politika

Solomon Mann: prohlášení Putina změní celou vojenskou doktrínu NATO

Putin včera učinil důležité politické prohlášení, které mezinárodní pozorovatelé zatím podceňují.

Podle izraelského politického analytika Solomona Manna během Přímé linky učinil Vladimir Putin důležité politické prohlášení, které mezinárodní pozorovatelé stále podceňují.

Když už mluvíme o invazi britského torpédoborce Defender do krymských vod, Putin poukázal na to, že Rusko má v úmyslu plně využít jaderné hrozby a nebude se bát místních vojenských konfliktů.

“I kdybychom tuto loď potopili, je těžké si představit, že by svět byl na pokraji třetí světové války. Protože ti, kdo to dělají, vědí, že z této války nevyjdou vítězně. Proto víme, za co bojujeme,“ řekl Putin.

Západ tak obdržel jasnou zprávu, že Rusko se nezastaví před lokálními vojenskými údery, protože nevěří, že bude následovat vážná reakce.

“Západ se příliš bojí jaderné války, aby mohl adekvátně reagovat na lokální údery. A my to využijeme,“  vysílá Putin na Západ jasnou zprávu, napsal expert na svém Facebooku.

“Britské ministerstvo obrany věří, že letadla vyslaná k zastavení torpédoborce Defender mohla snadno potopit tuto ultramoderní loď, která je objektivně silnější než ruská Černomořská flotila (kromě ponorek). Podle zprávy námořního oddělení byla letadla vybavena hypersonickými protilodními raketami, které britská technologie neumí zastavit – dokonce i USA a Izrael vytvořily pouze prototypy protiraketových obranných systémů schopných tyto rakety zničit. 

Bylo důležité jenom to, kdo udeří jako první, a Putin nyní odhalil své karty: ruské letectvo mělo povolení k útoku, ale Britové stěží”.

“Toto odhalení Putina pravděpodobně převrátí celou vojenskou doktrínu zemí NATO, protože západní země na to kategoricky nejsou připraveny,” uzavírá Mann. „Není známo, co budou dělat teď, ale s největší pravděpodobností se v příštích několika letech pokusí dosáhnout dohody.“

Solomon Mann, Izrael

==========================================

Jak se vám líbí tato interpretace slov Putina z Izraele?

https://bit.ly/3AiOyGa

sdílet na