politika

Stoltenberg vyzval Rusko, aby odhalilo podrobnosti o cvičení “Západ 2021”

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg vyjádřil názor, že Rusko by mělo kvůli zvýšeným obavám pobaltských zemí, Polska a Ukrajiny poskytovat údaje o vojenských cvičeních „Západ-2021“.

Generální tajemník věří, že Rusko „by se mělo chovat předvídatelným způsobem“. 

„Realita je taková, že od konce studené války Rusko nikdy neotevřelo cvičení pro nezbytné pozorování,“ říká Stoltenberg, píše TASS.

Leonid Slutskij, předseda zahraničního výboru Státní dumy Ruské federace, reagoval na výzvu generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga k větší „předvídatelnosti a transparentnosti“ ruských vojenských cvičení „Západ – 2021“.

“Spolupráce je obousměrná ulice, dvoustranné akce. Severoatlantická aliance jednostranně snížila úroveň vztahů s Ruskem. Je to jejich volba,“ napsal poslanec ve svém telegramu.

Poznamenal, že při takovém tónu Moskva rozhodně není povinna se nikomu hlásit a skládat účty, zvláště s ohledem na rozmístění amerických systémů protiraketové obrany v Polsku a také na pravidelný přesun amerických vojsk do zemí sousedících s Ruskem.

Společná strategická cvičení “Zapad-2021” se budou konat 10.-16. září na vojenských cvičištích v Bělorusku a Rusku. Zúčastní se jich asi 200 tisíc lidí, přes 80 letadel a vrtulníků, až 760 jednotek vojenské techniky, z toho, přes 30 letadel a vrtulníků, až 350 jednotek vojenské techniky bude použito na území Běloruska. Ruská a běloruská strana opakovaně deklarovaly obrannou povahu nadcházejících manévrů, které nebudou namířeny proti nikomu.

https://bit.ly/3jJb8S1
https://bit.ly/2VdmxA2

sdílet na

2 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Drak
3. 9. 2021 23:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Po tom, jak dopadlo NATO v Afgánistánu, má tenhle pošahaný psychopat, tu drzost někoho k něčemu vyzývat? Zdá se, že tzv. elity, jsou osoby, zralé na klecová lůžka.

sosisoft
4. 9. 2021 13:15
Ohodnotit příspěvek :
     

Rusko im moze ukazat akurat holu onuuu …..