila někde v pozadí jistota, že důležité není mít tu autodráhu, ale ten proces přemýšlení o ní a pak i ta výroba podle možností.
Nebo asi takhle – to nejlepší, co nás může potkat, co nás skutečně nabíjí “energií” i občas úsměvem, že to nejlepší je vlastně zcela zadarmo. A nikde to nekoupíte.
To, co většinu lidí mýlilo byla propaganda, i když se tehdy mluvilo u nás o opačné, té “naší”. Pokud by nepřišli k moci takoví jako Chruščov, Brežněv, Gorbačov atd. ani ta propaganda by nic nezmohla. Protože podvědomě dost lidí chápalo “vo co gou”.

Autor
31. 3. 2023 10:37
Odpovědět  Peter 008

Jenom dodám ještě, že podle mne většina lidí propadla jakémusi “kouzlu” sebevědomí, kdy si myslela, že ONI ví všechno nejlépe. Jen si vzpomeňte, jak často tehdy – z dnešního poučeného hlediska – byly naivní představy mnoha a mnoha lidí o podnikání, které jako budou provozovat.

Staník
31. 3. 2023 13:49
Odpovědět  Peter 008

Myslím, že máte naprostou pravdu. Dnešní doba zbavila lidi kreativního myšlení, vytvoření logických postupů, chuti si cosi sám vyrobit, ale hlavně kolektivního myšlení a spolupodílení se na celkovém stavu společnosti kolem sebe, která potom formuje vyšší a vyšší celky. Virtuální realita nabízí vše ihned, ale je to jenom přejímání něčeho od někoho. Ne to svoje. Můj názor je ten, že socialismus potřeboval právě tyto lidi. Dal jim vzdělání, možnosti realizace, práci pro společnost a přiměřenou odměnu. Bohužel ti, kteří do toho házeli vidle, chtěli zbohatnout na úkor druhých jejich okrádáním, dostali po sametu možnost se realizovat a vylezl z toho dravý “asi kapitalizmus”, který je právě postaven na okrádání druhých, kumulaci majetku, likvidaci vzdělání, vlastní kreativity. Vychoval lidi, kteří si v 18 letech, stojíce před svým vlastním životem, mají vlastně jen možnost makat jako ďas v montovně, půjčit si na barák, celý život žít ve strachu, že nesplatím hypotéku, volný čas trávit bavením se a bavením. Vlastně nežít svůj život. Být otrokem. Jak píšete, je potřeba změnit osobní a majetkový systém. Je potřeba změnit vzdělání, je potřeba se zbavit těch, kteří nepracují pro společnost.

JKkklkkkkk
1. 4. 2023 10:56
Odpovědět  Staník

Ukolem ovladani lidi je lidi zabavit, zamestnat problemy a neustale strasit. Göring a nackove vedeli jak na lidi. ‘Musite je vystrasit a pak si s nimi muzete delat co chcete’. Na vystraseni meli zakony fasismu, udavace, Gestapo a totalni valku.
Ve starem Rime to byly chleba a hry, co drzely spolecnost v houfu. Dnes je to kazdodenni vymyvani srackomety z CT a Cro. Kdy se chcete dozvedet pravdu, musite mit internet a znat alternativni Weby, nebo umet rusky, abyste se dozvedeli pravdu z ruskeho zpravodajstvi. Satelitni zpravodajske kanaly z Ruska uz EK davno nechala vypnout. To je ta jejich svoboda slova a ty zapadni cennosti jako adorace buzerantu, cernochu a US zabijaku a lharu.
Tim jsou moznosti dozvedet se pravdu a co se skutecne deje pro normalniho pracujiciho ovcana dosti omezene a i ti co vedi musi davat pozor, aby nesednuli na lep dezinformacnim kanalum zapadnich instituci, k tomu ucelu z vasich dani zrizenych a placenych.

JKkklkkkkk
1. 4. 2023 10:57
Odpovědět  JKkklkkkkk

Proto nenadavejte lidem do kretenu, ze nic nevedi a fandi vlade nacku a vlastnimu ozebracovani. Jsou timto efektem postizeny vsechny vrstvy spolecnosti, i akademici maji geopoliticke znalosti kratkosrsteho foxteriera.
Nedavno mi jeden rikal, ze Fialuv projev byl dobry a vyvazeny..

Boomer
31. 3. 2023 13:45
Odpovědět  Peter 008

..princip zásluhovosti je v Číně tradiční součást společnosti, a v současné době akceleruje v pojetí sociálního kreditu. Tak velkou a organizačně zvládnutou “sociologickou laboratoř” nemá nikdo jiný k dispozici. A výsledky se dostaví..

31. 3. 2023 15:16
Odpovědět  Boomer

Akorát že ta zásluhovost je odvislá od toho, kdo právě třímá kormidlo. Pád či výměna Velkého Kormidelníka – změna zásluhovosti.

Boomer
31. 3. 2023 19:04

.. změna kormidelníka je marginálie, podstata principu zůstává zachována.. někdo prostě rozhodne o tom, zda máte či nemáte zásluhy a váš názor v tomto směru nebere v potaz.

1. 4. 2023 00:34

No dyk.

1. 4. 2023 00:35

Sakra, kam jsem to zas vlepil?

zuzana
31. 3. 2023 10:33
Ohodnotit příspěvek :
     

Itálie zakazuje používání brouků v těstovinách a pizze

https://aktax.cz/italie-zakazuje-pouzivani-brouku-v-testovinach-a-pizze/

Gales
31. 3. 2023 11:32
Odpovědět  zuzana

2023-03-28 – Studio Beta – Soňa Peková o následcích očkování a dalších událostech kolem nás.

Markýza
1. 4. 2023 08:49
Odpovědět  zuzana

Chytrá Itálie. Ale český výrobce psích granulí se naopak chlubí hmyzíma granulema, prý “přátelské k přírodě”. Prdlačku, milý výrobče, v přírodě naopak hmyz zoufale chybí.

Pavel z Moravy
31. 3. 2023 11:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Musí čekat to, co si sami připravili. Vše jde po spirále, těžko něco odhadovat.

aamater
31. 3. 2023 11:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Myslím, že nič dobré!!!

Jiří
31. 3. 2023 12:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Také vidím v socialismu budoucnost.Minulý režim nehýřil a snažil se lidem nabídnout různá uspokojení,hlavně ve sportu atd.Přechod z.e. špinavé práce na “čistou” si socialismus vytvářel podmínky a hlavně ,válka je vůl.

Autor
31. 3. 2023 12:09
Odpovědět  Jiří

Ano, válka je vůl.
Bohužel to zřejmě neví dnes ti, co rozhodují u “nás”.

me2d44
31. 3. 2023 12:53
Odpovědět  Jiří

Existuje jedna pravda: Někdo tvrdí, že komunisti kradli – pravda je v tom, že to, co znárodnili, cpali na jednu hromadu. Platy jejich vedoucích pracovníků byly kosmicky vzdáleny od poslance, který dnes spí, nebo blbě plká v parlamentu. Jednou za čas – zpravidla po sjezdu vláda snížila ceny potravin a zdražila lokomotivy (nebo železo, na pivo si netroufli, protože se říkalo, že vláda, která zdraží pivo – padne). Do zahraničí žádný kapitál neunikal – byli jsme vlastními pány (včetně zemědělství). Dneska, když se na polích “pěstují” solární panely, namísto brambor (dovoz ze Španělska), cukrovky (dovážíme třinový), mrkve (prý roste líp v Egyptě) a další zeleniny, tak asi ta pole byla nevyužitá – proč teda i tu pšenici musíme nakupovat na Ukrajině?

me2d44
31. 3. 2023 13:13
Odpovědět  me2d44

Mimochodem: v dobách, o kterých píši, byla kostka másla za 8 Kčs v Aši i v Čiernej pri Čope. Takže si každý mohl naplánovat, kolik na dovolené utratí. Dneska se ceny liší market od marketu – a pak když někdo “narazí” na Vietnamského obchodníka, tak si rve vlasy, “Proč jsem to kupoval v marketu, když Vitnamec je o 20% levnější” – jenže Vietnamcům se pracovat chce, kdežto mladí “Češi” maji “mama-hotel” a práce jim smrdí – fyzická i duševní (jen proboha nepoužívat mozek!)

Pavel K
31. 3. 2023 14:18
Odpovědět  me2d44

Napište mi prosím kterýže tiťaj je lacinější než market, já se tam rozjedu podívat. S tou pracovitostí souhlasím ale to mají v sobě. Ale netrvdím to, protože znám jen ty tuna v ČR a kdoví jak je to u nich doma. Taky je to úplně jiný druh lidí. Dada.

Pedro
31. 3. 2023 16:22
Odpovědět  Pavel K

A kde je kdo viděl pracovat? Sedí celé dny v obchodech a občas dojede do kaufu pro výprodej, pak nám to prodává za 100% marži. Až uvidíte čonga na stavbě, u popelářů, cestářů, atd. koupím fotku.

Pavel K
31. 3. 2023 18:11
Odpovědět  Pedro

PŘESNĚ. Už jsem měl na internetu několik výměn názorů, co se týče té jejich pracovitosti a přínosem pro tuto naši společnost. Né, nic proti nim nemám, ale opatrně s tím namnožením, šoustá to jako kočky, tak aby jich tu za 25 let nebylo kdoví kolik. Tak ten krám také obnáší nějakou práci, ale do fabriky nepůjdou, proč asi???

Boomer
31. 3. 2023 13:18
Odpovědět  me2d44

..inu, na pivo si taky troufli a to hned dvakrát:

  • 1967..10°.. zdražení z 1,10 Kčs na 1,70 Kčs
  • 1984..10°.. zdražení z 1,70 Kčs na 2,50 Kčs
Pavel K
31. 3. 2023 14:21
Odpovědět  Boomer

Dnes 15x více. Tedy v restauraci, ale na pivo se chodí do hospody, abychom pokecali a mohli si dát po čuni.

Boomer
31. 3. 2023 19:07
Odpovědět  Pavel K

.. pokud srovnáte poměr cen a příjmů tehdy a dnes, vyrovná se to zdražení piva ze 30 na 45 Kč.

Pavel K
1. 4. 2023 14:34
Odpovědět  Boomer

Kdopak má dnes výplatu 45.000,- ??
Já měl tenkráte cca v 89 okolo 3.500,- kčs.
A to jsem byl v potravinářským průmyslu. Ti měli snad nejmenší tarify. Švára dělal v železárnách a hutích a měl okolo 5,000,-

Pavel K
1. 4. 2023 14:35
Odpovědět  Pavel K

Jo a to není jenom pivo, dnes je drahé fšechno mimo banánů.

Markýza
1. 4. 2023 15:03
Odpovědět  Pavel K

Tak to jste na omylu – nejchudší kultura, jako vždy. Můj plat v onom 89 byl nějaké 2000 – zhruba, bohužel jsem výměry už vyhodila.
Každopádně jsem v 76tém začínala na 764.- Káčéées.

Pavel K
1. 4. 2023 16:11
Odpovědět  Markýza

Tak to byl vedlešák za prodávání lístků do divadla né?
Ale já na těch tři a půl měl asi přídavky na tři děti a chodil jsem na tři směny víme. jinak by to bylo cca 2800.

JKkklkkkkk
1. 4. 2023 12:12
Odpovědět  Pavel K

Zchudnutim spolecnosti zavrou i hospody. Bude jich malo jak za komousu. Kdyz 1990 otevreli hranice, staly pred hospodami v Praze fronty na obed. Davali prednost cizincum, meli vetsi vejvar z nich. Ted je situace jina. Kvuli aroganci personalu a spatne kvalite jdu do restaurace jen kdyz musim. Vyjimkou je Cinska restaurace.

Pavel K
1. 4. 2023 14:43
Odpovědět  JKkklkkkkk

Na kočičku jůůů? Já nejsem zastáncem těchto asijských restaurací, byl jsem svědkem vidět zázemí a od té doby prostě brrr. Nene. No a co se týče počtu hospod, tak cca v 70-80 letech bylo u nás cca 800 čelavjek tři hospody. Od dědků z vyprávění v 50 + – cca 13 hospod. Dnes jsou tu také tři a jeden se tam bojí. Chodí tam na jídlo, ale pak konečná. 🙋‍♂️

Boomer
2. 4. 2023 16:46
Odpovědět  Pavel K

.. no, já si rád zajdu ve Vídni do skutečně čínské restaurace, ta společnost už jich má ve městě několik, klidně se můžete přes sklo podívat do kuchyňské části a dokonce si vybrat svoji surovinu. A nechovají se nijak povýšeně, od 11:30 do 16:30 tam mají větší část restaurace určenou pro samoobslužný systém, personál vám pomůže najít místo, roznáší nápoje, udržuje stoly a nádobí a zbytek je na vás, kolik a čeho si naložíte, kolik a čeho sníte, zaplatíte paušál na osobu 13,90€.
V hojném počtu sem chodí i personál z nedaleké kliniky..

zuzana
31. 3. 2023 12:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Deep State útočí: Donald Trump byl obviněn velkou porotou na Manhattanu

https://aktax.cz/donald-trump-byl-obvinen-velkou-porotou-na-manhattanu/

Luboš
31. 3. 2023 12:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Po dlouhé době opravdu dobrá zpráva. Toto je potřeba jako sůl. Vlastně si říkám, proč něco takového tady už dávno není.

https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/politika/petr-hampl-co-je-jungmannova-narodni-akademie/

Markýza
1. 4. 2023 08:52
Odpovědět  Luboš

Protože když se něco má donosit, narodit, nebo uzrát, tak to neuspěcháte. Ale tahle Akademie a spolek Svatopluk se mi moc líbí, jen aby brzo nezvadli.

Boomer
31. 3. 2023 13:38
Ohodnotit příspěvek :
     

.. potenciální nebezpečnost Číny pro Západ tkví v jejím zvládání rozvoje AI(Artificial intelligence). Molocha, toužícího po potravě/datech, pro kterého je v Číně prostřená bohatá tabule. Tradice čínské civilizace jsou dokonalou živnou půdou k rozvoji nového pojetí společnosti.

Západ sám sebe podvázal prosazením GDPR, i když v určitých směrech je obcházen. Už jim to dochází, ale pochybuji, že se podaří dohnat ztracený čas..

jiří
31. 3. 2023 14:57
Odpovědět  Boomer

Systémy AI s lidskou konkurenční inteligencí mohou představovat vážná rizika pro společnost a lidstvo, jak ukázal rozsáhlý výzkum a potvrdily to špičkové laboratoře AI. 
https://cz24.news/global-research-otvoreny-list-vedcov-pozastavte-giganticky-nebezpecne-experimenty-s-umelou-inteligenciou/

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Boomer
31. 3. 2023 19:12
Odpovědět  jiří

.. tak jako i v jiných případech jsou vždy nejméně dva tábory s protichůdným postojem. A rozhodující bude, kdo má možnost rozhodnout o dalším vývoji. Obvykle to bývá ten, kdo vývoj započal, zainvestoval a očekává patřičný profit.. ochrana investice tomu říkají. Akorát že civilizace pokročila natolik, aby šikovný investor mohl k investování použít vaše i moje peníze a pak nás tím novým klackem za naše prachy ještě přetáhnout..

Pavel z Moravy
31. 3. 2023 18:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Přátelé, musím vám dát za pravdu, jste fakt chytří a od každého z vás se jeden může poučit. Ale teď mi řekněte, co s tím. Chtěli bychom normálně žít, tak co dělat?

Pavel K
31. 3. 2023 19:30
Odpovědět  Pavel z Moravy

Příteli MY už NIC!! Jen čekat a zpívat si ” až si pro mne přijdou, až si pro mne přijdou funebráci”……….

JKkklkkkkk
1. 4. 2023 10:38
Ohodnotit příspěvek :
     

Aby nas nemuseli zivit, az nebude prace a bohati zchudnou vysokymi danemi, je nutne nas vymlatit COVIDem (to se jim moc nedari, i kdyz uspech maji
https://cz24.news/obrovsky-narust-umrti-po-vakcinach-statistiky-vaers-to-potvrzuji-videa/).
Rychlejsi bude valecna genocida Evropy o kterou Sioniste stale usiluji a provokacemi nuti Rusa, aby jim dal prvni pres drzku a zacal sam.
Rusove ovsem znaji koordinaty ridicich center zapadnich fasistu i centra hlavniho rizeni Deep Statu v Londyne i v USA. Bude uplne stacit tyto vymazat a vypalit. Bunkry ty krysy nezachrani. Jejich poskoky lide pak naberou na vidle.

JKkklkkkkk
1. 4. 2023 19:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Ptal se mne stary kamarad, zijici uz 60 let v Kalifornii: Kdo myslis, ze na Ukrajine vyhraje?
To se nemusi komentovat. Alespon doufam. Jediny poznatek je, ze je v USA stejna mira oblbeni ovcanu jako v Jevrope! No, neni divu, mainstream je jen jeden z kuchyne Deep Statu.