politika

Senátor Ruské federace: Západ se strašně bojí, že proti němu budou použity barevné revoluce

Patologický strach Západu z „ruského vměšování“ do vnitřních záležitostí je způsoben tím, že export barevných revolucí může mít bumerangový efekt.

Oznámil to během zasedání Veřejné komory Ruské federace Andrej Klimov, předseda Komise Rady federace pro ochranu státní suverenity a zabránění vměšování do vnitřních záležitostí Ruska, informuje PolitNavigator.

„V našem světě může téměř každá společnost vzplanout jako zápalka. Nedávno jsem se zúčastnil diskuze, kde jeden „expert“ řekl, že ve společnostech, jako je ta naše (ruská), je možné udělat barevnou revoluci, ale v bohatých zemích ne. To je lež.

Pokud si někdo stanoví cíl a tento cíl je financován, pak jsou metody, které se používají, natolik závažné, že i stabilní společnost, bohatá společnost – se může rázem proměnit v to, co někdy vidíme na ulicích Francie a nyní i v ulicích Spojených států.

Není divu, že se naši odpůrci velmi bojí ruského vměšování do jejich vnitřních záležitostí.  Nezasahujeme, ale oni chápou, že se to může stát, když někdo (nemluvím teď o Rusku) proti nim použije stejné nástroje,“ řekl Klimov.

„Proto bych nikomu nedoporučoval, aby si myslel, že je zde vše víceméně vyřízeno a můžete usnout na vavřínech. Naopak se domníváme, že na základě zkušeností z událostí, včetně těch, které se odehrávají podél našich hranic, bychom měli co nejvíce konsolidovat úsilí státu a společnosti, abychom zabránili jakémukoli, byť sebenepatrnějšímu pokusu zasahovat do našich záležitostí,“ varoval senátor.

https://bit.ly/3IyUzSo

sdílet na